Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@02:08:27 GMT

سه رقم جدید برنج تا پایان سال جاری معرفی می شود

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۵۲۰۲

سه رقم جدید برنج تا پایان سال جاری معرفی می شود

مریم حسینی روز سه شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی گیلان طی گفت و گویی اختصاصی افزود: در سال جاری این ارقام در سه گروه "متحمل به خشکی"، " پرپتانسیل" و "زودرس و خوش کیفیت"  برای کشت در مناطق برنج خیز معرفی می شود.

وی با اشاره به تاسیس و فعالیت این موسسه از سال ۷۲  افزود : از دهه ۸۰ برنامه ریزی برای اصلاح ارقام جدید با کیفیت پخت مناسب،   زودرس  و پاکوتاه در موسسه انجام شده و هدف از اصلاح این ارقام علاوه بر افزایش عملکرد در واحد سطح و حفظ کیفیت پخت و خوراک، تحمل به ورس و خوابیدگی در باران های آخر فصل، زودرسی، کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور خاطر نشان کرد : در  سال ۹۵  رقم گیلانه با خصوصیت پاکوتاهی، کیفیت پخت مشابه ارقام محلی، متحمل به ورس و زودرس معرفی شد و روند افزایشی سطح زیر کشت این رقم نشان می دهد که توانسته رضایت مصرف کننده  و کشاورز را تامین کند.

وی گفت : این رقم حدود یک تا یک و نیم تن در هکتار نسبت به ارقام محلی عملکرد بالاتری داشته و از نظر کیفیت پخت مشابه ارقام محلی است.

حسینی افزود : در سال ۹۷ نیز دو رقم "رش" و " تیسا" معرفی شدکه این ارقام دارای پتانسیل عملکرد ۷ تن و بالاتر را دارند و از نظر کیفیت پخت نیز مناسب هستند، ضمن آنکه رقم تیسا جزو ارقام زودرس و دانه بلند و رش متوسط رس می باشد.

وی تصریح کرد : آخرین رقم معرفی شده "آنام" با خصوصیات کیفیت پخت بسیار خوب، دانه شبیه رقم محلی دم سیاه، پاکوتاه و متحمل به ورس بوده و نسبت به سایر ارقام درصد پروتئین بالاتری دارد درصد پروتئین بالا ارزش غذایی این غله پر مصرف را بهبود می دهد.

ضرورت معرفی ارقام پایه کوتاه و مقاوم به ورس"خوابیدگی"

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با تاکید بر اینکه با توجه به وضعیت بارش های نابهنگام و طولانی  بویژه در فصل برداشت برنج که طی سالهای  اخیر با آن مواجهیم باید به سمت ارقام پاکوتاه و زودرس برویم، اظهار داشت: در واقع معرفی ارقام پا کوتاه و مقام به ورس کمک می کند تا خسارت  ناشی از بارندگی های آخر فصل کاهش یابد و دغدغه شالیکاران کمتر شود.

 وی گفت :  از سویی به دلیل کیفیت پخت خوب این ارقام برای فروش در بازار نیز مشکلی وجود ندارد و در گروه ارقام خوش کیفیت و مناسب ذایقه مصرف کنندگان هستند.

وی ارقام جدید را از ارقام مقاوم به ورس عنوان کرد و افزود : این ارقام در دو سال  زراعی اخیر توسط کشاورزان کشت شده و  تحمل آنها به ورس مورد آزمون قرار گرفته است و  کشاورزان بهترین مرجع برای نظر سنجی هستند.

وی عنوان کرد : تعدادی از این ارقام از طریق اصلاح مشارکتی و با نظر سنجی از کشاورزان معرفی شده اند و امید است که توسعه کشت آنها و افزایش ضریب نفوذ شان را در سالهای آتی شاهد باشیم.

حسینی ادامه داد : توسعه کشت این ارقام به دلیل افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش خسارت، منجر  به افزایش درآمد شالیکاران خواهد شد و باید این نوع ارقام ترویج شود.

 وی گفت : ترویج این ارقام را با  سازمان جهاد کشاورزی و موسسه آموزش و ترویج انجام می دهیم و مزارع الگویی در قالب پروژه های تحقیقی - ترویجی با هدف آشنایی کشاورزان با این ارقام در مناطق مختلف استان های گیلان و مازندران جزو برنامه های اصلی این موسسه است.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور توضیح داد : وقتی رقم جدیدی را معرفی می کنیم طبقات اولیه بذری را در مزارع ایزوله تولید و در اختیار بخش خصوصی قرار می دهیم تا طبقات بذری مادری و گواهی شده تولید شود، سپس  بذر گواهی شده با برچسب موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.

وی تصریح کرد : به کشاورزان توصیه می شود که برای افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش هزینه های تولید از بذر گواهی شده استفاده نمایند.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور خاطر نشان کرد: در ادامه برنامه های معرفی ارقام جدید این موسسه تا پایان سال جاری سه رقم را  در سه گروه مختلف معرفی می کنیم  که شامل گروه متحمل به خشکی است که رقمی خوش کیفیت مشابه ارقم محلی با طول دوره رشد کوتاه و  متحمل به خشکی است و هدف از معرفی آن حفظ پایداری تولید در شرایط تنش خشکی می باشد.

 وی افزود : این رقم طی برنامه به نژادی مشترک با سازمان انرژی اتمی اصلاح شده است و آزمون های تحمل به خشکی را طی کرده است.

وی در مورد رقم گروه دوم هم که خوش کیفیت زودرس برای شرایط نرمال است، گفت :در این گروه یک رقم با خصوصیات زودرسی و کیفیت پخت مناسب و عملکرد حدود ۶ و نیم تن در دست معرفی است و این رقم ترکیبی از ژنوم ارقام محلی و اصلاح شده می باشد و در آزمایشات تحقیقی - ترویجی مورد استقبال کشاورزان واقع شده است.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور گروه سوم را پر پتانسیل دانست و افزود : یک  رقم پر پتانسیل با عملکرد بالای ۷ تن در هکتار، متحمل به بیماری بلاست با کیفیت پخت مطلوب در برنامه معرفی رقم امسال ما قرار دارد که تا پایان سال جاری معرفی می شوند.

وی ادامه داد : در ضمن معرفی ارقام مناسب خشکه کاری در استان های غیر شمالی و ارقام حاصل از خالص سازی توده های محلی  نیز در برنامه های به نژادی موسسه تحقیقات برنج می باشد که در سال آتی معرفی می شوند.

حسینی هدف از معرفی ارقام جدید برنج را تنوع بخشی به ارقام موجود نیز عنوان و ذکر کرد : کشت یک یا دو رقم در سطح وسیع به دلیل احتمال خسارت شدید به کل محصول در صورت بروز بیماری یا آفت توصیه نمی شود و موسسه در تلاش است متناسب با اقلیم و سایر شرایط مناطق مختلف، ارقام متنوعی را طی سالهای آتی معرفی کند.

وی گفت : با معرفی هر رقم دستورالعمل کامل زراعی نیز منتشر و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد. همچنین  دوره های آموزشی نیز جهت توانمند سازی  کارشناسان، کشاورزان و بهره برداران به طور منظم در موسسه برگزار می شود و همکاری خیلی خوبی بین موسسه و سازمان جهاد کشاورزی وجود دارد.

 وی تصریح کرد : با انتقال دانش به شالیکاران، بهره گیری از ارقام جدید برنج، انجام دستورالعمل های زراعی و تعامل سازنده  بین حلقه های زنجیره شامل کشاورز، مروج  و محققان  افزایش تولید برنج داخلی و  خودکفایی  امکان پذیر می شود.

برچسب‌ها رشت برنج گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت برنج گیلان رشت برنج گیلان رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور معرفی ارقام ارقام محلی ارقام جدید خوش کیفیت کیفیت پخت سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۵۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور

به گزارش جام جم آنلاین البرز،محمدحسن ابراهیمی جم در کارگاه علمی با موضوع «بیماری‌های آبله گوسفندی و آبله بزی؛ با تاکید بر روش‌های صحیح نمونه گیری، انتقال نمونه و تشخیص بیماری» که در بیست و یکمین کنگره دامپزشکی کشور برگزار شد، در ابتدا به بیماری، علائم بالینی، اهمیت بیماری و اینکه به چه علت آبله بزی و گوسفندی در زمره بیماری‌های اخطار کردنی سازمان جهانی بهداشت دام است، اشاره کرد.

وی چگونگی نحوه نمونه برداری صحیح، زمان درست نمونه برداری، نحوه انتقال به آزمایشگاه را موضوعاتی مهم عنوان کرد و افزود: زمان، تیپ و حجم نمونه مواردی است که باید به درستی رعایت شود تا نمونه سالم و با حفظ ویروس به آزمایشگاه منتقل و در شرایط صحیح در آنجا نگهداری شود.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به تکنیک‌های تشخیصی، گفت: مدیریت نمونه برداری برای رسیدن به تشخیص درست، موضوعی است که باید توسط آزمایشگاه و تکنسین به آن توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه تکنیک‌های تشخیصی در آزمایشگاه‌های رفرانس کاملا تخصصی و متفاوت است، تصریح کرد: در آزمایشگاه‌های رفرانس از روش‌هایی تشخیصی ویژه‌ای استفاده می‌شود که دیگر آزمایشگاه‌ها قادر به انجام آن‌ها نیستند و در همین راستا، این آزمایشگاه موظف به ارائه سیاست کنترل بیماری است.

وی با تاکید بر اینکه موسسه رازی به عنوان دارنده آزمایشگاه مرجع باید در این زمینه ورود پیدا کند گفت: رازی همکار سازمان دامپزشکی به عنوان نماینده WOAH است و می‌تواند در تعیین سیاست‌های کنترل بیماری به سازمان دامپزشکی کشور کمک کند.

عضو هیئت علمی موسسه رازی جهت دهی برای تعیین استراتژی‌ها را از دیگر اهداف این مجموعه عنوان کرد.

وی همچنین به نحوه مدیریت بیماری در گله توسط کلینیسین‌ها اشاره کرد و افزود: واکسن و واکسیناسیون در استراتژی‌های کنترل، نقش بسیار مهمی دارد و واکسن‌های تولید شده در موسسه رازی نشان دهنده موفقیت در این حوزه است چراکه بر اساس مستندات در چهار سال اخیر شاهد هیچ‌گونه مشکلی در زمینه کارآیی واکسن وجود نداشت.

ابراهیمی جم ادامه داد: این نشان دهنده نقش تاثیرگذار و مهم واکسن رازی است، چرا که تنها واکسنی که برای کنترل و پیشگیری از این بیماری در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، واکسن موسسه رازی است و با وجود واکسیناسیون موفق، نیازی به واردات واکسن وجود ندارد.

رئیس آزمایشگاه رفرانس آبله بزی و آبله گوسفندی موسسه رازی با اشاره به ضرورت بررسی موضوع سیاست‌های کنترل بیماری، تصریح کرد: لازم است علاوه بر واکسیناسیون منطقه و گله، از سایر روش‌های جهت پیشگیری و کنترل بیماری استفاده شود.

دیگر خبرها

  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..
  • حیف وقت که برای دیدن بازی استقلال و پرسپولیس بگذاری | همین بی کیفیت ها چند هفته بعد ۴۰-۵۰ میلیارد می خواهند
  • پایان مسابقات دستجات آزاد اسکیت فری استایل با معرفی نفرات برتر
  • پایان مسابقات اسکیت فری استایل با معرفی نفرات
  • با معرفی تیم‌های قهرمان؛ مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی به پایان رسید
  • پایان مسابقات بین‌المللی تنیس ساحلی با معرفی تیم‌های برتر
  • برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد
  • معرفی برترین‌های جشنواره نواشهر در قزوین
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • شاید صلاح این پیراهن لیورپول را به تن نکند!