Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@16:22:24 GMT

آیا اقتصاد ایران فقط ۳ درصد از کرونا آسیب دید؟

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۱۱۹۷

آیا اقتصاد ایران فقط ۳ درصد از کرونا آسیب دید؟

آقای حسن روحانی در دیدار تصویری هیئت دولت با مقام‌معظم‌رهبری به مناسبت هفته دولت براین موضوع تأکید کرد: اقتصاد کشورهای بزرگ دنیا در شرایط کرونایی ۲۰ درصد کوچک شده در حالی که اقتصاد ایران به دلیل مدیریت خوب دولت تنها ۳درصد آسیب دیده است.

قدس آنلاین: آقای حسن روحانی در دیدار تصویری هیئت دولت با مقام‌معظم‌رهبری به مناسبت هفته دولت براین موضوع تأکید کرد: اقتصاد کشورهای بزرگ دنیا در شرایط کرونایی ۲۰ درصد کوچک شده در حالی که اقتصاد ایران به دلیل مدیریت خوب دولت تنها ۳درصد آسیب دیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعاً آمار ارائه شده توسط دولت در جلسه تصویری با مقام‌معظم‌رهبری خلاف واقع است، به طور قطع چنین آماری از دولت به‌خصوص شخص رئیس‌جمهور قابل پذیرش نیست؛ چرا که از زمان شیوع بحران بیماری کرونا تاکنون  صادرات نفتی جمهوری اسلامی ایران به چین با کاهش ۸۰ درصدی مواجه شده و صادرات غیرنفتی به این کشور که بخش اعظمی از صادرات و واردات ما را تشکیل می‌دهد به میزان ۱۱ درصد کاهش یافته است؛ بنابراین فقط درباره تجارت با کشور چین می‌توان گفت ما در چند ماهه اخیر ۴۶ درصد تجارت خود را از دست داده‌ایم.

کاهش تجارت با ترکیه به دلیل وضعیت کرونایی که یکی از کشورهای همسایه طرف تبادلات تجاری ما به شمار می‌رود نیز بیانگر کاهش تجارت، واردات و صادرات است، بنابراین آمارهای رئیس دولت مبنی بر کوچک شدن ۳ درصدی اقتصاد پس از شیوع بیماری کرونا زیر سؤال می‌رود و جای تردید بسیاری دارد.

 بررسی منطقی آمارها نشان می‌دهد کشور پس از بحران کرونا سیر نزولی‌تری را در اقتصاد تجربه کرد؛ چرا که تحریم‌ها زمینه‌های افت شدید اقتصادی را در ایران کلید زده بود؛بنابراین آمارهای آقای روحانی رد می‌شود به این دلیل که در شرایط کرونایی که پس از فشارهای تحریمی بر اقتصاد تحمیل شد، اقتصاد کشور با تکانه‌ها و آسیب‌های بیشتری مواجه شد.

یکی از موضوعاتی که دولت آقای روحانی در ارائه آمار و بررسی دقیق نرخ خسارت وارده به اقتصاد از آن تعمداً غفلت می‌کند این موضوع مهم است که دولت به دلیل مسائل مالی که از تحریم‌ها به وجود آمده قادر به تأمین خسارت‌دیدگان کرونایی نبود، چون دولت به درستی نتوانست از خسارت‌دیدگان کرونایی حمایت‌های لازم را به عمل بیاورد یا بعضاً از گروه‌های مختلفی که نام آن‌ها ذیل فعالان اقتصادی ثبت نشده حمایت مالی به عمل نیاورد، بر این باور است که مدیریت دولت موجب کاهش خسارت به اقتصاد کشور شده است در حالی که اگر دولت موجودی مالی قابل‌توجهی برای حمایت از آسیب‌دیدگان کرونا می‌داشت و برای شناسایی آن‌ها وقت می‌گذاشت، متوجه میزان بالای خسارت‌ها به اقتصاد و معیشت مردم می‌شد؛بنابراین چنین آماری را به محضر مقام‌معظم‌رهبری ارائه نمی‌کرد و بر توانمندی خود در مدیریت درست اقتصادی به شکلی که امروز بر آن تأکید کرد، اصرار نمی‌ورزید!

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کرونا اقتصاد مقام معظم رهبری اقتصاد کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۱۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن