Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-به هر حال، ایده ایجاد ائتلاف علیه ایران، مسئله جدیدی نیست. چندی پیش دولت ترامپ به سختی دنبال تاسیس یک ناتوی عربی علیه ایران بود که البته به رغم تلاش‌های فراوان موفق نشد. حال، با شروع روند عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی، این ناتو ممکن است به شکل دیگری تاسیس شود؛ هر چند که تاسیس آن ممکن است هیچگاه اعلام نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان با شدت گرفتن نبرد دیپلماتیک آمریکا علیه ایران در شورای امنیت، رفت و آمدهای مقامات آمریکایی به اسرائیل و برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بیشتر شده است. یکی از محورهای اصلی این سفرها، تشدید فشارها بر ایران است.

باراک راوید، خبرنگار دیپلماتیک کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل از سفر قریب الوقوع مایک پمپئو و سایر مقامات آمریکایی به اسرائیل و برخی کشورهای عربی خبر داد. راوید طی دو گزارش در وبگاه آمریکایی «آکسیوس» اعلام کرد که پمپئو روز دوشنبه به اسرائیل و سپس به امارات سفر می‌کند. او به نقل از مقامات اسرائیلی مدعی شد که هدف سفر پمپئو، بررسی توافق صلح امارات و اسرائیل و نیز انجام گفتگوهایی درباره تلاش مریکا برای بازگرداندن تحریم‌های بین المللی علیه ایران است.


راوید همچنین از سفر قریب الوقوع جارد کوشنر به اسرائیل و چند کشور عربی دیگر پرده برداشت. به گفته این خبرنگار، برایان هوک، نماینده مستعفی آمریکا در امور ایران، و رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی آمریکا، کوشنر را در این سفر همراهی می‌کنند. کوشنر و هیئت همراه، علاوه بر اسرائیل و امارات، احتمالا به عربستان، بحرین و عمان سفر خواهند کرد. سفر کوشنر در هفته اول سپتامبر انجام خواهد شد.

سفرهای مقامات آمریکا به اسرائیل و کشورهای عربی با موج عادی سازی روابط میان این کشورها و اسرائیل ارتباط دارد. مقامات آمریکا در حال تشویق سایر کشورهای عربی به امضای توافق صلح با اسرائیل هستند. آن‌ها بر این باور هستند که بحرین و عمان می‌توانند در هفته‌ها و ماه‌های آینده روابط‌شان با اسرائیل را عادی کنند. علاوه بر این، سودان نیز ممکن است به زودی با اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار کند.

دولت ترامپ با هدف کسب دستاوردی در سیاست خارجی، روند عادی سازی روابط میان کشورهای عربی و اسرائیل را تشویق می‌کند. اما در کنار این هدف انتخاباتی، برخی ناظران به اهداف دیگری نیز اشاره می‌کنند. به اعتقاد این ناظران، یکی از محورهای اصلی برقراری روابط با امارات و اسرائیل، همکاری امنیتی و نظامی در مقابل ایران است.

همزمان با شدت گرفتن تحولات در خاورمیانه، رفت و آمد مقامات آمریکایی به منطقه بیشتر شده است.


روزنامه الاخبار لبنان، اخیرا طی گزارشی به جوانب حضور «اسرائیل در مرزهای ایران» پرداخت و این حضور را در چارچوب تلاش اسرائیل برای مقابله به مثل با ایران قرار داد. به گفته این روزنامه، رژیم صهیونیستی، ایران را به حضور در مرز اسرائیل در سوریه متهم می‌کند و مدام به اهدافی که ادعا می‌شود با ایران مرتبط هستند حمله می‌کند. این روزنامه ادر ادامه نوشت: «از این رو، لازم بود که واشنگتن به دشمن [صهیونیستی] امتیاز جدیدی بدهد تا در معادلات و توازن قوا لحاظ شود. در این راستا، اسرائیل از طریق عادی سازی روابط با امارات، در مرزهای ایران حضور پیدا کرد.»


به گفته این روزنامه، ابوظبی و دوبی، در کنار باکو، از مراکز مهم عملیات اطلاعاتی علیه ایران هستند و از همه کشورهای دیگر، بیشتر درگیر اینگونه عملیات هستند.


به نوشته الاخبار، انتخاب امارات به جای عمان به عنوان اولین کشوری که با رژیم صهیونیستی روابط دیپلماتیک برقرار می‌کند، اقدام قابل توجهی است و متضمن ملاحظات استراتژیک است. مقامات اسرائیلی به عمان رفت و آمد می‌کنند، اما عمان برای عادی سازی روابط انتخاب نشد. چرا که از دیدگاه الاخبار، امارات در نقطه صفر مرز دریایی ایران قرار دارد و حضور اسرائیل در آنجا می‌تواند با حضور ایران در مرز اسرائیل برابری کند.

الاخبار به نکته دیگری اشاره کرد که می‌تواند زمینه تحکیم روابط نظامی میان امارات و اسرائیل باشد و آن، مسئله جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس است که امارات ادعاهایی درباره آن‌ها مطرح می‌کند. به نوشته الاخبار، اسرائیل ممکن است با هدف کمک به امارات در منازعه بر سر این جزایر با این کشور توافقنامه‌های دفاع مشترک امضا کند؛ امری که می‌تواند به تاسیس پایگاه‌های نظامی اسرائیل در خلیج فارس - علنی یا مخفی- و استقرار جنگ‌افزارهای آن در این منطقه منجر شود.

در ادامه تحلیل الاخبار آمده است که هدف آمریکا از عادی سازی روابط میان امارات و اسرائیل ارسال این پیام است که عمق اقتصادی و تجاری ایران در امارات به سود اسرائیل به پایان خواهد رسید. اسرائیل برخی سرمایه‌های ایرانی که در حال خروج از دوبی هستند را جبران خواهد کرد. آمریکا توجه چندانی به اقتصاد امارات ندارد و بیش از همه به نفوذ در امارات برای رصد نحوه دور زدن تحریم‌های ایران اهمیت می‌دهد.


حسن روحانی، اخیرا در یکی از جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «به امارات هشدار می‌دهیم مبادا بخواهند پای رژیم صهیونیستی را به این منطقه باز کنند، آنگاه برخورد دیگری با آن‌ها خواهد شد؛ حواسشان جمع باشد چرا که تا اینجا خطای بزرگ و عمل خائنانه‌ای را انجام داده‌اند و امیدواریم متنبه شوند و این مسیر نادرست را ادامه ندهند.»

به هر حال، ایده ایجاد ائتلاف علیه ایران، مسئله جدیدی نیست. چندی پیش دولت ترامپ به سختی دنبال تاسیس یک ناتوی عربی علیه ایران بود که البته به رغم تلاش‌های فراوان موفق نشد. حال، با شروع روند عادی سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای عربی، این ناتو ممکن است به شکل دیگری تاسیس شود؛ هر چند که تاسیس آن ممکن است هیچگاه اعلام نشود.

منبع: فرارو

منبع: ساعت24

کلیدواژه: عادی سازی روابط میان امارات و اسرائیل مقامات آمریکایی مقامات آمریکا کشورهای عربی علیه ایران خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۵۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود

مهرداد بذرپاش با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا میان ایران و امارات گفت: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور لازم و مهم است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارت در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی ابوظبی اظهار کرد: ایران و امارات سوابق و پیشینه و روابط اقتصادی و تجاری دیرینه دارند و حجم ۲۷ میلیارد مراودات تجاری نشانه از عمیق بودن این روابط است.

وی افزود: امارات دومین شریک تجاری بعد از چین است؛ اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی نقش ویژه‌ای در این روابط دارند اما آن‌ها باید شجاعت لازم را داشته باشند و البته باید حمایت هم شوند.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: ایران سرزمین و هاب ترانزیت و کریدور بی نظیر شمال - جنوب است و اگر امارات از این فرصت و بنادر لجستیکی ایران استفاده کند و در بنادر جدید سرمایه گذاری کرده و آن‌ها را توسعه دهد قطعا اقتصادش رشد بیشتری کرده و به راحتی به اوراسیا دسترسی پیدا می‌کند.

وی گفت: رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای ایران در سال گذشته نشان می‌دهد عزم جدی برای این حوزه داریم.

بذرپاش اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و سرمایه گذاری مشترک باید توسط دو کشور تصمیم‌ گیری شود.

وی افزود: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک لازم و مهم است؛ در هفته ۳۲۰ پرواز بین ایران و امارات انجام می‌شود، ارتقای خدمات فنی و مهندسی در دو کشور و حتی در کشور ثالث می‌تواند فرصت‌های جدیدی به وجود آورد و امتیازات زیادی در مناقصات برای طرفین دارد.

بذرپاش گفت: تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد؛ اخیرا در تهران نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد که برخی مسؤولان اماراتی از آن بازدید کردند.

وی اظهار کرد: تمام تلاش دولت‌ها باید برداشتن موانع از جلوی پای فعالان اقتصادی و افزایش مراودات تجاری باشد و رسیدن میزان تبادلات تجاری و اقتصادی به سالی ۳۰ میلیارد دلار حداقل خواسته تجار و فعالان است.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: دشمنان مشترک ایران و امارات تلاش می‌کنند بین دو کشور اختلاف افکنی کنند، اما مسؤولان دو کشور آن را خنثی کرده‌اند.

وی افزود: برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی از افق روشن توسعه روابط ایران و امارات است.

دیگر خبرها

  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود