Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@11:52:56 GMT

۸۰ درصد میگوی پرورشی هرمزگان صادر می‌شود

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۶۲۶۵۳

۸۰ درصد میگوی پرورشی هرمزگان صادر می‌شود

استان هرمزگان به عنوان قطب تولید میگوی کشور سالانه بخش زیادی از تولید این آبزی را به خارج از کشور صادر می کند و نقش بسزایی در صادرات کشور ایفا می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل هرمز، یکی از آبزیانی که دارای ارزش غذای بسیار زیاد بوده میگو است صید این آبزی در خلیج فارس از ابتدای شهریور آغاز و تا اواخر مهر ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر اعلام شیلات کشور ، استان هرمزگان رتبه نخست تولید میگوی پرورشی در کشور را دارد که بیشترین مزارع پرورش میگو استان در شهرستان های میناب و بندرلنگه واقع است.

در اقصی نقاط نوار ساحلی هرمزگان زیستگا های گونه های مختلف آبزی وجود دارد که میناب،بندرلنگه ،قشم،سیریک و بندرعباس بالاترین میزان پرورش میگو را در خود داردند.

کانون صید میگو در هرمزگان از غرب جزیره هرمز تا منطقه طولای قشم و منطقه سیرگ تا جزیره هرمز است در این منطقه سالانه بیش از دو هزار تن میگو صید می شود؛ که می توان ازجمله این میگوها را موزی، سرتیز، ببری سبز، میگوی سفید هندی، خنجری و میگوی کینگ نام برد.

بازار میگو هرمزگان به وسعت جهان است و مشتریان این آبزی ارزشمند هم از داخل کشور و حتی از خارج به هرمزگان سفر می کند تا سفره خانه های خود را با این غذای ارزشمند زیبا کنند.

بلوار ساحلی شهر بندرعباس از ساحل سورو تا محدوده پارک غدیر و نخل ناخدا با بازگشت قایق های کوچک صیادی شاهد گسترده شدن دستفروشانی است که نسبت به عرضه ماهی و میگو فعالیت دارند.

هنگامی که صیادان در ساحل بندرعباس میگوهای خود را از تورها رها می‌کنند صحنه های منحصر به فردی را به وجود می آورند این صحنه در اغلب نقاط ساحل بندرعباس به چشم می‌خورد و زنان ومردان بدون توجه به گرما و شرجی در کنار  یکدیگر برای کسب رزق و روزی حلال تلاش و کوشش می کنند.

بانوان بندری فصولی که صید میگو رونق دارد نقش بسزایی در عرضه آن ایفا می‌کنند از زمانی که قایق های صیادی به ساحل می رسند برای جمع‌آوری و همچنین برای پاک کردن میگو هاحضور بسیار پررنگی دارند.

طعم بسیار منحصر به فرد میگوی هرمزگان و همچنین ارزش غذایی بسیار بالای آن باعث داغ شدن فروشندگان و همچنین ترغیب صیادان برای صید ان شده است از سوی دیگر می توان گفت که صید میگو به روش سنتی آن یکی از سخت ترین انواع صیادی محسوب می شود.

پروش دهندگان میگو اهمیت احداث مزارع پرورش میگو را بستری مناسب برای ایجاد اشتغال جوانان و رونق چرخه تولید می دانند که وجود مزارع  پروشی در میناب تاکنون  بستر مناسبی برای ایجاد اشتغال جوانان برای رونق کسب و کار و چرخه اقتصاد مفید و موثر واقع شده است.

از آنجایی که آبزیان نقش و جایگاه حائز اهمیتی در زندگی انسان با توجه به امراض گوشت های قرمز یکی از منابع پروتئینی (پروتئین سفید)  محسوب می شوند پرورش آن باعث سالم ماندن بیشتر جامعه می شود.

صادرات ۸۰ درصد میگوی پرورشی هرمزگان

علی اکبر مجاز، رییس گروه توسعه میگوی شیلات هرمزگان با اشاره به رتبه نخست هرمزگان در تولید میگوی پرورشی در کشور، گفت: سال گذشته بیش از ۱۷  هزار و ۸۰۰ تن میگوی پرورشی با ارز آوری ۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار صادر شد.

وی افزود: میگوهای پرورشی هرمزگان به کشور‌های چین، ویتنام، امارات متحده عربی، عمان، اتحادیه اروپا و روسیه صادر می شود.

رییس گروه توسعه میگوی شیلات هرمزگان اضافه کرد: پیش بینی می شود تا پایان امسال  ۱۹ هزار تن میگوی پرورشی صادر شود که ارز آوری آن در مقایسه با پارسال ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.

مجاز افزود: پارسال از ۲۹۹ مزرعه پرورش میگو ،حدود ۱۴۰ مزرعه در دو نوبت زیر کشت رفت و امسال  تاکنون ۳۱۵ مزرعه زیر کشت میگوی پرورشی رفته است.

وی بیان کرد:بیشترین مزارع پرورش میگو استان در شهرستان‌میناب (سایت‌های تیاب شمالی و جنوبی) و شهرستان بندرلنگه (سایت سایه خوش) واقع است و در این مزارع هر سال در دو نوبت امکان پرورش میگو وجود دارد.

رییس گروه توسعه میگوی شیلات هرمزگان عنوان کرد: ۳هزار و ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم و حدود ۷۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم در مزارع پرورش میگوی استان مشغول بکار هستند.

مجاز مهمترین مشکلات  مزرعه داران میگوی پرورشی را کمبود مواد اولیه در تولید خوراک میگو (پودرماهی، آرد و سویا) و نبود نظارت بر کیفیت کارخانه‌های غذا و نداشتن استاندارد‌های اجباری بر شمرد.

وی گفت: افزایش ۱۰۰ درصدی هزینه‌های احداث مزارع و کاهش توان ساخت و ساز سرمایه گذاران ، فرسودگی زیرساخت‌های سایت‌های مردمی ازجمله جاده‌های دسترسی، تیر‌های برق شبکه برق رسانی به سایت‌ها، آب شیرین، راه آسفالت، ارتباطات مخابراتی  از دیگر مشکلات مزرعه داران است.

رییس گروه توسعه میگوی شیلات هرمزگان افزود: واردات میگوهای مولد SPF و SPR با توجه به اینکه چند نسل از ورود مولدان گذشته تا کنون با وجود تحریم‌ها و شیوع بیماری کرونا محقق نشده است.

مجاز گفت: نیاز به تامین ارز دولتی مورد نیاز مراکز تکثیر جهت واردات غذای لاروی و مولد، اتکای تولید میگوی پرورشی به صادرات و بازار یابی نامناسب در داخل ، متکی بودن مراکز تکثیر میگو به واردات غذای لاروی و مولدسازی (بیش از ۹۰ درصد غذای مصرفی در مراکز تکثیر میگو وارداتی است) ، تخصیص نشدن به موقع و جذب نشدن تسهیلات بانکی توسط بهره برداران ،ناپایداری و عدم ثبات در قیمت میگو را از دیگر چالش های  پرورش میگو در هرمزگان است.

رییس گروه توسعه میگوی شیلات هرمزگان خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۹ هزار و ۵۶۰ هکتار زمین پرورش میگو در استان واگذار شده که حدود ۸ هزار و ۸۰۰ هکتار آماده بهره برداری و ۱۰ هزار و ۷۶۰ هکتار در دست ساخت است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مزارع پرورش میگو میگوی پرورشی تولید میگوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۲۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر آموزش و پرورش : ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور/ امسال ۷۲ هزار معلم جذب می شوند

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در ۲.۵ سالی که از عمر دولت گذشته، قریب به ۷۰۰۰ مدرسه تکمیل، تجهیز و یا ساخته‌ایم گفت: متوسط روزی هشت مدرسه ساخته شده و ایران کارگاه مدرسه سازی شده است؛ پیامش این است که آینده را داریم می‌سازیم. اما شاداب سازی کلاس‌های درس، مدرسه‌ها و تجهیز هنرستانها دغدغه پیوسته ماست.

به گزارش ایسنا، رضا مراد صحرایی در دیدار فرهنگیان با رییس جمهور و تجلیل از معلمان نمونه کشوری، با بیان اینکه در حادثه کرمان  یک کلاس کامل تقدیم انقلاب شد گفت: از جمع شهدا و جانبازان حادثه کرمان بیش از ۳۰ درصد معلم و دانش آموز بودند و این یعنی آموزش و پرورش در کف مسائل انقلاب قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه معلم ستون فقرات نظام آموزشی است افزود: در تعبیر رهبر معظم انقلاب معلم معمار هویت آینده کشور است، معلم صاحب نفس، انسان ساز، روشن کننده چراغ دل انسان ها است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معظم له در جایی می فرمایند کار معلم از انرژی هسته‌ای خیلی مهم تر است ادامه داد: در انرژی هسته‌ای ما از سنگ به آن انرژی می‌رسیم اما کار معلم گوهری به نام انسان و ساختن آن گوهر است.

صحرایی با بیان اینکه پیام این حرف آن است که ما برای ساختن آینده کشور مهم‌ترین تکیه گاهمان جامعه خوش نام معلمان گفت: وزیر آموزش و پرورش با معلمانش می تواند تحول در این نظام را رقم بزند نه با بودجه و امکانات.

وی با اشاره به اینکه عامل تحول معلم است عنوان کرد: ما معلمان باید تحول را از خود شروع کنیم تا جامعه را متحول سازیم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ سالی بود به غایت پرماجرا و متلاطم برای آموزش و پرورش کشور اما امروز به تجربه‌ای ارزشمند تبدیل شده است افزود: نشان دادیم اگر با هم متحد، منسجم، همدل، همسو، همکار و همراه باشیم در دل بحران تحول می آفرینیم.

برای اجرای سند تحول بودجه لازم است

صحرایی با بیان اینکه حوادث ۱۴۰۲ در تاریخ آموزش و پرورش بی سابقه بودند گفت: از دل این حادثه‌ها دستاوردهایی داشته‌ایم که به گوشه‌ای از آنها در محضر رئیس جمهور اشاره می کنم. نقطه تمرکز ما اجرای حقیقی سند تحول بنیادین بوده است. پس از ۱۲ سال نقشه این سند آماده تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی شده است، شواهد نشان می دهد با توجه به اقناع کمیسیون های شورا فردا این گام مهم پس از ۱۲ سال برداشته خواهد شد و از آن پس ما به جای کورمال کورمال حرکت کردن با چشم اندازی وسیع رو به جلو پیش خواهیم رفت.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: پیام سند در نقشه راهش آن است که همه با هم آموزش و پرورش را حرکت دهیم، روح سند ائتلاف برای اعتلای تعلیم و تربیت است، برای اجرای سند بودجه لازم است اما شرط کافی و لازم، بودجه نیست، مسئله ما شکل گرفتن آن ائتلاف است، تبدیل شدن آموزش و پرورش به مسئله اصلی و نقشه دنبال آن است.

صحرایی با بیان اینکه نگاشت مدرسه‌ای سند نوشته شده است گفت: برای کاهش فاصله سند با صحنه یعنی مدرسه به دستورالعملی نیاز بود تا بگوید مدیر مدرسه که قرار است تحول را رقم بزند چگونه آن را پیاده کند. این سند نیز در انتظار تصویب در شورای عالی آموزش پرورش است و اجرای آزمایشی آن آغاز شده است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نگاشت نهادی سند تحول بنیادین آماده و توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شده گفت: ۷ پروژه ملی پیشران برای اجرای بخش قابل توجهی از سند تحول انتخاب و به خلاقیت رئیس جمهور در تشکیل شورایی برای راهبری سند به ریاست معاون اول آماده اجرا شده است.

وی با اشاره به اینکه یک پروژه از ۷ پروژه چهارشنبه گذشته در دولت تصویب شد افزود: این نخستین آیین نامه اجرایی در چارچوب اصل ۱۳۸ قانون اساسی برای اجرای سند تحول بود. اولین اقدام مهم ما آن بود که موضوع سند به یک جهت اصلی در برنامه‌های پیشرفت کشور تبدیل شود.

صحرایی ادامه داد: در ماده ۹۲ قانون برنامه هفتم تکلیف شده که به محض تصویب قانون ظرف شش ماه باید تقسیم کار ملی که در آن وظایف یکایک ارکان کشور برای تحول بنیادین نظام و تعلیم و تربیت تعیین شده، تصویب و برای اجرا ابلاغ شود.

صحرایی اتفاق مهم دیگررا غول کنکور عنوان کرد و گفت:  این دولت در بحبوحه تلاطم آغاز ۱۴۰۲ دو مصوبه کنکور را اجرا کرد. هدف آن مصوبه آن است که از حفظیات به یادگیری عمیق حرکت کنیم، هدف آن است که مرجعیت به برنامه درسی ملی به مدرسه و به معلم بازگردد نه آن که در یک موسسه کنکوری بیرونی که تمام دغدغه اش میزان درآمدش است، تعیین شود.

وی با بیان اینکه هیچ تحولی در سطح وسیع و کلان رخ نمی دهد افزود: مگر آن که رئیس دولت خودش پشت آن باشد، اگر این مصوبه اجرا شد چون رئیس دولت خواست که اجرا بشود وگرنه بهانه جویی برای عدم اجرایش کم نبود.

راهیابی وسیع دانش آموزان مناطق محروم به دانشگاه‌های خوب کشور

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال ۵۰ درصد و سال آینده ۶۰ درصد نمره راهیابی به دانشگاه‌ها از خواندن عمیق کتاب‌های درسی، گوش فرا دادن درست به حرف‌های معلم حاصل می شود و البته عدالت آموزشی، اظهار کرد: شواهد نشان دهنده راهیابی وسیع دانش آموزان مناطق محروم به دانشگاه‌های خوب کشور است.

صحرایی با اشاره به اینکه هفت استان سهم از دست رفته خود را در ۳۰۰۰ صندلی برتر دانشگاه‌ها باز پس گرفتند گفت: سیستان و بلوچستان از ۱۶ صدم درصد به ۴۸ صدم درصد ارتقاء پیدا کرده، استان کرمان تعداد رتبه‌های زیر هزارش سه برابر شده، از اسفراین و چهار آی مغ، پل دختر و سرپل ذهاب و اسلام آباد نفرات برتر در همه رشته‌ها داشتیم.

وی با بیان اینکه این یک گواه مهم است و البته این اتفاق خیزشی در تقویت مدرسه‌های دولتی است افزود: جبران کاستی‌ها ما را به یافتن راه‌هایی برای تامین معلم وامی دارد، بنابراین اصالت با تربیت معلم است، اما عزیزان شما بدانید راتبه معلمی بهتر از استخدام ماده ۲۸ است.

دولت معادل ۲۰ درصد کل معلمان کشور را تامین کرده است جذب ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون‌های استخدامی

صحرای با بیان اینکه ظرفیت پذیرش دانشگاه شهید رجایی ۳۰۰ درصد رشد کرده و تربیت دینی و هویت معلمان دغدغه ما شده است گفت: این دولت در این ۳۰ ماه معادل ۲۰ درصد کل معلمان کشور را تامین کرده است و این نشان می دهد که ما بنا نداریم مسئله را به زمان دیگری موکول کنیم و صد البته این از دشواریهای ماست.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۰ هزار معلم و امسال ۷۲ هزار معلم از آزمون‌های استخدامی جذب می شوند گفت: سال گذشته ۲۵ هزار نفر از دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و در سال جاری هم حدود ۲۵ هزار نفر ورودی داریم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه جذب استعدادهای برتر دانشگاه‌های کشور بهتر از جذب از طریق ماده ۲۸ است و همه اینها ادامه دهنده همین سیاست است گفت: امسال کنکور اختصاصی تربیت معلم داشتیم، دانشگاه فرهنگیان هیئت جذب مرکزی استاد دارد. مسیر جذب برای استعدادهای برتر جداگانه پیدا کردیم چون که می خواهیم بسان کشاورزی که بهترین بذرش را در مزرعه می کارد، بهترین دانش آموزان را معلمان کشور کنیم.

استخدام ۱۹ هزار مربی ورزشی و مشاور پس از ۱۵ سال

وی با بیان اینکه پنج هزار میلیارد تومان سال پیش برای این منظور تخصیص دادیم و البته راه دور و درازی در پیش داریم افزود: پس از قریب به ۱۵ سال ۱۹ هزار مربی پرورشی و مشاور و مربی ورزشی برای مدرسه‌ها جذب می‌کنیم. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  • ۲ هشدار هواشناسی در هرمزگان صادر شد
  • صدور مجوز جذب ۳۰۰‌معلم برای مناطق محروم و صعب‌العبور در هرمزگان
  • ۲ هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان صادر شد
  • صحرایی: روزانه ۸ مدرسه در کشور ساخته می‌شود
  • ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور
  • وزیر آموزش و پرورش : ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور/ امسال ۷۲ هزار معلم جذب می شوند
  • افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۰۱ مدرسه در استان بوشهر
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود