Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل هسته‌ای گفت: گزارش‎های گروسی نشان‌دهنده این است که ایران بیشترین همکاری داشته را با آژانس داشته است لذا به نفع آژانس است که این همکاری را ادامه دهد نه اینکه با ایجاد مشکلات جدید عملا مانع از این همکاری شود.

«حسن بهشتی‌پور»، کارشناس مسائل هسته‌ای، در پاسخ به اینکه آیا آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این حق را دارد که از هر مکانی که مدنظر دارد، بازدید کند؟ به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت:  آژانس حق دارد بر جاهایی که هسته ای اعلام شده، نظارت کند اما نمی‌تواند از جاهایی که هسته ای اعلام نشده، بازدید انجام بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منتها در پروتکل های الحاقی برای اعتمادسازی به شرطی که دلایل منطقی بیاورند و اسناد و مدارکی را ارائه کنند، این حق را برای آژانس قائل شدند، که آن هم مشروط به اجازه کشور میزبان است.

او افزود: در مورد این موضوع خاص این اختلاف وجود دارد که ایران می‌گوید هنوز از سوی آژانس اسناد و مدارکی جهت بازدید از مراکز مورد نظر، به صورت رسمی به ایران ارائه نشده است و آژانس صرف یک گزارش که دشمنان ایران، تهیه کردند می‌خواهد بازدید کند. اما مدیرکل آژانس تاکید بر بررسی دارد بنابراین در اینجا راه حل‌های میانه‌ای برای حل این مشکل وجود دارد لذا گروسی به تهران آمده است که بر روی این راه‌حل‌ها به توافق، برسند و بسیار این امیدواری وجود دارد که به توافق برسند و راه حل پیدا شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: آژانس در اطلاعیه‌ رسمی خود نمی‌گوید هسته‌ای است بلکه می گوید، درخواست کردیم که بازدید کنیم اما ایران، اجازه نداده است. آژانس در این مورد بهصورت قطعی قضاوت نمی‌کند بلکه می‌گوید باید بررسی کنم و از ایران اجازه می‌خواهد که آیا این گزارش که اسرائیلی‌ها دادند، صحت دارد یا خیر. لذا آژانس در جهت راستی آزمایی می‌خواهد این بررسی را انجام دهد که ایران هم می‌گوید در صورتی اجازه بررسی می‌دهم، مدارک اسرائیلی‌ها که براساس آن مدعی هستید در اختیارم بگذارید. لذا بحث بر روی این است که ببینند به چه صورت می‌توانند راهی برای حل مسئله پیدا کنند.

بهشتی‌پور در پاسخ به اینکه راه‌حلی وجود دارد؟ اظهار کرد: راه‌حل‌های متعدد وجود دارد که در خود پروتکل های الحاقی هم به بعضی از آنها، اشاره شده است. یکی از این راه‌حل‌ها به این ترتیب است مراکزی که به هر دلیلی اجازه دسترسی نمی‌دهد دستگاه‌هایی دارند که از بیرون محوطه می‌سنجند که آثار اورانیومی در آن محل وجود دارد یا خیر چرا که اگر آثار اورانیوم وجود داشته باشد بحث است که اینجا فعالیت هسته ای وجود دارد ولی اگر نداشته باشد، اصلا بحث هسته‌ای نیست. البته راه حل های دیگری هم وجود دارد. ضمن اینکه مذاکرات آژانس با کشورهای میزبان نه فقط با ایران بلکه با هر کشور دیگری، محرمانه است و بین خود آژانس وآن کشور می‌ماند.

او ادامه داد: این به این دلیل نیست که آن کشور  پنهان کاری می کند، بلکه به این دلیل است که ضرورتی ندارد اطلاعات آن کشور در خبرگزاری‌ها، منتشر شود و به اطلاع همه برسد. در نهایت منظور این است که فعالیت‌ها، مذاکرات و بازرسی‌ها جنبه محرمانگی دارند اما باید به این توجه کرد که گزارش گروسی مدیرکل محرمانه نیست و در روی سایت گذاشته می شود.

بهشتی‌پور در خصوص نقش سفر گروسی به ایران و تاثیر آن بر نزدیک شدن دیدگاه دو طرف خاطرنشان کرد: ادامه مذاکرات هم به نفع ایران است و هم به نفع آژانس. همچنان که ایران بیشترین و گسترده‌ترین همکاری‌ها را با آژانس داشته که در طول تاریخ آژانس، بی‌سابقه است و در هیچ دوره‌‎ای آژانس تا این حد در مورد هیچ کشوری بازرسی، بازدید و گزارش نداده است، همانطور که فقط در سال گذشته میلادی 300 بار از ایران بازدید کردند که از این تعداد بیش از 30 مورد به صورت سرزده از جاهایی بوده که از قبل اعلام نشده بود.

او در پایان یادآور شد: گزارش‎های گروسی نشان‌دهنده این است که ایران بیشترین همکاری را با آژانس داشته است لذا به نفع آژانس است که این همکاری را ادامه دهد نه اینکه با ایجاد مشکلات جدید، عملا مانع از این همکاری شود. تا زمانی که آژانس در چارچوب وظایف حقوقی و فنی حرکت کند، هیچ اختلافی با ایران به وجود نمی آید.۳

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انرژی اورانیوم ایران مشکلات هسته ای راه حل ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۳۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فتح خلیج فارس در قرن ۱۶ میلادی مانند فتح خرمشهر دارای اهمیت است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، مهدی دوستی ظهر دوشنبه، دهم اردیبهشت ماه در حاشیه آئین اختتامیه جشنواره بین المللی خلیج فارس اظهار داشت: روز خلیج فارس یادآور یکی از مجموعه فتوحات گسترده ملت ایران در طول تاریخ است.

وی با تاکید بر اهمیت روز ملی خلیج فارس، اخراج پرتغالی‌ها از این منطقه را مثل روزهای بزرگ شکست مغول‌ها، یونانی‌ها و رومی‌ها از ایرانیان دانست و افزود: فتح خلیج فارس به دست دلاور مردان ایرانی در سال ۱۶۲۲ میلادی مثل فتح خرمشهر بوده و اهمیت زیادی دارد.

استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه خلیج فارس خانه ما است گفت: این روز نشانه حراست از نمادهای هویتی و پاسداری از خلیج فارس است و امروز ما وظیفه مهمی برای دفاع از نام، محیط زیست و مردمان این منطقه، بر عهده داریم.

وی تصریح کرد: یکی از وظایف ما زنده نگه داشتن تاریخ و هویت خلیج فارس است که این هویت و تاریخ نشانه‌هایی مثل موسیقی، فرهنگ و آداب و رسوم دارد.

دوستی گفت: روز ۱۰ اردیبهشت ماه که روز فتح جزیره هرمز و حاکمیت ایرانیان بر تمام خلیج فارس است بهانه‌ای است که فرهنگ و هنر غنی منطقه را معرفی کنیم و یاد و نام خلیج فارس را زنده نگه داریم.

کد خبر 6092095

دیگر خبرها

  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • روز پسر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • فتح خلیج فارس در قرن ۱۶ میلادی مانند فتح خرمشهر دارای اهمیت است
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • به اندازه یک استخر هم از اقیانوس فرصت‌ها در آفریقا استفاده نکرده‌ایم
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • شهید آمریکایی راه مشروطه کیست؟! + فیلم