Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت آمریکا قاتل سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی است. ملت ایران با قاتلان حاج قاسم مذاکره نمی کند، بلکه لحظه شماری می کند تا موعد «انتقام سخت» فرا رسد.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*******

**باید با آمریکا مذاکره کنیم، چه ترامپ پیروز شود چه بایدن

«فریدون مجلسی» دیپلمات سابق که اکنون خانواده اش در آمریکا اقامت دارند در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «به دنبال بدعهدی کشورهای اروپایی ایران نیز تعهدات خود را در برجام کاهش داد و این امر سبب شد تا ایالات‌متحده بهانه‌هایی به دست بیاورد تا امروز مدعی شود می‌تواند از مکانیسم ماشه استفاده کند…صحبت‌های روز گذشته ترامپ مبنی بر اینکه با ایران به توافق خواهد رسید به آن معناست که با ایران درگیر نخواهد شد و خواهان مذاکره است. تابه امروز ترامپ بازنده انتخابات است و اگر خود را نتواند تا روز انتخابات جایگاه خود را ارتقا دهد تمامی این احتمالات از بین می‌رود، هر چند احتمال آن وجود دارد که با برخی اعمال خاص بتواند آرای بیشتری کسب کند، اما باید منتظر انتخابات ماند».

مجلسی در ادامه گفت: «احتمالا ایران نیز پس از انتخاب هر شخصی صرفا پیشنهاد بازگشت به برجام و مذاکره از آن طریق را خواهد داد. آنچه اهمیت دارد این است که باید برای هر قدمی و هر اظهارنظری با فکر و با برنامه پیش رفت تا در این روزها هیچ بهانه‌ای به دست آمریکا نیفتد تا از آن علیه ایران استفاده کند. امروزه روی یک طناب باریک حرکت می‌کنیم که برای رسیدن به انتها آن و منطقه امن باید چند هفته با احتیاط بر روی آن گام برداریم».

این فعال سیاسی اصلاح طلب مدعی شده است که چه ترامپ مجددا رئیس جمهور آمریکا شود و چه بایدن، در هر ۲ حالت، ایران پیشنهاد مذاکره مجدد را مطرح خواهد کرد.

وی تاکید کرده است که اقدامات ضدایرانی آمریکا به دلیل این است که «ما خودمان به آمریکا بهانه دادیم»! و باید تلاش کنیم که هیچ وقت بهانه به دست آمریکا ندهیم!

این ادعا در حالی است که اتفاقا موضوع «بهانه های آمریکا» دقیقا «نقاط پیشرفت و امنیت ایران» است. صنعت هسته ای ایران، دانش فضایی، صنعت موشکی و دفاعی، مبارزه ایران با تروریسم در منطقه و...اینها همگی بهانه های آمریکاست؛ آیا عقل سلیم می پذیرد که برای رفع بهانه های آمریکا، همه این توانمندی ها را تعطیل کنیم!؟ اگر بر فرض محال تمامی این توانمندی ها را هم اجرا کنیم، آیا بهانه های آمریکا تمام می شود!؟

اصلاح طلبان هر روز بر لزوم مذاکره با آمریکا تاکید می کنند؛ گویی هیچگاه ایران با آمریکا مذاکره نکرده است. گویا هیچ توافقی تحت عنوان برجام وجود نداشته است!

همین ۵ سال پیش در قلب راکتور هسته ای کشورمان- که با همت جوانان متخصص بنا نهاده شده بود- بتن ریخته شد. دولتمردان و فعالین اصلاح طلب تاکید کردند که ازای محدودیت های گسترده در صنعت هسته ای، تمامی تحریم های ضدایرانی از جمله تحریم های نفتی، بانکی، مالی، پتروشیمی و تسلیحاتی، لغو خواهد شد و نه تعلیق.

دولتمردان و فعالین اصلاح طلب تاکید کردند که «دولت های بعدی در آمریکا به هیچ عنوان نمی توانند از برجام خارج شوند» و «مردم آمریکا نمی گذارند رئیس جمهور بعدی، برجام را از بین ببرد» و «آمریکا به دلیل پرستیژ بین المللی خود هیچگاه از برجام تخطی نمی کند» و «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است» و «آمریکا قول داده که تعهدات خود را انجام دهد» و «ما آقای اوباما را فردی مودب! و باهوش! یافتیم» و...

اما در نهایت، برجام هم در دولت اوباما و هم دولت ترامپ بارها و بارها به صورت فاحش نقض و لگدمال شد.

دولت آمریکا قاتل سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی است. ملت ایران با قاتلان حاج قاسم مذاکره نمی کند، بلکه لحظه شماری می کند تا موعد «انتقام سخت» فرا رسد.

** اجرای حکم «اعدام» نشانه میل به استبداد است!

«احسان شریعتی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «این سؤال مطرح است که آیا در نیروهای مشروطه‌خواه -‌اعتدالیون و انقلابیون‌– میل به استبداد وجود نداشته؟ به نظر من وجود داشته است. رادیکالیسم و ترورهایی که صورت می‌گرفته -‌مثلا تقی‌زاده به این متهم بود که در ترورهایی دست داشته- یا حتی اعدام شیخ فضل‌الله و اصل اعدام‌کردن و اینکه باید اعدام کنید یا باید ترور کنید یا فلان‌گونه خشونت، اینها یک میل به اقتدارگرایی و استبداد را نشان می‌دهد که بعد نهایتا به حمایت از رضاخان می‌انجامد».

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با عنوان «مجازات امضای یک بیانیه» نوشت: «روزگار غریبی است. چند نفر برای حضور در تجمع‌های اعتراض به بنزین ۳ برابر شده، در انتظار اجرای حکم اعدام هستند و بعضی که شاید نظاره‌گر این حوادث بوده‌اند در انتظار تخفیف مجازات اعدام. عده‌ای هم که نه در تجمع‌ها حضور داشته‌اند، نه در شلوغی‌ها و نه از زور فقر، ناخنکی به اجناس یک فروشگاه زنجیره‌ای زده‌اند و نه حتی از دلهره افزایش قیمت بنزین برای موتورها و ماشین‌های‌شان - که تنها محل کسب درآمدشان است -  به خیابان آمده‌اند، بلکه تنها به جرم امضای یک بیانیه به حبس محکوم می‌شوند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «احکام سنگین برای معترضان آبان تا مجازات نویسندگان و امضاکنندگان بیانیه به عنوان مسالمت‌آمیزترین راه اعتراض نشان می‌دهد که ممکن است تلاش شود تمام شریان‌های اعتراض - خواه مسالمت‌آمیز و خشونت‌پرهیز و خواه خیابانی و خشن - را مسدود شود. موضوعی که احتمالا به‌دلیل پیش‌بینی‌های امنیتی از بحران یا بحران‌های پیش ‌رو و برای مقابله زودهنگام با آن است. بی‌توجه به آنکه این راه علاج واقعه پیش از وقوع نیست؛ بلکه تنها به هرچه بسته‌تر شدن فضا و سوق دادن جامعه به سوی رادیکالیزم می‌انجامد».

احسان شریعتی در مصاحبه مذکور تاکید کرده است که «اصل اعدام کردن و اینکه باید اعدام کنید، نشان دهنده میل به استبداد است»!. روزنامه اعتماد نیز با مظلوم نمایی از اغتشاشگران مسلحی که اماکن عمومی را آتش زده و انسان های بی گناه را قربانی کردند، در لفافه اجرای حکم اعدام را اقدامی ظالمانه جا زده است.

پیش از این «محمد صالح نیکبخت» حقوقدان اصلاح طلب که سابقه حمایت از گروهک تروریستی «عبدالمالک ریگی» را در کارنامه خود دارد، در یادداشتی در روزنامه اعتماد با دفاع از «محمدعلی نجفی» - قاتلِ یک زن- نوشته بود: «شخصیت نجفی و سوابق درخشان مدیریتی وی به صورتی نبوده که تحت تاثیر احساسات بخواهد مبادرت به این عمل مجرمانه کند. ضمن آنکه اجرای حکم قصاص، خون ریخته شده و تاثیر و تألمی که برای خانواده مقتول به وجود آمده را بر نمی‌گرداند و جبران نمی‌کند...عفو متهم توسط خانواده مقتول می‌تواند نشانه‌ای باشد از حرکت در مسیر توسعه‌یافتگی و بلوغ کشورمان».

در تیرماه سالجاری روزنامه های اصلاح طلب با تیترهایی از جمله  «دست نگه دارید»، «انتظار برای توقف یک حکم»، «حکم اعدام قابل تغییر است»، «انتظار از قاضی القضات»  و...همصدا با ترامپ، رسانه های ضدانقلاب و منافقین از سه سارق مسلح و آشوبگر حمایت کردند.

ترامپ با انتشار یک توئیت مدعی شد که ایران نباید سه سارق آشوبگر مسلح را اعدام کند. این در حالی است که وی همین چند هفته پیش پس از آنکه قاضی دادگاه استیناف در آمریکا حکم اعدام «جوهر سارنایف» را که در سال ۲۰۱۳ به همراه بردار بزرگترش در بمبگذاری مارتن بوستون مشارکت داشت لغو کرد، دونالد ترامپ این اقدام را "مضحک" توصیف کرد. گفت: «این خنده‌دار است. او جانوری است که افراد بسیاری را کشت و باید اعدام شود».

فعالین جریان اصلاح طلب پیش از این بارها به حکم اسلامی قصاص که در تمامی ادیان الهی نیز وجود دارد و به تعبیر قرآن کریم «حیات‌آفرین» است- وَلَکُمْ فِی الْقِصَاصِ حَیَاهْ یَا أُولِی الْأَلْبَابِ- (۱۷۹بقره) - حمله کرده و آن را «اقدامی غیرانسانی»! نامیده بودند!

این در حالی است که حکم اسلامی قصاص تضمین‌کننده جان انسان‌های بیگناه و تامین‌کننده امنیت جوامع است و کسانی که قصاص قاتل را ناموجه قلمداد می‌کنند،  برخلاف پُز به اصطلاح اصلاح طلبانه و بشردوستانه که می‌گیرند، از رواج قتل و جنایت دفاع کرده و بین قاتل که مرتکب ظلمی بزرگ شده است و مقتول که بی‌گناه کشته شده است، جانب قاتل را گرفته و قاتلان را به ارتکاب جرایم بعدی تشویق می کنند!

اخیرا حکم دادگاه برخی از امضاکنندگان بیانیه موسوم به «۷۷ امضا» صادر شده است. در آبان سال گذشته، بی تدبیری در بخش هایی از دولتِ اصلاح طلبان در کنار برنامه ریزی گسترده دشمن در پشتیبانی از اغتشاشات خیابانی، منجر به قربانی شدن تعدادی از هموطنانمان شد. اما جریان اصلاح طلب به عنوان بانی وضع موجود و متهم اصلی اتفاقات آبان ۹۸، ژست شاکی و منتقد به خود گرفت و با سیه نمایی مطلق وضعیت کشور، مردم را به آشوب خیابانی تشویق کرد.

** سرانجام اجرای ۹۵ درصدی دستورات FATF چه شد!؟

«لعیا جنیدی» معاون حقوقی رئیس جمهور در مصاحبه با روزنامه ایران در پاسخ به این سوال که «شما قبلاً درباره موضوع FATF در یک برنامه تلویزیونی هشدارها و خطراتی را گوشزد کردید. الان به‌نظر می‌رسد آن نگرانی‌ها و هشدارهایی که بابت عدم تصویب این لوایح داده بودید محقق شده است؟ » گفت: «بخش‌هایی از آن متأسفانه اتفاق افتاده است. ما گرفتار محدودیت‌های بیشتری شدیم؛ فراموش نکنید الان اقدامات مقابله‌ای که برگردانده شده، نحوه اجرای آنها به صلاحدید دولت‌هاست و بنابراین دست آنها بازتر است. اما ممکن است در چند اجلاس‌ بعدی درباره نحوه اعمال هم ورود کنند و گروه اقدام مالی به طور دقیق محدودیت‌ها را مشخص کند».

جنیدی در ادامه گفت: «ما سعی می‌کنیم که با سطحی از بینش به این ماجرا نگاه کنیم، پیش‌بینی کنیم و به مراجع و ارکان مختلف توجه دهیم. ما ضامن انجام وظیفه خودمان هستیم و آنچه را درست می‌دانیم می‌گوییم. حالا اینکه چه تصمیمی گرفته شود، بحث دیگری است».

حامیان اف ای تی اف اینگونه وانمود می کنند که هیچ اقدامی در راستای همکاری با این سازمان بین دولتی از سوی ایران انجام نشده و اگر در آینده این همکاری کلید بخورد، چنین می شود و چنان...

برخلاف این ادعا،  دولت روحانی در سالهای اخیر بیش از ۹۵ درصد دستورات FATF را اجرا کرده است. اما علیرغم اجرای تمام و کمال دستورات، کوچکترین قدمی از سوی این سازمان برداشته نشده است. دقیقا شبیه ماجرای برجام. دولت روحانی به صورت پیش دستانه تمام تعهدات خود را به صورت نقد انجام می دهد، سپس به انتظار می نشیند تا طرف غربی به وعده هایش عمل کند. اما هیچ خبری از اجرای آن وعده ها نیست. با اینحال حامیان این رویکرد خسارت بار، با طلبکاری انگشت اتهام را به سوی منتقدان دولت نشانه می روند!

علاوه بر این، پیش از این دولتمردان و فعالین اصلاح طلب تاکید داشتند که وظیفه FATF (یکی از بازوهای وزارت خزانه داری آمریکا) مبارزه با تروریسم و پولشویی است. اما در زمستان سال گذشته و پس از اقدام تروریستی دولت جنایتکار آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، FATF هیچ واکنشی نشان نداد. این در حالی است که آمریکا یکی از اعضای FATF بود و به اذعان تحلیلگران آمریکایی، این اقدام جنایتکارانه مصداق تروریسم دولتی بود.

پیش از این ظریف صراحتا اعلام کرده بود که «نه من و نه آقای رئیس جمهور، تضمین نمی دهیم که با پیوستن به FATF، مشکلات رفع شود».

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین ویژه های مشرق فریدون مجلسی محمد علی نجفی اوباما سردار حاج قاسم سلیمانی امریکا روزنامه ایران ویژه های مشرق قرآن کریم دولت اوباما ترامپ وزارت خزانه داری آمریکا عبدالمالک ریگی دادگاه استیناف بایدن صنعت موشکی روزنامه اصلاح طلب احسان شریعتی روزنامه شرق تروریسم لعیا جنیدی دولت روحانی وزارت خزانه داری آمریکا برجام آمریکا ایران اخبار داغ بهانه های آمریکا رئیس جمهور اصلاح طلب حکم اعدام اجرای حکم حاج قاسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۱۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات

تدابیر تحریمی جدید مجلس آمریکا علیه ایران، ونزوئلا و روسیه می‌تواند با افزایش قیمت نفت خام، به شانس پیروزی مجدد بایدن در انتخابات امسال آسیب بزند.

به گزارش اکوایران، دولت بایدن از به کار گرفتن تحریم‌های نفتی برای تسلیم‌کردن کشورهای متخاصم بیزار بوده و از بالارفتن قیمت نفت در سال انتخاباتی آمریکا هراس دارد. اما ممکن است جو بایدن مجبور به این کار شود؛ چرا که قانون‌گذاران کنگره دور تحریم‌های جدیدی را علیه کشورهایی مانند ایران اعمال کرده‌اند که می‌تواند بخش بزرگی از نفت موجود در بازارهای جهانی را خارج ساخته و تعادل را به هم بزند.

به نوشته کیث جانسون برای وبگاه فارن پالیسی، سؤال این است که آیا تحریم‌های جدید بر تولیدکنندگان بزرگ نفت، منجر به افزایش قیمت نفت در اواخر سال جاری می‌شود یا اینکه جریان نفت از قاره آمریکا به واشنگتن این امکان را می‌دهد که قیمت نفت و رفتار کشورهای متخاصم را کنترل کند؟

وسواس کنگره به تحریم ایران

آخرین تلاش‌های کنگره شامل لایحه تحریمی جدیدی بود که صادرات نفت ایران (و خریداران چینی آن‌ها) را به عنوان بخشی از یک برنامه جامع هدف قرار می‌داد. این لایحه بخشی از بسته‌ای بزرگ‌تر است که شامل کمک‌های دفاعی به اوکراین، اسرائیل و آسیا-اقیانوسیه نیز می‌شود. در صورت تصویب، تأیید رئیس‌جمهور و اجرای کامل، این تحریم‌ها می‌توانند بیش از ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت ایران را از بازار حذف کند که تقریباً نیمی از صادرات فعلی ایران را تشکیل می‌دهد.

اما این همه ماجرا نیست. لایحه تحریم‌ها تنها چند روز پس از آن ارائه شد که دولت بایدن، تحت فشار دوحزبی کنگره، به دلیل نقض مکرر وعده‌های کاراکاس در مورد برگزاری انتخابات آزاد، امتیاز لغو تحریم‌ها علیه ونزوئلا را پس گرفت. این موضوع می‌تواند در آینده برای نفت خام سنگین که پالایشگاه‌های نفتی ساحل خلیج آمریکا به آن علاقه‌مند هستند، به مشکل تبدیل شود. در همین حال، برخلاف میل واشنگتن، کی‌یف به استفاده از پهپادهای دوربرد برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های ضعیف صنعت نفت روسیه و آسیب‌زدن به توانایی صادرات محصولات نفتی این کشور ادامه می‌دهد.

مهار ناموفق اوپک

در مجموع، این اقدامات جدید بازار نفت که در حال حاضر با کمبود مواجه بوده را بیش از پیش تحت فشار قرار می‌دهد. شاخص نفت خام در لندن همچنان در حدود ۸۶ دلار در هر بشکه باقی مانده و اوپک و شرکای آن اعلام کرده‌اند که به طور داوطلبانه تا ژوئن برای حفظ قیمت‌ها، تولید نفت خود را محدود نگه می‌دارند و همچنین تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه نیز بازارهای نفت را نگران نگه داشته است.

روری جانستون، بنیانگذار شرکت مشاوره تحقیقات بازار نفت «کامودیتی کانتکست» گفت: «اوپک مقدار زیادی نفت را نگه داشته و ما در ابتدای امسال با رشد تقاضای قوی مواجه بودیم». او ادامه داد: «میزان افزایش تقاضا در سال جاری یا تسریع رشد نفت شِیل ایالات متحده دو عاملی هستند که تعادل بازارهای نفت را تعیین خواهند کرد».

از نظر عرضه جهانی نفت، در حالی که اوپک و شرکای آن همچنان به کاهش تولید خود (به جز برای عراق و ایران) ادامه می‌دهند، ایالات متحده، کانادا، برزیل وگویان در حال جبران این کمبود هستند.

ایالات متحده با تولید بیش از ۱۳.۱ میلیون بشکه در روز، دوباره به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شده، اما بعید است در سال جاری، شاهد رشد قابل توجهی در این زمینه باشد. کانادا می‌تواند در سال جاری نیم میلیون بشکه در روز به تولید جدید خود اضافه کند که آخرین تلاش برای بهره‌برداری از شن‌های نفتی جنجالی آن خواهد بود. گویان به عنوان بازیگری غیرمنتظره در قاره آمریکا، حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز به تولید خود نسبت به سال گذشته افزوده است. همه این‌ها با هم برای جبران هرگونه کاهش تولید از سوی اوپک کافی خواهد بود، مگر اینکه تقاضای جهانی برای نفت بسیار بیشتر از حد انتظار باشد.

در گذشته، اغلب می‌شد روی عربستان سعودی، به عنوان بزرگترین تولیدکننده اوپک برای بازکردن افزایش تولید و صادرات به منظور حفظ قیمت‌ها در محدوده معقول حساب کرد و به طور تئوری می‌توان انتظار داشت که در صورت لزوم، برای ضربه‌زدن به ایران این کار را انجام دهد. مشکل اینجاست که هدف‌گذاری عربستان سعودی و اوپک تغییر کرده است.

آن‌ها قبلاً بر حفظ قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه تمرکز داشتند. با این حال، جانستون می‌گوید: «در حال حاضر، آن‌ها کف و سقف بسیار بالاتری دارند». او افزود که قیمت نفت باید به نزدیکی یا بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه برسد تا تأمین‌کننده اصلی بازار جهانی نفت، رویکرد خود را به طور کلی تغییر دهد.

به همین دلیل است که هرگونه نفتی که به دلیل تحریم‌های جدید از بازار خارج گردد، می‌تواند برای عرضه و تقاضای جهانی، قیمت نفت و از نظر سیاسی برای دولت بایدن، به مشکلی تبدیل شود.

چالش تحریم‌های جدید

با وجود افزایش صادرات نفت ایران به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۸، چند دلیل وجود دارد که نشان می‌دهد قوانین جدید علیه این صادرات، دولت بایدن را فلج نخواهد کرد.

اول، به گفته بن کاهیل، کارشناس انرژی در مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی، تحریم‌ها تا اکتبر اجرایی نمی‌شوند. دوم، آن‌ها آمریکا را ملزم می‌کنند تا بخش بسیار پیچیده‌ای از بازار صادرات نفت را هدف قرار دهد؛ یعنی پالایشگاه‌های مستقل چین که ارتباط کمی با مؤسسات مالی آمریکا دارند. این مؤسسات همان‌هایی هستند که معمولاً ابزار اصلی اعمال تحریم‌هایند.

کاهیل خاطرنشان کرد: «متوقف‌ساختن تجارت نفت ایران کار سختی است. این تجارت با پالایشگاه‌های کوچک چینی (معروف به «قوری») انجام می‌شود که اصلاً با سیستم مالی آمریکا در ارتباط نیستند. اگر می‌خواهید با این پالایشگاه‌ها مقابله کنید، باید با دولت چین تعامل برقرار داشته و من فکر نمی‌کنم بحث واردات نفت ایران مهم‌ترین مسئله در روابط دوجانبه پکن-واشنگتن باشد».

دلیل اینکه دولت بایدن نسبت به اعمال تحریم‌های جهانی بر صادرات نفت چه ایران، چه ونزوئلا و چه روسیه محتاط بوده، قابل درک است. در شرایطی که اقتصاد آمریکا رونق دارد، تورم همچنان بالاست و قیمت بنزین هم بیشتر از همه به چشم می‌آید. مشاور اقتصادی بایدن در هفته گذشته قول داد که هر کاری برای پایین نگه داشتن قیمت بنزین در طول تابستان انجام دهد و حتی به آزادسازی احتمالی ذخایر استراتژیک نفت آمریکا اشاره کرد.

کاهیل گفت: «هزینه‌های انرژی برای این دولت، از ابتدا، یک دغدغه جدی بوده است. بنابراین، آن‌ها در اعمال شدید تحریم‌هایی که می‌تواند بازار جهانی نفت را بر هم بزند، انگار روی لبه تیغ راه می‌روند».

سلاح مخفی آمریکا

شاید برای کنگره فعلی بیش از کاخ سفید، تحریم‌های نفتی همچنان آوازی خوش برای گوش مقامات است. طی یک دهه گذشته، ایالات متحده به لطف انفجار تولید نفت شیل، به تولیدکننده‌ای بزرگ، سپس صادرکننده و در نهایت به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شد.

در طول این مسیر، از نفوذ تازه به دست آمده خود برای اعمال تحریم بر کشورهایی مانند ایران، ونزوئلا و روسیه استفاده کرد، با این اطمینان که چاه‌های فوران‌کننده نفت آمریکا، هر کمبودی را از سوی تحریم‌شدگان جبران کند. قانون‌گذاران فکر می‌کنند اگر آمریکا یک سلاح نفتی دارد، پس چرا از آن استفاده نکند؟

کاهیل گفت: «این واقعیت که ایالات متحده در دهه گذشته چنین منبعی برای رشد تولید بوده است، به آن امکان داده تا بر تعداد بیشتری از کشورها تحریم اعمال کند. و واشنگتن عاشق تحریم‌های انرژی شده است. وقتی می‌خواهید فشار وارد کنید، این همیشه راه‌حل ساده‌ای است؛ هرچند همیشه هم مؤثر نیست».

از دیدگاه کاخ سفید بایدن، صرف اینکه آمریکا بزرگترین بازیگر عرصه نفت است، به این معنا نیست که درست چند ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری، می‌تواند از پویایی بازار جهانی نفت که بر قیمت‌ها در همه‌جا، حتی در شهرهای کوچک آمریکا تأثیر می‌گذارد، چشم‌پوشی کند.

کاهیل گفت: «نفت شیل به آمریکا آزادی عمل برای اعمال تحریم بر کشورهای بیشتری می‌دهد، اما این مجوزی بی‌قیدوشرط نیست».

دیگر خبرها

  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • مداخله جویی کاخ سفید درباره خواننده رپ ایرانی
  • تداوم مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • ادامه مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات