Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@05:57:57 GMT

سرانه اندک سرای محلات در شهرکرد

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۱۱۱۱

سرانه اندک سرای محلات در شهرکرد

دسترسی به امکانات فرهنگی و برخورداری از آن از حقوق نخستین همه شهروندان است. مدیران شهری باید زمینه‌ای را فراهم کنند که همه شهروندان ساکن در همه محلات بتوانند از خدمات فرهنگی شهرداری استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، وظایف شهرداری‌ها دیگر مانند گذشته تنها به انجام فعالیت‌های عمرانی محدود نیست. مدیریت شهری باید مجموعه‌ای از نیازهای روحی و جسمی شهروندان را مد نظر قرار داده و در همان حال که برای اجرای پروژه‌های عمرانی برنامه ریزی می‌کند، گوشه چشمی نیز به طرح‌های فرهنگی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از جلوه‌های توجه شهرداری‌ها به نیازهای فرهنگی شهروندان، احداث خانه‌های فرهنگ یا سراهای محله‌ای است. این مراکز کانون‌های اصلی ارائه خدمات فرهنگی به شهروندان محسوب می‌شود، لذا باید به تناسب بین تمامی محلات تقسیم و زمینه دسترسی همه شهروندان به امکانات آن‌ها فراهم باشد.

شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری از شهرهای بزرگ کشور است که با وجود توسعه و پیشرفت در بسیاری زمینه‌ها، از نظر سرانه سراهای محلی و دسترسی شهروندان به خانه‌های فرهنگ وضعیت مطلوبی ندارد.

شهرداری متولی احداث خانه‌های فرهنگ

رضا ریاحی، سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شهرکرد با بیان اینکه فرهنگسرای شهرکرد متولی خود را دارد و اداره آن ارتباطی با شهرداری ندارد، عنوان می‌کند: شهرداری می‌تواند خانه فرهنگ یا سرای محله احداث کند.

او ادامه می‌دهد: یک خانه فرهنگ رسانه و یک ساختمان در حال بازسازی برای این منظور در نظر گرفته شده که هر دو در مرکز شهر قرار دارد؛ به دلیل محدودیت اعتبارات و شرایط ناشی از شیوع کرونا با استفاده از ساختمان و محدودیت‌های موجود این دو مکان را برای تغییر کاربری و تجهیز به عنوان خانه فرهنگ در نظر گرفتیم که حدود سه ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

سرپرست سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شهرکرد تاکید می‌کند: این ساختمان‌ها برای امور دیگری مورد نظر بودند و در حال حاضر برای این منظور مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

اعتبارات کافی برای احداث سرای محلات وجود ندارد

ریاحی تصریح می‌کند: هزینه تجهیز بخشی از خانه فرهنگ رسانه حدود ۱۵۰ میلیون تومان برآورد شده است؛ البته به دلیل نوسان دلار ممکن است بسیار بیشتر از این میزان اعتبار نیاز داشته باشد.

او در پاسخ به این سوال که آیا بر حسب نیاز شهر شهرکرد، برنامه‌ای برای ایجاد سرای محله دیگری به ویژه در مناطق جنوب و ضعیف شهر دارید؟ گفت: نخیر، شهرداری نهاد خودگردان است که با اعتبارات داخلی خود، اداره می‌شود پس راه‌اندازی دو خانه فرهنگ و سرای محله، کار بزرگی است و اگر برنامه‌ای برای ایجاد خانه فرهنگ در نقاط دیگر شهر باشد، به سال‌های آینده موکول خواهد شد.

توزیع نامناسب فرهنگسراها، دیگر معضل فرهنگی شهر

طیبه شریفی، نایب رئیس شورای اسلامی شهرکرد با اشاره به توزیع نامناسب فرهنگسرا در این شهر، اظهار می‌کند: باید تعداد فرهنگسرا در شهرکرد بیشتر شود، اما به دلیل شرایط کمبود بودجه طرحی که توسط اساتید دانشگاه در این زمینه ارائه شده بود، اجرایی نشد.

او با بیان اینکه فعلاً از نظر بودجه قادر به ساخت فرهنگسرا نیستیم و باید از فضاهای موجود استفاده کنیم، عنوان می‌کند: اکنون دو منطقه در شهرکرد برای این منظور در نظر گرفته شده که یک منطقه در مرکز شهر تحت عنوان خانه فرهنگ رسانه و دیگری در جنوب شهر قرار دارد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهرکرد با بیان اینکه تا برخی تجهیزات لازم برای تجهیز خانه فرهنگ رسانه خریداری شده است تا فعالیت‌های هنری مانند ساخت انیمیشن در آن انجام شود، تاکید می‌کند: تلاش می‌کنیم از امکانات موجود در مناطق کم‌برخوردار استفاده کنیم.

ضرورت استفاده از ظرفیت مساجد و مدارس

شریفی تصریح می‌کند: مساجد می‌تواند در قالب مجتمع فرهنگی، ورزشی، هنری و اجتماعی استفاده شود؛ باید از همه ظرفیت‌های مساجد نظیر کتابخانه و فضاهای باز بهترین استفاده بشود.

او با تاکید بر ضرورت استفاده از توان و ظرفیت خیران در ایجاد مراکز فرهنگی، می‌افزاید: شهروندان زیادی هستند که تمایل داشته باشند در این زمینه همکاری کنند به همین دلیل باید نیازهای فرهنگی و هنری شهر احصا و در اختیار آنان قرار گیرد، این کار در راستای استفاده بهتر از فضا و ایجاد خانه‌های فرهنگ محلی است و نیازمند اختصاص ردیف بودجه جدیدی نیست و به هدف توزیع متوازن فرهنگسرا در شهر نیز دست پیدا می‌کنیم.

نایب رئیس شورای شهر افزود: در هر مرحله حداقل یک مسجد وجود دارد که باید از همه امکانات و فضاهای آن با رعایت اصول و ضوابط شرعی استفاده شود.

شریفی با بیان اینکه فضای مدارس هم در نصف روز برای امور فرهنگی و هنر محلات قابل استفاده است، عنوان می‌کند: رفع معضلات و تأمین نیازهای شهروندان نیازمند تشریک مساعی همه دستگاه‌های اجرایی و مدیران ادارات است.

کد خبر 434992

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهروند حقوق شهروندی مشارکت شهروندان فرهنگ شهروندی آموزش شهروندی منشور حقوق شهروندی خدمات شهروندان شهرداری شهر مدیریت شهری مدیران شهری پروژه هاي عمراني شهرکرد شهرداري شهركرد شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خانه فرهنگ رسانه خانه های فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۱۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان حضور یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدمهدی اسماعیلی صبح امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در دومین روز از سفر خود به آذربایجان با حضور در سفارت ایران در باکو با سیدعباس موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کرد.

بحث و بررسی تحولات اخیر رابطه ایران و آذربایجان و اقدامات فرهنگی صورت گرفته و همچنین فضای فرهنگی پیش روی دو کشور از مهم‌ترین محورهای این دیدار بود.

گفتنی است، وزیر فرهنگ بامداد روز گذشته (دوازدهم اردیبهشت) به منظور حضور و سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین‌فرهنگی عازم باکو شد.

اسماعیلی در این مجمع با اشاره به اهداف جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی فرهنگی، بر نقش سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی برای ایجاد صلح پایدار جهانی و رفع منازعات کشورها تاکید کرد.

وی همچنین در حاشیه برگزاری این مجمع با همتای آذربایجانی خود نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر فرهنگ در این دیدار بر تعاملات فرهنگی طرفین به‌ویژه در حوزه سینمایی تاکید کرد.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902154

دیگر خبرها

  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • گزارشی از نکوداشت مختومقلی فراغی؛ شاعری که وحدت‌بخش بود
  • ایمانی پور به ارمنستان سفر کرد
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان حضور یافت
  • دیدار وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان
  • راه‌اندازی مدرسه هنر در کاشان
  • رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ارمنستان چه می‌کند؟
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز