Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@06:43:19 GMT

شرط عجیب یک شرکت برای ترخیص دارو

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۹۰۴۸

شرط عجیب یک شرکت برای ترخیص دارو

قائم مقام سازمان شفافیت و عدالت گفت: یکی از شرکت های دارویی با تهدید اعلام کرده است که درصورت‌ عدم دریافت 60 درصد سود اضافه، اجازه ترخیص داروهایش را نمی‌دهد.

به گزارش مشرق، محسن جلواتی قائم مقام سازمان شفافیت و عدالت در گفت‌وگو با برنامه تهران کلینیک رادیو تهران در رابطه با تخصیص ارز به 5 شرکت واردات دارو گفت: هنگامی که برنامه مدونی برای برنامه ریزی توزیع دارو و اولویت بخشی وجود نداشته باشد، چنین بحرانی رخ می‌دهد و به تبع آن فشار و اعتصاب و دور زدن قانون بوجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نه تنها دارو بلکه در حوزه‌های متعدد از جمله کالای اساسی این موارد مشاهده می‌شود.

وی افزود: حدود 8 میلیارد یورو برای کالای اساسی و دارو تخصیص اعتباردر نظر گرفته شده است که 2.5 میلیارد مختص تجهیزات دارویی و 5.5 میلیارد یورو مختص کالاهای اساسی است. سال گذشته 3.5 میلیارد ارز به تجهیزات پزشکی و دارویی تخصیص یافت و امسال هم 1.5 میلیارد برای دارو و 1 میلیارد برای تجهیزات پزشکی در نظرگرفته شده است.

بیشتر بخوانید: هشدار جهانپور به کاسبان کرونا کاهش روند بستری مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور توضیح جهانپور درباره روند تولید واکسن کرونا

جلواتی خاطرنشان کرد: پس از تحلیل‌های صورت گرفته، متوجه شدیم که روند توزیع ارز همانند سال گذشته بوده است و همچنان تنها 5 شرکت در راس واردات تجهیزات پزشکی و دارو قرار دارند. این سیاست ها بایستی بوسیله وزارت بهداشت تعیین و تصحیح شود و نباید اجازه دهیم یک شرکت برای توزیع دارو تصمیم گیری کند. یکی از شرکت های دارویی با تهدید اعلام کرده است که درصورت‌ عدم دریافت 60 درصد سود اضافه، اجازه ترخیص به داروها داده نمی‌شود. نظام بایستی با اعمال قدرت از این اتفاقات جلوگیری کند.

وی در خصوص جلسه دیده‌بان شفافیت با معاون ارزی بانک مرکزی گفت : طی گفت‌وگوهای انجام شده، وزارت بهداشت مسوولیت ورود انواع مواد اولیه دارو را به عهده دارد. بانک مرکزی نیز برای برای رفع مشکلات مردم اعلام آمادگی کرده است.در سال های گذشته ارزها به شرکت‌هایی تخصیص داده می‌شد که واردات آنها از نظر استراتژیک و بحرانی، مورد نیاز کشور نبوده‌اند بنابراین در نیمه دوم سال تمامی ارگان‌ها با مشکل تامین ارز مواجه می‌شوند. برنامه ریزی باید به گونه ای باشد که سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت بتوانند وارد کنندگان را مدیریت کنند.

جلواتی  با اشاره به اینکه سامانه تی تک همچنان فعال است گفت: این سامانه چندین سال فعالیت داشته‌ ؛ اما اصلاحات مد نظر برای این سامانه همچنان اجرا نشده و نظارت‌های مختلف بر روی آن صورت نگرفته و همچنان راه برای سو استفاده از آن باز است.

وی با ارائه دو راهکار برای جلوگیری تخلفات این سامانه اظهار داشت: طراحی سامانه جدید و جایگزینی آن با سامانه قبلی و یا اقدام به اصلاح این سامانه به گونه‌ای که مردم کمترین فشار را احساس کنند و از فساد جلوگیری شود، راهکارهایی هستند که بایستی اتخاذ شوند.

قائم مقام سازمان شفافیت و عدالت با اشاره به اینکه داروی پلاویکس به چهاربرابر قیمت مصوب به فروش می‌رسد اظهار داشت: وقتی انحصار در واردات و توزیع دارو وجود داشته باشد، واردکنندگان از این فرصت استفاده می‌کنند و داروها را با قیمتی که می‌خواهند می‌فروشند در حالیکه مشابه داخلی این داروها هم وجود دارد ولی مردم با القاء برخی از پزشکان مجبورند تا برخی از این داروها را علیرغم وجود مشابه داخلی خریداری کنند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین دارو سلامت عدالت بانک مرکزی وزارت بهداشت سازمان غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۹۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح ترخیص فوری موتور شارژی‌های توقیفی در کیش

به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، سرهنگ محمد رنگانه گفت: این طرح با هدف رفاه شهروندان و براساس مطالبه مردمی با عنوان طرح یک روزه ترخیص موتور شارژی‌های توقیفی با حمایت دستگاه قضایی اجرا می‌شود.

وی افزود: افرادی که موتور شارژی توقیفی دارند با در دست داشتن قبض پارکینگ و مدارک لازم فردا یکشنبه نهم اردیبهشت به پلیس راهور فرماندهی انتظامی ویژه کیش مراجعه کنند و مراحل ترخیص یک روزه وسیله نقلیه خود را انجام دهند.

سرهنگ زنگانه گفت: پلیس راهور با سامانه ۱۲۰ در هر لحظه از شبانه روز پاسخگوی درخواست‌های مردمی در حوزه ترافیک است.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • رشد ۹۰ درصدی رصد زنجیره تأمین دارو در سامانه تیتک
  • اجرای طرح ترخیص فوری موتور شارژی‌های توقیفی در کیش
  • مهمترین اخبار هشتم اردیبهشت/تعیین تکلیف عرضه اینترنتی دارو
  • رشد ۹۰ درصدی رصد کامل دارو‌های استراتژیک در سامانه تیتک
  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد