Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

رضا ملک زاده، در مراسم رونمایی از سامانه یکپارچه مدیریت اطلاعات سرطان، در خصوص وضعیت شیوع سرطان در ایران و جهان، گفت: خوشبختانه امروزه با ثبت اطلاعات سرطان و راه اندازی سامانه یکپارچه اطلاعات سرطان، اطلاعاتمان در خصوص بیماری سرطان دقیق تر است. براساس آمار، میزان بروز سرطان در مردان و زنان ایرانی از کل دنیا و کشورهای منطقه، کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشورهای دنیا، میزان بروز سرطان در مردان ۲۱۹ سرطان در هر ۱۰۰ هزار نفر و در زنان ۱۹۸ سرطان در هر ۱۰۰ هزار نفر است، در حالی که این عدد در در ایران در مردان و زنان به ترتیب ۱۵۵ و ۱۲۸ نفر به ازای هر یک صد هزار نفر است.  به طورکلی، شیوع سرطان در ایران از متوسط دنیا کمتر است.

نایب رئیس کمیته ملی مدیریت سرطان وزارت بهداشت، در خصوص شایع ترین سرطان ها در مردان و زنان ایرانی، خاطرنشان کرد: سرطان پروستات، پوست، معده، روده بزرگ و مثانه شایع‌ ترین سرطان‌ ها در میان مردان و سرطان پستان، روده بزرگ، تیرویید، پوست و معده، پنج سرطان شایع در بین زنان ایرانی است و چنانچه هر دو جنس را باهم در نظر بگیریم، سرطان پستان، پروستات، روده بزرگ، پوست و معده، پنج سرطان شایع در بین ایرانیان است. اینکه بدانیم کدام سرطان ها در کشور از شیوع بیشتری برخوردار است، بسیار مهم است، چراکه می توان برای کاهش آمار آنها برنامه ریزی و اقدام کرد.

وی در خصوص عوامل ایجاد سرطان ها و راهکار مدیریت و کنترل آنها، بیان کرد: اینکه چطور می توان در میزان بروز سرطان ها تغییر ایجاد کرد به  عوامل محیطی موثر بر سرطان ها و شیوه زندگی افراد مربوط است.

ملک زاده تاکید کرد: طبق آمار، بعداز سکته های قلبی و مغزی و بیماری های قلبی و عروقی که عامل ۴۳ درصد از مرگ و میرها و ناتوانی ها در کشور است، ۱۶ درصد از مرگ و میرها در سطح جهان ناشی از سرطان ها بوده و سرطان ها به عنوان دومین عامل مرگ و میر در جهان شناخته می ‌شوند.

وی درخصوص میزان بروز، مرگ و میر و بهبودی ناشی از سرطان در ایران و جهان، گفت: میزان بروز سرطان در جهان ۲۰ درصد و در ایران ۱۴ درصد است، مرگ و میر ناشی از آن در جهان، ۱۰ درصد و در ایران، ۷ درصد است، اما میزان بهبودی آماری ۵۰ درصدی را به خود اختصاص داده است، یعنی تقریبا می توان نیمی از سرطان ها را بهبود بخشید و این موضوع ناشی از پیشرفت های علمی و پزشکی در کشورمان است که امیدواریم در سال های آینده بتوانیم درصد بیشتری را به این آمار بیفزاییم.

ملک زاده در خصوص وضعیت سرطان ها در ۲۰ سال آینده در ایران، گفت: چنانچه با روند فعلی پیش رویم، پیش بینی می شود که میزان سرطان ها در ایران در ۲۰ سال آینده نسبت به سایر کشورها افزایش بیشتری داشته باشد و این موضوع به افزایش طول عمر ایرانیان، شیوه غلط زندگی، چاقی، آلودگی های محیطی و عادات نادرست مربوط است.

وی با بیان اینکه امید به زندگی ایرانیان نسبت به متوسط جهانی بیشتر است، گفت: در سال ۲۰۱۷ امید به زندگی در دنیا ۷۲ و در ایران ۷۶ سال بوده است. البته جمعیت بالای ۶۵ سال در ایران سالانه افزایش پیدا کرده و به همین دلیل، میزان سرطان ها نیز افزایش داشته است.

ملک زاده، عدم مصرف میوه در پنج وعده، عدم تحرک بدنی کافی، افزایش وزن، کلسترول بالا، مصرف تریاک و سیگار را از جمله عواملی عنوان کرد که به شیوه زندگی غلط در ایرانیان دامن می زند و افزود: ۸۰ درصد ایرانیان ورزش نمی کنند، ۷۰ درصد ایرانیان اضافه وزن دارند و ۵۵ درصد ایرانیان ۵۰ سال به بالا، به کلسترول بالای خون مبتلا هستند.

وی با بیان اینکه ۱۰ درصد از ایرانیان ۴۰ سال به بالا به نوعی، تریاک مصرف می کنند، ادامه داد: مصرف تریاک عادت دیگری است که مخصوص ایرانیان است و متاسفانه ایرانیان بیشترین مصرف کنندگان تریاک در دنیا هستند. تریاک یکی از عوامل مهم سرطان زاست و سرطان زایی آن از سیگار بیشتر است. مصرف قلیان نیز عامل سرطان زای دیگری است که حتی دامن گیر زنان ایرانی نیز شده است.

نایب رئیس کمیته ملی مدیریت سرطان وزارت بهداشت اظهار کرد: برخی عوامل دیگر نیز در ایجاد سرطان ها نقش دارند، مانند، میزان مصرف انرژی، سرانه تولید گاز CO۲ و آلودگی هوا که به تغییرات آب و هوایی در دنیا منجر می شود و مشکلات زیادی مانند همین بیماری سرطان را برای بشر به وجود می آورد.

ملک زاده بیان کرد: امروزه سرطان در ایران و جهان به عنوان یک بیماری پرهزینه شناخته شده است؛ طبق آمار، دو سوم افراد برای درمان این بیماری از نظر اقتصادی دچار هزینه کمرشکن می شوند.

وی تصریح کرد: برنامه ملی مدیریت سرطان به عنوان برنامه ای است که برای پیشگیری و درمان سرطان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این یک برنامه کلیدی برای موفقیت در درمان سرطان است که طی ۶ الی ۷ سال گذشته برای به ثمر رسیدن آن، تلاش های زیاده شده است. براین اساس، پیشگیری، تشخیص زود هنگام و درمان سرطان مهم ترین ویژگی این برنامه است.

نایب رئیس کمیته ملی مدیریت سرطان وزارت بهداشت، تاکید کرد: بخش مهم برنامه ملی مدیریت سرطان، مدیریت نظام اطلاعاتی و ثبت سرطان است. آمار و ارقامی که در ابتدای صحبت ها اعلام شد، براساس همین نظام ثبت سرطان برآورد شده است. این برنامه ۱۰۰ درصد کشور را پوشش می دهد و روند  سرطان ها را در نقطه نقطه کشور مانیتور می کند تا بتوانیم برای پیشگیری از سرطان ها، برنامه ریزی های پیشگیرانه داشته باشیم.

وی در پایان گفت: در این راستا، دبیرخانه ملی سرطان تشکیل شده و نظام اطلاعات دقیق سرطان برای کشور تهیه شده و به صورت آنلاین در اختیار همه قرار خواهد گرفت تا محققین برای اقدامات از آنها استفاده کنند. همچنین، داشبورت اطلاعات سرطان از ابتدای مهر در اختیار سیاستگذاران و محققین کشور قرار گرفته و نسخه الکترونیک سرطان از مهرماه به صورت آزمایشی و بعد به صورت سراسری تهیه و منتشر می شود. چراکه بسیاری از اقدامات از جمله فرهنگسازی، پیشگیری و آموزش ها در سیستم الکترونیکی با سهولت بیشتری قابل اجرا است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: شایع ترین سرطان ها در ایران وزارت بهداشت رضا ملک زاده صراط میزان بروز سرطان ملی مدیریت سرطان سرطان در ایران اطلاعات سرطان زنان ایرانی سرطان ها ملک زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۸۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان تاکید کردند که خطر سرطان ثانویه برای هر بازمانده سرطان سینه بسیار کم است. با این حال، نسبت به افرادی که هرگز سرطان سینه نداشته اند، این خطر افزایش می‌یابد.

«آنتونیس آنتونیو»، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های اولیه در دانشگاه کمبریج در بریتانیا، خاطرنشان کرد: «این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی خطر ابتلاء به سرطان دوم در بازماندگان سرطان سینه است.»

تیم او داده‌های بیش از ۵۸۰۰۰۰ زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد بازمانده از سرطان سینه را که در مجموعه داده‌های ملی ثبت سرطان بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند. همه آنها تشخیص اولیه سرطان سینه شأن بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ انجام شده بود.

این تیم گزارش داد که زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنانی که قبلاً هرگز سرطان سینه نداشته اند، دو برابر با احتمال ایجاد تومور در سینه دیگر روبرو بودند.

این مطالعه نشان داد که برای بازماندگان مرد (که سرطان سینه در آنها یک بیماری بسیار نادر است)، احتمال ابتلاء به سرطان در سینه دیگر ۵۵ برابر افزایش یافته بود.

در مورد سایر انواع تومور، زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنان بدون سابقه سرطان سینه، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان آندومتر، ۵۸ درصد خطر ابتلاء به لوسمی میلوئیدی و ۲۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان تخمدان روبرو بودند.

سن بیمار در اولین تشخیص سرطان سینه نیز مهم بود: زنانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده بودند، ۸۶ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان دوم مواجه شدند، در حالی که زنانی که برای اولین بار پس از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان سینه شده بودند، تنها ۱۷ درصد بیشتر مستعد ابتلاء به تومورهای ثانویه سرطانی بودند.

چرا سن مهم بود؟ به گفته تیم آنتونیو، احتمال دارد زنانی که در جوانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که سرطان‌هایشان در مراحل بعدی زندگی ظاهر می‌شود، حامل ژن‌های مرتبط با سرطان باشند.

کد خبر 6090452

دیگر خبرها

  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • شایع ترین نوع سرطان در استان
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند