Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش دیده بان ایران، آمریکا با دستور ترامپ، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ از برجام خارج شد و ایران را وارد تلاطم‌ها و چالش‌های اقتصادی کرد که خود را در افزایش مهار نشدنی قیمت دلار نشان داد. ۱۱ ماه بعد در ۲۰ فروردین ۱۳۹۸، معاون اول رییس جمهور سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی را اعلام کرد که منجر به چالش ارزی و مشکلات اقتصادی در کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همتی رییس کل بانک مرکزی درباره میزان ارز ۴۲۰۰ تومانی داده شده در گفت‌وگوی ویژه خبری ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ گفت: در سال ۹۷ حدود ۳۰ میلیارد دلار ارز بانکی تامین مالی شد که ۱۹-۲۰ میلیارد ارز (دلار) ۴۲۰۰ تومانی بود. به نظر ما ۱.۵ میلیارد دلار وارد کننده به تعهد خود عمل نکرده است که اسامی‌شان را به سازمان تعزیرات داده ایم و چند صد میلیون دلار به مساله کیفری رسیده و عاملان آن در زندان هستند.

بانک مرکزی تیر ۱۳۹۸ پیش فهرست دریافت‌کنندگان ارز نیمایی و دولتی را تا تیرماه ۹۸ به روز کرد. براساس گزارش ایرنا این فهرست نشان می‌دهد که حداقل ۲۰ شرکت بزرگ قطعه‌سازی از فروردین ۹۷ تا تیرماه ۹۸ ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده‌اند. در این میان بیشترین ارز متعلق به شرکت کروز بوده‌است. شرکت کروز، بیش از ۹۸ میلیون دلار ارز در قالب ارز‌های یوآن، وون و یوور دریافت کرده‌است.

یک قطعه‌ساز بزرگ، ایران‌خودرو را گروگان گرفت!

این تیتر گزارش ایسنا درباره «خواباندن خطوط تولید خودرو و باج‌خواهی از ایران‌خودرو» است. ایسنا نوشت: «اخیرا برای مدتی خطوط تولید گروه صنعتی ایران‌خودرو به دلیل توقف تامین قطعه از سوی یکی از این قطعه‌سازان بزرگ، متوقف شده است.

در این ماجرا مالک این شرکت قطعه‌سازی بزرگ با عدم تامین قطعه‌ای که در انحصار دارد، تمام خطوط تولید ایران‌خودرو را برای مدتی متوقف کرده است. او مالک شرکتی است که تامین قطعات سیستم‌های سوخت‌رسانی خودرو را به طور انحصاری در اختیار دارد و در روز‌های اخیر ضربه خود را از طریق عدم تامین قطعات سوخت‌رسانی به صنعت خودروی کشور وارد کرده است.

طبق اطلاعاتی که در اختیار ایسنا قرار گرفته، این فرد با همراهی فرزند و برادرزاده خود یکی از اصلی‌ترین سهامداران ایران‌خودرو نیز است. وی همچنان به دنبال به دست آوردن درصد بیشتری از سهام ایران‌خودرو برای استیلا بر بزرگترین شرکت خودروسازی ایران است.»

کروز پس از تصاحب سهام اکثریت ۶۲.۲ درصدی گروه بهمن در تابستان سال ۱۳۹۵، ۲۶.۹۲ درصد از سهام ایران‌خودرو را نیز به‌دست آورده و یکی از سهام داران سایپا است. اتفاقی که واکنش شورای رقابت را در پی داشت. خبرگزاری دانشجو در این باره نوشت: با توجه به خرید سهام ایران خودرو توسط صاحبان کروز یعنی دو خانواده علیپور و کشاورز در سال ۹۰، جمشید پژویان رئیس شورای رقابت نامه‌ای به مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار نوشت. بنا بر مصوبه شورای رقابت، به منظور جلوگیری از ایجاد تمرکز عمودی در بازار خودرو و در اجرای مواد ۴۶ و ۴۷ مورد ۶ بند ط. از ماده ۴۵ قانون مقرر می‌شود که بنگاه‌هایی که رابطه عمودی با شرکت‌های خودروساز دارند از قبیل قطعه‌سازان و تشکل‌های آن‌ها مجاز به داشتن عضو در هیئت مدیره شرکت‌های فوق‌الذکر نمی‌باشند.

در نهایت، اما سیاست خرید سهام خودروساز‌ها توسط کروز این شرکت را به عنوان تامین کننده انحصاری قطعات تبدیل کرده تا آنجا که حمید کشاورز، مالک کروز در نشست خبری ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ خود تاکید کرد: «در حال حاضر شرکت کروز تامین صددرصدی برخی قطعات خودرو را انجام می‌دهد و جور بقیه شرکت‌ها را نیز می‌کشد!»

روزنامه فرهیختگان در گزارشی به موضوع انحصار گروه پرداخت و نوشت: ایجاد انحصار در تولید و تامین قطعه زمانی قابل باورتر می‌شود که در تاریخ ۲۵ فروردین سال ۹۶ دقیقا زمانی که انبار دسته‌سیم شرکت کروز بر اثر آتش‌سوزی دچار خسارت شد، به جهت تک‌سورس (تک‌منبع) بودن تامین قطعه، خط تولید پراید در سایپای کاشان کاملا متوقف شد.

جالب این که فرهاد بهنیا عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو در مصاحبه‌ای که خرداد ۱۳۹۸ در خبرگزاری مهر منتشر شده، با اشاره به عامل اصلی نقص ۸۰ درصد خودرو‌های کف کارخانه‌های خودرو سازی فاش کرد: «قطعه سازی که بیشترین ارز دولتی را دریافت کرده، بالاترین کسری قطعات خودرو‌های ناقص نیز مربوط به وی است.»

محمد شه پری، عضو هیأت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو نیز با تایید این موضوع افزود: «۹۲ هزار دستگاه خودرو در ایران خودرو انباشت شده و بیشتر از ۸۰ هزار دستگاه خودروی ناقص نیز در سایپا موجود است. باید مشخص شود که کدام شرکت قطعه‌ساز بیشترین میزان ارز دولتی را دریافت کرده، بیشترین مطالبات را از خودروسازان گرفته و در عین حال، بیشترین سهم را در قطعات کسری خودرو‌ها دارد و این در حالی است که خودرو‌های موجود در کف ایران خودرو بیش از ۵ هزار میلیارد تومان ارزش دارند؛ ارزش خودرو‌های انباشت‌شده در سایپا نیز همین حدود است.»

آقای «ص» نمونه‌ای از پیچیدگی‌های کروز

برای درک پیچیدگی عملیات کروز می‌توان به فعالیت‌های «ح.ر.ص» اشاره کرد. به گزارش سایت نود اقتصادی بررسی لیست سهام‌داران شرکت خودروسازی ایران‌خودرو نکات قابل تاملی دارد، به طوریکه از ۱۱ سهام‌دار حقیقی و حقوقی این غول خودروسازی، ۵ سهام‌دار وابسته به شرکت کروز و «ح. ر. ص» است. بررسی‌ها نشان می‌دهد کروز در شرکت بازرگانی سپهر ایرانیان کیش با ایران‌خودرویی‌ها شریک و در شرکت تدبیر سرمایه آراد نیز خود سهام‌دار است. آقای «ص» از اعضای سابق هیئت مدیره کروز و از شرکای کروز در ویسمن موتور و گروه بهمن، از طریق شرکت‌های سرمایه گذاری و توسعه راهبری راز (رایزکو)، آرسام پلاست راز و سهام‌داری حقیقی ۵/۱ درصد از کل سهام ایرانخودرو را در مالکیت خود دارد.

با یک جستجوی ساده در سامانه ثبت شرکت‌ها مشخص می‌شود آقای «ص» با کد ملی ****۰۴۵۲۲۹ در ۲۸ شرکت به عنوان رییس یا عضو هیات مدیره و دیگر سمت‌های رسمی فعالیت داشته است که کروز از جمله آن هاست.

«ح.ر.ص» نمونه‌ای از فعالیت‌های تو در توی گروه کروز برای تصاحب سهام و تیک آور کردن خودروسازان است.


آغاز تحقیقات قضایی از کروز

بیش از یک سال از انتشار فهرست دریافت کنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی گذشته است، بانک مرکزی فهرست اسامی شرکت‌های دریافت کننده ۱.۵ میلیارد دلار برای واردات که به تعهد خود عمل نکرده اند را به مراجع قضایی داده که فرایند رسیدگی کیفری به آن‌ها آغاز شده و برخی از مجرمان مجازات خود را سپری می‌کنند. غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائی در آخرین نشست خبری خود ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ درباره اتهامات شرکت کروز گفت: پرونده شرکت کروز در مرحله دادسرا است و در حال انجام تحقیقات دادسرایی است، منتظر تکمیل تحقیقات دادسرا هستیم.

از سخنان آقای سخنگو مشخص نشد رسیدگی قضایی به فعالیت‌های گروه کروز بابت ارز ۴۲۰۰ است یا مسایل دیگر، اما روشن است، سوالات فراوانی پیش روی کروز قرار دارد: سرنوشت ۹۸ میلیون دلار دریافتی چه شده؟ موضوع توقف خطوط تولید ایران خودرو؟ خرید سهام خودروساز‌ها و ایجاد انحصار و از بین بردن اصل رقابت و ... باید منتظر ماند و دید نتیجه تحقیقات قضایی از کروز به کجا می‌انجامد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خودرو بازار خودرو ارز دولتی صنعت خودرو ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کرده ایران خودرو خطوط تولید سهام ایران تامین قطعه شرکت کروز خودرو ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۰۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)

هم زمان با نمایشگاه خودرو پکن، 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال به بازار می آید نیز مشخص شد.   به گزارش عصر ایران کمپانی جی ای سی (JAC) که در ایران بیشتر آن را با نام جک می شناسند، سال هاست که در زمینه تولید خودروهای سواری و کار و تجاری فعالیت کرده و بیشتر محصولاتش نیز هم اکنون در بازار ایران حضور دارند. برای نمونه می توان به جک S۵ اشاره کرد که پس شروع مونتاژش در کرمان موتور، موفق شد تا سهم زیادی از بازار کراس اوورها را به خود اختصاص دهد. به بیانی دیگر می توان گفت که معروفیت برند جی ای سی در ایران با فروش بی نظیر S۵ رقم خورد و این خودرو توانست دیدگاه مثبتی برای جک به وجود آورد.     جی ای سی در سال های اخیر علاوه بر تولید خودروهای متنوع، بر روی پیشرفت در زمینه خودروسازی مدرن نیز تمرکز کرده و همگام با دیگر شرکت های  چینی، در دنیا به شهرتی نسبی رسیده است.حضور جی ای سی در نمایشگاه خودرو پکن که میزبان بزرگان صنعت خودروسازی دنیا نیز هست می تواند نشان دهنده جایگاه این کمپانی باشد.   در سال های اخیر اضافه شدن قوای محرکه الکتریکی به خودرو ها بسیار مرسوم شده و به همین دلیل اکثر خودروسازان حاضر در اتو اکسپو چین، اتوموبیل های تمام برقی و یا هیبریدی خود را به نمایش درآوردند. با توجه به چنین موضوعی، جی ای سی نیز در کنار دیگر شرکت ها، خودروهای تمام برقی و هیبریدی خود را به نمایشگاه آورده و در معرض دید عموم قرار داده است.    این کمپانی علاوه بر حرکت در مسیر بکارگیری از قوای محرکه روز دنیا، طراحی محصولات خود را نیز با الگوهای نوین جهانی به روز کرده تا به صورت همه جانبه در زمینه خودروسازی پیشرفت کرده باشد.      با ورود به غرفه جی ای سی در نمایشگاه خودرو پکن 2024، در درجه اول کانسپت DE Fine دید بازدیدکنندگان را به خود جلب می کرد. نزدیک شدن به تولید خودرو با پلتفرم DE جزو اهداف توسعه ای جی ای سی است و در این راستا هوآوی با تکنولوژی های خود قصد دارد تا سرعت رسیدن به نسخه نهایی را برای JAC بیشتر کند.     کانسپت DE Fine    به طور کلی جی ای سی 4 پلتفرم برای ابعاد مختلف بدنه در نظر گرفته که در میان آن ها پلتفرم DI که مختص خودروهای کوچک و متوسط مانند EV3 است، تجاری سازی و به مرحله تولید رسیده است.    نام دو پلتفرم دیگر JAC که بخش های نهایی طراحی شان را سپری می کنند DP و DM است که به ترتیب برای تولید خودروهای آفرودی و MPVها کاربرد خواهند داشت.    جی ای سی با چه خودروهایی پا به اتو اکسپو پکن گذاشت؟ از مهم ترین خودروهای این برند که احتمالاً به زودی در خیابان های ایران تردد خواهند کرد می توان EV3 را نام برد که به یک پیشرانه تمام برقی مجهز شده و با توجه به ظاهر جذابش و همچنین تنوع پایین خودروهای هاچ بک و درون شهری، می تواند مورد پسند بسیاری از جوانان و خصوصا بانوان  قرار گیرد. جک EV3 دارای یک موتور برقی با حداکثر قدرت ۷۰ کیلووات است. این هاچ بک نخستین محصول جک است که به باتری های استوانه ای تجهیز شده است و حداکثر سرعتش هم به ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. خودروی هاچ بک جک 3 EV       دیگر محصولی که در غرفه جی ای سی معرفی شد، X8 بود که کرمان موتور اقدامات لازم برای مونتاژ این کراس اوور را انجام داده و در آینده ای نزدیک تولیدش را آغاز خواهد کرد. این خودرو هم  از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری TGDI استفاده می‌کند که قادر به تولید ۱۷۴ اسب بخار است. گشتاور این پیشرانه نیز ۲۵۰ تا ۲۸۰ نیوتن متر اعلام می شود و در نهایت از طریق گیربکس 7 سرعته دو کلاچه به چرخ های جلو منتقل خواهد شد. محصول  X8 JS6 هم که حضورش در ایران قطعی شده و جزو جدیدترین محصولات این برند است نیز در نمایشگاه حضور داشت. لازم به ذکر است که JS6 قرار است در  نسخه پلاگین هیبرید در کرمان موتور مونتاژ شود.         شرکت جک علاوه بر خودروهای سدان، کراس اوور و هاچ بک، پیکاپ های شاسی مستقل را نیز در سبد محصولات خود دارد. از این رو برای نمایش دستاوردهای خود در تولید این کلاس بدنه، علاوه بر نسخه تمام بنزینی و تجهیز شده T9 (هانتر)، نسخه تمام برقی و دو دیفرانسیل این پیکاپ  را نیز برای اولین بار معرفی کرده است.  T9 (هانتر)، نسخه تمام برقی در بخش دیگری از غرفه، ون RF8 که یک MPV محسوب می شود نیز حضور داشت و به علت طراحی داخلی لوکس و تجملاتی اش، مورد توجه مراجعین قرار گرفت. آرایش صندلی ها در این MPV به صورت 2+2+3 بود تا سرنشینان ردیف دوم فضای کافی در اختیار داشته  و سفر راحت تری را تجربه کنند. در مورد این موضوع می توان گفت که امروزه خودروسازان سعی دارند تا اکثر کراس اوورها و SUVهای خود را نیز با این چینش صندلی تولید کنند، چرا که فضا برای بکارگیری امکانات رفاهی بیشتر فراهم می شود.   کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روز ترین محصولات خودرویی جهان در چین (+گزارش تصویری)

دیگر خبرها

  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو
  • تولید اکسل خودرو در شرکت دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • ۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است