Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو ادوار شورای شهر تهران گفت: قبلا که شورا نبود در شهرداری‌ها و در مدیریت شهری تخلف صورت نمی‌گرفت، سرجمع تخلفات همه هزاران اعضایی شوراهایی که در شهرها و روستاها هستند، چقدر است، همه این تخلفات را جمع کنید یک تخلفخاوری می شود.

«احمد حکیمی‌پور»، عضو سابق شورای اسلامی شهر، در پاسخ به این سوال که طیفی از نمایندگان مجلس یازدهم درصددند با اصلاح قانون انتخابات و تشکیل کمیسیون ملی انتخابات، نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا را به شورای نگهبان واگذار کنند؛ به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: این اقدام مجلس ضمن آنکه به نوعی کار شورای نگهبان را زیاد می‌کند، شوراها را هم تضعیف می‌کند چراکه ماهیت شوراها سیاسی نیستد و ماهیت اجتماعی-خدماتی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو ادوار شورای اسلامی شهر تهران افزود: باتوجه به اینکه بیش از صد هزار شورا در سراسر کشور داریم این اقدام باعث می‌شود که بار مالی انتخابات افزایش یابد. از طرف دیگر شورای نگهبان جهت رسیدگی به صلاحیت این تعداد از کاندیداها باید تشکیلات خود را عریض و طویل کند. در حقیقت شورا یعنی سپردن کار مردم به دست مردم، به عنوان مثال در شهری یک نفر با انگیزه حل مشکلات شهری‌اش می‌خواهد وارد عرضه انتخابات شود، در اینجا به شورای نگهبان چه می‌خواهد بگوید؟!

حکیمی‌پور تصریح کرد: دلیل واگذاری احراز صلاحیت انتخابات مجلس به شورای نگهبان این است که مجلس کلا یک نهاد سیاسی است و بر همین اساس، پیش‌بینی کرده‌اند که شورای نگهبان نظارت داشته باشد البته نظارت استصوابی هم داستان مفصلی دارد چراکه از اساس درست نیست، همان نظارت هم به این صورت نیست که تا این اندازه دست شورای نگهبان باز باشد هر چند شورای نگهبان در واکنش به این انتقادات می‌گوید، مجلس این اختیار را به ما داده و می‌تواند این اختیار را بگیرد.

دبیرکل حزب اراده ملت با اشاره به تاریخچه شورای اسلامی شهر اظهار کرد: در قانون اساسی مشروطه هم به انتخابات شوراها اشاره شده است، بعد از انقلاب هم که بنیانگذار انقلاب و افرادی مانند مرحوم بهشتی، طالقانی در مورد بحث شوراها و واگذاری امور مردم به شوراها، حساس بودند همچنان که امام (ره) چند ماه بعد از انقلاب، زمانی که قانون اساسی، مجلس و رئیس جمهور نداشتیم و تنها یک دولت موقت سرکار بود طی نامه‌ای دستور انتخابات شوراها را دادند، در واکنش به این اقدام امام (ره) بسیاری از دولتمردان مطرح کردند که اگر کار را به دست مردم دهید ما چیکارِ هستیم؟! که امام هم در پاسخ گفتند به خانه‌هایتان بروید، کار مردم باید توسط خود مردم انجام شود.

حکیمی‌پور با بیان اینکه اقدام مجلس در راستای دخالت دادن شورای نگهبان در انتخابات منجر به تضعیف شوراها می‌شود، ادامه داد: در واقع این اقدام مجلس به نوعی شوراها را سیاسی می‌کند و باعث شکل‌گیری کشمکش‌ها و دسته‌بندی‌های سیاسی می‌شود.

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه «در انتخابات شوراها اصلا لیست سیاسی رای نمی‌آورد» اظهار کرد: در انتخابات شوراها تعداد کاندیداها زیاد است و رای‌ها به هم نزدیک هستند، در این انتخابات مردم افراد را برای حل مشکلات شهری و محلی انتخاب می‌کنند که محیط زندگی‌شان را بهتر کنند، لذا این کار مجلس درست نیست و اشتباه بزرگی می‌کند همچنان که تجربه نشان داده هر وقت به قانون شوراها دست زدند، اختیارات شوراها کم شده است. انجمن شهر که قبل از انقلاب وجود داشت اختیاراتی به مراتب بسیار بالاتر از شورای شهر فعلی داشت اما متاسفانه بعد از انقلاب، آنقدر به قانون شوراها که همان قانون انجمن شهر قبل از انقلاب بود، تبصره خورد و اصلاح شد که هر دفعه اختیارات شورا محدوتر شد چراکه همیشه شیب در جهت کاهش اختیارات شوراها بوده است.

حکیمی‌پور در ادامه افزود: باید باور کنیم که مردم انقلاب کردند، صاحبان اصلی مملکت مردم هستند و امور خود را بهتر می‌توانند اداره کنند. چطور در همه مسائل مردم هستند اما برای شورای شهر و روستا نمی‌توانند افراد امین را تشخیص بدهند و ما باید بگوییم که به چه کسی رای بدهید! این قبیل اقدامات دوری از روح قانون اساسی و قانون انتخابات است، کار درستی نیست و امیدوارم مجلس دنبال این کار را نگیرد.

این چهره اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه امام (ره) هم تاکید داشتند که نحوه احراز صلاحیت‌ها در انتخابات شوراها در دست مردم باشد، تصریح کرد: در واقع به دلیل اینکه شوراها حالت متولی ندارد همه خودشان را صاحب آن می‌دانند به نحوی که قوه مجریه شورا را مزاحم خود می‌بیند و فکر می‌کند، شوراها باید در قالب استانداری‌ها، وزارت کشور، فرمانداری‌ها، زیر نظر آنها باشد. تصور می‌کنند شهرداری‌ها پول تو جیبی استانداری‌ها و فرمانداری‌ها هستند و باید زیر دست آنها باشند. از این طرف هم مجلس، اعضای شورای شهر را رقیب انتخاباتی خود می‌داند و چشم دیدن شوراها را ندارد.

حکیمی‌پور ادامه داد: لذا قانون شوراها را هر چند وقت یک بار تغییر می‌دهند تا بالاخره آن را زیر سلطه خود دربیاورند که این خلاف، قانون اساسی است و این نقص را باید حل کرد. قوه مقننه در توجیه اقدام خود در خصوص انتخابات شوراها به تخلفاتی که در شهرها صورت می‌گیرد، استناد می‌کند این‌ها چیست؟! قبلا که شورا نبود در شهرداری‌ها و در مدیریت شهری تخلف صورت نمی‌گرفت؟! سرجمع تخلفات همه هزاران اعضایی شوراهایی که در شهرها و روستاها هستند، چقدر است؟! همه این تخلفات را جمع  کنید یک تخلف خاوری می شود؟! چرا شوراها را توسری خور می‌کنند؟! به شوراها کم لطفی می‌شود و این چیزی نبود که قانون اساسی و بنیانگذار جمهوری اسلامی دنبال آن باشند.

عضو ادوار شورای اسلامی شهر تهران در خصوص برخوردهای سیاسی با شوراها و اعضای آن خاطرنشان کرد: از ابتدا در شوراها بودم. در مجلس چهارم دولت را موظف کردند که حتما شوراها را برگزار کند. آن زمان در خصوص شوراها تخلف شد و قانون را چند سال دیر اجرا کردند. در مجموع بهتر است مجلس دنبال این کار نرود و به جای این کار لایحه درآمد پایدار شهری و لایحه مدیریت جامع شهری را که دولت 6 سال قبل دنبال می‌کرد، را حل کنند و قانون را بگذرانند که در مدیریت شهری مشکل نداشته باشیم. 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شورای شهر شورای شهر تهران شورای نگهبان قانون اساسی مجلس شورای اسلامی شهر انتخابات شوراها شورای نگهبان قانون اساسی حکیمی پور شهر تهران شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۸۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، حجت الاسلام غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.

وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازاتها پرداخته است.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.

به گزارش تسنیم، با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود.

کد خبر 848125 منبع: تسنیم برچسب‌ها خبر ویژه زنان - حجاب شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور
  • ایجاد درآمد پایدار اولویت اساسی شهرداری‌ها باشد+فیلم
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • اجرای قانون شوراها در توسعه تأثیرگذار است
  • تحقق مدیریت هماهنگ شهری در شرکت توسعه شهرداری اصفهان/ شوراها مصداق بارز مردم سالاری است
  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها