Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@08:40:30 GMT

پربازدیدترین اخبار سیاسی چهارم شهریور ایسنا

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۸۴۵۲

پربازدیدترین اخبار سیاسی چهارم شهریور ایسنا

درگذشت روح‌الله حسینیان/ نشست خبری مدیرکل آژانس و رییس سازمان انرژی اتمی/ اظهارات روحانی مراسم بهره برداری از طرح های وزارت صمت/ توضیحات سخنگوی قوه قضاییه به سوالات خبرنگاران در نشست خبری امروزش و ... در صدر اخبار مورد توجه و پربازدید امروز مخاطبان سرویس سیاسی ایسنا بود که می‌توانید آنها را در این گزارش مرور کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روح‌الله حسینیان درگذشت

به گزارش ایسنا، خبر درگذشت روح الله حسینیان، رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی و نماینده سابق مجلس در صدر پرمخاطب های امروز قرار گرفت.

محمد حسینیان با انتشار تصویری از پدرش در توییتر، نوشت: «انا لله و انا الیه راجعون روحم جانم پدرم روح الله حسینیان به سالار شهیدش پیوست.»

پایان مرد حمایت‎های «یک‎تنه»

گزارشی از زندگی نامه و فعالیت های سیاسی حجت‎الاسلام روح‎الله حسینیان نیز از خبرها مورد توجه مخاطبان بود.

زیر بار خواسته‌های غیر قانونی نمی‌رویم/ضمانت می‌دهیم اعمال نفوذی بر آژانس نیست

برگزاری نشست خبری مدیرکل آژانس و رییس سازمان انرژی اتمی هم دومین خبر پربازدید امروز بود.

در این نشست گروسی در پاسخ به این که آژانس چطور می‌تواند تضمین دهد موانع و طرح‌های ضد ایرانی آمریکا مانع همکاری و تنش در روابط ایران و آژانس نشود؟ گفت: آژانس رابطه انفرادی با کشورها دارد و اجازه نمی دهد بخش سومی بر این روابط تاثیر بگذارد. ما گزارش ها را با حساسیت و جزییات و سیستمی تهیه می‌کنیم. دولت‌ها می‌آیند و می‌روند اما رابطه کشورها با آژانس باقی می ماند و این مهم است. ما ضمانت می دهیم اعمال نفوذی بر آژانس نیست، اما فشار هست ولی تا جایی که بتوانیم اجازه  نمی‌دهیم این فشارها تاثیر بگذارد.

صالحی هم خاطرنشان کرد: مجدد از آقای گروسی و تیم همراهشان و مجموعه آژانس تشکر می کنم که با روحیه تفاهم و در چارچوب مقررات توافق نامه ها داریم عمل می کنیم. ایران در این چند سال که پرونده تصنعی برایش در آژانس ایجاد شده زیر بار خواسته ای خارج از چارچوب های قانونی نرفته و نمی رود. ما بر اساس حاکمیت و منافع ملی حرکت می کنیم و الان هم در چارچوب مقررات  و تکالیف مذاکره و عمل می کنیم.

برای ایران و آژانس تقویت روابط مهم است/ سفر گروسی ارتباطی با مکانیزم ماشه ندارد

همچنین بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه برای ایران و آژانس تقویت روابط مهم است، تاکید کرد: سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارتباطی به موضوع مکانیزم ماشه و مسائل سیاسی ندارد، تعامل ایران و آژانس قرار است در این دیدار بررسی شود.

خبرهای دیگر مرتبط را در لینک های زیر دنبال کنید.

برگزاری مذاکرات فنی و تخصصی گروسی با صالحی

گزارش توییتری گروسی از دیدارش با صالحی

آژانس انرژی اتمی بی‌طرفی خود را حفظ کند

پافشاری پمپئو بر ادعای آمریکا برای استفاده از مکانیسم ماشه علیه ایران

ادعای فعال سازی مکانیزم ماشه جایگاه حقوقی ندارد

اروپایی‌ها از آمریکا فاصله گرفته‌اند/آمریکا ابهت قبلی خود را ندارد

راهی جز شکست برای آمریکا باقی نمانده است

***

سه رهبر دنیا به من گفتند مقابله با کرونا در ایران برای ما الگو شد

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی ضمن تشکر از واحدهای تولیدی به خاطر رعایت پروتکل های بهداشتی گفت: دشمنان می خواستند بگویند همه کارها باید تعطیل شود اما ما تاکید داشتیم که واحدهای تولیدی نباید تعطیل شود که آنها عصبانی شدند و می گفتند برای دولت جان انسان ها مهم نیست.

وی همچنین افزود: سه رهبر دنیا گفتند به من که مقابله با کرونا در ایران برای ما الگو شد.

این اظهارات رییس جمهور در مراسم بهره برداری از طرح های وزارت صمت هم ازخبرهای مورد توجه مخاطبان بود.

آمار جانباختگان کرونا روند کاهشی دارد

علی ربیعی، سخنگوی دولت هم  به تعداد جانباختگان کرونا اشاره کرد و گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد که تعداد جانباختگان روند کاهشی دارد و به تعداد دو رقمی نزدیک می‌شویم، البته همه می دانیم کاهش یک فوتی و یک جانباخته حاصل زحمات و تلاش‌های بی‌وقفه کادر بهداشت و درمان و رنج‌های زیادی است که در این کاهش صورت گرفته است به رغم تاثیر زیاد تلاش‌های کادر درمان در کاهش مرگ و میر، اما در ابتلا که به در نهایت ممکن است منجر به مرگ می شود هیچ چیزی اثر ندارد مگر رفتار همه ما ایرانیان؛ ابتلا وابسته به رفتار ما است.

پرونده محکومان آبان در دیوان عالی است/ درباره ویلموتس پیشگام بودیم/آخرین وضعیت وقف جنگل هیرکانی

خبر بعدی، پاسخ های سخنگوی قوه قضاییه به سوالات حقوقی خبرنگاران در نشست خبری امروزش بود.

غلامحسین اسماعیلیدر پاسخ به سوالی درباره وضعیت پرونده سه محکوم به اعدام حوادث آبان ۹۸ گفت: پرونده این سه نفردر راستای اعاده دادرسی وکلا به دیوان عالی ارسال شده و در دیوان هست و ما منتظر اعلام نظر دیوان عالی هستیم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص شکایت تعدادی از نمایندگان مجلس در رابطه با قرارداد ویلموتس و اینکه آیا بازداشتی صورت گرفته است؟ گفت: مدعی هستیم پیش از شکایت‌ها خود قوه قضائیه پیشگام بود و قبل از اینکه نمایندگان به این موضوع ورود کنند، سازمان بازرسی ورود کرد. گزارش بازرسی کل کشور واصل شد و بر مبنای این گزارش در دادسرای عمومی پرونده‌ای تشکیل شده که در حال رسیدگی است.

اسماعیلی درباره آخرین وضعیت وقف جنگل هیرکانی هم توضیحاتی ارائه کرد.

رقابتی شدید برای فساد بیشتر شکل گرفته است

ارزیابی یک نماینده سابق مجلس درباره وضعیت فساد در کشور هم از خبرهای پر مخاطب بود.

علی بختیار با اشاره به وسعت و پیچیدگی فسادهای رخ داده، گفت: متاسفانه اخبار این حوزه چنان نگران‌کننده شده است که دل همه دلسوزان و دوست‌داران نظام و کشور را به درد می‌آورد و باعث ناامیدی و دلسردی مردم می‌شود. اما نکته غم‌انگیز آن است که رقابتی شدید برای فساد بیشتر شکل گرفته‌است! برخی افراد که وضعیت را این چنین می‌بینند به دام نفس گرفتار می‌شوند و برای منافع نامشروع خود، دست به هر کاری می‌زنند تا از قافله عقب نمانند!

از کارگران هفت تپه ممنونیم

خبر بعدی، قدردانی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی از کارگران هفت تپه بود.

دو روز پیش هیاتی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و حسابرسان دیوان محاسبات برای بررسی وضعیت کارگران هفت تپه به اهواز سفر کردند که در توضیح نتایج این سفر، احمد نادری در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: به لطف الهی بعد از ۷۰ روز اعتراض، کارگران مظلوم و زحمتکش ⁧‫هفت تپه‬⁩ به محل کار خود بازگشتند. از آنها ممنونیم که به حرف ما بعنوان خادمان مردم اعتماد کردند و قول می دهیم این موضوع را تا حصول نتیجه مطلوب دنبال کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روح الله حسينيان فعال سازی مکانیسم ماشه رافائل گروسی روح الله حسینیان ایران و آژانس انرژی اتمی نشست خبری هفت تپه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۸۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تاریخ ۱۶ تا ۱۷ اردیبهشت در اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فناوری هسته‌ای که ایران میزبان آن در شهر اصفهان است، شرکت می‌کند. قرار است وی با مقامات مختلف دولتی از جمله محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفتگو کند. این دیدار اندکی پس از حمله پهپادی و موشکی ایران در ۱۳ آوریل به اسرائیل و پاسخ نظامی اسرائیل در ۱۹ آوریل انجام شد. کارخانه غنی سازی اورانیوم نطنز در حدود هفتاد مایلی شمال اصفهان قرار دارد.

به گزارش ایسنا، «موسسه واشنگتن» در گزارشی در این باره نوشت: اگرچه دستور کار و نکات گفت‌وگوی گروسی مشخص نیست، اما وی احتمالاً در راستای مأموریت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، که تشویق به استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای و نظارت بر سیستم پادمانی است که ایران و سایر کشور‌های عضو آن را می‌پذیرند، رویکردی دیپلماتیک اتخاذ خواهد کرد. وی در سفر قبلی خود در مارس ۲۰۲۳ با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دیدار کرد که با بیانیه‌ای سه بخشی در مورد همکاری در مورد مسائل پادمانی باقی مانده موافقت کردند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی می‌گوید که تهران در اجرای تعهدات خود در آن توافق شکست خورد و تهران را متهم به عدم همکاری با آژانس بخصوص در زمینه عدم صدور روادید برای چندین بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌کند.

گروسی در مصاحبه‌ای که در ۲۳ آوریل با «دویچه وله» انجام داد، به بخش‌هایی از برنامه خود در صورت سفر به ایران اشاره کرده و تصریح کرد که «حمله به تأسیسات هسته‌ای ممنوع مطلق است». او همچنین این روند «بسیار نگران‌کننده» را که در آن ایران و سایر بازیگران «تهدید حمله به تأسیسات هسته‌ای یا حتی انداختن بمب هسته‌ای (در آغاز جنگ غزه از سوی مقام‌های اسرائیلی) را مطرح می‌کنند» رد کرد. او در این باره گفت: من معتقدم که این عادی‌سازی صحبت‌ها درباره سلاح‌های هسته‌ای - کنار گذاشتن سلاح‌های هسته‌ای، دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای - کاملاً تاسف‌آور است.

گروسی همچنین اظهاراتی محتاطانه، اما گویا درباره وضعیت برنامه هسته‌ای ایران کرد. او نگرانی خود را درباره احتمال حرکت ایران به سمت سلاح هسته‌ای به شکل مبهم تکرار کرده و گفت: در حالی که این کشور «هفته‌ها به جای ماه‌ها» تا غنی‌سازی اورانیوم کافی برای تولید یک بمب فاصله دارد، این بدان معنا نیست که ایران در آن فاصله زمانی سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت، یک کلاهک هسته‌ای کاربردی به چیز‌های دیگر مستقل از تولید مواد شکافت پذیر هم نیاز دارد.

گروسی در پاسخ به این سوال که چرا اگر تهران بمب نمی‌خواهد اورانیوم را تا «سطح نظامی» غنی‌سازی می‌کند، اشاره کرد که انگیزه‌ها و اهداف دولت ایران در این سیاست «موضوع حدس و گمان است». وی ادامه داد: «البته در ایران خط عمومی این است که این مواد را برای مقاصد پزشکی یا غیر نظامی می‌خواهند. خیلی روشن نیست که چرا این مقدار، این سرعت و در آن سطح برای آن مورد نیاز است.»

گروسی همچنین از محدودیت‌هایی که ایران برای بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعمال کرده است انتقاد و خاطرنشان کرد که این موضع تنها گمانه‌زنی‌ها در مورد پیشرفت برنامه را افزایش می‌دهد. به گزارش جماران این سخنان گروسی درباره ممانعت ایران از صدور مجوز برای چندبازرس آژانس بین المللی انرژی اتمی با روایت مقام‌های سازمان انرژی اتمی ایران در تناقض است.

محمد اسلامی روز چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) درباره همکاری با آژانس برای رفع لغو انتصاب تعدادی از بازرسان آژانس گفت: ما ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم. ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند و بازدید آن‌ها در حال انجام است. استفاده از حق تعیین بازرسان از حقوق مسلم و طبیعی هر عضو آژانس است و این مساله سیاسی نیست و ما در فرایند‌های همکاری با آژانس این موضوع را مکرر اثبات کرده و آن‌ها هم به آن اذعان دارند.

از سوی دیگر، به گفته مقام‌های ایرانی بر اساس توافق جامع پادمانی، کشور‌های عضو حق دارند از پذیرش یک یا گروهی از بازرس‌ها که آن‌ها را فاقد صلاحیت تشخیص دهند، خودداری کنند یا ماموریت‌شان را کان لم یکن فرض و یا نیمه تمام بگذارند و اعمال این حق هیچ نیازی به حصول یا وجود شرایط خاصی ندارد و کشور‌ها در این امر به طور کامل اختیار دارند.

ایسنا در گزارشی تفصیلی در این باره می‌نویسد: بر اساس بند یک ماده ۹ توافقنامه جامع پادمانی، آژانس باید رضایت ایران را برای انتصاب بازرسان پیشنهادی خود دریافت کند. همچنین بر اساس بند ۲ ماده ۹، چنانچه ایران چه در زمان پیشنهاد بازرس یا هر زمان دیگری پس از انتخاب یک بازرس، با آن مخالف باشد، آژانس باید بازرس یا بازرسان دیگری را به دولت ایران پیشنهاد کند. بر اساس بند ۳ ماده ۹ اگر در اثر خودداری مکرر یک دولت از پذیرش بازرس یا بازرسان، اجرای بازرسی بر طبق موافقت‌نامه دچار وقفه شود، این مخالفت باید از طرف مدیرکل آژانس به شورای حکام ارجاع داده شود. بنا بر این، با توجه به متن صریح موافقت‌نامه جامع پادمانی، ایران می‌تواند بدون هرگونه توضیحی و در هر زمانی که بازرس یا بازرسانی را فاقد صلاحیت تشخیص داد، از پذیرش آن‌ها اجتناب کند و آژانس باید بازرس یا بازرسان دیگری را جایگزین کند. موافقت‌نامه شرطی را برای آن کشور قائل نشده و در عوض آژانس را موظف کرده است بازرسان دیگری را با رضایت طرف مقابل تعیین کند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در سایت آژانس، بخش پادمان برای انجام وظایف پادمانی خود در چارچوب‌های مختلف پادمانی از خدمات حدود ۴۰۰ بازرس از ۸۰ ملیت مختلف از کشور‌های عضو بهره می‌برد. به گفته مقامات سازمان انرژی اتمی از این تعداد حدود ۱۲۰ بازرس برای انجام بازرسی و راستی‌آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای در چارچوب تعهدات پادمانی ذیل موافقت نامه جامع پادمانی ایران منصوب شده‌اند. یعنی چیزی حدود یک سوم کل تعداد بازرس‌های آژانس. محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی، ۱۲ اردیبهشت در جمع خبرنگاران اعلام کرد که ۱۳۰ بازرس آژانس برای انجام نظارت‌های پادمانی در ایران منصوب شده‌اند. بنا بر گزارش‌های رسانه‌ای، پس از لغو انتصاب هشت بازرس از سوی ایران، ایران ۱۴ بازرس معرفی شده جدید از سوی آژانس را مورد پذیرش قرار داده است.

گروسی در یکی از مصاحبه‌های اخیر خود ادعا کرده که به مقام‌های ایرانی گفته که افزایش فعالیت غنی‌سازی آن‌ها سوال‌های بسیاری را ایجاد می‌کند و این ابهام سودمند نخواهد بود. او همچنین با طرح این ادعا که آژانس «درجه لازم از دسترسی و دید به فعالیت‌های هسته‌ای ایران را ندارد، گفته که شرایط فعلی علامت سوال‌های بسیاری را ایجاد می‌کند.»

گروسی همچنین در مصاحبه با دویچه وله بر «اختلاف‌های حل‌نشده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» با ایران تاکید کرده و باز هم از بازبودن پرونده ردیابی اورانیوم غنی شده در مکان‌های اعلام نشده در ایران تاکید کرده است. وی سپس بر نقش دیپلماتیک خود در حل این مسائل تاکید کرد: این موضوع محور گفت وگوی من بوده و همچنان در تلاشم تا این اختلاف‌ها را با ایران حل و فصل کنم.

بعید است که گروسی در جریان سفر خود به طور علنی درباره دستاورد‌های این سفر صحبت کند، اما نتیجه آن در نشست بعدی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در ۳ و ۷ ژوئن در وین مورد بحث قرار خواهد گرفت. در این نشست همچنین آخرین گزارش آن بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که اجازه نظارت بر تأسیسات در ایران را یافته‌اند، بررسی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • وضعیت «ناسالم» هوا در هندیجان
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • پنجمی حسن تفتیان در تور جهانی امارات
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آنروا از شهادت ۱۰ هزار زن در جنگ غزه خبر داد