Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

ظریف در ابتدای سخنان خود گفت: اشتباهاتی در منطقه ما رخ داده است. اولین اشتباه حمله صدام حسین بود. او از نظر فنی همه چیز را محاسبه کرده بود. او حتی حساب کرده بود که چه زمانی را برای شروع حمله‌اش انتخاب کند. او حمله را در تعطیلات کریسمس غرب و اولین روز محرم آغاز کرد. حمله او از نظر فنی به دقت محاسبه شده بود اما از نظر استراتژیک مشکل داشت چراکه سعی کرد حضوری هژمونیک در منطقه پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دومین اشتباه را آمریکا مرتکب شد. این کشور خود را وارد افغانستان کرد و حال دارد با کسانی که سعی در چیره شدن بر آن‌ها داشت، مذاکره می‌کند تا از این کشور خارج شود.

ظریف افزود: اشتباهی دیگر را بار دیگر آمریکا مرتکب شد. این کشور عراق را تسخیر و دولت آن برکنار کرد. آن‌ها با پروسه بازسازی کشور مواجه شدند که این امری غیرممکن برای قدرت‌های هژمونی است. این منطقه تحت‌الشعاع تلاش‌ها برای بهره‌بری از دوران گذار پسا جنگ سرد به منظور رسیدن به افق‌های جدید قدرت قرار گرفته است‌؛ حال چه در سطح محلی توسط صدام حسین و چه در سطح جهانی توسط آمریکا.

وزیر خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از ویژگی‌ها داشتن یک منطقه قوی، هماهنگ‌سازی هویت ملی و تابعیت منطقه‌ای است. همگی باید درک کنیم که در این منطقه سوار یک قایق هستیم. یا باهم غرق می‌شویم یا باهم سفر می‌کنیم. ما باید هماهنگ شویم. نیازی نیست که ما هویت ملی‌مان را برای این کار رها کنیم. این امری غیرممکن است. ما باید هویت ملی‌مان را با این حقیقت هماهنگ کنیم که همگی‌مان متعلق به این منطقه هستیم.

وی ادامه داد: راه دیگر داشتن منطقه‌ای قوی شراکت تمام کشورهای منطقه برای اطمینان حاصل کردن از صلح در منطقه از طریق سازماندهی‌ها و سازماندهی‌های موردی است. شاید چیزی که می‌گویم آرمانی به نظر برسد اما این دقیقا اتفاقی است که پس از جنگ جهانی دوم در اروپا رخ داد. آن‌ها یکدیگر را نابود کردند اما توانستند به این مهم برسند پس این مسئله غیرممکن و آرمانی نیست. اینکه بگوییم داشتن امنیت در حالی امکان‌پذیر است که همسایگانمان در ناامنی به سر می برند، خیالی محسوب می‌شود نه اینکه بگوییم داشتم امنیت به همراه همسایگانمان امری آرمانی تلقی می‌شود.

این مقام ارشد دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت: در زمینه‌هایی که منطقه‌ ما نیاز به همکاری دارد، ما می‌توانیم انرژی و تجربه‌هایمان را به اشتراک بذاریم. این مهم در منطقه‌مان ممکن است بدین شرط که ایده خریداری امنیت از خارج و اینکه ایالات متحده برای نابودی دشمنی درون منطقه‌ها به کمک کشورها می‌آید، رها شود. کشورهای خارجی تا زمانی که بتوانند از شما شیر بدوشند، سر مار را نمی‌برند. ما باید این رویکرد را تغییر دهیم. اگر ماری وجود نداشت، چگونه بزرگترین دشمن اعراب‌ می‌توانست با امارات متحده عربی روابط داشته باشد. آن‌ها این مار را ایجاد می‌کنند تا شما را بدوشند. اگر می‌خواهیم منطقه ای قوی داشته باشیم نباید بگذاریم شرایط ایجاد شود تا دیگران بتوانند از این شرایط سود کنند.

وی ادامه داد: ایران این دوران گذار را درک می‌کند و می‌داند که در دوران گذار قبلی کشورهایی شکست خورده‌اند؛ چراکه فهمی از واقعیت‌ها و یا شجاعت انجام کار لازم را نداشته‌اند. حال مسئله فرق کرده است. ما هم درک می‌کنیم و هم شجاعت پیشروی داریم‌. به همین دلیل است که ایران در منطقه در مقابل مشکلات، از خود خویشتن‌داری نشان داده است. ایران در این سال‌ها همچنین ایده‌هایی را برای همکاری در منطقه ارائه داده است. ایران در هفت سال گذشته گفت‌وگوهای منطقه‌ای، معاهده عدم تعرض منطقه‌ای و در آخرین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، رئیس‌جمهور ایران طرح ابتکار صلح هرمز را پیشنهاد داده است‌.

ظریف در انتها تصریح کرد: ما باور داریم که دوران گذار نیازمند رویکردی و انگاره‌ای جدید است‌. در غیر این صورت این دوران گذار برای همگی فاجعه‌بار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آمریکا کشورهای حاشیه خلیج فارس ظریف دوران گذار منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۹۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از دهلی نو، در مراسمی با حضور سفیر، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمعی از اساتید دانشگاه های هند از دهها جلد کتاب حاوی اسناد تاریخی خلیج فارس در آرشیو ملی هند رونمایی شد.
سه هزار کیلومتر آنطرف تر از خلیج فارس ایران در آرشیو ملی هند اسنادی نگهداری می‌شود به قدمت تاریخ و به زبان فارسی.
آرشیو ملی هند با نگهداری بیش از ۱.۴ میلیون سند فارسی، یکی از مهم‌ترین مراکز اسناد فارسی در هند به شمار می‌رود.
در میان این اسناد، مجموعه اسناد خلیج فارس از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و اطلاعات ارزشمندی را از تاریخ، سیاست و روابط منطقه در دوران حضور بریتانیا ارائه می‌دهد.
برخی اساتید دانشگاه های هند معتقدند جذابیت های گردشگری، منابع بزرگ نفت و گاز و اهمیت بسیار زیاد موقعیت جغرافیایی خلیج فارس باعث شده است که قدرت‌های فرا منطقه‌ای برای چپاول ثروت کشورهای حوزه خلیج فارس نقشه هایی برای تداوم حضورشان طراحی کنند.
از جمله اهداف رونمایی از مجموعه اسناد آرشیو ملی هند درباره خلیج فارس، ماندگاری بیشتر و در دسترس بودن این اسناد چاپی و دیجیتالی در مراکز تحقیقاتی جهان برای پژوهشگران و علاقه مندان است.
تعداد اسناد خلیج فارس در آرشیو ملی هند ۳۹۰ هزار فقره است که در قالب ۳۵۰ جلد به صورت چاپ همانند به همراه فهرست اجمالی گردآوری شده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


اظهارات :
محمد بهزادی - کارشناس اسناد مرکز بین المللی میکرو فیلم نور
آصف نواز - استاد دانشگاه همدرد دهلی
انیس الرحمن - استاد دانشگاه ملی اسلامی هند

دیگر خبرها

  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • (تصاویر) ظریف و مسجدجامعی در نشست ژئوپلیتیک خلیج فارس
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود
  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌