Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش میزان، فروردین ۹۶ دو شکارچی در کوه‌های سردشت لردگان واقع در استان چهارمحال و بختیاری پس از مشاهده یک پلنگ نر جوان در میان صخره‌ها با روشن کردن آتش در مسیر رفت و آمد پلنگ، این گونه ارزشمند جانوری را در میان صخره‌ها گرفتار آتش کردند.



پس از مدتی حیوان نگون بخت که به شدت دچار سوختگی شده بود راهی برای خروج از مهلکه پیدا می‌کند و این لحظه‌ای است که با شلیک گلوله شکارچیان به سرش جان می‌سپارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جزئیات ماجرا و علت پنهان ماندن این خبر را میزان طی گفت‌وگویی با شهرام احمدی، مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری جویا شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری در این باره به میزان گفت: فروردین ۹۶ بود که این فیلم به دست ما رسید. بلافاصله وارد عمل شده و اقدامات انتظامی را انجام دادیم. با همکاری خوب دستگاه قضا و نیروی انتظامی و تلاش یگان حفاظت محیط زیست خودمان متخلفان شناسایی و دستگیر شدند.

وی ادامه داد: خوشبختانه در دادگاه لردگان رای محکمی برای متخلفان صادر شد. متخلفان به جرم مشارکت در شکار هر کدام به ۳ سال حبس، به دلیل حمل اسلحه گرم غیرمجاز به ۲ سال حبس و به دلیل نگهداری اجزای پلنگ در منازلشان به پرداخت یک میلیون تومان محکوم شدند.

احمدی با بیان اینکه متخلفان به رای دادگاه لردگان اعتراض کردند گفت: در دادگاه تجدیدنظر محکومیت به زندان این شکارچیان تبدیل به محکومیت به پرداخت جزای نقدی شد: ۴ میلیون تومان بابت مشارکت در شکار، ۴ میلیون تومان به خاطر حمل اسلحه غیرمجاز، ضبط اسلحه به نفع دولت و پرداخت ۸۰ میلیون تومان جزای نقدی بابت ضرر و زیان وارد به محیط زیست ناشی از شکار پلنگ که متخلفان به صورت قسطی در حال پرداخت آن هستند.

وی با اشاره به تعارضات میان انسان و حیات وحش گفت: یکی از دلایل اصلی این قبیل اتفاقات عدم آگاهی از اهمیت حیات وحش است. ما بعد از این ماجرا کلاس‌های آموزشی برگزار کرده و به صورت چهره‌به‌چهره جوامع محلی را با اهمیت حیات وحش آشنا کرده و توضیح می‌دهیم که اگر خسارتی از جانب حیات وحش به آن‌ها وارد شود ما برای جبران آن تلاش می‌کنیم.

احمدی اضافه می‌کند: در حال حاضر برای مطالعات روی پلنگ و خرس برنامه داریم که یکی از زمینه‌های مهم آن بررسی تعارضات و ارائه راهکار است. یکی از این راهکار‌ها آموزش مباحث محیط زیستی و فرهنگسازی و ارتقای اخلاق زیست محیطی به جوامع محلی است تا مردم طی آموزش‌های ما بدانند که حیات وحش برای خودشان مثمر ثمر است و در ذهن داشته باشند که اگر خسارتی به آن‌ها وارد شود سازمان حفاظت محیط زیست در صدد جبران آن برخواهد آمد.

وی در پاسخ به اینکه چرا ماجرای کشتار بیرحمانه این پلنگ تا کنون رسانه‌ای نشده می‌گوید: ما بلافاصله پیگیری قضایی را آغاز کردیم و وظایف خود را به خوبی انجام دادیم. از آنجا که شفافیت، سیاست ماست از این پس موارد مشابه را اعلام خواهیم کرد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: حفاظت محیط زیست میلیون تومان حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۸۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران

به گزارش تابناک، «کورس ربیعی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه ماه اردیبهشت‌ زمان مناسبی برای ورود پرندگان تابستان‌گذران است، گفت: پرستوهای دریایی، چلچله‌ها، حواصیل‌ها، زنبورخوارها، و گلاریول‌های بال‌سرخ به‌همراه حدود 60 نوع دیگر از پرنده‌ها که شاید جمعیت آنها به یک میلیون بال برسد، با گرم‌شدن هوا خود را به محیط‌های طبیعی مازندران می‌رسانند.

وی تصریح کرد: این پرندگان در واقع برای تغذیه نیامده‌اند بلکه زمان آشیانه‌سازی و زادآوری آنهاست، لذا نیاز است گردشگران و طبیعت‌دوستان که به دل طبیعت می‌زنند؛ مراقب باشند آرامش آنها را بر هم نزنند.

ربیعی یادآور شد: زایش تنوع جانوری چون گوزن‌ها و شوکاها نیز در این فصل است و آنها برای تولیدمثل نیاز به آرامش دارند. 

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان مازندران با اعلام اینکه روز گذشته، شنبه، بازدید میدانی از میانکاله داشته و یک بال قو و فلامینگو را دیده است، گفت: گرچه با آغاز نشانه‌های سپری‌شدن زمستان، پرنده‌های زمستانه نیز مهاجرت به زیستگاه‌های اصلی را از سر می‌گیرند اما تالاب‌های مازندران در طول سال، میزبان پرنده‌های مختلفی است.

وی تصریح کرد: آب‌بندان‌ها، تالاب‌ها و محیط طبیعی مازندران مسیرهای چندگانه مهاجرتی است؛ هم مقصد است و هم محل گذار و استراحت و هم محل جابه‌جایی پرندگان؛ در واقع این موجودات زیبا در این توقفگاه‌ها، هم زیست دارند و هم آشیانه‌گذاری و تولیدمثل، اما مانند قوها و فلامینگوها نهایتاً به مبدأ بازمی‌گردند.

ربیعی با بیان اینکه جمعیت قابل‌توجهی از پرندگان تابستان‌گذران از جمله گلاریول‌های بال‌سرخ عاشق زمین‌های تالابی هستند، گفت: منبع غذایی خوبی برای آنها به‌ویژه حشرات در این نوع مناطق وجود دارد.

رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش مازندران با اشاره به پایش‌های انجام‌شده در اوج حضور پرندگان زمستان‌گذران، نتیجه این سرشماری را ورود 200 هزار بال پرنده زمستان‌گذران به محیط‌های طبیعی استان اعلام کرد که نسبت به سال گذشته چندان تفاوتی نداشته است.

وی گفت: نیمی از این تعداد پرنده، در پناهگاه حیات وحش میانکاله به‌دلیل تنوع محیطی بالا، زمستان‌گذرانی داشتند.

بین 850 تا 900 تالاب در مازندران وجود دارد که تالاب‌های میانکاله، ازباران، سرخ‌رود، و لپو معمولاً بیشتر از دیگر تالاب‌ها در فصول مختلف سال، نشانه‌های روشنی از زیستمندی پرندگان مهاجر و بومی را به‌همراه دارند.

دیگر خبرها

  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد