Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، مهدی مهام پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول درباره این طرح گفت: به‌طور خلاصه در تحقیق حاضر، یک روش اقتصادی و سازگار با محیط‌زیست برای سنتز نانوذرات نقره بر روی بستر ZrO۲ با استفاده از عصاره گیاه .Ageratum conyzoides L به‌عنوان عامل پایدارکننده و احیاکننده و در نتیجه سنتز سبز نانوکامپوزیت Ag/ZrO۲ ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نانوکامپوزیت Ag/ZrO۲ به‌عنوان یک کاتالیست هتروژن برای تخریب آلاینده‌های رنگی مورداستفاده قرار گرفت و مقایسه نتایج به‌دست آمده با سایر کاتالیست‌های بر پایه نقره نشان‌دهنده کارایی بهتر نانوکاتالیست بیوسنتز شده در پژوهش حاضر بود.

وی در ادامه گفت: امروزه آلاینده‌های آلی پایدار زیست‌محیطی به‌وسیله فعالیت‌های انسانی، از راه‌های متفاوتی تولید می‌شوند. این آلاینده‎ها به ‎دلیل ویژگی‌های جهش‎زایی، سرطان‎زایی و سمیت بالایی که دارند برای محیط‌زیست و موجودات زنده بسیار خطرناک هستند. لذا تخریب و از بین بردن این نوع آلاینده‌ها به ‎روش‌هایی که برای محیط‌زیست مضر نباشند، بسیار حائز اهمیت است. رنگ‌های آلی در صورت آلوده کردن محیط زیست، برای انسان‌ها، حیوانات و گیاهان، سمی و خطرناک هستند.

این ترکیبات تنها در حضور کاتالیست تخریب می‌شوند، در غیر این‌صورت در محیط پایدار بوده و به شدت زیست‌تخریب‌پذیر هستند. در نتیجه، توسعه روش‌های سازگار با محیط‌زیست برای حذف رنگ از پساب‌های صنایع نساجی بسیار حائز اهمیت هستند. در تحقیق ارائه شده، تخریب رنگ‌های آلی به عنوان آلاینده‌های پایدار زیست‌محیطی با استفاده از نانوکاتالیست Ag/ZrO۲ بیوسنتز شده انجام شد.

پژوهشگر دانشگاه آزاد درباره ضرورت انجام این طرح گفت: مصرف رنگ در صنایع نساجی دنیا بیش از ده هزار تن در سال تخمین زده می‌شود که با این میزان مصرف، سالیانه هزار تن از رنگ مصرفی وارد پساب این صنایع می‌شود. عمدتاً مواد رنگ‌زا دارای یک یا چند حلقه بنزنی بوده که به دلیل سمیت و مقاومت در برابر تجزیه شدن، چنانچه بدون تصفیه وارد محیط شوند، خطرات جبران‌ناپذیری به محیط‌زیست وارد می‌کنند. با تخلیه ترکیبات رنگی در آب‌های پذیرنده، میزان اکسیژن موردنیاز بیوشیمیایی (BOD) افزایش می‌یابد. همچنین، رنگ‌ها مانع انتقال کامل نور خورشید به داخل آب شده و در نتیجه موجب تداخل در اکولوژی و کاهش عمل فتوسنتز گیاهان آبزی و جلبک‌ها می‌شوند. در نتیجه، امروزه توجه شیمیدانان به حفظ محیط زیست با ارائه‌ روش‌هایی که سازگاری زیست‌محیطی بیشتری در حذف آلاینده‌ها داشته باشند، جلب شده است.

استفاده از گیاهان برای سنتز نانوذرات به‌دلیل عدم استفاده از مواد آلاینده و سمی یکی از روش‌های دوست‌دار محیط‌زیست است. گیاهان از جمله سامانه‌های زنده‌ اقتصادی و مؤثر برای تولید نانوذرات هستند. با توجه به رشد روزافزون استفاده از نانوکامپوزیت‌ها در شاخه‌های مختلف علوم، تحقیقات زیادی در زمینه‌ سنتز و پایدار کردن این ترکیبات انجام شده است.

مهدی مهام درباره جزئیات این طرح گفت: در این تحقیق، یک روش سبز برای تهیه نانوکامپوزیت Ag/ZrO۲ با استفاده از عصاره آبی برگ‌های گیاه Ageratum conyzoides L.، به‌عنوان عامل پایدارکننده و احیاکننده ارائه شده است. فعالیت کاتالیتیکی Ag/ZrO۲ از طریق تخریب محلول‌های رنگی مختلف از قبیل ۴-نیتروفنول (۴-NP)، ۲و۴-دی نیتروفنیل هیدرازین (۲,۴-DNPH)، سرخ کنگو (CR) و نیگروسین (NS) بررسی و تأیید شد. علاوه براین، نانوکاتالیست بعد از بازیابی در چندین چرخه متوالی، بدون کاهش قابل‌ملاحظه در کارایی کاتالیتیکی استفاده شد. نانوکاتالیست Ag/ZrO۲ تهیه شده، با استفاده از روش‌های دستگاهی مختلف شامل میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FE-SEM)، طیف‌سنجی پخش انرژی (EDX)، طیف‌سنجی پراش پرتو ایکس(XRD) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) توصیف شد.

وی با اشاره به آزمایشگاهی بودن مقیاس این طرح در حال حاضر گفت: مزایای استفاده از نانوبیوتکنولوژی در سنتز کاتالیست‌های هتروژن، یک زمینه تحقیقاتی جذاب برای تحقیقات بیشتر را فراهم می‌کند. به‌دلیل وجود مشکلات اساسی در روش‌های فیزیکی و شیمیایی تولید نانوکامپوزیت‌ها، استفاده از روش‌های ساده، کم‌هزینه و دوست‌دار محیط‌زیست از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این محقق تصریح کرد: با توجه به تنوع گونه‌های گیاهی در ایران می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر، راه‌اندازی آزمایشگاه تخصصی، تجهیز آن و ایجاد گروه‌های تحقیقاتی در زمینه بیوسنتز نانوکامپوزیت‌ها و بررسی خواص بیولوژیکی و کاربرد آن‌ها در صنایع بیولوژیک و همچنین نقش آن‌ها به‌عنوان کاتالیست‌های ناهمگن در واکنش‌های شیمیایی نتایج قابل‌توجهی به‌دست آورد. خوشبختانه نانوبیوتکنولوژی به علت ماهیت بین رشته‌ای خود می‌تواند زمینه تشکیل چنین گروه‌های تحقیقاتی را فراهم کند.

مقاله حاصل یک طرح تحقیقاتی تحت حمایت مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول است که با همکاری مهدی مهام، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی‌آباد کتول به‌عنوان نویسنده مسئول و محمود نصراله‌زاده، دانشیار دانشگاه قم و سیدمحمد سیدسجادی، استادیار دانشگاه جیهان کردستان عراق انجام شده است. این مقاله با عنوان Facile synthesis of Ag/ZrO۲ nanocomposite as a recyclable catalyst for the treatment of environmental pollutants و با ضریب تأثیر ۶٫۸۶۴ در مجله COMPOSITES PART B-ENGINEERING در سال ۲۰۲۰ پذیرفته شده است.

انتهای پیام/

169 / 336 سنتز سبز کاتالیست زیست محیطی اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی نانو کامپوزیت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سنتز سبز کاتالیست زیست محیطی اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی نانو کامپوزیت دانشگاه آزاد اسلامی آلاینده ها زیست محیطی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۴۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مصطفی میلانی، دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به ظرفیت بالای این استان در زمینه مواد و ساخت، گفت: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره کرد و گفت: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تاکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

 میلانی، شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

وی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در پایان افزود: این ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین آمادگی دارد و خواستار همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند