Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی به تشریح معضل فرونشست و نگرانی‌ها درباره آسیب دیدن بناهای تاریخی پرداخت. تاریخ انتشار: 00:30 - 04 شهريور 1399 - کد خبر: ۶۴۹۹۴۰

سید هادی احمدی در گفت‌وگو با میزان به سوالی خصوص فرونشست‌های موجود در کشور و تاثیر آن بر آثار و بنا‌های تاریخی کشور پاسخ داد و گفت: معضل فرونشست از جمله معضلاتی است که در بسیاری از مناطق کشورمان با آن روبه‌رو هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی ادامه داد: متاسفانه مساله فرونشست با هیچگونه مقاوم سازی جبران نمی‌شود و برای مثال اگر یک بنا به صورت مقاوم هم ساخته شده باشد، اما حدودا ده متر زیر این بنا خالی شود، قطعا این بنا با آسیب جدی مواجه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در همین حوزه ما بنای نفیسی را در نزدیک سرخه داریم که مقبره علاالدین سمنانی است، اما به دلیل برداشت آب زیرزمینی بیش از ظرفیت این منطقه، کل دشت با فرونشست مواجه شده است و زیر این بنا هم با فرونشست مواجه شده‌ایم.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی خاطرنشان کرد: ما در این حوزه اقدامات مرمتی را آغاز کرده‌ایم، اما این اقدامات مرمتی در حد تسکین است و اگر این مساله فرونشست استمرار پیدا کند، عملا زمین کل بنا را با خود به داخل می‌کشد.

بیشتر بخوانید: فرونشست در ایران بحرانی تر از دیگر کشورهای جهان است

احمدی با اشاره به وضعیت نگران کننده فرونشست‌ها در آثار و بنا‌های تاریخی تاکید کرد: این مشکل تنها به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم مرتبط نمی‌شود و بسیاری از ارگان‌ها در این زمینه نقش دارند که باید برای این مساله تمهیدات جدی در نظر گرفته شود تا شاهد وارد شدن آسیب‌ها به بنا‌های تاریخی نباشیم.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی خاطرنشان کرد: متاسفانه در دشت‌هایی که برداشت آب از آن‌ها بیشتر از ظرفیت است، این مساله در حال رخ دادن است و شواهدش هم موجود است که در مهمترین دشت‌ها در سمت مرودشت و بنای تاریخی تخت جمشید تا در بنا‌های تاریخی موجود در سمنان و حتی جنوب تهران این نگرانی وجود دارد.

احمدی در پاسخ به این سوال که چه میزان از آثار تاریخی در تهران و دیگر نقاط کشور در معرض این خطر قرار دارند، پاسخ داد و تصریح کرد: هیچ آماری در این حوزه وجود ندارد.

مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی در پایان خاطرنشان کرد: نقشه پهنه‌بندی فرونشست در کشور عملا وجود ندارد که این مسئولیت به عهده نهاد‌های دیگر است و ما در این حوزه کاری را در این حوزه ندیدیم و تنها در این حوزه به هشدار داده می‌شود در حالی که باید نقشه‌ای در این حوزه تهیه شود که تا نقاط خطرناک در این حوزه شناسایی شوند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بناهای تاریخی فرونشست زمین بافت ها و محوطه های تاریخی بنا های تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۰۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود

ایسنا/قزوین استاندار قزوین گفت: طرح نماد جزو طرح های خوب در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی است و باید برای اجرای هرچه بهتر آن از ظرفیت های مردمی بیشتر استفاده شود

محمدمهدی اعلایی شنبه هشتم اردیبهشت در جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین اظهار کرد: همه مدیران استان باید در ایام هفته معلم برای قدردانی از زحمات این قشر زحمتکش در مدارس و جمع معلمان حضور پیدا کنند و تقسیم‌بندی لازم در این زمینه هرچه سریعتر صورت گیرد، معاونین استاندار به همراه رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان هم در روز معلم در یکی از شهرستان‌ها حضور پیدا کرده و از خدمات معلمان سراسر استان تجلیل کنند.

وی بیان کرد: زحمات و خدمات جامعه تعلیم و تربیت استان قزوین بسیار مطلوب ارزیابی می‌شود و اقدامات خوب مدیران و دست اندکاران این حوزه مورد تأیید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم قرار گرفت و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی این حجم از همدلی و همگرایی در حوزه موضوعات فرهنگی را قابل تقدیر بیان کرد.

استاندار قزوین خاطرنشان کرد: «طرح نماد» جزو طرح‌های خوب در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی است و باید برای اجرای هرچه بهتر آن از ظرفیت‌های مردمی بیشتر استفاده شود و در این مسیر حتی می‌توان از ظرفیت دانشجویانی که علاقه‌مندی و توانایی لازم را دارند هم استفاده کرد.

نماینده عالی دولت در استان اظهار کرد: جریان‌های مردمی باید در حوزه صیانت از دانش‌آموزان به‌کارگیری شود و آموزش و پرورش باید با نگاهی باز از ظرفیت مساجد و مجموعه‌های فرهنگی استفاده کند تا بدین وسیله شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان باشیم.

وی با بیان اینکه باید با همگرایی و هم افزایی مشکلات را کاهش داد، تصریح کرد: انجمن اولیا و مربیان می تواند با شکل جدیدی فعالیت کند و علاوه بر حوزه‌های ماموریتی خود در حوزه‌های تربیتی هم خدمت‌رسانی کند و لازم است در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان انجمن‌های مختلفی تأسیس شود تا با حمایت دولت و با دلسوزی بیشتر برخی از مشکلات را کاهش دهند.

اعلایی در پایان گفت: برگزاری اردو در افزایش روحیه و نشاط دانش آموزان بسیار مؤثر است و باید در این زمینه یک کار ویژه در استان صورت گیرد، البته استان همچنان منتظر نگاه مثبت وزارت آموزش و پرورش در موضوع اردوگاه «یانس‌آباد» است که امیدواریم هرچه سریعتر محقق شود و بتوانیم این مجموعه را به یک مجموعه اردویی فاخر در سطح کشور تبدیل کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمادگی پلیس قم برای ساماندهی زباله‌ گرد‌ها
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • محوطه تاریخی که به تازگی در اصفهان کشف شد
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان