Web Analytics Made Easy - Statcounter

 همشهری محله سروش جنابی / دبیر تحریریه:با ارادتی همیشگی به ساحت پر برکت سرور شهیدان، محرمی متفاوت از سالهای گذشته را تجربه می کنیم همراه با آزمونی که ملت ایران بارها مانند آن را آزموده و هر نوبت روسپید  به فردا قدم گذاشته است. مطالب این شماره بازتاب همین معناست.

    *این هفته به مناسبت روز پزشک به بیمارستان لولاگر رفتیم و به پاس قدردانی از زحمات شبانه‌روزی کادر درمانی بیماران کرونایی پای صحبت‌هایشان نشستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی از دشواری شغلشان می‌پرسیدیم از روزهای طاقت‌فرسا و غمبار اوج بیماری می‌گفتند، اما هیچ‌کدام منتی بر مردم نداشتند و حضور بی‌وقفه در محیط خطرناک بیمارستانی را جزئی از طبیعت شغلشان تلقی می‌کردند. نکته قابل تأمل اینکه کادر درمان بیشترین دشواری این روزها را هنگام مراجعه به خانه با احتمال ناقل بودن و مبتلا کردن همسر و فرزندان می‌دانستند. این اظهارنظر در کنار خستگی و فرسودگی مراقبت و درمان بیماران پرتعداد کرونایی، بیانگر حجم فشار روحی سنگین و خردکننده‌ای است که این عزیزان متحمل شده و می‌شوند. این سپیدپوشان هیچ انتظاری از مردم ندارند جز یک درخواست: رعایت دستورالعمل‌های اعلامی. خدا نگهدارشان باشد. 
      *شاید در روزگار کرونایی که روابط اجتماعی و به تبع آن، شکل عزاداری‌ها دچار تغییر شده، نوع نذری دادن‌ها هم تغییر کند. چه آنکه پیش از این در بحبوحه بیماری، وقتی در دنیای متمدن به دنبال غارت سوپرمارکت‌ها بودند، مردم ما به حمایت از نیازمندان و خسارت‌دیدگان کرونا برخاستند. به دنبال راه‌اندازی پویش نذر ماسک از سوی همکارانمان در تحریریه همشهری محله و در پی اعلام آمادگی هیئت‌ها و اشخاص برای تقدیم نذری‌ها به مؤسسات خیریه و نیازمندان، با تعدادی از خیریه‌های شاخص پهنه مرکزی تماس گرفتیم و آنها نیازمندی‌های خود را به همراه مسیرهای تماس اعلام کردند. مسئول یکی از این مراکز با تشکر از ابراز محبت مردم بحق توصیه می‌کرد که بهتر و مفیدتر است که قبل از ارسال هرگونه نذری حتماً نیازسنجی از سوی همشهریان صورت گیرد تا اسراف و تبذیری رخ ندهد؛ چرا که امکان دارد مثلاً مواد غذایی خشک یا کالای مصرفی یا پول نقد کارسازی مناسب‌تری به جای چند پرس غذا برای مراکز مزبور داشته باشد. 
      *برخی چنان در برابر رعایت پروتکل‌های عزاداری موضع گرفته‌اند که تو گویی ملت ایران تاکنون شرایط ویژه و بحرانی از سر نگذرانده‌اند و با اصول سازگاری و عبور از بحران بیگانه‌اند. در دوره پهلوی اول و بگیر و ببندهای رضاخانی، وقتی برپایی هرگونه عزاداری حسینی ممنوع اعلام شد، هیچ از عشق مردم به اهل بیت کاسته نشد، بلکه با هوشمندی ساعات عزاداری را به وقت سحر موکول کردند که تا طلوع آفتاب و برخاستن گزمه و پاسبان و قزاق، مراسم تمام شود. بعدها این مراسم به عزاداری بین‌الطلوعین مشهور شد. رزمندگان ما در طول دفاع مقدس، جبهه‌ها را دهه اول محرم به قصد شهر و محله خود برای حضور در هیئت‌های محلی ترک نمی‌کردند. می‌ماندند و هر یک به روشی در این ایام عزا و ماتم می‌گرفتند؛ از قرائت زیارت عاشورا در خلوت بیابان تا زمزمه نوحه‌های قدیمی در جمع دو سه نفره سنگر... فقط همین؛ چون شور و شعور یگانه بود.
     در اوضاع و احوال بیمارستان‌ها که ذکرش رفت، پروتکل‌هایی ابلاغ و پیشنهادهایی ارائه شده؛ از جمله عزاداری خانوادگی، اعطای نذری‌ها به نیازمندان و خیریه‌ها در قالب کمک‌های مؤمنانه و برگزاری مراسم در فضای باز با فاصله‌گذاری و پوشیدن ماسک. حکم صادر شده و گریزی از آن نیست. هرگونه خودبینی و اغوائات محفلی و کوته‌نگر خسارت‌بار خواهد بود. همان‌گونه که گفته شد، تاریخ،  ارادتمندی ایرانیان به اهل بیت به‌ویژه حضرت اباعبدالله(ع) را تحت هر شرایطی حتی در روزهای سخت گواهی می‌دهد: 
ما را سری است با تو که گر خلق روزگار/ دشمن شود و سر برود هم بر آن سریم

کد خبر 542354 برچسب‌ها محله همشهری محله مشارکت مردمی كرونا در ايران ماه محرم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله همشهری محله مشارکت مردمی كرونا در ايران ماه محرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۲۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای

به گزارش خبرگزاری مهر، خلیل بهروزی فر درباره ابعاد آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شهرستان شفت اظهار کرد: آتش‌سوزی محله امام‌زاده ابراهیم شامگاه چهارشنبه اتفاق افتاده و شروع آن هم از یک نانوایی در شهرک امام‌زاده ابراهیم بوده است و متأسفانه به دلیل وزش باد حریق به ساختمان‌های دو طرف نانوایی سرایت کرده و به جهت اینکه بافت این محله غالباً سنتی و خانه‌ها و ساختمان‌ها به طبقات از چوب ساخته شده و این چوب‌ها خشک بوده؛ آتش‌سوزی به سرعت گسترش پیدا کرده و شاید هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شده و در آتش سوخته است.

وی با اشاره به اینکه محله امام‌زاده ابراهیم شفت بافت تجاری و مسکونی دارد، افزود: معمولاً طبقه هم کف خانه‌ها، مغازه و فروشگاه بوده و طبقات بالای آن مسکونی و محل سکونت خود اهالی بوده یا به عنوان مهمان‌پذیر برای پذیرش زائر و مسافر استفاده می‌شده است که به علت سرعت حریق و وسعت دامنه آتش‌سوزی، مردم فقط توانسته‌اند جان خود و خانواده و فرزندانشان را نجات دهند؛ از این جهت خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم اما از آنجا که مردم فرصت خارج کردن هیچ چیزی از خانه‌ها و فروشگاه‌های خود پیدا نکردند، خسارات بسیار سنگینی بر مردم وارد شده است.

بهروزی فر در مجلس با اشاره به خسارت کامل آتش‌سوزی به منازل و اسباب و وسایل زندگی مردم و هم اجناس فروشگاه‌های آنان اضافه کرد: تقریباً می‌توان گفت به هر خانه و خانواده حداقل ۱۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است. درآمد مردم این محله به واسطه همین کسب و کاری بود که آنجا و از طریق رفت و آمدهای مسافران، گردشگران، زائران و …داشتند و متأسفانه الان منبع درآمد دیگری ندارند.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس در ادامه از تشکیل ستاد بحران در شهرستان شفت خبر داد و گفت: در جریان این جلسه تصمیماتی گرفته شده اما با استاندار گیلان در تماس هستیم تا حتماً امروز به اتفاق وی و مدیران کل مربوطه استان بازدیدی از محل آتش‌سوزی داشته باشیم تا تصمیم دقیق‌تر و جدی‌تری اتخاذ شود.

بهروزی‌فر ضمن تأکید بر لزوم توجه دستگاه‌های دولتی به مردم آسیب دیده، تصریح کرد: بزرگ‌ترین و شاید تنها کمک دولت این است که باید تسهیلاتی به مردم ارائه دهد تا حداقل بخشی از مشکلات آنان را حل کند اگر این تسهیلات داده نشود یا دیر اقدام شود، مردم آسیب شدیدتری می‌بینند، زیرا الان در شرایطی هستند که دیگر هیچ توان مالی ندارند که خودشان مجدد شروع به ساختن زندگی‌شان کنند. عملاً تمام زندگی شصت یا هفتاد ساله‌شان در چند دقیقه سوخته و الان حتی جای زندگی ندارند؛ بنابراین هر اقدامی هم که قرار است انجام شود، باید خیلی سریع شروع شود.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس با اشاره به اینکه این چندمین بار است که آتش‌سوزی در شهرک امام‌زاده ابراهیم شهرستان شفت اتفاق می‌افتد، تأکید کرد: تجربه نشان داده که در آنجا ماشین آتش‌نشانی برای اطفا حریق و مانور مناسب نیست، یعنی هر چند تا ماشین آتش‌نشانی هم داشته باشیم، امکان خاموش کردن این آتش نیست. چنان که در آتش سوزی در عرض چند دقیقه دو طرف محل با آتش بسته شد و عملاً آتش‌نشانی نمی‌توانست خود را به آتش برساند و به دلیل وزش باد سرعت پیشروی حریق بسیار بالا بود.

بهروزی‌فر در پایان تأکید کرد: تنها راه نجات محله امام‌زاده ابراهیم شفت از تکرار این آتش‌سوزی این است که شیرهای آتش‌نشانی در کل محله به صورت شبکه‌ای ایجاد شود تا در چنین مواردی بلافاصله بتوان از آن در نقطه ابتدایی آتش‌سوزی استفاده و آتش را خاموش کنند تا به جای دیگری سرایت نکند.

کد خبر 6096695

دیگر خبرها

  • نمایش متفاوت شهاب زاهدی نسبت به پرسپولیس؛ پس چرا در تیم شما نمی‌زد؟
  • بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • حضور پرشور مردم ایلام در مراسم عزاداری امام صادق (ع)
  • برپایی نمایشگاه متفاوت با موضوع عفاف و حجاب در یزد
  • هیئت عزاداری سادات محله فروشان به مناسبت سالروزشهادت امام صادق(ع)
  • عزاداری باشکوه مردم مؤمن تکاب در سالروز شهادت جانسوز امام جعفر صادق (ع)
  • سوگواری مردم شهرستان خوی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • عزاداری مردم استان همدان، سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • عزاداری مردم روستای «خمی» بردسکن در سالروز شهادت امام صادق (ع)