Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از foxnews، ویروس کرونا باعث ایجاد «حس گناه» و «عذاب وجدان» در بسیاری از مبتلایان می شود و آنها را به شدت تحت تاثیر منفی قرار می دهد.

تحقیقات در مرکز روان پزشکی و روان درمانی اوهایو نتایج قابل تاملی را در رابطه با وضعیت روحی بیماران کرونایی ثبت کرده است و نشان می دهد دردسرهای کرونا فقط مربوط به مشکلات جسمانی آن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این تحقیقات زمانی که یک فرد بیمار می شود تمرکز خود را بر روی سلامتی مجدد می گذارد اما از آنجایی که کرونا یک بیماری مسری است فرد مبتلا ممکن است دچار احساساتی منفی مثل گناه شود چرا که گمان می کند احتمالا این ویروس را به افرادی که نمی شناسد انتقال داده و شاید مرگ آنها را رقم بزند. احساس گناه زمانی بیشتر می شود که فرد مبتلا از این بترسد که شاید اطرافیان خود را نیز آلوده کند. به خصوص در رابطه با کسانی که فرد دوست دارد این احساس حتی بیشتر هم می شود و بیشتر او را اذیت می کند.

محققان بر این عقیده اند که ویروس کرونا مشکلی است که نزد بسیاری از افراد جهان بیماری توام با حس گناه را به وجود آورده که یک پدیده جهانی فراگیر است. در واقع حس گناه اکنون در تمام جهان پراکنده شده است.

این حس گناه حتی در بین افرادی هم که مبتلا نشده اند وجود دارد. آنها حس نگرانی شدید دارند که نکند ناقل باشند و نکند این ویروس را ناخواسته بین دیگران پخش کنند. حتی ممکن است برخی افراد نسبت به این موضوع وسواس پیدا کنند.

حس گناه و عذاب وجدان می تواند یکی از عوارض متعدد ویروس کرونا باشد که ربطی به شرایط جسمانی و فیزیکی ندارد اما روح و روان فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

البته محققان بر این باورند ایجاد حس گناه و عذاب وجدان در شرایط پاندمیک کنونی کرونا بسیار خوب است چرا که باعث می شود فرد چه ناقل باشد و چه نباشد به شدت پروتکل های بهداشتی را رعایت کند تا با انتقال احتمالی آن به دیگران حس گناه و عذاب وجدانش چند برابر نشود.

این احساسات باعث می شوند فرد ماسک بزند، فاصله اجتماعی خود را با دیگران رعایت کند، در خانه بماند و مقید به رعایت تمامی اصول بهداشتی باشد. پس حس گناه و عذاب وجدان چندان بد هم نیست.

اما در طرف دیگر ماجرا افرادی قرار دارند که واقعا بیمار بوده اند و واقعا هم ویروس را به دیگران منتقل کرده و حتی باعث مرگ دیگران شده اند. حس گناه و عذاب وجدان این افراد شاید تا پایان عمر همراهشان باشد. روان درمانگران می گویند این افراد باید به دقت مورد معاینه روحی قرار بگیرند تا زندگی آینده شان تحت تاثیر قرار نگیرد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا ویروس شیوع ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۱۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا

آژانس دارویی اتحادیه اروپا به‌روزرسانی واکسن‌های کرونا را به منظور هدف قرار دادن سویه JN.۱ توصیه کرده است.

به گزارش ایسنا، سویه JN.۱ با خانواده سویه XBB که توسط واکسن های به روز شده قبلی هدف قرار گرفته بود، متفاوت است و اکنون موارد ابتلا به آن در جهان از انواع XBB پیشی گرفته است.

بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی آژانس دارویی اتحادیه اروپا، شواهد نشان می‌دهد هدف قرار دادن سویه JN.۱ به حفظ اثربخشی واکسن ها با ادامه تکامل سارس-کوو-۲ کمک می‌کند.

ویروس کرونا هنوز هم ماهانه باعث مرگ هزاران نفر می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کرونا در جهان؛ جدیدترین سویه‌های در گردش در ماه‌های اخیر

این آژانس می‌گوید می‌خواهد با سازندگان واکسن ملاقات کند و درباره چگونگی ساخت نسخه‌های جدید این واکسن برای برنامه واکسیناسیون امسال مشورت نماید.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به‌ طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • وجدان بیدار دانشجویان آمریکایی آن‌ها را به صحنه آورده است
  • جنایت علیه فلسطین وجدان دانشجویان غیر مسلمان را به درد آورده است
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکنش به بازی شهاب حسینی در آخرین سریالش
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • تبریک تولد بهرام رادان به سبک محسن کیایی!