Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نوشته تارنمای "سازمان حمل و نقل جهانی"، سیستم حمل و نقل بین‌المللی کالا پس از بازگشایی کریدور تجاری قرقیزستان- تاجیکستان- افغانستان- ایران پیشرفت و توسعه چشمگیری داشته است.
کریدور کتای از کشورهای قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان و ایران تشکیل شده و به عنوان مسیر کوتاه و جایگزین برای ارسال کالا از بنادر جنوبی ایران به کشورهای آسیای میانه راه اندازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هفت کامیون ترانزیت که دارای محموله های متنوعی از جمله پسته، لاستیک و تایر بودند، بدون هیچ مشکلی با امنیت کامل از ایران به قرقیزستان رسیدند و نخستین حمل و نقل بین المللی کالا از کریدور کتای را به پایان رساندند. 
ساخت و راه اندازی این کریدور نقطه عطفی در حمل و نقل کالا در منطقه در نظر گرفته می شود؛ افتتاح این کریدور به عنوان کوتاهترین مسیر ممکن بین ایران و قرقیزستان، زمان و هزینه حمل و نقل تجاری را کاهش داده و آن را تسهیل می کند؛ به علاوه استفاده از این کریدور باعث بهینه سازی جریان تجارت و رونق بخشیدن به بازارهای رو به رشد می شود.
براساس گزارش بانک جهانی، کل جمعیت چهار کشور بیش از ۱۲۸ میلیون نفر و کل تولید ناخالص داخلی آنها حدود نیم تریلیون دلار است. 
افغانستان، تاجیکستان و قرقیزستان در افتتاح و راه اندازی این کریدور نقش موثری داشته اند.

سه  شنبه گذشته رسانه های افغانستان به نقل از سایت اینترنتی وزارت حمل و نقل آن کشور اعلام کردند که بر اساس کنوانسیون خاص برای حمل اولین محموله آزمایشی کریدور حمل و نقل جاده‌ای قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان و ایران موسوم به کتای (KTAI) تحت "سیستم تیر" این کریدور مخصوص حمل و نقل وسایل نقلیه جاده ای است که با ورود از ایران به خاک افغانستان روانه کشورهای آسیای مرکزی می شوند.
حکمت الله قوانج سخنگوی این وزارتخانه اولین اقلام صادراتی ایران به ازبکستان را شامل چای و تایر خودرو اعلام کرده و گفته بود که به تازگی بر اساس همین کنوانسیون محموله‌های تجارتی ایران به مقصد تاجیکستان و قرقیزستان نیز از آن کشور بارگیری شده و اکنون در خاک افغانستان به سر می برند تا به سمت مقصدهای خود حرکت کنند.

با این وجود «مصطفی آیتی» مدیر کل حمل و نقل ایران نیز در این باره گفته بود که انتقال کالاهای تجاری از طریق افغانستان به کشورهای آسیای میانه از کوتاه‌ترین و کم هزینه ترین مسیری است که به تازگی ایجاد شده است.

آیتی افتتاح این مسیر را برای رشد و توسعه منطقه و ایجاد اشتغال به منظور تامین صلح و ثبات در افغانستان و منطقه مهم خوانده است.

کنوانسیون تیر در سال ۱۹۵۹ زیر نظر شورای همکاری های اقتصادی سازمان ملل متحد ایجاد شد. این کنوانسیون در سال ۱۹۷۵ تجدید و اکنون به نام کنوانسیون تیر ۱۹۷۵ شناخته می شود.

تا به امروز ۶۸ کشور از کشورهای اروپایی، آسیایی، خاورمیانه عضو فعال این کنوانسیون بوده و تعداد دیگری از کشورها از جمله کشورهای آمریکا مرکزی و آمریکای جنوبی عضویت غیرفعال این کنوانسیون را به عهده دارند و تعداد دیگر از کشورها نیز با در نظر گرفتن تاثیر این کنوانسیون در حال ملحق شده به آن هستند.

در حال حاضر ۵۸ کشور به صورت فعال از این سیستم حمل و نقل بین المللی استفاده می کنند. افغانستان در ماه سپتامبر ۲۰۱۳ عضویت اش را فعال و حق استفاده از این سیستم را برای خود حفظ کرده است.

برچسب‌ها سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افغانستان قرقیزستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افغانستان قرقیزستان سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افغانستان قرقیزستان حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۵۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افغانستان راهی جام‌جهانی شد/ شاگردان مرتضایی شگفتی‌ساز شدند

به گزارش خبرنگار مهر، تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و قرقیزستان برای تعیین آخرین سهمیه قاره آسیا برای شرکت در جام جهانی ۲۰۲۴ امروز یکشنبه از ساعت ۸:۳۰ در کشور تایلند به مصاف هم رفتند که این دیدار در نهایت با نتیجه ۵ بر ۳ به سود افغانستان به پایان رسید.

در این دیدار تیم ملی فوتسال افغانستان ابتدا توانست با گل قنبری از حریف خود پیش بیفتد و نیمه اول را با برتری به رختکن برود. با آغاز نیمه دوم هم افغانستان تیم برتر میدان بود و چند بار ضربات بازیکنان این تیم با بدشانسی به تیر دروازه اصابت کرد اما این تیم سرانجام توانست با گل غلامی برای دومین بار به گل برسد.

بازیکنان قرقیزستان که جام جهانی را از دست رفته می‌دیدند توانستند در دقیقه ۳۰ یکی از گل‌ها را جبران کنند. در دقیقه ۳۱ اکبر کاظمی موفق شد سومین گل افغانستان را هم وارد دروازه قرقیزستان کند.

در دقیقه ۳۵ در حالی بازیکنان قرقیزستان دست به پاورپلی زده بودند و با ۵ بازیکن حمله می‌کردند توپ به بازیکنان افغانستان رسید و مهدی نوروزی از این فرصت استفاده کرد و دروازه خالی حریف را باز کرد. در دقیقه ۳۷ تیم قرقیزستان توانست اختلاف را به ۲ گل کاهش دهد.

در دقیقه ۳۹ هم مهران غلامی موفق شد پنجمین گل را برای افغانستان به ثمر برساند. قرقیزستان در ثانیه‌های پایانی یکی از گل‌ها را جبران کرد تا این دیدار در نهایت با نتیجه ۵ بر ۳ به سود افغانستان به پایان برسد.

به این ترتیب تیم ملی فوتسال افغانستان در کنار ایران، تایلند، تاجیکستان و ازبکستان به عنوان آخرین سهمیه قاره آسیا جواز حضور در جام جهانی ۲۰۲۴ ازبکستان را کسب کرد.

تیم ملی فوتسال افغانستان در این دوره از رقابت‌ها با هدایت سرمربی ایرانی خود، مجید مرتضایی، عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشت و خود را به عنوان پدیده این مسابقات معرفی کرد و در نهایت هم توانست عنوان پنجمی را از آن خود کند.

دیدارهای پلی آف انتخابی جام جهانی ۲۰۲۴ در ادامه مسابقات جام ملت‌های آسیا برگزار شد. بر اساس قوانین، ۴ تیم برتر جام ملت‌های آسیا که به مرحله نیمه نهایی صعود کرده اند می‌توانند در جام جهانی شرکت کنند. اما از آنجا که ازبکستان به دلیل میزبانی در جام جهانی جواز حضور در جام جهانی را کسب کرده است بین تیم‌هایی که در مرحله یک چهارم نهایی بازنده شده اند (افغانستان، قرقیزستان، ویتنام، عراق) دیدارهای پلی آف برگزار شد تا آخرین سهمیه آسیا در جام جهانی تعیین شود.

کد خبر 6090592

دیگر خبرها

  • کریدور شلمچه بصره با اهمال مدیریت راه آهن زمین خورد
  • تروریسم یک تهدید مشترک برای کشورهای منطقه است
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • داروی غیر مجاز به مقصد نرسید
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • آشنایی با حریفان جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • افغانستان به‌طور رسمی شگفتی‌سازی کرد و به جام‌جهانی رسید
  • واکنش AFC به صعود افغانستان به جام جهانی فوتسال
  • افغانستان راهی جام‌جهانی شد/ شاگردان مرتضایی شگفتی‌ساز شدند