Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی قرارداد مارک ویلموتس با تیم ملی فوتبال ساحل عاج و مقایسه آن با رقم قرارداد این مربی با فدراسیون ایران، نشان‌دهنده یک بی‌کفایتی بزرگ است.

به گزارش مشرق، این روزها، در اوج بیماری کرونا که جهان را فرا گرفته و همچنان مورد بحث است، در ایران بحث داغ بی‌کفایتی مدیران فدراسیون فوتبال مطرح می‌شود. مدیرانی که حالا باید در دادسرا پاسخگوی سوءمدیریت خود و اتهام اهمال کاری، خسارت به اموال دولتی و حقوق عمومی و تضییع آنها باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید در این مقطع فقط همین پرونده 6 میلیون و 449 هزار یورویی مارک ویلموتس بود که می‌توانست اخبار کرونا را از صدر به ذیل بکشد و به تنهایی همه جا را تسخیر کند.

پرونده شکایت مارک ویلموتس از فدراسیون فوتبال یک پرونده ساده نیست. آنطور که فدراسیون فوتبال و مدیران وقت و هیئت رئیسه هم با آن برخورد می‌کنند، عادی نیست و نمی‌توان این پرونده را مشابه با دیگر پرونده‌ها دانست چون از شروع قرارداد تا پایان ماجرا که مشخص نیست به کجا ختم شود، همه چیز بزرگ بوده و شگفتی به دنبال دارد. همانطور که این مربی به ارزش 865 هزار یورو روی نیمکت بلژیک و ارزش 800 هزار یورو روی نیمکت ساحل عاج به یک باره نیمکت ایران را با ارزش 2 میلیون و 250 هزار یورو تسخیر کرد. با توجه به پرداخت همین مبلغ به کارلوس کی‌روش از سوی فدراسیون فوتبال این رقم برای مهدی تاج و هیئت رئیسه عجیب نبود، با این حال ارزش مربیان متفاوت است و مارک ویلموتس یک مربی 2 میلیون یورویی نبود و قابل قیاس با کی‌روش هم نیست.

بارها درباره قیمت مارک ویلموتس در رسانه‌ها بحث شده بود، اما مهدی تاج از این قرارداد و مبلغ درج شده در آن دفاع می‌کرد. او حتی در مصاحبه با برنامه فوتبال برتر، درباره رقم قرارداد این مربی با ساحل عاج اطلاعاتی اشتباه را مطرح و ارزش این مربی را یک میلیون و 800 هزار یورو عنوان کرد که قراردادش در ایران 20 درصد افزایش داشته است. تاج در برنامه 19 خردادماه 99 فوتبال برتر در این خصوص گفت: ویلموتس در بلژیک 890 هزار یورو قرارداد بسته بود. با ساحل عاج یک میلیون و 400 هزار یورو و با پاداش یک میلیون و 800 هزار یورو قرارداد امضا کرد که برای سال 2017 بود. ویلموتس به ما گفت 2.5 میلیون یورو می‌خواهد که ما در نهایت با او با 2.2 میلیون یورو قرارداد بستیم و 20 درصد روی قراردادش با ساحل عاج اضافه کردیم.

بیشتر بخوانید:

بدهی ترسناک فوتبال ایران در فیفا

همان زمان هم بارها اشاره شد که ارزش ویلموتس و قراردادش با ساحل عاج بین 700 تا 800 هزار یورو بوده، اما بازهم این مسئله را بررسی کردیم. بسیاری از منابع خبری درباره قرارداد ویلموتس به دستمزد ماهیانه 60 هزار یورو (سالیانه 720 هزار یورو) بدون احتساب پاداش و مزایا اشاره کرده‌اند. یک منبع خبری هم به دستمزد ماهیانه بین 80 تا 100 هزار یورو اشاره داشته که البته به پاداش و مزایا اشاره‌ای نشده و ممکن است این تفاوت ارقام با احتساب پاداش‌ها باشد. به هر شکل قرارداد ویلموتس در ساحل عاج در حالت خوشبینانه 720 هزار یورو بوده که یعنی قرارداد ویلموتس با ساحل عاج برای دو سال یک میلیون و 400 هزار یورو بوده و با احتساب بالاترین رقم عنوان شده دستمزد این مربی به یک میلیون و 200 هزار یورو می‌رسد که فاصله زیادی با قراردادش با ایران دارد. یعنی برخلاف گفته تاج که این قرارداد را سالیانه یک میلیون و 800 هزار یورو عنوان کرده بود.

اینجا باز هم باید این سوال تکراری را پرسید چرا قرارداد ویلموتس با ایران بسیار سنگین است و چه کسانی عامل افزایش رقم قرارداد او هستند؟ مهدی تاج که می‌گوید نباید این پول از او و هیئت رئیسه گرفته شود و باید از حساب فدراسیون پرداخت شود، چگونه می‌تواند نقش خود را در امضای این قرارداد با رقمی سنگین نادیده بگیرد؟ آیا "فدراسیون فوتبال" جان داشته و قدرت تصمیم گیری که به چنین قراردادی تن بدهد یا هدایت کنندگان فدراسیون چنین اهمالی کرده‌اند؟

این اما تنها تفاوت میان قرارداد ویلموتس با فدراسیون فوتبال ساحل عاج و ایران نیست. قرارداد ویلموتس در بلژیک پس از حذف از مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی 2014 مقابل آرژانتین به اتمام رسید و فدراسیون فوتبال بلژیک هم یک جدایی حرفه‌ای با این مربی داشت. ویلموتس سال 2017 و در مسیر جام جهانی 2018 راهی ساحل عاج شد و با این تیم در گروهی که مراکش هم حضور داشت، از صعود به جام جهانی بازماند. پس از این ناکامی، فدراسیون ساحل عاج تصمیم به قطع همکاری با ویلموتس گرفت که این جدایی هم کاملاً حرفه‌ای و با در نظر گرفتن منافع دو طرف بود، در شرایطی که یک سال و نیم از قرارداد ویلموتس باقی مانده بود و این مربی به صورت قانونی می‌توانست تمام مبلغ قراردادش را از ساحل عاج طلب کند.

برخلاف آنچه گاهی مسئولان فدراسیون فوتبال ایران مطرح کردند که ویلموتس رفتار مشابهی را ساحل عاج هم داشته و پس از 6 ماه فعالیت از آنجا تمام مبلغ را گرفته، اما فدراسیون فوتبال ساحل عاج جدایی‌اش را توافقی و با در نظر گرفتن منافع دو طرف اعلام کرد. این هم در شرایطی بود که ویلموتس پس از 7 ماه همکاری و دریافت مبلغ 420 هزار یورو (ماهیانه 60 هزار یورو) از سوی فدراسیون ساحل عاج اخراج شد و طبق اخبار رسانه‌های محلی با دریافت 800 هزار یورو تصمیم به فسخ قرارداد گرفت. پس از مطرح شدن این مبلغ در رسانه‌های مختلف، فدراسیون ساحل عاج این رقم را تکذیب کرد و با اعلام اینکه توافق صورت گرفته منافع طرفین را به دنبال داشته، که با این توضیح تلویحاً این مسئله را مطرح کرده که این توافق رقمی کمتر از 800 هزار یورو بوده است. چراکه در صورت بالاتر بودن این توافق فدراسیون ساحل عاج به این رقم واکنش نشان نمی‌داد. همان طور که اگر در رسانه‌های ایران مطرح شود که مثلاً فدراسیون فوتبال ایران با مارک ویلموتس توافقی 2 میلیون یورویی داشته، فدراسیون فوتبال ایران خوشحال هم خواهد شد و دست به تکذیب نمی‌زند.

در زیر تصویر توافقنامه فدراسیون فوتبال ساحل عاج با مارک ویلموتس که به زبان فرانسوی نگارش شده را می‌بینید که از سوی فدراسیون فوتبال این کشور منتشر شد:

حال این سوال مطرح می‌شود که چرا فدراسیون فوتبال ایران با مارک ویلموتس پس از اینکه این مربی اقدام به فسخ قرارداد کرد، توافق نکرد؟ ویلموتس در تاریخ اول نوامبر 2019 قراردادش را به دلیل دریافت نکردن دستمزدش فسخ کرد و پس از آن فدراسیون فوتبال در چند مرحله با این مربی مذاکره داشت. حتی در جلسه حضوری، بهروز زنجانی همراه با رئیس فدراسیون فوتبال حاضر شد، اما آیا بهتر نبود مهدی تاج به جای اینکه با بهروز زنجانی برای مذاکره با ویلموتس و توافق برای فسخ راهی اروپا شود، یک وکیل بین‌المللی و با سواد فوتبالی را با خود همراه می‌کرد؟

نکته دیگر اینجاست که مارک ویلموتس حتی با وجود فسخ قرارداد و نداشتن قرارداد قانونی، در بازی با عراق روی نیمکت تیم ملی نشست تا به لحاظ حقوقی حُسن انجام کار را از خود نشان دهد و دوباره پس از این مسابقه، با فدراسیون فوتبال برای جدایی مذاکراتی داشته باشد. مهدی تاج در سفری که همراه با بهروز زنجانی به اروپا داشت، در خصوص قطع همکاری با ویلموتس مذاکره کرد، اما چرا موفق نشد تا با این مربی توافق کند که مانند جدایی ویلموتس از ساحل عاج منافع دو طرف در نظر گرفته شود؟ آیا بازهم منافع عده‌ای در شکایت ویلموتس به فیفا گره خورده بود؟ آیا این امکان وجود نداشت که جدایی ویلموتس با ایران هم توافقی باشد و فدراسیون مثلاً با پرداخت یک سال دستمزد او، به این پرونده پایان دهد؟ با این حال مهدی تاج در مصاحبه‌های متعدد مدعی شد که ویلموتس سه ماه هم حقوق اضافه گرفته و باید این مبلغ را بازگرداند. شکایت ویلموتس از فدراسیون فوتبال ایران به فیفا هم پس از همین ادعاها صورت گرفت و نزدیک به سه ماه پس از فسخ قرارداد بود.

تمام شواهد و جزئیات نشان می‌دهد، فدراسیون فوتبال نه تنها در عقد قرارداد با ویلموتس موفق نبود، بلکه در فسخ قرارداد با این مربی هم ناتوانی خود را نشان داد. مسئله‌ای که نشان می‌دهد در پرونده ویلموتس بی‌کفایتی و مدیریت مخرب باعث شده تا حالا پرونده 6 میلیون و 449 هزار یورویی (170 میلیارد تومانی) به بحث اول در ایران تبدیل شود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین فیفا فدراسیون فوتبال ایران ویلموتس فدراسیون فوتبال ایران قرارداد ویلموتس فدراسیون ساحل عاج فوتبال ساحل عاج هزار یورو بوده مارک ویلموتس میلیون یورو رقم قرارداد فسخ قرارداد ساحل عاج یک میلیون مهدی تاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۶۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران

پس از گذشت حدود یک هفته از اعلام قانون جدید فدراسیون فوتبال، مدیر تیم فوتبال سپاهان به کمیته اخلاق احضار شد که به نظر می‌رسد راهکار جدید فدراسیون برای پیشگیری از حواشی تقابل سپاهان و پرسپولیس و پیرو آخرین بخشنامه جرایم باشگاهی باشد.

به گزارش ایسنا، در چند روز گذشته فدراسیون فوتبال در ادامه قوانین جدید این فصل، این بار سراغ صحبت‌های اعضای تیم‌ها رفت و اعلام کرد که بیانیه‌ها و مصاحبه‌های غیر فنی اعضای تیم‌ها علیه فدراسیون، سازمان لیگ، هیات فوتبال استان، باشگاه‌ها، کمیته‌های فدراسیون و اعضای باشگاه‌ها جریمه حداقل ۲ میلیارد تومانی در پی خواهد داشت که البته این قانون سکه‌ای است که دو رو دارد.

با اینکه هدف فدراسیون‌نشینان از این قوانین جلوگیری از حواشی میان باشگاهی و درگیری‌های رسانه‌ای است اما در سوی دیگر می‌تواند دموکراسی و حق انتقاد را از روح فوتبال بگیرد و تیم‌ها حق خود را در حال ضایع شدن ببینند. البته این محکومیت‌ها عموما دامن‌گیر تیم‌هایی می‌شود که در جنگ رسانه‌ای کمتر از رقبا دست دارند و با افزایش بار مالی، رغبتی به ادامه نخواهند داشت.

مجتبی فریدونی، مدیرعامل پیشین ذوب‌آهن در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جریمه‌های فدراسیون بار مالی باشگاه‌ها را سنگین‌تر کرده و شاید لیگ را از پویایی خارج کند. باشگاه‌ها همین الان هم در بودجه‌هایشان مشکل دارند و پرداختی‌هایشان عقب افتاده است. باشگاهی که در مخارج فعلی‌اش مانده، جریمه را نمی‌تواند بپردازد.

فریدونی همچنین با انتقاد از «سیاست کسب درآمد فدراسیون از طریق جرایم،» ادامه می‌دهد: رویکرد سازمان لیگ در این مدت تنها جریمه کردن است و ظاهرا تنها ممر درآمدی سازمان لیگ و فدراسیون است. درست است که این جرایم بازدارندگی ایجاد می‌کند اما به هر حال بازیکن یا سرمربی تحت شرایط و فشار بازی ممکن است چیزی بگوید و نمی‌توان آن را با جرایم کنترل کرد. لیگ همین است و شاید با این قوانین آزادی انتقاد گرفته شود.

فرشید طالبی، بازیکن پیشین سپاهان نیز تصمیمات فدراسیون را پاک کردن صورت مساله دانست و در خصوص راه حل درست گفت: باید مشکلات را بپذیرند و برای حل آن اقدام کنند. برای این کار باید به جای اتخاذ تصمیمات سفت و سخت، با شیوه هم‌اندیشی پیش بروند.

او خاطرنشان کرد: در لیگی که تمام تیم‌ها مشکل و شکایت دارند، پس قطعا یک جای کار می‌لنگد. باید به جای محکومیت، هم‌اندیشی شود. کمیته انضباطی امسال پول کمی از جرایم نگرفته و فکر کنم لیگ ما با پول جرایم می‌چرخد! باید فدراسیون بپذیرد که در این قوانین ابهاماتی وجود دارد که باید رفع شوند.

طالبی ادامه داد: قبول دارم که برخی تیم‌ها شور موضوع را درمی‌آورند و این هم بد است. انتقاد و بیان مشکل، روش دارد. اگر قرار است حقی ضایع نشود تا زمان ورود VAR حل نخواهد شد.

مجید محافظت‌کار، مربی تیم آلومینیوم نیز در واکنش به این موضوع تصریح کرد: ما موظفیم که به قانون احترام بگذاریم اما اگر قوانین به طور یکسان اجرا شوند. اگر سرمربی تیم ما به خاطر یک مصاحبه سریعا محروم می‌شود، برای دیگر تیم‌ها نیز همین طور باشد. همسان نبودن در اجرای قوانین ما را اذیت می‌کند ولی باید احترام بگذاریم.

با این حال ابراهیم صادقی، مربی ذوب‌آهن معتقد است که بیانیه‌نویسی هیچ کمکی به فوتبال نمی‌کند و باید به مسائل فنی بپردازیم.

قوانین باید ابتدا به تصویب هیات رئیسه فدراسیون فوتبال برسند و اجرایی شوند اما شاید تدوین این مقررات دست فضاهای رسانه‌ای غیررسمی را به فضای انتشار محتوا باز کند که حقوق تیم‌ها در این موضوع یکسان نخواهد بود و همین امر می‌تواند تنش در بازی‌های حساسی چون تقابل سپاهان و پرسپولیس را بیشتر کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی ایران
  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران
  • فوتبال دختران زیر ۱۸ سال کافا؛ اعلام ترکیب ایران برابر تاجیکستان
  • ترفند جالب رئال برای دو برابر کردن دستمزد امباپه
  • اعتماد بارسا به ستاره‌اش: دستمزد ۱۲ میلیونی در راه است
  • پورعلی‌گنجی رفتنی شد!
  • اولتیماتوم اینتر به دنزل دومفریز برای تمدید قرارداد
  • دلخوری مدافع محبوب پرسپولیس از درویش: جدا می‌شوم!
  • یوفا تهدید کرد: احتمال محرومیت اسپانیا از یورو
  • دیگر هیچ مسابقه‌ای رایگان نیست