Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، جلبک‌های موجود در محیط‌های دریایی از منابع زیستی ارزشمندی هستند که بهره‌برداری اقتصادی از آن‌ها می‌تواند صنایع جدیدی را ایجاد کند. جلبک‌های بزرگ دریایی بر اساس رنگدانه خود به سه گروه جلبک‌های سبز (کلروفیتا)، قرمز (ردوفیتا) و قهوه‌ای (فئوفیتا) تقسیم می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلبک‌های قهوه‌ای در سواحل جنوبی کشور به وفور یافت می‌شود. این نوع جلبک‌ها حاوی مواد زیستی بسیاری هستند و طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های بیولوژیکی مثل فعالیت‌های ضدمیکروبی، ضد توموری و ضد التهابی دارند. به همین دلیل سمیرا شاه حسینی و معظمه کردجزی از پژوهشگران گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، به همراه همکارانشان، اثر ضدباکتری و آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبک قهوه‌ای را مورد بررسی قرار دادند.

در این مطالعه محققان مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران و گروه شیلات دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، نیز همکاری داشتند.

بیشتربخوانید

جلبک‌های بوشهر؛ گونه‌ای ارزشمند که به آن توجه نمی‌شود

پژوهشگران برای انجام این آزمایش، جلبک‌ها را از منطقه بین جزر و مدی سواحل دریای عمان و خلیج فارس جمع‌آوری کردند. پس از انتقال به آزمایشگاه و شناسایی گونهِ، جلبک‌ها شستشو شدند و از آن‌ها، عصاره‌گیری انجام شد.

هفت گونه باکتری «استرپتوکوکوس اینیایی»، «یرسینیا راکری»، «آئروموناس هیدروفیلا»، «میکروکوکوس لوتئوس»، «استافیلوکوکوس اورئوس»، «سالمونلا تیفی‌موریوم» و «اشرشیا کلی» از دانشگاه تهران و انستیتو پاستور تهران خریداری شد. تاثیر ضدباکتری این جلبک بر این باکتری‌ها مورد بررسی قرار گرفت. همچنین میزان این تاثیر با آنتی‌بیوتیک‌های اکسی‌تتراسایکلین، آموکسی‌سیلین و جنتامایسین مقایسه شد.

یافته‌های حاصل از بررسی خاصیت ضد باکتری عصاره این جلبک نشان داد که این عصاره توانایی مقابله با بیشتر این باکتری‌ها به غیر از «یرسینیا راکری» را دارد. البته خاصیت ضد باکتری این جلبک کم‌تر از آنتی‌بیوتیک‌های ذکر شده بود.

ارزیابی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبک S. tenerrimum نشان داد که این عصاره فعالیت آنتی‌اکسیدانی کل، فنل کل، قدرت شلاته‌کنندگی، مهار رادیکال آزاد و سوپراکسید دارد.

نتایج این آزمایش تابستان سال جاری (۱۳۹۹) به صورت مقاله علمی پژوهشی در فصل‌نامه «محیط‌زیست جانوری» منتشر شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آنتی اکسیدان جلبک دریایی آنتی اکسیدانی جلبک ها قهوه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۹۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران

ملت ایران در برابر تحریف خلیج‌ فارس کوتاه نخواهد آمد. ما به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمینمان نگاه نمی‌کنیم، بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ماست به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3079052 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • وضعیت بلوار خلیج فارس شهر ایلام بر اثر شدت بارش باران
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • داستان نامگذاری خلیج فارس + فیلم
  • فیلم| رونمایی از ۴۰۰هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • (تصاویر) ظریف و مسجدجامعی در نشست ژئوپلیتیک خلیج فارس
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی