Web Analytics Made Easy - Statcounter

قراردادهای بیع متقابل برای احداث بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی از محل سوخت صرفه جویی، هر چند با کاهش شدید قیمت جهانی نفت از بشکه‌ای ۱۰۰ دلار به ۶۰ دلار، موجب طولانی تر شدن دوره بازگشت سرمایه این طرحها گردید، اما با جدیت در حال پیگیری و اجراست. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، موضوع مهم تبدیل نیروگاه‌های سیکل ساده به سیکل ترکیبی که در انتظار استفاده از ظرفیت ماده 12 قانون رفع موانع تولید بوده، موضوع گزارشی با عنوان "وقت‌کُشی 5ساله وزارت نیرو برای استفاده از یک ظرفیت قانونی/ نیروگاه‌هایی که در نوبت تبدیل هستند" شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار این گزارش واکنش وزارت نیرو را در پی داشت و این وزارتخانه توضیحاتی را به خبرگزاری تسنیم ارسال کرد. متن این توضیحات بدین شرح است:

"مسئله سوخت و انرژی در کشور جزو مسائل حائز اهمیتی است که در چند دهه اخیر همیشه دغدغه جدی مردم و حاکمیت بوده است. این مسئله برای وزارت نیرو نیز همواره از "درجه اهمیت بالا" برخوردار بوده و هست. به بیان دیگر، با وجودی که هزینه تولید برق با فناوری های مختلف به نحو جدی با هم متفاوت است، وزارت نیرو (به ویژه با وجود قیمت های یارانه ای برق، سرمایه بر بودن تولید و نصب شبکه و مشکلات مالی فراوان این صنعت) در انتخاب فناوری برای تامین برق، توجه ویژه ای به راندمان داشته است.

نباید فراموش کرد، برای تحقق صرفه جوئی احتمالی سوخت یک نیروگاه در دوران بهره برداری، تقریبا می بایست بخش بزرگی از ارزش حال سوخت صرفه جوئی شده را به صورت یک جا و در زمان احداث پرداخت کرد. یکی از سیاستها و برنامه های وزارت نیرو طی سالهای اخیر توجه جدی به افزایش راندمان نیروگاهها و استفاده از فناوریهایی بوده است که برای تولید برق از سوخت کمتری استفاده میکند، هر چند که هزینه این نیروگاههای راندمان بالا نسبت به سایر نیروگاهها بیشتر است. تمرکز بر تبدیل نیروگاههای گازی ساده به چرخه ترکیبی در سال های اخیر و افزایش راندمان از حدود 37 درصد در سال 1392 به حدود 39 درصد در سال جاری، بازتاب این رویکرد وزارت نیرو و اقدامات انجام شده در این زمینه می باشد.  

همراستا با رویکرد فوق الذکر، موضوع افزایش بازدهی و کارایی نهاده‌های تولید از جمله انرژی و سوخت، در دستور کار دولت تدبیر و امید و مجلس شورای اسلامی بوده است. در همین زمینه ظرفیت های قانونی مناسبی از جمله بند (19) قانون بودجه سال 1392، جزء (1) بند (هـ) تبصره (11) قانون بودجه سال 1393 و ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر پیش بینی شده اند. بخشی از این ظرفیت ها با پیشنهاد مشخص و پیگیری مستمر وزارت نیرو ایجاد شده اند.

به اتکای این ظرفیت های قانونی، بیش از 3500 مگاوات پروژه‌ تبدیل نیروگاههای گازی ساده به چرخه ترکیبی، بیش از 950 مگاوات مولد برقابی، جایگزینی بیش از 1000 مگاوات ژنراتورهای دیزل‌سوز صنایع با موتورهای مقیاس کوچک گازسوز، بیش از 1000 مگاوات مولد تجدید پذیر، جایگزینی یک میلیون کولر گازی فرسوده و بیش از 5 میلیون لامپ فلورسنت در دست انجام است.

قراردادهای بیع متقابل برای احداث بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی از محل سوخت صرفه جویی، هر چند با کاهش شدید قیمت جهانی نفت از بشکه‌ای 100 دلار به 60 دلار، موجب طولانی تر شدن دوره بازگشت سرمایه این طرحها گردید، اما با جدیت در حال پیگیری و اجراست. در همین ارتباط، تصویب نامه هیات محترم وزیران، ضمن ایجاد امکان پرداخت معادل سوخت صرفه جویی شده در طرح های تبدیل نیروگاههای گازی ساده به چرخه ترکیبی از محل منابع بند (و) تبصره (1) ماده واحده قانون بودجه سال 1399 به سرمایه گذاران، موجب شتاب بیشتر عملیات اجرایی قراردادهای فوق الذکر خواهد شد.

در نهایت، خاطرنشان می گردد تضمین خرید برق مولدهای تجدید پذیر، با قیمت هایی بیش تر از هزینه خرید برق مولدهای حرارتی، موظف کردن سرمایه گذاران به احداث واحدهای بخار برای نیروگاههای گازی ساده و تبدیل نیروگاه به چرخه ترکیبی، پرداخت پاداش صرفه جوئی (کاهش مصرف) به مشترکین در ماههای گرم و سرد (که اصولا کشور با مازاد ظرفیت برق و کمبود گاز طبیعی مواجه است)، همکاری در تجهیز چاههای کشاورزی به پمپ های برقی (که موجب افزایش بار و تقاضای برق می شود) با هدف صرفه جوئی سوخت فسیلی، تدوین و تصویب دستورالعمل های تحویل گواهی صرفه جوئی انرژی الکتریکی به سرمایه گذاران این حوزه، حاکی از آن است که وزارت نیرو تلاش مستمری در این حوزه دارد. این وزارت در همکاری با سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت، به طور مستمر در تلاش است ضمن رفع مشکلات جاری تبدیل نیروگاهها و طرح های بهینه سازی، شتاب سرمایه گذاری در این حوزه را بیش از پیش افزایش دهد.

احتمال اجرای تلفیقی دو ظرفیت قانونی برای اعتلای صنعت تولید برق حرارتی

انتهای پیام/

R32317/P/S7,80/CT1 واژه های کاربردی مرتبط نیروگاه‌های حرارتی قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان واژه های کاربردی مرتبط نیروگاه‌های حرارتی پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی ۱ ۳ شرط پرداخت وام ۲۵۰میلیونی مسکن اعلام شد ۲ کاهش ۲۵ درصدی حق مسکن کارگران با اجرای مصوبه از تیر/ ۶۰۰ هزار تومان از جیب هر کارگر پرید ۳ قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار و قیمت ارز امروز ۹۹/۰۶/۰۳؛آخرین قیمت طلا و ارز در بازار/ سکه ۱۰ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان شد ۴ اختصاصی تسنیم| دستورالعمل قیمت‌گذاری ۵ محصول جدید ایران خودرو ابلاغ شد ۵ شاخص بورس به کفِ پیش‌گویی رئیس دفتر رئیس جمهور رسید ۶ قیمت جهانی طلا امروز ۹۹/۰۶/۰۳/ هر اونس طلا ۱۹۳۵ دلار و ۹۳ سنت شد ۷ ۱.۵تریلیون تومان پول مردم با سقوط شاخص بورس پودر شد ۸ کمیته امداد مامور تایید وضعیت مالی برخی جاماندگان سهام عدالت شد مهمترین اخبار اقتصادی روایت همتی از صادرات میلیاردی به نام کارتن‌خواب‌ها/ با دلار ۴۲۰۰تومانی مخالف بودم و هستم کاهش ۲۵ درصدی حق مسکن کارگران با اجرای مصوبه از تیر/ ۶۰۰ هزار تومان از جیب هر کارگر پرید اختصاصی تسنیم| دستورالعمل قیمت‌گذاری ۵ محصول جدید ایران خودرو ابلاغ شد رئیس اتحادیه طلا: خرید طلا با کارت ملی ارتباطی با اخذ مالیات ندارد/ پیشنهاد افزایش سقف خرید طلا با کارت ملی مهمترین اخبار تسنیم پیشنهاد به دولت برای موضع فعال در سفر مدیرکل آژانس اتمی/ برخی از نظارت‌های آژانس را پیش چشم گروسی تعطیل کنید بهره‌برداری از یک نیروگاه استراتژیک در غرب کارون/ تولید نفت از مخزن مشترک با پشتوانه نیروگاه ایرانی انتقاد ظریف از وزیر خارجه «قانون شکن» آمریکا «فتح»؛ کوچکترین بالستیک ایرانی از خانواده فاتح طرح مجلس برای کمک به اقشار ضعیف جامعه/ تأمین کالاهای اساسی مردم با کارت‌های اعتباری درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نیروگاه های حرارتی نیروگاه های حرارتی سوخت صرفه جویی تبدیل نیروگاه وزارت نیرو صرفه جوئی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۸۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع

محمدحسین عطایی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: هرگونه تغییر اراضی کشاورزی از حالت اولیه نیاز به مجوز دارد که احداث باغ نیز از جمله مواردی است که برای احداث آن باید از جهادکشاورزی مجوز گرفت.

وی اضافه کرد: دلیل ممنوعیت احداث باغ در پایاب شبکه دشت قزوین با هدف تامین آب از این شبکه با هدف برون رفت از وضعیت موجود بوده که باید مورد توجه بهره برداران استان قرار گیرد.

عطایی با بیان اینکه روش‌های نوین آبیاری و اجرای الگوی کشت مهمترین راهکار برون رفت از وضعیت موجود در منابع آبی است، ادامه داد: با توجه به وضعیت منابع آبی چاره‌ای جز استفاده از روش‌های نوین برای تولید محصولات کشاورزی و اجرای الگوی کشت در مزارع استان نداریم.

این مسئول در ادامه به اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌های استان قزوین اشاره کرد و یادآور شد: طرح جهش تولید به عنوان یک طرح ساختاری و هوشمند در راستای اجرای الگوی کشت و با هدف افزایش تولید اجرا می‌شود که در این طرح با روش کارشناسی می‌توان افزایش تولید در دیمزار‌ها را شاهد باشیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین بیان کرد: رعایت الگوی کشت و استفاده بهینه از منابع آبی می‌تواند علاوه بر حل معضل کم آبی به افزایش راندمان تولید و بهره وری در سطح منجر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • سیستم کنترلی واحد یک بخار نیروگاه بندرعباس نوسازی شد
  • انتقال تجربیات اعضای ادوار شورا برای بالندگی شهر/ لزوم صرفه‌جویی در هزینه‌کرد اعتبارات
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • کلنگ زنی احداث سالن چند منظوره ورزشی در روستای سنگان اشنویه
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • احداث باغ در پایاب چاه‌های قزوین، ممنوع
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت