Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، صابر سهرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد به تشریح بخشی از عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس طی هفت سال گذشته پرداخت و گفت: فارس و شیراز سومین حرم اهل بیت و پایتخت تمدن و فرهنگ، جایگاه ویژه‌ای در رشد فرهنگ و هنر ایران دارد و این مهم با افزایش زیرساخت‌ها و تلاش فرهنگ‌وران و هنرمندان به دست آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: از ۵ هزار و ۱۸۸ مسجد استان، امروز در ۱۴۰۱ مسجد کانون فرهنگی و هنری راه‌اندازی شده است که ۱۱۹ هزار و ۶۱۲ نفر افزایش عضو داشته‌ایم.

سهرابی ادامه داد: مؤسسات قرآنی نیز با رشد ۱۸ درصدی، تعداد قاریان و حافظان قرآن کریم را به ۶۰۰۰ نفر رسانید.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در عین حال یادآور شد که فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در طول این سال‌ها از ۵۱۰ شاخه به ۳۳ هزار ۶۷۷ موضوع گسترش پیدا کرده است.

او با بیان اینکه فارس در حوزه شعر و ادب و فعالیت‌های فرهنگی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و در این سال‌ها ۱۰۹ چاپخانه جدید به ناوگان نشر و مطبوعات استان افزوده شد و تعداد نشریات فعال به ۳۲۳ نشریه و شمارگان آن‌ها به ۹۴ میلیون و ۶۵۶ هزار نسخه رسیده است، گفت: تعداد روزنامه‌های استان فارس از ۶ روزنامه در سال ۹۲ به ۱۲ روزنامه در سال ۹۹ افزایش یافت و تقریبا کُل شهرستان‌های فارس، دارای هفته‌نامه مکتوب و پایگاه خبری است.

سهرابی از رشد ۲۳ درصدی تعداد ناشران فارس خبر داد و گفت: طی این سال‌ها در ۱۵۷۴ عنوان، بیش از یک میلیون و ۱۱۸ هزار جلد کتاب چاپ شده که نشان دهنده رشد ۲۴۰۰ درصدی انتشار کتاب طی هفت سال گذشته و عاملی برای انتخاب شیراز به عنوان پایتخت کتاب ایران است.

رشد در فعالیت‌های هنری

سهرابی رشد فعالیت‌های هنری استان فارس در این سال‌ها را هم قابل توجه و گسترده دانست و گفت: در این سال‌ها تعداد اجراها در حوزه نمایش به ۵۰۹۲ اجرا با ۷ میلیون و ۸۹۲ هزار و ۳۲۰ نفر تماشاچی رسید و ۲۷۰ عنوان نمایش در سال ۱۳۹۲ به ۵۷۴ در سال ۱۳۹۹ ارتقا داشته‌ایم که البته در ایام شیوع کرونا این نمایش‌ها به‌صورت مجازی اجرا شدند به‌طوری که تعداد دفعات اجرا شده در سال ۹۹، یک هزار و ۸۰ مورد بوده است و در این حوزه رشد ۳۷۱ درصدی را شاهد بوده‌ایم.

او با بیان اینکه تعداد دفعات اجرای موسیقی طی این سال‌ها رشد ۴۹ درصدی داشته است‌ به‌طوری که از ۴۹۲ اجرا در سال ۹۲ به ۶۳۸ اجرا در سال ۹۹ رسیدیم، گفت:‌ همچنین رشد موسیقی صحنه‌ای ما به ۲۰۲ درصد با ۲۹۶ مجوز می‌رسد و این تعداد اجرا مگر با راه‌اندازی سالن‌های جدید که از ۳۳ سالن در سال ۹۲ به ۴۴ سالن در سال ۹۹  رسید، امکان‌پذیر نبود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در خصوص فعالیت‌های سینمایی با یادآوری اینکه در ماه‌های اخیر به دلیل شیوع کروناویروس، فعالیت‌های این حوزه با رکود مواجه شده است، گفت: با گشایش مجتمع پردیس سینمایی به همراه دو پردیس و ۱۱ سالن و رسیدن عدد سالن‌های سینمایی به ۳۱، تعداد صندلی‌ها به ۸ هزار و ۹۰۷ مورد افزایش یافت که با رشد ۳۲۵ درصدی تماشاگران همراه بود. 

رشد در زمینه فعالیت‌های عمرانی

سهرابی همچنین گفت:‌ در بخش عمرانی نیز از سال ۹۲ تا سال ۹۹، مجتمع‌های فرهنگی و هنری استان با زیربنای ۶هزار و ۶۰۰ مترمربع متر با ۲۰۰۰ متر افزایش به ۸ مجتمع و ۸ هزار و ۶۰۰ متر مربع ارتقا یافته است و همچنین ۱۸ مجتمع فرهنگی هنری جدید را به بهره‌برداری رساندیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از وجود ۴۲ مجتمع فرهنگی ـ هنری در سراسر استان خبر داد و گفت:‌ از ۳۰ شهرستان استان فارس که دارای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نمایندگی آن هستند، تنها یک یا دو شهر است که هنوز مجتمع فرهنگی ـ هنری ندارد.

او با بیان اینکه انجمن‌ها و تشکل‌های فرهنگی و هنری بازوان اصلی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر استان محسوب می‌شوند، گفت: در این سال‌ها واگذاری فعالیت‌های فرهنگی و هنری به بخش خصوصی رشد ۱۰۰ درصدی داشته و کُل برنامه‌های فرهنگی و هنری توسط مؤسسات فرهنگی، هنری، دینی و قرآنی با حمایت و نظارت ارشاد انجام می‌شود.

سهرابی با بیان اینکه انجمن‌ها و تشکل‌های فرهنگی و هنری با رشد ۱۲۳ درصدی به ۸۵ مرکز فرهنگی و هنری در استان رسید، گفت: ۳۹۱ آموزشگاه آزاد هنری، مد و لباس و مراکز مهارت‌آموزی با خروجی ۳۳۱۴۵ هنرآموز و ۱۹۶ هزار فارغ‌التحصیل رشته‌های هنری همراه بود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس همچنین در خصوص نگارخانه‌ها نیز گفت: نگارخانه‌های استان طی این سال‌ها از ۸ عدد به ۲۸ رسید و برگزاری ۵۲۲ نمایشگاه هنری رشد تقریبی ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد و کانون‌های تبلیغاتی هم در این سال‌ها ۳۰ درصد رشد داشت.

او از رشد ۶۳ درصدی مؤسسات فرهنگی و هنری طی این سال‌ها در سطح استان خبر داد و گفت: صدور مجوز ۱۳۸ مؤسسه نشر دیجیتال توانست جایگاه ویژه‌ای در اشتغال  بابیش از ۶۶۸۰  نفر غیرمستقیم و بیش از ۴۰۰۰ شغل مستقیم در بخش فرهنگی و هنری داشته باشد. افزون بر این‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همه ۳۰۰ نوع مجوز خود را در پنجره‌ای یکتا گردآوری و به ۳۰ مجوز کاهش داد. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه پروژه تالار مرکزی شیراز به دلیل مشکلات مالی رشد قابل توجهی نداشت، یکی از راهکارهای سرعت بخشیدن به کار را واگذاری آن به بخش خصوصی دانست و ابراز امیدواری کرد که با توجه به بسته تشویقی ۲۵ میلیارد ریالی برای سرمایه‌گذار، بخش خصوصی برای ورود به این حوزه راغب شود.

سهرابی گفت: در یک سال گذشته سه طرح مشاغل خانگی، تحفه و خسارت کرونا برای کمک به فعالیت‌های فرهنگی و هنری در کشور وجود داشت که فارس جزو استان‌های با بیشترین ثبت‌نامی در این طرح‌ها بود. در طرح تحفه دو پرونده مراحل بانکی را به پایان رسانده و آماده دریافت وام است؛ در مورد خسارت کرونا نیز ۹۳۸ پرونده با ۱۱۷۸ نفر اشتغال، ثبت‌نام کرده‌اند که در حال دریافت وام خود هستند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هفته دولت فرهنگ و ارشاد فارس مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس فرهنگی و هنری طی این سال ها سال ها سال گذشته سال ۹۹ سال ۹۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۲۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند

ایسنا/قم اختتامیه چهارمین همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم شامگاه پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با معرفی و تجلیل از برگزیدگان برگزار شد.

آغازگر مراسم اختتامیه احمد سلیمانی مسئول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری قم بود، وی همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم را بزرگترین همایش در سطح مراکز استانی خواند و گفت: دفتر تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در قم با تاخیر دو ساله افتتاح شد، این تاخیر به خاطر کار ریشه‌ای بود که در ابتدای راه‌اندازی به دنبال آن بودیم و حالا در این سال‌های نتیجه‌اش را می‌بینیم.

سلیمانی همچنین یکی از دلایل رشد تئاتر در مساجد در قم را همکاری و همراهی خوب کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان با حوزه هنری قم دانست.

در ادامه این مراسم گواهی حضور اعضای گروه‌های حاضر در همایش به سرپرستان و مربیان آنها اهدا شد. 

هنر راه مناسبی برای انتقال پیام دین و انقلاب است

سید مهدی حسینی رئیس حوزه هنری استان قم در این مراسم با ابراز خوشحالی از حضور در جمع پرشور بچه‌های مسجد گفت: گروه‌های نمایشی با تلاش توانستند ثابت کنند هنر راه مناسبی برای انتقال پیام دین و انقلاب است. هنرمندان در انتقال پیام مجهز به ابزار روز و فراگیر هستند اما باید توجه کرد با این ابزار دچار روزمرگی نشویم. 

وی با تشکر از دست‌اندر کاران برگزاری همایش تئاتر بچه‌های مسجد گفت: خوشبختانه در استان قم شاهد رشد چشمگیر بچه‌های مسجد هستیم. باید تلاش کنیم که این جایگاه را حفظ و تقویت کنیم. 

در ادامه از حجت الاسلام والمسلمین موسوی معاون فرهنگی هنری دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد قم به خاطر تلاش‌هایش در راستای برگزاری جشنواره تئاتر مسجد تجلیل شد.

موسوی نیز ضمن تشکر از حوزه هنری و دفتر مردمی تئاتر بچه‌های مسجد که با وجود مشکلات کار را پیش برده‌اند، تصریح کرد: جشنواره‌ای موفق است که جذب و ساماندهی، آموزش و رشد نیرو از جمله اهدافش باشد که ما این اتفاق را در این جشنواره می‌بینیم.

وی ادامه داد: تیمی که من دیدم کار خودشان را با حمایت یا بدون حمایت پیش برده‌اند و این موفقیت در سایه تلاش‌های حوزه هنری، ظرفیت بچه‌های مسجدی و در بستر مسجد اتفاق افتاده است.

معرفی برگزیدگان

در ادامه در دو بخش آقایان و بانوان در رشته‌های کارگردانی، بازیگری،‌نمایشنامه‌نویسی، موسیقی، پوستر، ‌طراحی صحنه، گریم و طراحی لباس و اکسسوار معرفی و از آن ها تجلیل شد.

همچنین دو نمایش «سرزمین زیتون» از مسجد حضرت ابوالفضل(ع) و  «خیر و شر» از مسجد حضرت امیر المومنین(ع) به عنوان برگزیده بخش آقایان به دبیرخانه جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد معرفی شد.

در بخش بانوان نیز دو نمایش «امانت خورشید» از مسجد حضرت ابوالفضل(ع) و «پروانه سفید» به عنوان آثار برگزیده معرفی شدند.

در چهارمین همایش تئاتر مردمی بچه‌های مسجد استان قم که از ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۲ آغاز شد ۳۶ گروه متقاضی در دو بخش آقایان و بانوان به رقابت پرداختند.

به گزارش ایسنا، این همایش توسط دبیرخانه تئاتر بچه‌های مسجد استان قم و با حمایت حوزه هنری قم و ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد قم و با هدف بالا بردن توان فرهنگی و هنری مساجد به ویژه در حوزه تئاتر برگزار شد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • وزیر ارشاددرگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی خراسان را تسلیت گفت
  • تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • پورثانی: کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان به‌زودی صادر می‌شود
  • صدور کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان؛ به زودی/ کاهش تنوع مدارس در دستور کار
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول