Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@21:47:19 GMT

خودروهای پیمانکاران پسماند، معاینه فنی ندارند

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۱۲۷۱

خودروهای پیمانکاران پسماند، معاینه فنی ندارند

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو تهران گفت: با وجود آنکه طبق قانون همه وسایل نقلیه اعم از وسایل نقلیه موتوری و خودروها ملزم به دریافت گواهی معاینه فنی هستند اما بر اساس آمارها از مجموع موتورسیکلت‌های تهران تنها حدود ۲۰۰ موتور به مراکز معاینه فنی مراجعه می‌کنند و همچنین بر اساس آزمون معاینه فنی کنار جاده‌ای که از سوی ستاد معاینه فنی خودرو تهران انجام شده است، از ۵۴۹۹ کامیون که در تهران تردد می‌کردند، ۱۰ درصد فاقد هرگونه معاینه بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، حسین مقدم در جریان بازدید شینا انصاری، مدیرکل محیط‌ زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران از مرکز معاینه فنی نیایش، درباره جزئیات معاینه فنی بیان کرد: در شرایط فعلی ۱۷ مرکز معاینه فنی فعال هستند، همچنین سه مرکز خودروهای سنگین، هشت واحد سیار و ۱۰ خط معاینه موتور سیکلت مکانیزه در تهران وجود دارد اما در این زمینه باید توجه کرد که با وجود الزام قانون به دریافت گواهی معاینه فنی از سوی تمامی وسایل نقلیه اعم از خودرو و موتور از مجموع موتورسیکلت‌هایی که در تهران تردد می‌کنند، در سال شاید ۲۰۰ موتورسیکلت به مراکز معاینه فنی مراجعه می‌کنند. از سوی دیگر سه مرکز سنگین هم برای معاینه فنی اتوبوس‌های شهری و خودروهای حمل پسماند استفاده می‌شوند که اساسا خودروهای پسماند از معاینه فنی استفاده نمی‌کنند.

وی افزود: از نظر پراکندگی هم ایستگاه‌های معاینه فنی در سطح شهر تهران وضعیت مناسبی دارند و فقط مشکل کمبود مرکز در مناطق یک و ۲ وجود داشت که به دلیل گران بودن زمین مشکل این مناطق با ایجاد واحدهای سیار پوشش داده شد. در مجموع ۵۶ خط معاینه فنی خودرو داریم که از این میان طبق تکلیفی که مشخص شده، ۶۲ درصد خطوط یا با سرمایه‌گذاری کامل و یا به صورت مشارکتی به بخش خصوصی واگذار شده است. از سوی دیگر ستاد معاینه فنی و مراکز آن به جز کارمند بخش خصوصی ۱۹۳ نفر نیرو دارد که این تعداد با توجه به حجم کار بسیار کم است.

تنها ۸ درصد از اتوبوس‌های شرکت واحد، آلاینده هستند

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو تهران درباره سهم عوامل مختلف مردودی خودروها در معاینه فنی بیان کرد: ۲۱ درصد خودروها از تست آلایندگی مردود می‌شوند و این در شرایطی است که ضوابط آلایندگی در ایران سختگیرانه نیست. درباره اتوبوس‌های شرکت واحد هم باید گفت تنها هشت درصد از اتوبوس‌ها در تست آلایندگی مردود می‌شوند اما ۸۰ درصد از آنها از نظر فنی مردود می‌شوند که ۳۰ درصد مردودی‌ها به دلیل ترمز، چهار درصد به دلیل نقص موتور و ۴۷ درصد به دلیل عیوب ظاهری در معاینه فنی مردود شدند و علت آن هم این است که اتوبوس‌های شرکت واحد، فرسوده هستند از همین رو باید در نظر گرفت معاینه فنی معیار مناسبی برای تعیین فرسودگی خودروها نیست و اغلب نتیجه معاینه فنی اتوبوس‌های شهری تا یک ماه بیشتر اعتبار ندارد.

تاکسی های تهران مستهلک هستند

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو تهران درباره وضعیت معاینه فنی تاکسی‌ها گفت: اگرچه تخفیف‌هایی برای معاینه فنی تاکسی‌ها در نظر گرفته شده اما مشکل معاینه فنی تاکسی‌ها در این نیست بلکه اصل ماجرا این است که تاکسی‌ها به دلیل استهلاک و فرسودگی برای گرفتن معاینه فنی باید حداقل دو میلیون تومان هزینه تعمیر تاکسی کنند. باید گفت ۵۱ درصد تاکسی‌ها در مراجعه به مراکز معاینه فنی به دلیل نقص فنی مردود می‌شوند. از همین رو باید تدابیری اندیشید که تاکسی‌ها دو تا چهار بار در سال برای معاینه فنی مراجعه کنند و همچنین تاکسی‌های تهران فقط از مراکز معاینه فنی تهران گواهی دریافت کنند. از ۱۹۴ هزار تاکسی، می‌گیرند و مابقی از خارج شهر اقدام می‌کنند. اگر این دو موضوع در شورای شهر تهران تصویب شود می‌توان بر معاینه فنی تاکسی‌ها نظارت کرد.

وی گفت: به صورت حدودی از ۷۸ هزاردستگاه تاکسی ۷۵ درصد از آن دارای سن کمتر از ده سال و ۲۵ درصد از آن با سن بالاتر از ده سال است که با توجه به این عمر ناوگان سالانه بایستی در حدود ۱۹۴ هزار دستگاه تاکسی به مراکز معاینه فنی شهر تهران مراجعه اول داشته باشند. اما از این میزان تنها ۴۶ هزار مورد یعنی ۳۰ درصد برای معاینه فنی مراجعه کرده اند.

تقاضای مالکان خودرو برای دریافت معاینه فنی برتر

او افزود: در سال ۱۳۹۸ در مجموع ۵۰ درصد از خودروها متقاضی دریافت معاینه فنی برتر بودند که تعداد ۳۹۴ هزار خودرو معادل ۳۳ درصد معاینه فنی برتر گرفتند. همچنین تعداد ۵۸ هزار دستگاه خودروی غیرمشمول هم برای دریافت معاینه فنی برتر اقدام کردند.

خودروهای فرسوده دستکم ۴بار معاینه فنی شوند

مقدم درباره بازنگری در ضوابط تردد خودروهای فرسوده گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور امکان جایگزینی خودروهایی که سن بالایی دارند بویژه خودروهای خارجی با خودروهای جدید وجود ندارد از همین رو پیشنهادی در این زمینه به سازمان محیط‌ زیست ارسال کردیم که این خودروها تا چهار بار در سال ملزم به انجام معاینه فنی باشند و همچنین معاینه فنی را از مرکز معاینه فنی کلانشهرها دریافت کنند. تردد این خودروها باید سختگیرانه باشد و در فاز بعدی برای آنها عوارض هم در نظر گرفته شود.

۱۰ درصد کامیون‌های عبوری در تهران فاقد هرگونه معاینه هستند

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو تهران درباره اجرای معاینه فنی آزمون کنار جاده‌ای افزود: یکی از اقداماتی که دنبال می‌شود اجرای معاینه فنی آزمون کنار جاده ای است به صورتی که در ۲۱ نقطه تهران به صورت تصادفی آزمون آلایندگی گرفته و در نتیجه این آزمون مشخص شد از پنج هزار و ۴۹۹ کامیون که در تهران تردد می‌کردند، ۹۰ درصد معاینه فنی داشتند اما ۱۰ درصد فاقد هرگونه معاینه بودند که این آزمون در شهریور ماه امسال به صورت مجدد اجرا می‌شود.

بر اساس گزارش سایت شهر، مقدم درباره معاینه فنی خودروهای جمع‌آوری پسماند گفت: ۹۰ درصد خودروهای پسماند استیجاری هستند و هنوز نتوانستیم پیمانکاران این خودروها را ملزم به گرفتن معاینه فنی کنیم. اگرچه مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند اعلام کرده که اخذ معاینه فنی به عنوان جزئی از قرارداد با پیمانکاران در نظر گرفته شده اما بعید است که اجرایی شود. در این زمینه نخست هویت خودروها مشخص و یک بانک اطلاعاتی از آنها تهیه می شود. مجموعه پسماند ۳۰۰۰ خودرو دارد که باید آمار این سه هزار خودرو  اعلام شود تا بتوان معاینه فنی آنها را بررسی کرد و در این زمینه باید به پیمانکاران فشار وارد شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مراکز معاینه فنی شهرداري تهران مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودرو تهران معاینه فنی تاکسی ها مراکز معاینه فنی معاینه فنی مراجعه برای معاینه فنی معاینه فنی برتر مردود می شوند اتوبوس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۱۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به افزایش تولید خودرو در کشور به ۵ هزار دستگاه در روز گفت: تلاش داریم که این رقم را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی اظهار کرد: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از ۲ هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

علی‌آبادی افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

جزئیات تازه درباره مجوز واردات خودروهای کارکرده

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به ۱۲ مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به ۱۵ مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

آمار جدید از ورود خودروهای وارداتی به کشور | وزیر صنعت: مردم برای خرید خودرو خارجی عجله نکنند؛ سرعت تحویل به زودی افزایش می‌یابد

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید ۵ هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت: این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

کد خبر 847353 برچسب‌ها واردات خودرو خبر مهم واردات وزارت صنعت، تجارت و معدن علی آبادی ایران آفریقا

دیگر خبرها

  • «مافیای خودرو» مانع ورود خودروهای برقی به کشور
  • تلاش مافیای خودرو برای ممانعت از ورود خودروهای برقی
  • مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور است
  • سنگ اندازی مافیای خودرو برای ورود خودروهای برقی به کشور
  • مافیای خودرو مانع ورود خودروهای برقی به کشور
  • مافیای خودرو تلاش می‌کند مانع ورود خودرو‌های برقی به کشور شود
  • وعده‌های عملی نشده شهرداری و دولت درباره خودروهای برقی در حمل و نقل عمومی/ برقی شدن ناوگان به این زودی شدنی است؟ (فیلم)
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • «پراید»؛ بیشترین سهم تولید آلایندگی مشهد را داشته است
  • پراید در صدر جدول خودروهای آلاینده مشهد قرار دارد