Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- افزایش مجدد عرضه نفت به بازار، بی ثباتی های مربوط به همه گیری ویروس کرونا و رونق انرژی های تجدید پذیر مانع افزایش قیمت نفت شده است.

 به نقل از اویل پرایس، علیرغم اخبار مثبت فراوان در مورد کاهش ذخایر نفت دنیا یا تعهد کامل اعضای ائتلاف اوپک‌پلاس به قرارداد کاهش تولید، قیمت نفت نتوانسته طی هفته های اخیر افزایش چندانی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این که وزارت کار آمریکا هفته گذشته گزارش داد آمار هفتگی بیکاری در این کشور به 1.06 میلیون نفر رسیده است، قیمت نفت دوباره به محدوده کمتر از 40 دلار در هر بشکه بازگشت. این گزارش تنها یک هفته پس از آن اعلام شد که نرخ بیکاری هفتگی در آمریکا برای اولین بار از ماه مارس به زیر یک میلیون نفر رسیده بود. بنابراین تردیدها در مورد ادامه داشتن رشد اقتصادی افزایش یافته است.

بی ثباتی قیمت نفت به سطح قبل از بحران کرونا باز گشته و به نظر نمی رسد هیچ چیز بتواند بازار ها را تکان دهد. در اینجا به سه دلیلی اشاره می‌کنیم مانع افزایش قیمت نفت شده است:

1- افزایش مجدد عرضه نفت به بازار

عرضه مازاد نفت به بازار و کمبود منابع ذخیره سازی دلیل اصلی سقوط قیمت نفت به محدوده منفی در آوریل برای اولین بار در تاریخ بود. شرایط در حال حاضر بهتر از چهار ماه گذشته است بنابراین قیمت نفت توانسته یک بهبودی نسبی داشته باشد.

ولی یک خطر وجود دارد: اگرچه موجودی نفت آمریکا طی دو هفته گذشته رو به کاهش بوده ولی از مقدار این کاهش کم شده است. طبق اطلاعات آژانس بین المللی انرژی، ذخایر نفت آمریکا 10.6 میلیون بشکه در هفته منتهی به بیست و چهارم جولای کاهش یافته است. رقم کاهش موجودی نفت آمریکا در 3 هفته پس از آن به ترتیب 7.4 میلیون، 4.5 میلیون و 1.6 میلیون بشکه بوده است.این نگرانی وجود دارد که این روند متوقف شده و موجودی نفت آمریکا دوباره افزایش یابد که مانع افزایش قیمت نفت می شود.

ریستاد انرژی هشدار داده کم شدن از میزان کاهش تولید ائتلاف اوپک پلاس و بهبود نامتوازن تقاضا برای نفت شرایط را برای قیمت نفت سخت‌تر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید

قیمت جهانی نفت امروز 99/06/04| عبور دوباره برنت از 45 دلار

وعده عراق برای کاهش بیشتر تولید نفت با هدف پایبندی به توافق اوپک

2- بی ثباتی های مربوط به همه گیری ویروس کرونا

بخش زیادی از افزایش اخیر قیمت نفت و بازار سهام به خاطر خوش بینی در مورد تولید واکسن ویروس کرونا بوده است. در واقع، مسابقه برای ساخت این واکسن به بالاترین حد خود رسیده است. 185 تیم تحقیقاتی در سراسر دنیا به دنبال یافتن واکسن این ویروس هستند و روند تولید آن را به مراحل پایانی رسانده اند.

ولی ساخت واکسن در شرایط معمول یک فرایند نسبتاً طولانی مدت است و ایمنی در آن بالاترین اولویت را دارد. در شرایطی که هیچ زمان مشخصی برای تولید انبوه واکسن کرونا اعلام نشده است، اقتصاد جهان و بازارهای نفت همچنان آسیب پذیر خواهند بود. اوپک در ماه گذشته اعلام کرد سرعت بهبود بازار نفت به خاطر اوج دوباره همه‌گیری ویروس کرونا کندتر از حد انتظار است.

3- رونق انرژی های تجدید پذیر

هیچ دلیلی وجود ندارد قیمت پایین نفت تاثیر منفی بر سرعت توسعه انرژی های تجدید پذیر داشته باشد. بر عکس، تقاضا برای این نوع از انرژی طی همه گیری ویروس کرونا افزایش داشته است، یعنی زمانیکه تقاضا برای سوخت های فسیلی به پایین‌ترین رقم در تاریخ رسیده است.

 

 تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: همه گیری ویروس کرونا مانع افزایش نفت آمریکا قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۴۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۴ سنت معادل ۰.۶۱ درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید.

به گزارش تسنیم، قیمت نفت در روز چهارشنبه برای سومین روز پیاپی کاهش یافته است. افزایش ذخایر نفت خام و تولید نفت آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا به همراه بالا رفتن امید نسبت به قرارداد آتش بس در خاورمیانه از عوامل افزایش قیمت نفت بوده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۴ سنت معادل ۰.۶۱ درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۸۰ سنت معادل ۰.۹۸ درصد کاهش ۸۱ دلار و ۱۳ سنت معامله می‌شود.

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور ۴.۹۰۶ میلیون بشکه در هفته گذشته افزایش داشته، در حالی که ذخایر بنزین و میعانات گازی آن کاهش یافته است.

آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد ذخایر بنزین این کشور ۱.۴۸۳ میلیون بشکه و ذخایر میعانات گازی ۲.۸۷ میلیون بشکه پایین آمده است.

تولید نفت آمریکا هم در ماه فوریه تا ۱۳.۱۵ میلیون بشکه در روز افزایش داشته در حالی که در ژانویه برابر با ۱۲.۵۸ میلیون بشکه در روز بوده است.

انتظار بسته شدن یک قرارداد آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حماس به دنبال از سرگیری مذاکرات صلح توسط مصر قیمت نفت را پایین آورده است. پایان این جنگ می‌تواند نگرانی در مورد گسترش درگیری و مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه را کاهش دهد.

به نظر می‌رسد تولید اوپک صد هزار بشکه در روز در آوریل کاهش یافته و به ۲۶.۴۹ میلیون بشکه در روز رسیده است که نشان دهنده صادرات کمتر ایران، عراق و نیجریه و تعهد به سایر اعضا به قرارداد تولید اوپک پلاس است.

دیگر خبرها

  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • قیمت طلا باز هم تکان خورد/ قیمت جدید طلا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟