Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@15:08:59 GMT

مراسم عزاداری هر کوچه یک حسینیه در اردبیل + فیلم

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۶۷۵۶۳

مراسم عزاداری هر کوچه یک حسینیه در اردبیل + فیلم

مسئول فرهنگ سازی بسیج دانشجویی اردبیل از برگزاری مراسم هر کوچه یک حسینیه ویژه خانواده شهدا در ایام عزاداری ماه محرم خبرداد و گفت: این برنامه در ایام کرونا جهت برگزاری روضه حضوری سید الشهدا(ع) در کوچه مزین به نام شهدا در اردبیل برگزار می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین مظفری مسئول فرهنگ سازی بسیج دانشجویی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سبلان‌ما، از برگزاری مراسم روضه حضوری ویژه خانواده شهدا در کوچه های مزین به نام به شهدای گرانقدر خبرداد و گفت: این برنامه تحت عنوان هر کوچه یک حسینه در ماه محرم و ویژه ایام کرونا در اردبیل برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه از امروز تا پایان دهه اول محرم هیئت های بسیج دانشجویی دانشگاه های اردبیل با حضور مداحان دانشجو در کوچه های مزین به نام شهدا حضور یافته و به عزاداری خواهند پرداخت، گفت: این برنامه با هماهنگی ستاد کرونا و با رعایت فاصله اجتماعی و پروتکل های بهداشتی در اردبیل برگزار می شود.

مظفری با بیان اینکه اولین برنامه این مراسم عصر امروز در کوچه دانشجوی شهید اصغر باقری خیرابادی برگزار شد، گفت: هیئت های دانشجویی تا پایان عزاداری ماه  محرم با حضور در کوچه های مزین به نام شهدا روضه عزاداری سید و سالار شهیدان را به خانه های خانواده شهدا خواهند برد.

زندگینامه شهید اصغر باقری خیرآبادی

شهید اصغر باقری خیرآبادی در سال 1346 پا به عرصه وجود نهاد.دوران کودکی وی با تربیت پدر و مادری سپری شد که خود از ذاکران حسینی بوده و به تعظیم شعائر اسلامی مخصوصاً عاشورا و حماسه زینب کبری علاقه وافری دارند. از کودکی غیرت اسلامی در او جلوه گر بود بطوریکه در دوران تحصیلات ابتدایی بخاطر اعتراض به حضور یک دختر بی حجاب در کلاس مورد توبیخ قرار گرفت. در دوران دبیرستان همزمان با تحصیل به تأسی از فرمایش حضرت امام(ره) که خدمت به خانواده شهدا را بالاترین خدمتها خوانده اند با بنیاد شهید اردبیل همکاری داشت.

اصغر به نماز اول و جمعه و جماعت تاکید داشت و خود نیز همیشه به آن عامل بود. بسیار به تلاوت قرآن اهمیت می داد. نسبت به احترام و محبت به والدین خصوصاً مادرش بسیار حساس و سختگیر و عامل بود. خوش خلقی و بزرگ منشی و تواضع او زبانزد دوستانش بود. ساده زیست و ساده پوش بود. اهل ورزش بود. در مطالعه بسیار حریص و جدی بود و اوقات بیکاری خود را در خانه با مطالعه سپری می کرد. به کارهای هنری مخصوصاً خطاطی علاقمند و در این رشته صاحب استعداد بود.

اصغر کوله بارش را بسته و آماده خداحافظی بود در حالیکه برادرش تازه از بیمارستان مرخص شده و بخاطر ادامه مداوای جراحات جبهه در منزل تحت مراقبت بود. اصرار خانواده به اینکه دنبال درس و دانشگاه باشد به جایی نرسید و در جواب درخواست مادرش با چشمانی اشکبار و با صدایی که از ترکیدن بغش دو رگه می نمود گفت: « مادر جان بگذار بروم، آخر من به قرآن استخاره کرده ام، خدا مرا بسوی خود خوانده است» دستهای مادر با شنیدن این حرف سست شد و دست اصغر را رها کرده و گفت : « برو در امان خدا» و زیر لب می گفت « این دفعه دیگر شهید خواهد شد». بلاخره اصغر در روز 20 دی ماه سال 1365 در عملیات غرور آفرین کربلای 5 در منطقه شلمچه دعوت حق را لبیک گفت و به لقا الله رسید و کوله باری از مسئولیت را به دوش خانواده و دوستانش نهاد.

وصیت نامه شهید

بـِسـم ِ ربـــــِّـ الشــُّـهـداءِ و الصِّـد یقیــن

برای هر مسلمانی بعد از ایمان آوردن به خدا و کافر شدن به طاغوت، آنچه مهمو و لازم است استقامت در ایمانش است. استقامت در جهادی که بخاطر زنده نگهداشتن دین خدا و ایمان به این دین برپا شده است. این استقامت اگرچه به قیمت خون شهیدانی از جان گذشته تمام شود ولی باید استمرار داشته باشد تا دین الهی بطور کامل استقرار بیابد تا باشد که انشاالله جهانی شود. دین مبین اسلام تاکنون استمرار یافته و در این مدت 1400 سال و اندی شهدای فراوانی از جمله شهدای سرزمین نینوا را فدای اعتلای کلمه توحید کرده ا ست و اکنون نیز این فرزند استوار امام حسین (ع) که محکم و استوار حسین وار بپا خواسته و برای استمرار حرکت چندین صد ساله پیامبر اکرم و ائمه اطهار (علیهم السلام) یاور می طلبد در اینجاست که باید از تکرار حوادث تلخ تاریخ جلوگیری شود. باید مردانه و با دلی عاشق خدا بسوی جبهه های نبرد بشتابیم و با خصم کافر در افتیم. خدای ناکرده همانند اهل کوفه رفیق نیمه راه نباشیم. تا شاید رحمت الهی برما نازل شودو فتح و نصرتش را بر ما ارزانی دارد و اگر لیاقتش را داشته باشیم به فوز عظیم که همانا شهادت است نایل شویم.

پدر و مادر عزیزم ، زحماتی را که در راه تربیتم متحمل شده اید هر چند تلاش کنم نمیتوانم جبران کنم ولی این زحمات شما در صورتی به ثمر می رسد و در صورتی به نیکی و رستگاری می رسد که عزیزتان را در راه خدا بدهید. زیرا قرآن مجید می فرماید: «لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّی تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ » هرگز به فلاح و رستگاری نمی رسید مگر اینکه آنچه را که نزدتان عزیز است در راه خدا بدهید.» پس متوجه باشید که به رستگاری وعده داده شده رسیدن هیچگونه نارحتی نمی خواهد. روزی آفریده شده ایم و روزی خواهیم مرد باید به حیات دنیا راضی نشویم و انس نگیریم و دنیا را هدف نهایی آفرینش خود ندانیم زیرا دنیا محل امتحان است نه محل زیستن ، بلکه زیستن را باید در آخرت جست و این زیستن باید همراه با قبول شدن از امتحان الهی باشد و بزرگترین امتحان الهی در دنیا با مال و جان انجام می پذیرد، که قبول شدن از این امتحان همانا با شهادت است که بهترین شیوه مردن است هم برای دنیایمان و هم برای آخرتمان.

پدر و مادر گرامیم از شما طلب بخشش و عفو می کنم و امیدوارم که عطوفت پدر و مادری را شامل حالم گردانیده و مرا می بخشید. از برادران و خواهران عزیز و گرامیم نیز طلب بخشودگی را دارم.

برادران و خواهران حزب الهی همچنان در همه حال و هر جا مستحکم و مقاوم باشید که یک لحظه علفت شما فرصت عظیمی است برای دشمنان اسلام و انقلاب اسلامیمان و با یکپارچگی و وحدت خود و شرکت در نمازهای جمعه و جماعات نگذارید توطئه های دشمنان منافق صفت به ثمر برسد. همیشه هوشیار باشید تا خونهای ریخته شده شهدا در جبهه و پشت جبهه حافظ آرمانهای مقدس و الهی این شهیدان باشد. پشتیبان ولایت فقیه باشید و همواره گوش به فرمان ولایت فقیه که در رأس آن امام امت قرار دارند باشید و دعا به جان امام عزیز و بزرگوار را در نمازهایتان تداوم بخشید.

در پایان از همه کسانیکه به نحوی با ایشان برخورد داشته ام و از من رنجیده خاطر هستند طلب حالیت دارم.

انتهای پیام/

مرورگر شما از نمایش ویدیو پشتیبانی نمیکند. هرکوچه یک حسینیه دانلود

منبع: دانا

کلیدواژه: خانواده شهدا مزین به نام پدر و مادر کوچه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۷۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت ساواک از حسینیه ارشاد؟!

آیا چنانکه دکتر سید حسین نصر، رئیس دفتر فرح پهلوی در سال‌های پیش از انقلاب ادعا کرده «پول‌های حسینیه ارشاد توسط سازمان امنیت می‌آمد»؟ او که خود می‌گوید به دلیل مواضع دکتر علی شریعتی از مسئولیت مشاوره حسینیه ارشاد کناره‌گیری کرده بود، در ویدئویی که اخیراً بازنشر شده، مدعی است مصالح ساخت این حسینیه که گران بود، با کمک سازمان امنیت فراهم می‌شد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، اما در اسناد باقی‌مانده از ساواک نه تنها نشانه‌ای از حمایت مالی و مادی از حسینیه ارشاد نیست، بلکه آنچه صراحتاً در مکاتبات این سازمان آمده، تلاش برای کسب اطلاع از منابع درآمدی حسینیه است. 
۴ سال پس از احداث حسینیه ارشاد، ناصر مقدم مدیرکل وقت اداره سوم ساواک در نامه‌ای به ساواک تهران، خواستار دستور تحقیق درباره محل درآمد و مخارج آنجا شد: 
«به ریاست ساواک تهران (ه ۳) 
از اداره کل سوم (۳۱۶) 
درباره حسینیه ارشاد
پیرو ۳۱۶/۸۴۰۸۴- ۴۷/۸/۲۵

یک بررسی و برآورد اجمالی نشان می‌دهد بطور متوسط سالیانه دو میلیون (/۲۰۰۰۰۰۰) ریال هزینه اداره حسینیه مزبور می‌باشد که با در نظر گرفتن مدت زمان فعالیت این حسینیه مبلغ قابل توجهی خواهد بود که تأمین مخارج مذکور خارج از امکانات مؤسسین و گردانندگان آن می‌باشد علیهذا با توجه به اینکه مؤسسه فوق محل درآمدی ندارد و از طرفی دلایل و مدارکی که نشان دهد هزینه موصوف از طریق پرداخت سهم امام و سهم سادات و غیره تأمین می‌گردد موجود نیست و اصولاً هم نمی‌تواند از این طریق تأمین شود، خواهشمند است دستور فرمائید سریعاً در مورد محل درآمد مخارج حسینیه ارشاد تحقیقات لازم معمول و نتیجه را منعکس سازند. ضمنا تعیین و اعلام نمایند هزینه ساختمان آن که حدود مبلغ هشتاد میلیون ریال می‌باشد از چه محلی تامین گردیده است. مدیرکل اداره سوم - مقدم۴۸/۷/۱»

هزینه اداره سالانه ۲۰۰ هزار تومانی حسینیه ارشاد چند روز قبل از ارسال آن نامه، در گزارش اداره کل سوم ساواک قید شده بود:
«از ۳۱۶
تاریخ ۴۸/۶/۲۶
گزارش
درباره حسینیه ارشاد
محترما" معروض می‌دارد.
مؤسسه فوق‌الذکر در سال ۴۴ ساختمان آن آغاز و از سال‌های ۴۵-۴۶ با کسب مجوز قانونی شروع به فعالیت نموده است. این مؤسسه در خیابان قدیم شمیران بالای سه‌راه ضرابخانه ایستگاه چاله هرز واقع و دارای ۴۲۰۰ متر مربع زیربنا که با روش نوین و با مبلمانی که مجهز بوسایل کافی سمعی و بصری می‌باشد ساخته شده است. سالن کنفرانس و سخنرانی آن ۲۰۰۰ نفر گنجایش دارد و سخنرانی‌ها بلافاصله به سه زبان فرانسه - عربی - انگلیسی ترجمه می‌شود. هزینه ایجاد این مؤسسه بالغ بر هشت میلیون تومان شده و هزینه اداره آن ۲۰۰ هزار تومان در سال می‌باشد. 
طبق اساسنامه موجود مؤسسین و گردانندگان مؤسسه مزبور سه نفر به اسامی: دکتر عبدالحسین علی‌آبادی دادستان دیوانعالی کشور، محمد همایون رئیس شرکت پلار، ناصر میناچی مقدم وکیل دادگستری می‌باشند که سه نفر مزبور فاقد سابقه مضره هستند لیکن شهربانی کل کشور بجای دکترعبدالحسین علی‌آبادی شخصی را به نام مرتضی مطهری که دارای سابقه بازداشتی می‌باشد یکی از مؤسسین حسینیه ارشاد معرفی کرده است. 

در بولتن ویژه‌ ساواک که یک هفته پس از تعطیلی حسینیه ارشاد با قید «سرّی» منتشر شد، تصریح شده است که حسینیه «دارای هیچ‌گونه وابستگی به سازمان ملی یا دولتی مشخص نمی‌باشد و از سازمان اوقاف یا سایر سازمان‌های دولتی کمک مالی دریافت نمی‌نماید.»


در بولتن اشاره شده که «سخنران اصلی جلسات مذهبی حسینیه ارشاد دکتر علی شریعتی مزینانی می‌باشد که در سنوات گذشته مطالبی که جنبه مضره و خلاف مصالح مملکتی داشته باشد عنوان ننموده لکن بعضا در لفافه مطالبی دایر بر مقایسه سوسیالیزم و قوانین اسلامی عنوان کرده است…»


تنها سه ماه پس از این گزارش بود که ارتشبد نعمت‌الله نصیری، رئیس ساواک در نامه‌ای به شهربانی کل کشور خواستار جمع‌آوری برخی کتاب‌های دکتر علی شریعتی با این بهانه می‌شود: «دکتر علی شریعتی مزینانی که از عناصر ناراحت و مخالف دولت می‌باشد و قبلاً با سخنرانی در حسینیه ارشاد و برخی از کانون‌های دانشجویی مبادرت به ایراد سخنان تحریک‌آمیز می‌نمود…» (نگاه کنید به راستی‌آزمایی ادعای سید حسین نصر؛ بخش اول)


در قسمت نظریه این گزارش سرّی آمده که: «اگرچه مدارک مستندی وجود ندارد که حکایت از وجود رابطه مستقیم بین گردانندگان این مرکز با عناصر خرابکار و افراطی مذهبی بنماید، معهذا بعلت ضعف مدیریت گردانندگان حسینیه مذکور و رخنه برخی عناصر ناصالح در آن و بطور کلی جو مساعدی که در کانون مورد بحث به منظور برخورد افکار و عقاید مذهبی بوجود آمده، زمینه بسیار مساعدی را فراهم ساخته تا عناصر فرصت‌طلب از اجتماعات متشکله در این محل برای نشر و تبلیغ افکار و عقاید انحرافی خود در مواقع مقتضی بهره‌برداری نموده و در واقع بتدریج مرکز مورد بحث را بصورت محلی جهت برقراری ارتباطات مشکوک و پخش نشریات مضره و جلب جوانان ساده‌لوح در جهت گامگذاری در فعالیت‌های مضره و خرابکارانه درآورند و بدین ترتیب حسینیه را از سیر به سمت هدف اصلی بازداشته و شرایطی بوجود آورده‌اند که شب‌ها با ایجاد خاموشی موقتی مبادرت به پخش اعلامیه مضره و تحریک‌آمیز می‌نمایند و بعضا با طرح مسائل به ظاهر مذهبی عقاید انحرافی و مسموم را به حاضرین تزریق می‌کنند…»

مکاتبات ساواک با دیگر ارگان‌ها، بلکه گزارش‌های داخلی آن نیز ادعای سید حسین نصر درباره حمایت سازمان اطلاعات و امنیت کشور از حسینیه ارشاد را نه تنها تائید نمی‌کند، بلکه طبق یکی از اسناد موجود، یک سال پس از تعطیلی حسینیه ارشاد، اداره کل سوم ساواک در گزارشی (۵۲/۸/۹) با توصیف این حسینیه به عنوان «کانون عناصر منحرف و وابسته به گروه‌ها و دسته‌های مذهبی برانداز» و «سخنرانی‌های دکتر علی شریعتی که در مایه‌های ضدیت با ارتجاع و خرافه‌گویی‌های مذهبی ایراد و ضمناً دارای جنبه‌های تحریک‌کننده هم بوده…»، اطلاع داد که ناصر میناچی «از گردانندگان اصلی حسینیه ارشاد… در بازجویی‌ اخیر خود اظهار داشته که از مدت‌ها قبل با سازمان اوقاف در زمینه افتتاح مجدد حسینیه ارشاد مذاکره نموده لیکن سازمان مزبور در این زمینه اقدام در خور توجهی انجام نداده و متعاقباً مشارالیه (ناصر میناچی مقدم) با دکتر نصر رئیس دانشگاه صنعتی آریامهر تماس برقرار کرده و پس از مذاکرات مفصل به این نتیجه رسیده‌اند که بهترین راه استفاده صحیح از حسینیه موصوف بهره‌برداری از آن به صورت یک مرکز تحقیقات عالی علوم دینی می‌باشد…» 
این ادعا نشان می‌دهد که نصر حتی پس از تعطیلی حسینیه ارشاد نیز با مسئولان آن در ارتباط بوده و نظر می‌داده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمایت ساواک از حسینیه ارشاد؟!
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • تجلیل از خانواده‌های شهدای ورزشکار در رشت
  • برگزاری مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم محرم علیپور در مرند
  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌ دراز
  • مراسم بزرگداشت شهید مدافع حرم "محرم علیپور" برگزار شد
  • سرپل‌ذهاب آماده میزبانی باشکوه از زائران یادمان بازی‌دراز
  • عزاداری زنان با لباس‌های عجیب و غریب در خیابان
  • ادای احترام جامعه کار و کارگری آذربایجان غربی به شهدا
  • ۵۵ برنامه به مناسبت روز کارگر در اردبیل برگزار می‌شود