Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- با وجود فرهنگ غنی مذهبی در استان قزوین مساجد این کهن دیار در ۳ حوزه کالبدی، مدیریتی و محتوایی با مشکلاتی روبه‌رو هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، بی‌شک نقش مساجد در پیشبرد اهداف فرهنگی با توجه به جایگاه دینی و ملموس آنها در زندگی مردم بر هیچ خبره و اهل نظری پوشیده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این مساجد به عنوان یک مرکز فرهنگی مردم‌نهاد نقش غیرقابل انکاری در مدیریت و راهبری اجرای برنامه‌های فرهنگی، به ویژه در روستاها و محلات بازی می‌کند که با توجه تعداد بالا و نوع پراکنش مساجد، می‌توانند تاثیر بی‌بدیلی در توسعه فرهنگ عمومی مردم داشته باشند. با توجه به ریشه‌های مذهبی سترگ استان قزوین و به مناسبت قرارداشتن در روز 31 مردادماه که مصادف با «روز جهانی مساجد» است، تلاش کردیم مشکلات پیش‌ روی توسعه مساجد در استان قزوین را آسیب‌شناسی کنیم. آسیب‌شناسی‌ای که نشان می‌دهد مساجد این کهن دیار در 3 حوزه کالبدی، مدیریتی و محتوایی با معضلاتی دست‌به‌گریبان هستند.

لزوم واگذاری مدیریت مساجد به ائمه جماعات

رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه به طور کلی امروز مساجد استان در 3 بعد کالبد (ساختمان)، مدیریت و محتوا با مشکلاتی مواجه هستند، گفت: به جد معتقد هستیم که اکنون مدیریت مساجد ما دست آن کسی که باید باشد، نیست؛ چرا که طبق فرمایش مقام معظم رهبری، مسجد تنها یک مدیر و رئیس دارد و آن امام جماعت است.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین عباس اوتارخانی با یادآوری اینکه طبق آخرین مصوبه مجلس شورای اسلامی، مدیریت و ریاست هیئت امنای مسجد به دست امامان جماعت سپرده شده، عنوان کرد: حتی با وجود این تصویب، هنوز این امر به درستی جا نیفتاده که امام جماعت به عنوان مدیر اصلی برنامه‌ها و فعالیت‌ها را هدایت می‌کند و اعضای هیئت امنا به عنوان بازوان اجرایی به او کمک می‌کنند.

کمبود مسجد در نقاط جدید شهر قزوین

حجت‌الاسلام اوتارخانی با اشاره به مشکلات کالبدی مساجد قزوین، افزود: از نظر ساختمانی یا کالبدی با کمبود مساجد و ساخت آنها در نقاط نوساخته شهر مواجه‌ایم؛ به طوری که از سبزه میدان که به سمت شمال شهر حرکت کرده و از خیابان هایی مانند فردوسی، خیام، عدل، ملاصدرا و پونک رد می شویم، تعداد مساجد به قدری کم می‌شود که به راحتی قابل شمردن هستند؛ در حالی که در محلات قدیمی شهر مانند خیابان مولوی 10 مسجد داریم.

حجت‌الاسلام اوتارخانی بر ضرورت تدوین، تبیین و اجرای اصول درست جانمایی مذهبی یک مسجد تاکید کرد و گفت: نباید به این سمت حرکت کنیم که در هر نقطه‌ای از شهر و هر زمینی که کاربری مناسبی ندارد، مسجد بسازیم. به همین خاطر لازم است پیش از آنکه به ساخت مساجد در نواحی مختلف استان اقدام کنیم، به کاربری‌های متفاوت آن توجه کرده باشیم.

ضرورت استفاده از مدیریت جوانان

این کارشناس مذهبی با اشاره به مقوله سوم یعنی محتوای مسجد، فعالیت‌های کنونی فرهنگی مساجد استان را متناسب با نیاز روز ندانست و تصریح کرد: امروز کسانی در استان مساجد را مدیریت می‌کنند که به دلیل سن بالایشان نیازهای روز را درک نمی‌کنند. چنین افرادی از انگیزه روانی کمی برخوردارند و ضمن اینکه توانمندی جسمی‌شان به آنها اجازه کار بیشتر نمی‌دهد، به دلیل مسن بودن بیش از حد، معمولاً از نظر اندیشه به‌روز نیستند.

حجت‌الاسلام اوتارخانی با تاکید بر وارد کردن جوانان به امور مدیریت مساجد، ادامه داد: باید دقت کنیم که برنامه‌های دینی و فرهنگی که در مساجد ارائه می‌دهیم، از هر 2 جنبه مضمونی و نوع اجرا جذاب باشند. برای نمونه اگر بعد از خواندن نماز یک جوان قاری خوش‌صدا شروع به خواندن قرآن کند، شاهد بروز و ظهور توان بالاتری در زمینه دعوت دیگر جوانان به دینداری خواهیم بود.

شروطی که باعث شکوه مسجد خواهد شدمسجد باید محلی برای رسیدگی امور دنیوی مردم نیز باشدفعالیت مساجد باید در تراز انقلاب اسلامی باشد

مغفول ماندن نقش فرهنگی مساجد

از سوی دیگر، مدیرمرکز خدمات حوزه علمیه استان قزوین با تاکید بر اینکه امور فرهنگی و مذهبی از هم جدا نیستند، گفت: متاسفانه امروز در کنار هر مسجد یک فرهنگسرا ساخته‌ایم و با این کار به صورت غیرمستقیم به مردم گفته‌ایم که برای کار فرهنگی کردن به فرهنگسرا بروید و وقتی خواستید نماز بخوانید، مسجد را انتخاب کنید که این نگاه از آرمان‌های نظام اسلامی کاملاً به دور است.

حجت‌الاسلام و المسلمین موسی صفی‌خانی با یادآوری اینکه در گذشته کارهای مختلف فرهنگی و اجتماعی در مسجد سازماندهی می‌شد، اضافه کرد: در گذشته نه چندان دور آموزش‌های مختلف دینی، بسیج مردم، رسیدگی به اختلافات در جهت حل آنها، ازدواج جوانان و دیگر امور فرهنگی در این اماکن متبرکه صورت می‌گرفت.

وی با بیان اینکه امروزه برای ساخت هر مسجد چند میلیارد تومان هزینه می‌شود، خاطرنشان کرد: باید از خود بپرسیم نسبت به این سرمایه‌گذاری مادی بالا چقدر استفاده معنوی از مسجد می‌کنیم؛ چرا که متاسفانه می‌بینیم که فضاهای آموزشی، فرهنگی و مشاوره‌ای در ساخت یک مسجد دیده نمی‌شود.

به گزارش تسنیم، با این همه ضرورت جوانان­‌سازی مساجد استان در همه ابعاد سخت­افزاری و نرم­افزاری احساس می شود تا بار دیگر شاهد تبدیل شدن خانه­های خدا در دیار مینودری به پاتوق­های اجتماعی و فرهنگی فعالی باشیم که روزگاری مهمترین نقش را در حل اختلافات اجتماعی و خانوادگی و ایجاد روحیه مهرورزی در مردم شهر دارالمؤمنین ایفا می­کردند.

انتهای پیام/ش

R7541/P/S6,63/CT7 واژه های کاربردی مرتبط استانداری قزوین مرکز رسیدگی به امور مساجد مسجد بیشتر بخوانید... شروطی که باعث شکوه مسجد خواهد شد فعالیت مساجد باید در تراز انقلاب اسلامی باشد مسجد باید محلی برای رسیدگی امور دنیوی مردم نیز باشد قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... شروطی که باعث شکوه مسجد خواهد شد فعالیت مساجد باید در تراز انقلاب اسلامی باشد مسجد باید محلی برای رسیدگی امور دنیوی مردم نیز باشد واژه های کاربردی مرتبط استانداری قزوین مرکز رسیدگی به امور مساجد مسجد پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ زنجیره تولید بزرگترین کارخانه فرآورده‌های لبنی در گلستان با حضور وزیر جهاد کشاورزی تکمیل شد ۲ صادرات مستمر میوه و تره‌بار ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس/‌ رونق صادرات کالاهای یخچالی و ‌ارز‌آوری ۳ "هر کوچه یک حسینیه"| مدیحه‌سرایی حاج مهدی رسولی مقابل درب منزل یک شهید + تصاویر ۴ بررسی وضعیت ‌کرونا در ایران| ۱۵ استان در وضعیت قرمز کرونایی/ ۱۱ استان به مرحله هشدار رسیدند + جدول و نمودار ۵ گفت‌وگوی خواندنی تسنیم با پزشک فداکار اردبیلی؛ پزشکی که خدمت در مناطق محروم را به زندگی شهری ترجیح داد ۶ اختصاصی| دستاوردی دیگر در شرکت ملی صنایع مس ایران / رکورد ۵۰ ساله تولید کاتد شکسته شد + فیلم ۷ گزارش ویدئویی| روایت تلخ تسنیم از بی‌آبی در بلوچستان / چرا ۱۳۰۰ روستا هنوز با تانکر‌ آبرسانی سیار می‌شود؟ ۸ تمهیدات رسانه‌ای آستان قدس در محرم‌الحرام/ شور حسینی «بین‌المللی» مخابره می‌شود مهمترین اخبار استانها گزارش| شور و شعور حسینی در ایران / مدیحه‌سرایی مداحان در مقابل منازل شهدا و کوچه‌ها ‌‌/ عزاداری سیدالشهدا(ع) تعطیل‌شدنی نیست + تصاویر گزارش| روزگار ناخوش سومین قله مرتفع ایران / زخم وندالیست‌ها بر تن سبلان ‌/ تخریب گسترده سرمایه ملی برداشت برابر ایران از میادین مشترک نفتی/ تحریم‌ها تولید را متوقف نکرد/ بسیاری از ‌قطعات صنعت نفت بومی‌سازی شده‌اند معاون وزیر ورزش و جوانان‌: باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال تا دو ماه آینده در بورس واگذار می‌شوند مهمترین اخبار تسنیم وزیر دفاع: به پیشرفت‌های خوبی در حوزه ضدکروز دست یافته‌ایم/ تجهیز شناورها به سیستم‌های جدید پدافند هوایی تشکر رهبر انقلاب از رعایت اصول بهداشتی در عزاداری‌ها نقشه صهیونیست‌ها برای برگزاری کنفرانس سازش با نظارت آمریکا/ کدام کشورها پاسخ مثبت دادند؟ مصاحبه|معاون حزب رفاه جدید ترکیه: توافق اسرائیل و امارات تداوم نخواهد داشت/ «استراتژی احاطه» علیه تهران و آنکارا فعال‌سازی مکانیسم ماشه برخلاف حقوق بین‌الملل است/گزینه‌های جدی مجلس برای سناریوهای احتمالی درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری قزوین مرکز رسیدگی به امور مساجد مسجد استانداری قزوین مرکز رسیدگی به امور مساجد مسجد استان قزوین حجت الاسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۹۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دبیر جشنواره گفت: پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با شرکت ۱۴ گروه از هنرمندان عرصه تئاتر در مساجد سراسر کشور قرار است از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در شهرستان بافق استان یزد برگزار شود.    موتورچی با بیان اینکه شعار این دوره جشنواره پانزدهم «خانه هنرم مسجدم» است افزود: از بین کار‌های رسیده چهارده اثر نهایی شده و به اجرا در خواهد آمد.   وی ادامه داد: افتتاحیه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق خواهیم داشت و اجرا‌ها هم در امامزاده عبدالله خواهد بود.   موتورچی گفت: هر گروه بعد اجرای داوری سه اجرا در مساجد بافق و یزد خواهند داشت، مساجد یزد و امامزاده‌ها شاهد اجرا‌ها خواهند بود.    وی بیان کرد: در طول جشنواره برای بچه‌های انجمن نمایش بافق دو کارگاه طراحی کردیم و آنجا کارگاه نمایشنامه‌نویسی و دوره کارگردانی برگزار می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • پایگاه مسجد باید محور همه فعالیت‌ها قرار بگیرد