Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- نماینده ولی فقیه در سیستان‌ و بلوچستان گفت: مطالبه‌گری یکی از ارکان مهم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی در نشست ویدئوکنفرانس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان سیستان و بلوچستان ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام محرم و گرامیداشت هفته امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: امام حسین (ع) نیت و هدف از نهضت خود را امر به معروف و نهی از منکر معرفی نموده‌اند و این مناسبت بهترین فرصت برای انجام وظیفه همگانی و احیای امر به معروف و نهی از منکر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جمعه زاهدان ضمن تشکر از اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در خصوص احیای امر به معروف و نهی از منکر افزود: وجود آیات و روایات فراوان در زمینه امر به معروف و نهی از منکر نشانگر اهمیت بالای این دو فریضه واجب الهی است.

14 هزار تن گندم از کشاورزان توسط شبکه تعاون روستایی سیستان و بلوچستان خریداری شدسیستان و بلوچستان ظرفیت تامین گوشت مورد نیاز کشور را داردهشدار هواشناسی نسبت به افزایش بارش‌های تابستانه در سیستان و بلوچستان

نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان با اشاره به کتاب تحریرالوسیله و آیات و روایاتی که حضرت امام خمینی (ره) در آغاز این کتاب مورد استناد قرار داده‌اند افزود: آیه 104 سوره آل عمران از جمله این آیات است بدین معنا که حتماً باید در میان شما گروه‌هایی باشند که دعوت به خیر و امر به معروف و نهی از منکر کنند و اینها رستگارانند و راه رستگاری این است که فضای جامعه فضای امر به معروف و نهی از منکر باشد.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با اشاره به روایتی از امام رضا (ع) گفت: در این روایت آمده است پیامبر تاکید داشته‌اند که هر وقت امت من از زیر بار امر به معروف و نهی از منکر شانه خالی کنند باید منتظر عذاب خدا باشند.

عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی با اشاره به روایتی دیگر بدین معنا که خداوند، مؤمن ضعیف الایمانی که دین ندارد را مورد غضب قرار می‌دهد، افزود: منظور از مؤمن ضعیفی که دین ندارد کسی است که امر به معروف و نهی از منکر نمی‌کند و غیرت دینی ندارد و نسبت به مسائل مختلف در جامعه بی‌تفاوت است.

نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت استان به تشریح روایتی به نقل از امام صادق (ع) پرداخت و افزود: در این روایت آمده است که پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند: «چگونه خواهید بود شما مسلمان‌ها زمانی که به خاطر دوری از امر به معروف و نهی از منکر، زنان، فاسد و جوانان، فاسق شوند و و چگونه خواهید بود وقتی فضای جامعه عوض شود و ارزش‌ها و ضد ارزش‌ها جابجا شوند و به جای امر به معروف و نهی از منکر، امر به منکر و نهی به معروف کنید» و زمانی که سوال پرسیدند که آیا چنین شرایطی به وجود می‌آید حضرت در پاسخ فرمودند نه تنها تحقق پیدا می‌کند بلکه بدتر هم می‌شود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بیان کرد: شناخت این دو واجب توسط کسی که به دنبال انجام آن است یکی از شروط اصلی امر به معروف و نهی از منکر است که اگر شناخت به حد مطلوب نباشد ضرر آن از نفعش بیشتر است.

نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان گفت: کسی که با آگاهی و عامدانه معروفی را ترک می‌کند یا منکری را انجام می‌دهد دیگر نیازی به آموزش ندارد و لازم است تا امر به معروف و نهی از منکر در خصوص آن صورت گیرد.

امام جمعه زاهدان با تاکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر باید در سطح جامعه تأثیرگذار باشد تصریح کرد: احیای این فریضه واجب صرفاً به معنای ام رو نهی کردن نیست و باید با بیانی خوش و نرم صورت گیرد و مهم این است که هدف حاصل شود و معروفی انجام و از منکری نهی شود.

آیت‌الله محامی گفت: گاهی شیوه امر به معروف و نهی از منکر ما یک منکر و دارای آسیب است.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان شرط تأثیرگذاری امر به معروف و نهی از منکر را عمل به آن دانست و خاطر نشان کرد: کسی که امر به معروف و نهی از منکر می‌کند نیاز است تا به حرف خود عمل کند و بعد به دنبال اجرای آن توسط دیگران باشد.

عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی حساسیت و اهمیت امر به معروف و نهی از منکر را از چند جهت دانست و ضمن تبریک بر فراگیر شدن این دو فریضه، افزود: هر کس در هر جایگاهی موظف است این فریضه الهی را انجام دهد.

وی ادامه داد: در موضوعات مختلف فردی، اجتماعی، سیاسی، خانوادگی، اقتصادی و فرهنگی، اگر معروف ترک شود و منکر صورت پذیرد جای امر به معروف و نهی از منکر هست و باید این فریضه انجام پذیرد.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت گفت: امر به معروف در برخی جاها اهمیت ویژه‌ای دارد یکی از آنها جایی است که آثار اجتماعی و تأثیر گذاری بیشتری داشته باشد که گاهی به خاطر شخصیت‌هاست زیرا تأثیرگذاری و نقش‌پذیری آن فرد در جامعه زیاد است مانند علما و امرا که امر به معروف و نهی از منکر برای اینها اهمیت بیشتری دارد و حساس‌تر است.

نماینده ولی فقیه در استان اهمیت امر به معروف و نهی از منکر را گاهی از جهت موضوع دانست و گفت: آنچه در جامعه تاثیرگذارتر است دارای اولویت بیشتری است و در مواردی امر به معروف و نهی از منکر مربوط به جان و آبروی مردم است یا گسترش و ترویج مشکلات و آسیب‌هایی در جامعه که ورود به آن ضرورت بیشتری دارد و مؤثرتر واقع می‌شود.

امام جمعه زاهدان گفت: همه باید احساس مسئولیت کنند و فضای نظارت همگانی یعنی نظارت مردم نسبت به مسئولان و هم‌چنین نظارت مسئولان نسبت به مردم باید گسترش پیدا کند.

آیت‌الله محامی نقش رسانه‌ها در فضای امر به معروف و نهی از منکر را مهم دانست و تاکید کرد: رسانه‌ها بر اساس عمق تأثیرگذاری و میزان مخاطبانی می‌توانند نقش ویژه‌ای ایفا کنند و بدین ترتیب مسئولیت سنگین‌تری دارند و باید تلاش شود تا با برنامه‌ریزی فعالیت‌ها گسترش داده شود و مشارکت مردم را نیز به همراه داشته باشد.

وی گفت: فعالیت‌های ستاد امر به معروف و نهی از منکر منحصر به این هفته نباشد و در طول سال انجام شود و ارزیابی‌ها به صورت سالانه بر اساس محتوا و میزان تأثیرگذاری انجام شود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان یکی از محورهای عمده امر به معروف و نهی از منکر را بحث مطالبه‌گری دانست و ادامه داد: وظیفه داریم تا مسئولان نسبت به یکدیگر، مردم نسبت به یکدیگر، مسئولین نسبت به مردم و مردم نسبت به مسئولین امر به معروف و نهی از منکر داشته باشیم و سخت‌تر و مهم‌تر از همه مطالبه‌گری از حکام است که باید دنبال شود.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مطالبه‌گری را از ارکان امر به معروف و نهی از منکر دانست و تصریح کرد: مطالبه گری دارای آداب خاصی است و صرفاً تخریب و مچ‌گیری نیست بلکه برای این است که پیگیر مطالبات به حق مردم برای حل مشکلاتشان باشیم.

انتهای پیام/393/ش

R7843/P/S6,65/CT12 واژه های کاربردی مرتبط سیستان و بلوچستان بیشتر بخوانید... جزئیات برنامه‌های هفته احیای امر به معروف در استان کرمان اعلام شد هفته احیای امر به معروف در استان کرمان متفاوت از سال‌های گذشته برگزار می‌شود امام جمعه اراک: اخراج آمریکای تروریست و متحدانش از منطقه بزرگترین امر به معروف جهان اسلام است قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... جزئیات برنامه‌های هفته احیای امر به معروف در استان کرمان اعلام شد هفته احیای امر به معروف در استان کرمان متفاوت از سال‌های گذشته برگزار می‌شود امام جمعه اراک: اخراج آمریکای تروریست و متحدانش از منطقه بزرگترین امر به معروف جهان اسلام است واژه های کاربردی مرتبط سیستان و بلوچستان پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ بررسی وضعیت ‌کرونا در ایران| ۱۵ استان در وضعیت قرمز کرونایی/ ۱۱ استان به مرحله هشدار رسیدند + جدول و نمودار ۲ قطعه ۷ راه‌آهن گیلان آماده ریل‌گذاری/ خط ریلی رشت تا پایان سال به بندرانزلی متصل می‌شود ۳ مجتمع پتروشیمی بوشهر با فرمان رئیس‌جمهور افتتاح می‌شود/ افزایش ۷۴میلیون‌تنی تولید محصولات ۴ تلاش جهادی سپاه برای محرومیت زدایی از روستاهای میناب / اجرای ۳۶ پروژه طی ۳ سال+تصاویر ۵ گزارش| بررسی علل آشفتگی بازار بورس در هفته‌های اخیر/ دولت شتاب‌زده عمل کرد / به اعتماد سهامداران خدشه وارد شد ۶ فاز نخست پتروشیمی بوشهر با فرمان رئیس‌جمهور ‌افتتاح شد/ تولید سالانه ۴.۲ میلیون تن محصول ۷ سرپرست باشگاه ذوب‌آهن: سرمربی تا پایان هفته معرفی می‌شود/ اسماعیلی‌فر خودش هم می‌داند با ما قرارداد دارد ۸ گزارش ویدئویی| بازگشت صیادان آزاد شده به بلوچستان/ شادی مردم و خانواده‌ها بعد از ۶ سال انتظار مهمترین اخبار استانها فاز نخست پتروشیمی بوشهر با فرمان رئیس‌جمهور ‌افتتاح شد/ تولید سالانه ۴.۲ میلیون تن محصول وزیر نفت: ۱.۳ میلیارد یورو در راه‌‌اندازی فاز نخست طرح‌ پتروشیمی بوشهر سرمایه‌گذاری شد گزارش| قزوین؛ صاحب سبک در تعزیه/رونق تعزیه‌خوانی با وجود هجوم کرونا عضو کمیسیون انرژی مجلس: دولت از محل افزایش قیمت بنزین سالانه حدود ۷۲ هزار میلیارد تومان درآمد دارد مهمترین اخبار تسنیم فاز نخست پتروشیمی بوشهر با فرمان رئیس‌جمهور ‌افتتاح شد/ تولید سالانه ۴.۲ میلیون تن محصول لاوروف: تلاش آمریکا برای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران موفق نخواهد شد مشترکین خانگی کم‌مصرف برق ۱۰۶میلیارد تومان پاداش گرفتند/ وزیر نیرو: صنعت برق ایران جزو قدرت‌های مسلّم منطقه است پهلوگیری انواع شناورها تجاری، صیادی، مسافری در جزیره ابوموسی امکان‌پذیر شد باقری: سازش با اشغالگران، آتشفشان مقاومت را شعله‌ورتر می‌کند درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان امر به معروف و نهی از منکر امر به معروف و نهی از منکر نماینده ولی فقیه در سیستان سیستان و بلوچستان امام جمعه زاهدان مطالبه گری فاز نخست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۴۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود

حجت الاسلام مرتضی جلیلی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره بررسی راهکارهای مقابله با بدحجابی در جامعه اظهار کرد: حوزه حجاب و مقابله با بی حجابی اهمیت بسیاری دارد و اگر به درستی برای آن چاره اندیشی نشود، متاسفانه آسیب‌های جدی در پی دارد. همچنین اگر به درستی انجام شود، برکات بسیاری به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: حجاب و جنگ روایت‌ها رعایت حجاب یک قانون در جمهوری اسلامی است

وی با اشاره به اینکه اگر قرار است با بی حجابی مقابله شود؛ باید یادمان باشد که حجاب مقوله‌ای شرعی و قانونی است، گفت: در برخی مواقع راهکارهایی ارائه می‌شود؛ که یا به بُعد فرهنگی توجه نمی‌شود یا به بُعد قانونی. با توجه به اینکه در حال حاضر حاکمیت ما حکومت اسلامی است و مردم جامعه مسلمان هستند، باید بر اساس وظایف شرعی نسبت به موضوعات شرعی حساس باشیم.

حجت الاسلام جلیلی با بیان اینکه برقراری قوانین شرعی در جامعه خواسته مردم است، گفت: حاکمیت و مردم با توجه به حساست‌ها و اولولیت‌ها در جامعه باید موضوعات شرعی اهتمام داشته باشند. البته باید در نظر داشت که حجاب یک مقوله قانونی است. رعایت حجاب در جمهومی اسلامی به صورت قانون نگارش شده است. بنابراین مانند اجرای سایر قوانین دیگر باید این قانون نیز اجرا شود.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران اضافه کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم در جامعه و دنیای امروز حجاب به عنوان یک نماد دینی و اسلامی شناخته می‌شود و نباید نسبت به آن غفلت کرد. اگر بخواهیم تشخیص دهیم که جامعه‌ای دینی است یا خیر، یکی از مولفه‌ها رعایت حجاب در آن جامعه است. بنابراین هر زمان که بخواهند با اسلام مبارزه کنند، ابتدا دست بر مقوله حجاب می‌گذارند. این موضوع در تاریخ صد سال گذشته نیز قابل روئیت است. زمانیکه استکبار یا استعمار دست نشانده‌های خود را در ایران یا ترکیه به قدرت رساند، یکی از کار ویژه ها کشف حجاب بود.

علل بی‌حجابی در جامعه چیست؟

وی درباره علل بی‌حجابی در جامعه توضیح داد: علل بی‌حجاب در جامعه و افرادی که حجاب را رعایت نمی‌کنند را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد. دسته اول؛ من اصلی‌ترین علل و عمده‌ ترین بی‌حجابی در جامعه را عدم شناخت می‌دانم. زمانیکه نسبت به حجاب و آثار آن و بی‌حجابی و آثار آن در جامعه، آگاهی و اطلاعات کامل و جامعی وجود ندارد. بسیاری از افراد فلسفه رعایت حجاب و چرایی آن را نمی‌دانند. البته برخی از افرای حتی به خواندن نماز و گرفتن روزه معتقد است و به مناسک دینی اعتقاد دارد؛ اما نمی‌دانند چرا باید حجاب را رعایت کند.

حجت الاسلام جلیلی در ادامه سخنان خود افزود: در چنین شرایطی، چرایی و فلسفه رفتن به اماکن مذهبی یا خواندن نماز برای فرد مشخص شده است؛ اما شناخت لازم برای رعایت حجاب را ندارد.

این مسئول لجابت و اعلام نارضایتی نسبت به حاکمیت یا دولت را دلیل دوم بی‌حجابی افراد در جامعه برشمرد و گفت: برخی از افراد می‌خواهد ابراز انزجار و نارضایتی کنند، به همین دلیل نیز رعایت حجاب را ابزاری برای این کار می‌دانند. به عنوان مثال آنان به وضعیت اقتصاد و معیشتی اعتراض دارند. از سوی دیگر چون حاکمیت حجاب را می‌خواهد، این عده برای اعتراض به وضعیت موجود اقدام به بی حجابی می‌کنند.

وی اضافه کرد: دسته سوم، هم افرادی هستند که عامدانه و تشکیلاتی و سازمان یافته در حال مبارزه با حجاب هستند. آنان قصد دارند تا نا هنجاری در کشور ایجاد کنند. البته تعداد این افراد حداقلی است. آنان با پوشش‌های زننده و هنجار شکنانه در جامعه حضور دارند. ودجار بد پوششی افراطی هستند.

راهکارهای مقابله با بی‌حجابی

حجت الاسلام جلیلی درباره راهکار مقابله با بی حجابی افرادی که شناخت و آگاهی لازم را ندارند، مطرح کرد: راهکار نسبت به دسته این افراد باید از نوع شناختی باشد. به این معنا که از ابزار و امکانات شناختی و فرهنگی استفاده شود. بازهم به عقیده من، آموزش و پرورش پررنگ‌ترین وظیفه را در این باره برعهده دارد.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران ادامه داد: زمانیکه کتب درسی مدارس را بررسی می‌کنیم، هیچ کتاب یا واحد درسی که به صورت منطقی و عاقلانه و دینی موضوع حجاب را برای دانش آموزان به صورت اغنایی تشریح کرده باشد، در مدارس وجود ندارد. در حالیکه در مدارس به جای اینکه فعالیت‌های ایجابی و فرهنگی صورت گیرد، بیشتر از روش‌های سلبی استفاده می‌شود و انضباطی برخورد کردن پر رنگ تر است. مثلا به دانش آموز می‌گویند که رعایت حجاب قانون است و باید رعایت شود.

وی اضافه کرد: تعهد گرفتن، دعوت از خانواده و اخراج کردن راهکارهای مقابله با بی حجابی در مدارس است. این موضوعات، خاطره تلخی را از حجاب در ذهن افراد ایجاد می‌کند.

تا زمانیکه کارهای شناختی در حوزه حجاب انجام نشود، فعالیت‌های بعدی ابطر یا نتیجه برعکس خواهد داشت

حجت الاسلام جلیلی با ذکر خاطره‌ای یادآور شد: ما سال ۸۰ به عنوان گروهی تبلیغی به یکی از مدارس دخترانه در شهرستان رفته بودیم. زمانیکه من فلسفه رعایت حجاب را با دانش آموزان مطرح کردم، آنان برای اولین بار این موضوعات را می‌شنیدند. یک روز مدیر مدرسه برای من تعریف کرد که دانش آموزی که با هیچ راهکار قانونی و انضباطی حاضر به رعایت حجاب نبود، ولی از زمانی که شما با وی به صورت منطقی صحبت کرده‌اید، آن دختر حجابش را رعایت می‌کند.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با بیان اینکه ورودهای مقطعی و نقطه‌ای توسط گروه‌های جهادی یا برخی طلبه‌ها برای ایجاد شناخت فلسفه حجاب کافی نیست، گفت: یک درس خاص در نظام و سازمان آموزش و پرورش درباره حجاب باید تهیه شود.

وی ادامه داد: البته تلاش برای شناسایی فلسفه رعایت حجاب در دانشگاه‌ها به عنوان مراکز فرهنگی و آموزشی نیز صورت نگرفته است. البته به صورت مقطعی برنامه‌هایی انجام شده است؛ اما به صورت عملی و طولانی مدت خیر. علاوه بر آن؛ متاسفانه اساتید برای تدوین منابع شناخت حجاب دست‌شان خالی است. یعنی منابع و کتب درباره حجاب به صورت اغنایی، کم است. معمولا نیز برای حجاب فقط از کتب شهید مطهری استفاده می‌شود که در دهه ۴۰ یا ۵۰ نوشته شده است. البته این کتب بسیار غنی و خوب هستند ولی جوان و جامعه امروز نیاز به مطابه به روز تر دارد. در نهایت می‌گویم تا زمانیکه کارهای شناختی انجام نشود، فعالیت‌های بعدی ابطر خواهد بود یا نتیجه برعکس دارد.

بد حجاب‌ها در نقش افراد روشن‌فکر

حجت الاسلام جلیلی تصریح کرد: ما حتی در رسانه‌ها اعم از سینما، تلویزیون، محتوای فضای مجازی، تئاتر و غیره ... نیز کم کاری داشته ایم و آثار اغنائی مناسبی نداریم. در حالیکه موضوعات ضد حجاب در رسانه بسیار دیده می‌شود. در این جا من به سازمان صدا و سیما نیز نقد دارم. ما بارها و بارها مشاهده کردیم که یک خانم محجمه در جایگاهی نازل از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نقش بازی کرده است. این موضوع را فیلم‌های متعددی دیده‌ایم. از سوی دیگر افراد فرهیخته، روشن فکر و متمول افرادی بودند که حداقل‌های حجاب را داشتند.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران اضافه کرد: رسانه ملی باید فلسفه حجاب را به صورت ملموس و مخصوص برای بینندگان و مخاطبان نشان دهند. من سوال می‌کنم تا کنون چند فیلم با محوریت حجاب ساخته شده است. یا مثلا چند کارتن با موضوع رعایت حجاب در کشور تولید شده است. علاوه بر آن، چند کتاب یا رمان در این حوزه وجود دارد؟ واقعیت این است که ما اصلا در حوزه حجاب ورود نکرده‌ایم و به شدت دچار عقب ماندگی هستیم.

وی بیان کرد: به عقیده بنده باید با افرادی بی حجاب که شناخت ندارند یا معترض هستند باید به صورت مردمی مقابله کرد. مثلا افرادی که به دلیل شناختی، حجاب را قبول ندارند باید مردم با آنان مواجهه داشته باشند. حتی افرادی که به دلیل لجابت اقدام به بی حجابی می‌کنند نیز باید رهنمودهای سایر مردم توجیه شوند.

مسیر اعتراض مردم شفاف نیست

حجت الاسلام جلیلی با بیان اینکه مسیرهای ابزار نارضایتی مردم نسبت به موضوعات مختلف شفاف نیستند، افزود: به عنوان مثال در جریان اعتراضات مردمی در سال ۱۴۰۱ که به اغتشاشات کشیده شد، بخشی از افراد جامعه هم نسبت به فضای موجود اعتراض و بی حجابی می‌کردند. در چنین شرایطی نیز برخی از افراد فضا را امنیتی می‌کنند که باید با آنها به صورت انتظاماتی و پلیسی برخورد شود. بنابراین تعیین مسیر قانونی برای اعلام اعتراض به صورت صحیح و قانومی لازم است.

این مسئول تصریح کرد: اگر فرد بدانند که صدای اعتراض وی به صورت قانونی به مسئولان رسیده می‌شود و مشکلی میز برای وی ایجاد نخواهد شد؛ آن فرد دیگر از ابزار حجاب برای نشان دادن اعتراض استفاده نخواهد کرد. برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی مورد تاکید مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز در همین راستا بود. البته این کرسی‌ها باید واقعی و نه به صورت نمادین باشد.

وی با بیان اینکه مردم می‌توانند با بی حجابی‌هایی که ریشه در نارضایتی دارند را باید مقابله کنند، گفت: البته این راهکار نیز نباید با بی نظمی اجتماعی همراه باشد.

گشت ارشاد تنها راهکار مقابله با بی‌حجابی عامدانه

حجت الاسلام جلیلی با تاکید بر اینکه باید با عامدان و حقوق بگیرانی که به صورت عمدی اقدام به بی حجابی می‌کنند باید برخورد پلیسی و انتظامی باشد، گفت: گشت ارشاد برای مقابله با این گروه از بی حجاب‌ها به شدت لازم است و چاره‌ای جزء گشت ارشاد وجود ندارد. چرا که برای این افراد سازمان یافته بحث لجاجت با شناخت مطرح نیست که با فعالیت فرهنگی برطرف شود.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران افزود: گشت ارشاد یا نیروی انتظامی یا نیروی پلیس و قوه قهریه از سوی حاکمیت باید با عامدان مبارزه با حجاب فعالیت داشته باشند. اشکال راهکار گشت ارشاد این است که این راهکار در سال های گذشته برای گروه بد حجاب‌های گروه اول و دوم نیز استفاده می‌شد. به این معنا که افرادی که باید با راهکار شناختی با آنان مقابله کرد، راهکار پلیسی و سلبی استفاده می‌شد.

مقابله مردمی با بی‌حجاب‌هایی که ریشه در عدم شناخت دارد

وی خاطرنشان کرد: مردم در یک سال اخیر که گشت ارشاد فعالیت ویژه نداشت، برای مقابله با بی حجابی در جامعه به صورت خود جوش فعالیت می‌کنند. یعنی مردم پذیرفته‌اند که بی حجابی یک ناهنجاری در جامعه است.

حجت الاسلام جلیلی تصریح کرد: افرادی که به صورت عامدانه بی حجابی می‌کنند به سادگی قابل تشخیص هستند. مقابله با این افراد، نباید مردمی باشد.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران ادامه داد: اگر مردم مومن و متدین برای نوع مواجه با مردم تحت آموزش قرار گیرند، بی‌نظمی ایجاد نخواهد شد. ما باید دقت داشته باشیم که به سمت دو قطبی سازی در جامعه حرکت نکنیم. بنده همواره به جوانان انقلابی و مذهبی توصیه کرده‌ام که افراد را به حزب الهی و غیر حزب الهی تقسیم نکنند. چرا که من قبول ندارم حزب الهی بودن به ظواهر دینی نیست.

وی با تاکید بر انتخاب درست ادبیات و نوع مواجهه با بی‌حجابی در کشور اضافه کرد: متاسفانه نگاه برخی مردم به بی حجابی‌ها از موضع بالا به پایین است. در حالیکه باید نگاه برادرانه یا خواهرانه یا دوستانه باشد. این مواجهه باعث گارد گرفتن و درگیری می‌شود چرا که مردم می‌گویند ما به زور به بهشت نمی‌رویم!

حجت الاسلام جلیلی مطرح کرد: مقابله مردمی با افراد بی حجاب در جامعه نباید سازمان یافته و تیمی باشد بلکه صرفا باید این افراد تحت آموزش باشند. به عنوان مثال در یک حرکت خود جوش فرهنگی_مردمی به خانم‌های بی حجاب روسری هدیه داده می‌شد. و پیشنهاد میشد که با روسری هم یک عروس بگیر.

این مسئول ادامه داد: راهکار نا مناسب در دهه ۷۰ برای مقابله با بی حجابی وجود داشت. آن این بود که مردم به عنوان ضابط قضائی فعالیت می‌کردند. به عقیده من مردم نباید در این کارهای پلیسی و قضائی فعالیت کنند.

وی خاطرنشان کرد: ورود گشت ارشاد برای مقابله با افراد بی‌حجاب که جزء دو دسته بی اطلاعی و معترض هستند به عقیده بنده خطا است. در چنین حالتی وحدت ملی خدشه دار می‌شود و دلزدگی ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228167 برچسب‌ها حجاب

دیگر خبرها

  • ️ارتفاع بارش در ایستگاه فرودگاهی زاهدان به ۳۱ میلی متر رسید
  • پای کار آمدن مردم شرط موفقیت در عرصه‌های مختلف
  • نقش موثر اصناف و بازاریان در تبیین فرهنگ حجاب
  • بارش‌های بهاری در سیستان و بلوچستان ادامه دارد
  • امربه معروف ونهی از منکر وظیفه همه آحاد جامعه
  • تاکید امام جمعه کیش بر التزام به حجاب و عفاف و رعایت قوانین کشور
  • چه کسانی نهی از منکر را از حریم «منطق و عقل» دور کردند؟!
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • امام جمعه زاهدان: برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • کارگران از ارکان اصلی جهش تولید هستند