Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، در تئوری، ممکن است کووید ۱۹ را از مواد بسته بندی شده بگیریم اما مطالعات پایه آزمایشگاهی نشان می دهد که ویروس کرونا می تواند برای ساعت ها نه روزها بر روی برخی از مواد بسته بندی شده – بیشتر روی مقوا و پلاستیک – زنده باقی بماند.   علاوه بر این، ویروس بیشتر در دماهای پایین شرایط پایدار دارد اما در مجموع برخی از دانشمندان این سوال برایشان مطرح است که به چه میزان این نتایج می تواند در خارج از محیط آزمایشگاهی همانند سازی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر "خولیان تانگ" استادیار علوم تنفسی در دانشگاه لستر می گوید: که این ویروس در جهان خارج که موقعیت ها و شرایط محیطی سریعا تغییر پیدا کرده، نمی تواند برای مدت طولانی در محیط بیرون زنده باقی بماند.   پروفسور "امانوئل گلدمن" استاد تمام میکروبیولوژی در دانشگاه Rutgers نیز می گوید: که در آزمایشگاه ها از نمونه هایی تا ۱۰ میلیون ذره ویروسی استفاده می شود این در حالی است که تعداد ذرات ویروسی در یک قطره ذرات معلق در هوا که از عطسه یا سرفه فرد آلوده ناشی می شود، احتمالا فقط در حدود ۱۰۰ ذره وجود باشد.   او اضافه می کند: به اعتقاد من، شانس و احتمال انتقال ویروس از طریق سطوح بی جان خیلی کم است و تنها در مواردی که شخص بیمار سرفه یا عطسه کرده و ویروس روی سطوح قرار می گیرد و اگر شخص دیگری در یک فاصله زمانی خیلی کم پس از سرفه یا عطسه (کمتر از یک یا دو ساعت) آن سطح را لمس می کند، احتمال انتقال ویروس وجود دارد.   ویروس کرونا چگونه می تواند انتقال یابد؟   خطر انتقال ویروس کرونا در این موارد به طوری کلی بر این فرض استوار است که کارگران در کارخانه های بسته بندی موادغذایی ممکن است سطح آلوده را لمس و سپس چشم، دهان و بینی خود را لمس کنند.
دانشمندان اکنون فکر نمی کنند که این مورد، می تواند نقش اصلی در انتقال کووید ۱۹ داشته باشد.   آژانس بهداشتی ایالات متحده آمریکا و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) بر روی وب سایت خود اعلام کرده اند "احتمال دارد که شخصی بتواند ویروس کووید ۱۹ را از تماس با سطح یا اشیایی که ویروس بر روی آنها قرار گرفته باشد، بگیرد." اگرچه اعلام شده است " تصور نمی شود این روش، اصلی ترین شیوه انتقال ویروس باشد".   در حقیقت عمده انتشار ویروس به صورت مستقیم از یک شخص به شخص دیگر است که شامل:
*  بین افرادی که در فاصله کمتر از ۲ متر در تماس با یکدیگر قرار دارند
* از طریق قطرات تولید شده زمانی که شخص بیمار سرفه، عطسه یا صحبت می کند
* زمانی که قطرات حاوی ویروس توسط دهان یا بینی افراد به داخل بدن فرو برده می شود (یا در ریه ها استنشاق می شوند)   دکتر تانگ می گوید: اثبات اینکه کسی ویروس را از طریق بسته بندی ها دریافت کند خیلی سخت و دشوار خواهد بود اما در مجموع باید از قرار گرفتن در معرض هر منبعی که احتمال می رود ناقل ویروس باشد – از جمله تماس های اجتماعی بدون علامت- خودداری شود.   چگونه می توانم در امان بمانیم؟   سازمان بهداشت جهانی WHO می گوید "در حال حاضر هیچ مورد تاییده شده ای از انتقال ویروس کووید ۱۹ از طریق غذا یا بسته بندی های مواد غذایی وجود ندارد" اما سازمان بهداشت جهانی تعدادی از اقدامات احتیاطی که می تواند برای جلوگیری از آلودگی مهم باشد را ذکر می کند.   آیا کووید ۱۹ را می توان از خوردن غذاهای تازه مانند میوه جات و سبزیجات گرفت؟   سازمان بهداشت جهانی: در حال حاضر هیچ نشانه ای وجود ندارد که افراد می توانند از خوردن غذاهایی شامل میوه جات و سبزیجات ویروس کرونا را بگیرند. میوه های تازه و سبزیجات بخشی از رژیم غذایی مناسب است و مصرف آنها به همه توصیه می شود.   چگونه باید در زمان شیوع بیماری کووید ۱۹، میوه و سبزیجات را شست؟   سازمان بهداشت جهانی: شستن میوه و سبزیجات در هر شرایط و اوضاع و احوالی روش یکسانی دارد. قبل از دست زدن به میوه ها و سبزیجات ابتدا دست های خود را آب و صابون بشویید. سپس میوه و سبزیجات را با آب تمیز بشویید مخصوصا اگر می خواهید آنها را به صورت خام استفاده کنید.   آیا ویروس کرونا بر روی سطوح بسته بندی های موادغذایی زنده می ماند؟   سازمان بهداشت جهانی: کروناویروس برای زنده ماندن و تکثیر نیاز به یک میزبان انسان یا حیوان زنده دارد و نمی تواند روی سطح بسته بندی های مواد غذایی تکثیر شود. ضدعفونی کردن بسته بندی های موادغذایی ضروری نیست اما دست ها را باید بعد از تماس با بسته بندی های مواد غذایی و قبل از شروع به خوردن، شست.   آیا ویروس کرونا از طریق مصرف غذاهای پخته شده انتقال پیدا خواهد کرد؟   سازمان بهداشت جهانی: در حال حاضر هیچ نشانه و مدرکی مبنی بر اینکه افراد می توانند کووید ۱۹ را از مواد غذایی بگیرند، وجود ندارد. ویروس کووید ۱۹ می تواند در دماهای مشابه با سایر ویروس ها و باکتری های شناخته شده موجود در مواد غذایی کشته شود. مواد غذایی مانند گوشت، مرغ و تخم مرغ همیشه باید حداقل تا ۷۰ درجه سانتی گراد پخته شوند. قبل از پخت و پز، به محصولات خام حیوانی باید با احتیاط دست زد تا از آلودگی متقابل به غذاهای پخته شد جلوگیری شود.   سازمان بهداشت جهانی می گوید "نیازی نیست بسته بندی های موادغذایی را ضدعفونی کنید، اما دست ها باید مرتبا بعد از تماس با بسته بندی هایی غذایی و قبل از خوردن شسته شود."   اگر شما می خواهید از فروشگاهی خرید کنید، در صورت امکان از ضدعفونی کننده های دستی قبل از ورود به فروشگاه استفاده کرده و همچنین دستان خود را بعد از خرید و جابجایی محصولات خریداری شده بشویید.   همچنین توصیه می شود اگر سفارش آوردن خریدی را دارید حتما از مکان هایی سفارش بگیرید که نسبت به اقدامات بهداشتی کارکنان آنجا اطمینان داشته و پس از تحویل و پذیرش غذا و مواد غذایی دست های خود را بشویید.   برخی از کارشناسان همچنین استفاده از کیسه های پلاستیکی یکبار مصرف را توصیه می کنند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کروناویروس راه های انتقال کرونا کرونا بسته بندی های مواد غذایی سازمان بهداشت جهانی انتقال ویروس بسته بندی ها ویروس کرونا کووید ۱۹ بر روی دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۸۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید

محققان به‌تازگی دریافته‌اند که خوردن برخی مواد غذایی خاص مانند سبزیجات فاقد نشاسته قبل از کربوهیدرات‌ها می‌تواند به کاهش قند خون و قرار گرفتن آن در محدوده مناسب کمک کند. به‌خصوص در وعده صبحانه، مصرف سبزیجات در شروع صبحانه هورمون‌هایی را که در طول روز باعث گرسنگی می‌شوند، سرکوب می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز، کربوهیدرات‌ها ذاتا بد نیستند. آن‌ها منبع اصلی انرژی برای سیستم عصبی‌اند و فیبر بدن موردنیاز بدن را که در هضم و کاهش کلسترول موثر است، تامین می‌کنند. البته کربوهیدرات‌ها در غذا‌های ناسالم مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده هم یافت می‌شوند، اما در مواد غذایی سالم مانند میوه‌های فراوری‌نشده و همچنین عدس و لوبیا که به مغز و ماهیچه‌ها انرژی می‌دهند، هم به وفور وجود دارند. با وجود این، برخی مواد غذایی پرکروبوهیدرات می‌توانند یک‌تنه سطح قند خون را که به گلوکز معروف است، از حد ایده‌آل بالاتر ببرند، به‌ویژه اگر به مقدار زیاد مصرف شوند و اگر این افزایش سطح قند خون طی سال‌ها مدام تکرار شود، سلول‌ها پاسخ و واکنش به انسولین را متوقف می‌کنند. انسولین هورمونی است که به طور معمول به سلول‌ها پیام می‌فرستد برای صرف انرژی از گلوکز استفاده کنند. مشکل به‌وجودآمده که مقاومت به انسولین نام دارد، باعث تجمع قند در بدن می‌شود و یکی از مشخصه اصلی ابتلا به دیابت است.

افراد زیادی در سراسر جهان بیماری دیابت نوع ۲ مبتلا هستند. حدود یک نفر از هر سه آمریکایی هم در مرحله پیش‌دیابت قرار دارد که بیش از ۸۰ درصد آن‌ها از آن بی‌خبرند. بسیاری از این افراد به دیابت نوع ۲ مبتلا خواهند شد که عواقب احتمالی آن آسیب عصبی، از دست دادن بینایی و کوتاه شدن عمر است. در حالی که با تغییر ترتیب غذا خوردن هم می‌توان کربوهیدرات مصرف کرد و میزان قند خون مناسبی داشت. به قول باربارا، «این کار مجانی است و به اراده فوق بشری هم نیاز ندارد.»

وقتی اول سبزیجات می‌خوریم، فیبر موجود در آن‌ها در روده یک فیلتر ایجاد می‌کند. هنگامی که کربوهیدرات‌ها وارد میدان می‌شوند، این فیلتر هجوم آن‌ها را کند می‌کند؛ مثل شن و ماسه که جلو سیلاب را می‌گیرد و گلوکز به جای هجوم آوردن، قطره قطره و به‌آرامی وارد جریان خون می‌شود. در این حالت انسولین کمتری نیاز است تا سلول‌ها این ذرات را جذب کنند و به لوزالمعده فشار کمتری وارد می‌شود.

دکتر آلپانا شوکلا در این زمینه می‌گوید: «مجموع تحقیقات این ایده را که توالی و ترتیب غذا‌ها افزایش ناگهانی گلوکز پس از صرف غذا را کاهش می‌دهد، تقویت می‌کند» این روش نه‌تن‌ها برای افراد مبتلا به پیش‌دیابت و دیابت که برای افرادی که میزان قند خونشان طبیعی است هم فایده دارد.

شوکلا می‌گوید که سبزیجات را ۱۰ دقیقه قبل از خوردن کربوهیدرات مصرف کنید. حتی اگر این وقفه را هم در نظر نگیرید، در هر حال خوردن سبزیجات پیش از کربوهیدرات مزیت‌هایی دارد. از طرفی لازم نیست سبزیجات را به‌تن‌هایی مصرف کنید تا مفید واقع شوند. مصرف سبزیجات با پروتئین قبل از کربوهیدرات نقطه اوج و افزایش گلوکز را در افراد مبتلا به پیش‌دیابت ۴۶ درصد کاهش می‌دهد. به گفته شوکلا، این ترکیب حتی از مصرف سبزیجات به‌تن‌هایی هم بهتر جواب می‌دهد.

مزیت دیگر قرار دادن سبزیجات پیش از کربوهیدرات این است که تا سه ساعت پس از صرف غذا، احساس سیری می‌کنید. زیرا مصرف سبزیجات و پروتئین در ابتدا ترشح هورمونی به نام «گرلین» را که عامل گرسنگی است، سرکوب می‌کند. در نتیجه ممکن است کالری کمتری مصرف کنید. در حالی که وقتی افراد همین وعده غذایی را با ترتیب متفاوت و مصرف کربوهیدرات شروع می‌کنند، طی این سه ساعت با سطح بالاتری از گرلین مواجه می‌شوند.

یافته‌های این گزارش به معنی درمان قطعی یا جایگزین دارو برای مبتلا به بیماری‌ها از جمله دیابت نیست و بیماران باید تحت نظر پزشک برنامه دارویی و رژیم غذایی خود را تنظیم کنند.

دیگر خبرها

  • (ویدیو) فرآیند فرآوری و بسته بندی «خرچنگ برفی» در کارخانه
  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • هر شانه تخم مرغ چند؟
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد