Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

دولت در سال‌های اخیر با حمایت‌های جدی در قالب اختصاص اعتبارات و امکانات، تسهیلات بانکی و آموزش به بهره‌برداران در راستای توسعه بخش کشاورزی در استان کرمانشاه گام برداشته و نتیجه آن افزایش ۱۱ درصدی تولیدات در دولت تدبیر و امید به نسبت قبل از آن است.

آبیاری مزرعه ذرت در شهرستان سرپل ذهاب با استفاده از آب سامانه گرمسیری

دولت برای تکمیل روند حمایت از بخش کشاورزی هفته گذشته بخشی از طرح انتقال آب به دشت‌های سرپل ذهاب موسوم به سامانه گرمسیری را افتتاح کرد و از این طریق آب مورد نیاز کشاورزی در دشت‌های تشنه این منطقه را تامین و در اختیار بهره‌برداران قرار داد.

با بهره‌برداری از این سامانه تاکنون ۲۳ هزار هکتار از اراضی دیم زیرمجموعه این طرح آبی شده و بخشی از سیستم آبیاری زمین‌های آبی که از منابع زیرزمینی استفاده می‌کرد نیز به استفاده از آب طرح گرمسیری روی آورد.

با این حمایت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده میزان تولیدات زراعی در استان کرمانشاه در هفت سال اخیر یعنی از ابتدای شروع فعالیت دولت تدبیر و امید در سال ۹۲ تاکنون با ۱۱ درصد افزایش به چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن رسیده و این نمونه واقعی جهش تولید است.

پویش ملی جهاد کشاورزی برای جهش تولید و امنیت غذایی

رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه روز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، کشاورزی، جهش تولید و امنیت غذایی را شعار امسال هفته دولت جهاد کشاورزی دانست و گفت: تلاش‌ها برای جهش تولید در بخش کشاورزی از سال ۹۲ و با آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید با برنامه‌ریزی‌های خوب و اصولی آغاز شده و تلاش برای تحقق هرچه بیشتر آن اکنون مضاعف است.

«نوربخش حاتمی»، حمایت دولت از بخش کشاورزی استان را بسیار خوب ارزیابی کرد و افزود: دولت تدبیر و امید به خوبی بخش کشاورزی را محور توسعه استان کرمانشاه قرار داده و انتظار می‌رود حمایت‌ها از این بخش همچنان ادامه داشته باشد تا به برنامه‌های مدنظر دست یابیم.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی در استان کرمانشاه ظرفیت و پتانسیل رفع بیکاری به عنوان یکی از معضلات کنونی استان را دارد، گفت: تمام تلاش ما در سازمان جهادکشاورزی استان ایجاد اشتغال پایدار در این بخش است و برای تحقق آن نیز برنامه سه سالی تدوین کرده‌ایم و خوشبختانه در سال اول آن یعنی سال ۹۸ موفق عمل کردیم.

طبق سند اشتغال استان کرمانشاه، برای سال ۹۹ کاهش ۲/۵ درصدی نرخ بیکاری هدف گذاری شده است.

مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در فصل بهار سال ۹۹ استان کرمانشاه را ۱۳ و ۸ دهم درصد اعلام کرد.

راه‌اندازی واحد پرورش دام در بخش دینور شهرستان صحنه

سرمایه‌گذاری هزار و ۷۰۰ میلیارد تومانی در بخش کشاورزی

رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه یکی از راهکارهای توسعه بخش کشاورزی در استان کرمانشاه را سرمایه‌گذاری در این بخش دانست و گفت: امسال در نظر داریم بیش از هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در بخش کشاورزی استان سرمایه‌گذاری کنیم که از این میزان هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی و مابقی توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری خواهد شد.

حاتمی همچنین اظهار داشت: سال گذشته هزار میلیارد تومان شامل ۷۰۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات ارزان قیمت و ۳۰۰ میلیارد تومان از محل بخش خصوصی در استان کرمانشاه سرمایه‌گذاری شد.

وی با اعلام اینکه ما از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در استان کرمانشاه استقبال و حمایت می‌کنیم، به در نظر گرفتن مشوق‌های گوناگون برای سرمایه‌گذاران این بخش اشاره کرد و گفت: معافیت در پرداخت عوارض گمرکی برای محصولات تولیدی صادراتی، واگذاری اراضی ملی به طرح‌های کشاورزی و صنایع تبدیلی و غیرکشاورزی به همراه صدور مجوزهای لازم در حداقل زمان ممکن و معافیت طرح‌های کشاورزی و صنایع مرتبط با آن از پرداخت سهم بیمه کارفرما، عوارض و مالیات و حمایت مالی و معرفی مجریان برای دریافت تسهیلات ارزان قیمت (یارانه دار) به بانک‌ها از جمله مشوق‌هایی است که برای سرمایه گذاران لحاظ کرده‌ایم.

وی اعلام کرد: همچنین ارایه مشاوره رایگان به سرمایه‌گذاران برای انتخاب نوع فعالیت، محل اجرای طرح، کسب مجوز فعالیت، ارایه اطلاعات کارشناسی و راهنمایی در زمینه بازاریابی و فروش از دیگر مشوق های در نظر گرفته شده است.

تحقق سرمایه‌گذاری ۵۹ میلیارد تومانی در سال جاری

 رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه به افتتاح و کلنگ زنی ۷۶ پروژه در بخش کشاورزی استان شامل ۶۷ پروژه قابل افتتاح و ۹ پروژه کلنگ زنی در هفته دولت امسال اشاره کرد و گفت: برای افتتاح و آغاز عملیات اجرایی این تعداد پروژه ۵۹ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده که با افتتاح این تعداد طرح برای ۵۲۱ نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

حاتمی، پروژه‌های قابل افتتاح هفته دولت را ۶۷ پروژه شامل ۳۱ پروژه در بخش آب و خاک با اعتبار بیش از هشت میلیارد تومان و اشتغال ۱۵۹نفر، ۱۳ پروژه باغبانی با اعتبار بیش از ۱۰ میلیارد تومان و اشتغال ۵۵ نفر، ۲۰پروژه تولیدات دامی با اعتبار بیش از ۲۱ میلیارد تومان و اشتغال ۶۲ نفر و سه پروژه صنایع تبدیلی با اعتبار هشت میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان و ۳۵نفر اشتغال اعلام کرد. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه سپس به تشریح پروژه‌هایی پرداخت که عملیات اجرایی آنها در هفته دولت آغاز می‌شود و گفت: برای آغاز عملیات اجرایی این ۹ پروژه بیش از ۱۱میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده و ۲۱۰ نفر هم اشتغال خواهد داشت.

حاتمی این پروژه‌ها را شامل چهار پروژه آب و خاک با اشتغال ۱۹۰ نفر، چهار پروژه باغبانی با اشتغال ۱۲ نفر و یک پروژه صنایع تبدیلی با اشتغال هشت نفر اعلام کرد.

افزایش ۴۴۶ هزار تنی محصولات کشاورزی در دولت تدبیر و امید

میزان تولیدات بخش کشاورزی استان کرمانشاه در پایان سال ۹۸ به چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن رسید که این رقم در سال ۹۲ در مجموع چهار میلیون و ۱۲۸ هزار و ۹۴۵ تن بود که افزایش ۴۴۶هزار و ۸۶۹ تنی را نشان می‌دهد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به تفکیک تولیدات بخش‌های مختلف پرداخت و گفت: در سال ۹۲ میزان تولیدات بخش زراعی استان سه میلیون و ۵۳۱ هزار و ۹۶۴ تن بود که این رقم در سال ۹۸ به سه میلیون و ۷۷۱هزار و ۶۹۵ تن رسید که در این هفت سال میزان تولدات بخش زراعی استان ۲۳۹هزار و ۷۳۱تن افزایش یافت.

حاتمی به تولیدات بخش باغی نیز اشاره کرد و افزود: در سال ۹۲ میزان تولیدات باغی استان ۱۶۰هزار و ۶۶۹ تن بود که در پایان سال ۹۸ با ۱۴۲هزار و ۴۸۵تن افزایش به ۳۰۳هزار و ۱۵۴تن رسید.

وی ادامه داد که در سال ۹۲ میزان تولیدات دامی استان ۴۲۰ هزار و ۳۱۲ تن بود که در سال ۹۸ این رقم به ۴۷۹ هزار و ۴۵۵ تن رسید و افزایش ۵۹ هزار و ۱۴۳تنی را نشان می‌دهد.

میزان تولیدات بخش شیلات استان کرمانشاه نیز با توسعه واحدهای پرورش ماهی و آبزیان در هفت سال اخیر به پنج هزار و ۵۱۰ تن افزایش یافت و از رقم ۱۶هزار تن سال ۹۲ به ۲۱ هزار و ۵۱۰ تن رسید.

در دولت تدبیر و امید ۲۸هزار هکتار سیستم آبیاری نوین در استان کرمانشاه اجرا شده و اکنون میزان زمین های زیر پوشش این سیستم در استان به ۷۸هزار هکتار رسیده که در سال ۹۲ این رقم، ۵۰ هزار هکتار بود.

به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در دولت تدبیر و امید بخش صنایع تبدیلی استان از رشد خوبی برخوردار بود به طوریکه تعداد صنایع تبدیلی استان از رقم ۳۱ واحد در سال ۹۲ به ۲۳۴ واحد در سال ۹۸ رسید.

حاتمی توضیح داد که در مجموع در دولت تدبیر و امید میزان تولیدات بخش کشاورزی استان کرمانشاه ۱۱درصد افزایش یافته است.

«نوربخش حاتمی»؛ رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۴۳ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

برچسب‌ها هفته دولت دولت تدبیر و امید جهش تولید اراضی کشاورزی کرمانشاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هفته دولت دولت تدبیر و امید جهش تولید اراضی کشاورزی کرمانشاه هفته دولت دولت تدبیر و امید جهش تولید اراضی کشاورزی کرمانشاه سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه کشاورزی در استان کرمانشاه رییس سازمان جهاد کشاورزی کشاورزی استان کرمانشاه دولت تدبیر و امید میزان تولیدات بخش بخش کشاورزی استان بخش کشاورزی میلیارد تومان چهار میلیون سرمایه گذاری صنایع تبدیلی هزار هکتار هفته دولت جهش تولید سال ۹۲ تن رسید سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۸۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ضریب امنیت غذایی ایرانیان با خودکفایی در تولید لاین مرغ آمین

سازمان اقتصادی کوثر در سال‌های اخیر ضمن احیای لاین آرین با تولید لاین مرغ آمین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور را بالا برده و دیگر نیازی به واردات مرغ اجداد نداریم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در حالی که بیش از ۹۰ درصد مرغ اجداد جوجه‌یک‌روزه از کشور‌های دیگر تامین می‌شد حال رئیس سازمان اقتصادی کوثر می‌گوید که ایران با دانش متخصصان از واردات اجداد از کشور‌های غربی بی نیاز شد و در زمره هشت کشور دارنده این فناوری استراتژیک قرار گرفته است. ناصر فخاری حتی می‌گوید که ظرفیت صادرات به کشور‌های دیگر نیز ایجاد شده است.

براساس آمار سامانه سماصط در سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۰ درصد بازار جوجه‌یک‌روزه کشور متعلق به سویه راس، آربوراکرز و کاپ بوده که از طریق واردات مرغ اجداد از دو شرکت بزرگ اصلاح نژادی آویاژن و کاپ تامین شده است.

نژاد مرغ ایرانی آرین یا همان لاین ایرانی پس از سال‌ها دوباره احیاء شده است، فعالان دامپروری بهره‌وری نژاد مرغ آرین را پایین می‌دانند، اما منتخصصان کشور می‌گویند که کار اصلاح نژادی پایان نیافته و ادامه دارد.

ناصر فخاری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با تاکید بر اینکه خودکفایی به معنای قطع ارتباط اقتصادی با خارج نیست بلکه مقصود از خودکفایی استقلال اقتصادی و رفع وابستگی به بیگانگان است گفت: موضوع تحریم‌ها نقطه عزیمت این سازمان برای قطع وابستگی‌های کشور به بیگانگان بود و تلاش‌های همکاران سازمان اقتصادی کوثر منجر به خودکفایی‌های بزرگ در حوزه‌های مهم اقتصادی شد.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه با اشاره به تحریم‌های سال ۱۳۹۸ و فرمان مقام معظم رهبری در زمینه توسعه امنیت غذایی کشور تصریح کرد: سازمان اقتصادی کوثر ضمن احیای لاین آرین با تولید لاین مرغ آمین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور را بالا برد و به جرأت می‌گوییم امروز تمام مرغ اجداد مورد نیاز کشور در سازمان اقتصادی کوثر تامین می‌شود و در تامین این کالای راهبردی که تولید گوشت مرغ به آن بستگی دارد دیگر نیازی به واردات از کشور‌های دیگر نداریم.

فخاری در مورد خودکفایی در حوزه صنعتی اشاره کرد: شرکت جمکو توانست با تولید سه الکتروموتور عمودنصب، ضدانفجار و فوق سنگین سنکرون ضمن شکستن انحصار تولید این چند کالای پر اهمیت رکود و توقف در برخی صنایع مانند معادن نفت و گاز آب و برق را از چهره تولید ملی بزداید و موجب بهره‌وری و خودباوری شود، به گونه‌ای که میتوان ادعا کرد، در کشور هیچ الکتروموتوری مورد نیاز نیست.

همچنین مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر این سازمان را در امر مولدسازی دارایی‌های راکد پیشقراول عنوان کرد و گفت: مولدسازی غیر از آنکه مطالبه دولت مردمی بود، یک واقعیت و الزام اجتناب ناپذیر نیز به شمار می‌رود.

وی افزود: اگر به دنبال بهره‌وری هستیم بهینه‌سازی منابع یا استفاده بهینه از منابع ضرورت پیدا می‌کند، لذا از ابتدای دوره مدیریت جدید تشخیص دادیم که داشته‌های غیرفعال سازمان مانند: املاک متروکه، خطوط تولید تعطیل و همچنین کارخانه‌ها و کارگاه‌های راکد را در مسیر افزایش توان تولید بکار بگیریم.

 



فخاری ادامه داد: وقتی مولدسازی به عنوان یکی از چند اولویت نخست سازمان اقتصادی کوثر شناخته شد، به شرکت‌های وابسته ابلاغ شد فهرستی از اموال راکد خود تهیه و برای بررسی به سازمان گزارش کنند.

مدیر عامل سازمان اقتصادی کوثر در خصوص مصارف درآمد‌های حاصل از مولدسازی گزارش داد: درآمد‌های حاصل از مولدسازی اموال خارج از چرخه و غیر فعال را در نوسازی و بروزرسانی خطوط تولید، تقویت نقدینگی و سرمایه در گردش شرکت‌های مولد، انجام سرمایه‌گذاری‌های جدید استفاده کردیم.

از مصادیق مولدسازی می‌توان به مولدسازی اراضی راکد سازمان، طی سه پروژه آل یاسین، نجم و ایران ماک به منظور ساخت دو هزار واحد مسکونی مرغوب و با کیفیت؛ مولدسازی سردخانه متروکه شرکت زَربال، برای ساخت پروژه اقامتی گردشگری نوشهر در زمینی بالغ بر هجده هزار مترمربع؛ مولدسازی در چهل محدوده بایر معدنی با هدف بهره برداری فلزاتی از جمله مس و آهن و...؛ مولدسازی دوازده؛ کارگاه استحصال مواد معدنی راکد در شهر‌های اَزنا، خرم آباد، قُروه و... نام برد.

همچنین از دیگر مصادیق این سازمان می‌توان به مولدسازی اراضی راکد شرکت کشت و صنعت خاوردشت، با هدف کشت و برداشت کُلزا؛ مولدسازی خطوط تولید شرکت به چین سامین، بعد از بیست سال رکود و سکون؛ مولدسازی سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر توسط شرکت مرغِ اجدادِ زربال؛ مولد سازی خطوط تولید صنایع لبنی رابتا، وابسته به شرکت شریف آباد؛ راه اندازی دستگاه‌های راکد خط تولید شرکت خوراک دام پارس؛ مولدسازی ده هکتار از اراضی نیروگاه بیستون، برای اجرای طرح سیکل ترکیبیِ نیروگاه زاگرسِ کوثر؛ مولدسازی انبار متروکه فتح و واگذاری آن به شرکت جِمکو برای تولید و تعمیر الکتروموتور‌های سبک، متوسط و سنگین؛ اخذ سیصد جلد سند تک برگ برای اراضی احمدآباد مستوفی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • تولید نان کامل در خراسان رضوی امنیت غذایی را تامین می‌کند
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • دانش ایرانی در خدمت امنیت حفاری
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • افزایش ضریب امنیت غذایی ایرانیان با خودکفایی در تولید لاین مرغ آمین
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ