Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- کارآفرین برتر ارومیه‌ای در تولید عسل گفت: متاسفانه زنبور عسل و صنعت عسل در بخش سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی رها شده است. - اخبار استانها -

سهراب عبدالله‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به برخی مشکلات تولید عسل توسط زنبورداران اظهار داشت: متاسفانه سطح آموزش و آگاهی زنبورداران نسبت به توقعی که از این صنعت وجود دارد در حد صفر است و متولیان امر بحث آموزش را رها کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در این راستا هزینه‌های آموزشی زنبورداران جزو نخستین هزینه‌هایی است که حذف می‌شود چون اعتقادی به آن ندارند و فرآوری‌کننده با دستورالعمل‌های تولیدی آشنا نیست و متاسفانه خطرناکتر اینکه، آموزش‌های همگانی وجود نداشته و متولیان امر یعنی رسانه‌ها، دنیای مجازی و صدا و سیما حرکت و تلاش ناچیزی در این زمینه انجام داده‌اند و می‌توان گفت که مخاطب خود را به خوبی نشناخته و آموزش‌ها کافی نیست.

دبیر اجرایی رویداد شتابی عسل در دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان‌ غربی در ادامه گفت: هم اکنون در بازار مصرف، هم عسل مطلوب و هم عسل بی‌کیفیت وجود دارد و عسل‌های تقلبی در کارگاه‌های زیرزمینی و غیرمجاز و دور از چشم ماموران بهداشتی و نظارتی تولید شده و متاسفانه توزیع آنها در کنار خیابان‌ها و داخل وانت‌بارها در ایام ماه رمضان انجام می‌شود.

24 درصد عسل کشور توسط خوشه صنعتی ارومیه‌ تولید می‌شودبرداشت عسل در روستای دریان شبستر به روایت تصویرپیش‌بینی افزایش 10 درصدی تولید عسل در گیلان؛ 71 کیلوگرم «ژله رویال» ‌تولید شد

وی افزود: همچنین موضوع HMF که در اثر فرآوری یا نگهداری بد عسل تولید شده و خاصیت مفید بودن و سلامت‌بخش بودن عسل را از بین می‌برد چون در اثر حرارت‌دهی بالا در برخی واحدهای فرآوری تولید می‌شود و این نیز به فرهنگ و باور غلط برخی افراد که گمان می‌کنند اگر عسل شکرک بزند یعنی از شکر درست شده در حالی که برعکس است و عسل باکیفیت باید شکرک بزند.

این تولیدکننده نمونه ارومیه‌ای بیان کرد: بنابراین کارخانه‌ها به این دلیل که این فرهنگ غلط در بین مردم رواج دارد که اگر عسلشان به مرور زمان شکرک بزند ممکن است برگشت داده شود، عسل را در دمای بالاتر از 60 تا 70 حرارت می‌دهند تا هیچ وقت شکرک نزند.

عسل‌های تولیدی آذربایجان ‌غربی استاندارد است

وی گفت: خوشبختانه براساس تحقیقی که اخیرا در شهرک صنعتی ارومیه از زنبورستان‌ها و تمامی کارخانه‌های برنددار استان انجام شده، هیچ یک از عسل‌ها، HMF بالای 40 که استاندار ملی ایران است را ندارند و حتی از این عدد نیز پایین‌تر هستند و در نتیجه مصرف کننده به راحتی می‌تواند عسل‌های شناسنامه‌دار و تحت نظر سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان جهاد کشاورزی و اداره بهداشت را مصرف کنند.

عبدالله‌زاده تاکید کرد: عسل خوب همواره خریدار داشته و عسلی که استانداردش رعایت شده و ساکاروز آن زیر پنج باشد و باقی مانده سموم نداشته باشد همواره به قیمت بسیار بالایی به فروش می‌رسد بنابراین بی‌شک عسل‌هایی که در دست زنبورداران و یا اتحادیه و یا تولیدکنندگان باقی می‌ماند، عسل‌هایی است که یکی از این پارامترها را رعایت نکرده باشد.

وی با اشاره به اینکه برای خروج از رکود حاکم بر بازار عسل باید به صادرات اندیشید بیان کرد: موضوع صادرات کیفیت بالایی می‌طلبد در حالی که متاسفانه عمده عسل تولیدی زنبورستان‌ها این شاخصه‌ها را ندارند اما این بدین معنا نیست که عسلی که ساکاروز بالایی دارد قابل مصرف نیست اما بازارهای هدف صادراتی عسل‌هایی با کیفیت بالا را می‌طلبد و اگر تولیدکننده مقداری از تولید خود صرف‌نظر کرده و به کیفیت فکر کند بی شک عسل دست تولیدکننده باقی نمی‌ماند.

دبیر اجرایی رویداد شتابی عسل در دانشگاه علمی کاربردی آذربایجان ‌غربی با تاکید بر اینکه داروی بی‌کیفیت و تقلبی در عسل تاثیر دارد گفت: در طول پروژه توسعه خوشه عسل، چندین کارگاه با حضور تولیدکنندگان مطرح داروهای ارگانیک برگزار شد و متاسفانه بسیاری از زنبورداران رغبتی به استفاده از داروهای ارگانیک یا مبارزه‌های بیولوژیک نداشته و سعی می‌کنند که راه سریع‌تر و زودبازه را انتخاب کنند.

زنبورعسل در مظلومیت قرار گرفته است

وی با اشاره به موضوع اصلاح نژاد زنبورهای عسل افزود: در این رابطه نیز متاسفانه آن طور که در چهار سال گذشته بررسی شده، مکانیزم مناسبی از سوی سازمان جهاد کشاورزی در این امر وجود ندارد و واقعیتی که امروز در بخش دام و طیور کشاورزی وجود دارد به گونه‌ای سازماندهی شده که زنبور عسل در مظلومیت قرار گرفته است.

عبدالله‌زاده اظهار داشت: البته اقداماتی در این راستا که زنبور عسل حالت مستقل داشته و از زیرمجموع بودن در واحد دام و طیور در سطح ملی و استانی خارج شود انجام شده اما تاکنون توجه و حمایت خاصی از آن نشده و حتی توجه آن چنانی از خرید تضمینی یا تامین نهاده‌ها از این صنعت عظیم و تاثیرگزار نشده است.

این تولیدکننده برتر کشوری با اشاره به اینکه هم اکنون زنبورداران، در تامین شکرمشکلاتی داشته و مجبور هستند که آن را از بازار آزاد تهیه کنند بیان کرد: بی‌شک قیمت محصولات به خاطر قیمت تمام شده افزایش می‌یابد و همچنین نوسانات شدید ارزی که در نهاده‌ها تاثیر می‌گذارد، تولیدکننده را اذیت کرده و حتی زنبورداران با توان اندک خود، اقدام به نوسازی و بهسازی کندوها می‌کنند و از سوی دیگر در مورد اصلاح نژاد یا تامین داروهایشان نیز هیچ اقدام مثبتی انجام نشده و به راحتی می‌توان گفت که زنبور عسل و صنعت عسل در بخش جهاد کشاورزی استان رها شده است.

شکر یارانه‌ای به دست زنبوردار واقعی نمی‌رسد

وی گفت: متاسفانه با وجود اینکه عسل در ماهیت خود نیاز به تامین شکر دارد اما هیچ حمایتی از تولید داخل و کارخانه‌جات قند استان یا کشور انجام نشده و البته آمارهایی که از خرید و توزیع یارانه‌ای توسط سازمان جهاد کشاورزی داده می‌شود یا زنبوردار واقعی دریافت نکرده و یا اگر هم دریافت کرده باشد بسیار ناچیز بوده و کفاف مصرف را نمی‌دهد.

این کارآفرین برتر در تولید عسل افزود: بنابراین زنبورداران در فصولی از سال باید از شکر استفاده کنند اما متاسفانه در تامین شکر در حد نیازشان مشکل داشته و هم اکنون هم این مشکلشان حاد است.

وی در ادامه با اشاره به ضعف در بسته‌بندی و توسعه‌نیافتگی این محصول و عدم جذابیت آن برای طیف جوان و کودکان تصریح کرد: متاسفانه متولیان نظارتی و حمایتی همتی برای نوآوری در این زمینه ندارند در حالی که تولیدکنندگان کشورهای خارجی، عسل‌های خود را در بسته‌بندی‌ها بسیار متنوع انجام می‌دهند اما در ایران از 100 سال گذشته، بسته‌بندی در یک شیشه و درب فلزی ارائه می‌شود در حالی که دنیا، در شکل ظاهری و در محتوا تغییرات بسیار قابل توجهی انجام داده است.

انتهای پیام/7548/ح

R7548/P/S6,48/CT2 بیشتر بخوانید... واحد فرآوری و بسته‌بندی عسل در قطب تولید عسل کشور به روایت تصاویر ۲۴ درصد عسل کشور توسط خوشه صنعتی ارومیه‌ تولید می‌شود بوشهر| روزانه یک‌میلیون دلار از محل صادرات "متانول" عسلویه حاصل می‌شود قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... واحد فرآوری و بسته‌بندی عسل در قطب تولید عسل کشور به روایت تصاویر ۲۴ درصد عسل کشور توسط خوشه صنعتی ارومیه‌ تولید می‌شود بوشهر| روزانه یک‌میلیون دلار از محل صادرات "متانول" عسلویه حاصل می‌شود پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ بررسی وضعیت ‌کرونا در ایران| ۱۵ استان در وضعیت قرمز کرونایی/ ۱۱ استان به مرحله هشدار رسیدند + جدول و نمودار ۲ قطعه ۷ راه‌آهن گیلان آماده ریل‌گذاری/ خط ریلی رشت تا پایان سال به بندرانزلی متصل می‌شود ۳ تلاش جهادی سپاه برای محرومیت زدایی از روستاهای میناب / اجرای ۳۶ پروژه طی ۳ سال+تصاویر ۴ گزارش| بررسی علل آشفتگی بازار بورس در هفته‌های اخیر/ دولت شتاب‌زده عمل کرد / به اعتماد سهامداران خدشه وارد شد ۵ امید و تولید به نیشکر هفت‌تپه برگشت/ پایان تجمع ۷۰ روزه کارگران ۶ گزارش ویدئویی| ویژگی‌های دینداری حسینی/ چگونه در مسیر ‌امام حسین(ع) حرکت کنیم؟ ۷ غبار محرومیت دور تا دور نواحی منفصل شهری «نایسر» کردستان/ ۱۱۰۰۰۰ نفر در برزخ شهر و روستا ماندند+ تصاویر ۸ سرپرست باشگاه ذوب‌آهن: سرمربی تا پایان هفته معرفی می‌شود/ اسماعیلی‌فر خودش هم می‌داند با ما قرارداد دارد مهمترین اخبار استانها گزارش ویدئویی| روایت تسنیم از دورهمی فرهنگیان با چاشنی اشک شوق / نوستالژی ماندگار در ۱۰۰ سالگی آموزش و پرورش اصفهان نماینده کاشان در مجلس: امارات باید از فلسطین عذرخواهی کند/ پاسخ دستگاه دیپلماسی در زمان مناسب گزارش ویدئویی| روایت تسنیم از شهیدی که پیکرش ۸ سال بعد از عملیات والفجر به ایران بازگشت / شهید شهرانی چگونه به شهادت رسید؟ گزارش| بررسی علل آشفتگی بازار بورس در هفته‌های اخیر/ دولت شتاب‌زده عمل کرد / به اعتماد سهامداران خدشه وارد شد مهمترین اخبار تسنیم فاز نخست پتروشیمی بوشهر با فرمان رئیس‌جمهور ‌افتتاح شد/ تولید سالانه ۴.۲ میلیون تن محصول لاوروف: تلاش آمریکا برای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران موفق نخواهد شد مشترکین خانگی کم‌مصرف برق ۱۰۶میلیارد تومان پاداش گرفتند/ وزیر نیرو: صنعت برق ایران جزو قدرت‌های مسلّم منطقه است پهلوگیری انواع شناورها تجاری، صیادی، مسافری در جزیره ابوموسی امکان‌پذیر شد باقری: سازش با اشغالگران، آتشفشان مقاومت را شعله‌ورتر می‌کند درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی صنعتی ارومیه تولید می شود بسته بندی تولید عسل زنبور عسل عسل کشور عسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۳۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، بابک مومنی درنشست با مدیران شرکت فولادین ذوب و فرماندارویژه شهرستان آمل درمحل این شرکت گفت، شرکت فولادین ذوب آمل یکی از واحد‌های مهم تولیدی واشتغالزایی درمازدنران است که با توجه به ظرفیت مهم این مجموعه در تولید قطعات خودرویی، قطعا در ایجاد خط تولید وساخت ماشین آلات بخش کشاورزی توفیق خواهد داشت.

وی افزود: قطعا از مجموعه فولادین ذوب آمل عملیاتی شدن این طرح مهم سرمایه گذاری وتحقق آن دور از دسترس نیست.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: توقع وانتظاری که از مدیران شرکت فولادین ذوب آمل درقابل تفاهم نامه‌ای که با شرکت خودروسازی چینی امضاء کردند، هرچه سریعتر منجر به انتقال دانش وفناوری تولید درشهرستان آمل منجر شود.

مومنی ادامه داد: با صحبت‌هایی که میان مدیران شرکت فولادین ذوب آمل و شرکت خودروسازی چینی شده، مقرر شد دریک فرصت زمانی شش ماهه یا یکساله منجر به انتقال دانش وفناوری تولید بشود.

وی اظهار کرد: توقع سازمان جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی درهمه بخش‌های کشاورزی مازندران از مدیران شرکت فولادین ذوب آمل این هست که به گونه‌ای اقدام کنند که ما درمازندران بتوانیم تجربیات لازم را برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی دراستان بهره ببریم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: درحال حاضر تولید ماشین آلات کشاورزی ازجمله ماشین‌های هرس، وجین کار وماشین آلات مدیریت برداشت محصولات که هنوز وارد کشور وارد نشده یا کمتر وارد شده، انتظار است که تکنولوژی تولید وساخت این ماشین آلات را وارد استان کنیم که این امر زمینه ساز توسعه درآینده استان خواهد شد.

مومنی ادامه داد: متاسفانه درحال حاضر دراین زمینه ما دربخش کشاورزی بیشتر مصرف کننده هستیم واگر هم مواردی ازاین دست درکشور ویا استان واحد تولیدی فعال باشد، در حد مونتاژ قطعات ماشین آلات است.

وی افزود: قطعا شرکت فولادین ذوب آمل با پیشینه خود تولید قطعات خودرو‌های سواری وسنگین، خطوط بزرگ تولید ومونتاژ ونیروی انسانی مورد نیاز، می‌تواند مازندران را در بخش تولید ماشین آلات مورد نیاز بخش کشاورزی بیمه کند.

رییس هیات مدیره شرکت فولادین ذوب آمل نیز در این نشست درگزارشی از ظرفیت‌های این مجموعه تولیدی درشهرک صنعتی امامزاده عبدالله آمل گفت: این شرکت از سال ۱۳۷۹ فعالیت خود را در شهرک صنعتی آمل با هدف تولید انواع قطعات چدنی و آهن آلات و مقاطع فولادی آغاز و در حال حاضر به یکی از شرکت‌های مهم در این حوزه تبدیل شده است.

مجتبی روشن افزود: هم اکنون ظرفیت تولید گروه کارخانجات فذا آمل حدود ۷۷ هزار و ۷۰۰ تن در سال قطعات چدنی و فولادی و ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن مقاطع فولادی است.

وی اضافه کرد: در واحد ذوب نیز جهت فرآیند ذوب سازی از کوره‌های القایی الکتروترم و یونکر و کوره قوس الکتریکی استفاده می‌گردد و دارای ظرفیتی در حدود ۴۰ تن ذوب در ساعت است.

رییس هیات مدیره گروه کارخانجات فولادین ذوب آمل همچنین به عزم جدی مدیران این مجموعه برای تولید ماشین آلات بخش کشاورزی با توجه به نیاز جدی استان وکشور با رویکرد بومی کردن دانش تولید توسط این شرکت گفت: در این همین راستا کارخانجات فولادین ذوب آمل و شرکت زوم لاین کشور چین برای همکاری‌های مشترک برای تولید و ساخت ماشین آلات کشاورزی در شهرستان آمل تفاهم و به توافق‌های اولیه رسیدند.

روشن ابرازامیداوری کرد: با کمک وحمایت جهادکشاورزی ومجموعه مدیران مرتبط استانی، بتوان این طرح مهم وکلان درحوزه تولید ماشین آلات بخش کشاورزی درشرکت فولادین ذوب آمل عملیاتی کرد.

دیگر خبرها

  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • صادرات سیر پارس‌آباد به روسیه و آذربایجان
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته ای
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • میدان عرضه دام در چهارمحال‌وبختیاری احداث می‌شود
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ها