Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@22:03:41 GMT

توسعه لرستان در مسیر سبز گازرسانی

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۳۸۴۲

توسعه لرستان در مسیر سبز گازرسانی

به گزارش ایرنا ، شهرهای لرستان یکی پس از دیگری از نعمت گاز بهره مند شده اند و با وجود شرایط سخت گذر و کوهستانی حاکم بر این استان در حال حاضر تنها شهر شول آباد الیگودرز گازرسانی نشده که البته ایجاد این خدمت در این شهر با روند قابل قبولی در دست اقدام است.

۷۰ درصد جغرافیای لرستان در موقعیت کوهستانی واقع شده و همین هم نیز خدمات رسانی در حوزه های زیرساختی همچون گاز را با سختی هایی مواجه کرده که سخت گذر بودن راههای روستایی و البته پراکندگی روستاهای لرستان به ویژه در مناطقی همچون الیگودرز و دلفان، سختی خدمت به این مناطق را دوچندان کرده اما با این وجود گازرسانی به روستاهای محروم لرستان در چهار دهه یک اولویت بوده و همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه کمتر روستای واجد شرایط گازرسانی در لرستان وجود دارد که از این نعمت محروم باشد و یا در حال تامین زیرساخت های لازم برای این مهم نباشد، روستاهایی که سرمای زمستانشان را با شعله های گرم و امید بخش خدمات نظام جمهوری اسلامی و دولت سپری می کنند.

توسعه لرستان در مسیر سبز خطوط گازرسانی شتاب گرفته و گرمای این خدمت دل مردم لرستان را به نظام گرم کرده است.

گازرسانی به ۱۴۳۴ روستا طی ۸ سال دولت تدبیر

مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: تعداد روستاهای گازرسانی شده استان تا سال ۹۲ معادل ۲۹۳ روستا بوده که در طول ۲ دوره دولت تدبیر و امید یکهزار و ۴۳۴ روستای واجد شرایط، به این تعداد اضافه شده است.

کرم گودرزی افزود: این خدمت با رشد ۴۹۰ درصدی نسبت به سال ۹۲ یک اقدام بزرگ و اساسی برای تحول و توسعه روستاها محسوب می شود و اکنون تعداد روستاهای گازرسانی شده لرستان به یکهزار و ۷۲۷ مورد رسیده است.

وی ادامه داد: تعداد اشتراک روستایی گاز استان تا سال ۹۲ معادل ۵۹ هزار و ۳۱۷ مورد بوده که با اضافه شدن ۹۷ هزار و ۵۰۶ اشتراک جدید طی سال ۹۲ تا کنون به ۱۵۶ هزار و ۸۲۳ مورد افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت گازلرستان رشد تعداد مشترکان گاز روستایی ازسال ۹۲ تاکنون را ۵۴ درصد عنوان کرد و ادامه داد: ضریب گازرسانی روستایی استان تا قبل از دولت تدبیر و امید ۴۱ درصد بوده و در حال حاضر ۸۹ درصد می باشد.

گودرزی با اشاره به رتبه سوم استان از نظر تعداد روستاها در کشور تصریح کرد: گازرسانی به روستاها از عوامل بسیار مهم در توسعه رفاه، مهاجرت معکوس از شهر به روستا، ایجاد اشتغال و افزایش تولید است.

سال ۹۹ و گرمای شعله های گاز در ۳۰۱ روستا 

مدیرعامل شرکت گاز لرستان همچنین گفت: طرح گازرسانی به ۳۰۱ روستای استان در حال انجام است که از ابتدای امسال تاکنون طرح ۱۰۰ روستا افتتاح شده و پیش‌بینی می‌شود مابقی نیز تا پایان سال به بهره برداری برسد که با تحقق این مهم ضریب گازرسانی روستایی استان به ۹۱ درصد برسد.

کرم گودرزی افزود: برای این مهم ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد شد و با بهره برداری از طرح ها بیش از یکهزار و ۵۰۰ خانوار روستایی از نعمت گاز بهره مند می شوند.

وی با بیان اینکه بهره برداری از طرح گازرسانی ۳۰۱ روستا ضریب این خدمت را در لرستان به بیش از۹۱ درصد ارتقا می دهد تصریح کرد: بررسی و مطالعات گازرسانی به ۱۷۹ روستا نیز انجام و مقدمات پیمان سپاری آن انجام شده که با تحقق این برنامه ریزی در سال ۱۴۰۱ ضریب بهره مندی روستاهای استان به بیش از ۹۸ درصد ارتقا خواهد یافت.

گازرسانی به ۶ شهر لرستان از سال ۹۲ تا ۹۷

گودرزی در خصوص گازرسانی شهرهای استان نیز گفت: سال ۹۲ تعداد شهرهای بهره مند از خدمت گاز در لرستان ۲۰ مورد بوده که تا سال گذشته ۶ شهر به این تعداد افزوده شده و هم اکنون کار گازرسانی به شول آباد الیگودرز به عنوان آخرین شهر بدون گاز، در دست اقدام است.

وی ادامه داد: در این مدت تعداد اشتراک های شهری از ۲۹۴ هزار و ۱۱۳ مورد به ۳۸۷ هزار و ۷۹۷ مورد رسیده به این معنا که طی حدود هفت سال گذشته ۹۳ هزار و ۶۴۸ اشتراک جدید گاز در شهرهای استان ایجاد شد.

مدیرعامل شرکت گازلرستان تصریح کرد: ضریب نفوذ گازرسانی شهرهای استان در سال ۹۲ معادل ۹۷ درصد بوده که اکنون ۹۹.۸ درصد می باشد.

لرستان سبز با اتمام عملیات گازرسانی به "شول‌آباد" الیگودرز 

مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: عملیات گازرسانی به "شول‌آباد" الیگودرز با پوشش جمعیت پنج هزار نفر در دست اقدام است که تلاش می‌شود این طرح تا پایان امسال تکمیل و بهره‌برداری شود.

گودرزی اظهار داشت: اتمام گازرسانی به شهر شول آباد و روستاهای اطراف از اولویتهای مهم شرکت گاز استان لرستان می باشد که باید با انجام دقیق توصیه های فنی و عملیاتی در راستای افزایش ایمنی و کیفیت  اجرایی شود.

وی با تاکید بر استفاده از تمام توان و ظرفیت لازم جهت اتمام پروژه و تزریق گاز تا انتهای سال جاری اظهار داشت : دستگاه نظارت، مشاور و پیمانکار باید با برنامه ریزی دقیق، مدیریت پروژه و افزایش گروههای اجرایی اهتمام ویژه ای برای افزایش سرعت عملیات اجرای خطوط در بخش خط تغذیه گاز محور شول آباد داشته باشند . 

 وی ادامه داد: این پروژه شامل ۴۰ کیلومتر خط تغذیه‌، ۱۰۰ کیلومتر خط توزیع و سه ایستگاه تقلیل فشار بوده که تا کنون هشت کیلومتر خط تغذیه، ۳۲ کیلومتر مسیر سازی خط تغذیه و ۶۵ کیلومتر خط توزیع انجام شده است.

گودرزی اضافه کرد: با بهره برداری از این پروژه  به ارزش ۳۳ میلیارد تومان پنج هزار خانوار شهری و روستایی از نعمت گاز طبیعی بر خوردار می شوند و شهر شول آباد به عنوان آخرین شهر فاقد گاز استان از این نعمت برخوردار خواهد شد. 

معرفی چگنی به عنوان شهر سبز مصرف گاز تا سال ۱۴۰۰

مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: پیش بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۰ با گازرسانی به تمام روستاهای واجد شرایط شهرستان چگنی این منطقه به عنوان شهرستان سبز معرفی شود.

گودرزی افزود: در راستای گسترش عدالت اجتماعی و افزایش رفاه مردم، گازرسانی به ۶۳ روستای شهرستان چگنی با سرعت مطلوب در حال اجرا است.

وی ادامه داد: یکی از مهم ترین اولویت های شرکت گاز استان در سالجاری تسریع در گازرسانی روستایی بوده و با تکمیل این پروژه ها که عمدتا مربوط به بخش شاهیوند می باشند ضریب گازرسانی به جمعیت روستایی واجد شرایط شهرستان چگنی به عدد۹۶ درصد خواهد رسید و در صورت ادامه روند کنونی چگنی سال ۱۴۰۰ شهرستان سبز معرفی می شود.

وی همچنین با بیان اینکه پروژه های گازرسانی به ۸۷ روستای شهرستانهای خرم آباد و چگنی در دست اجرا است بیان کرد: تاکنون ۱۰۰درصد جمعیت شهری شهرستان خرم آباد از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده و با تکمیل پروژه های در دست اجرای ۲۴ روستا، ضریب نفوذ گازرسانی به جمعیت روستای واجد شرایط شهرستان به ۹۷درصد خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت گاز لرستان با اشاره به اهمیت اجرای پروژه های بازسازی و مقاوم سازی جهت افزایش تاب آوری شبکه گاز افزود: پروژه بازسازی لوله انتقال گاز در محل عبور از عرض رودخانه چم دیوان که در سیل سال گذشته آسیب جدی دیده بود  به پایان رسیده و باعث تامین جریان گاز پایدار و ایمن به شهر دوره ، روستاها و صنایع این منطقه شده است. 

گودرزی اضافه کرد: با توجه به زیر ساختهای گازرسانی مناسب موجود در استان هیچ گونه محدودیتی برای استفاده صنایع از گاز طبیعی به عنوان سوختی پاک و ارزان وجود ندارد.

افزایش صنایع سبز لرستان از ۴۰۴ به یکهزار و ۴۳۳ واحد

گودرزی اضافه کرد: همچنین تعداد صنایع گازرسانی شده  لرستان در سال ۹۲ معادل ۴۰۴ واحد بوده که بااقدامات اساسی انجام شده در این سال ها به یکهزار و ۴۳۳ واحد رسیده که این رقم نقش بسیار مهمی در صرفه جویی مصرف و استفاده از انرژی پاک دارد.

وی اظهار داشت: همچنین میزان خطوط توزیع گاز استان از سه هزار و ۴۳ کیلومتر در سال ۹۲ با اجرای  چهار هزار و ۳۹۴ کیلومتر خط جدید، اکنون به هفت هزار و ۴۳۴ کیلومتر افزایش یافته است.

افتتاح ۴۱ میلیارد تومان طرح گازرسانی در هفته دولت

مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: همچنین  همزمان با آغاز هفته دولت ۱۹۵ طرح ازجمله گازرسانی به ۶۶ روستای استان بهره برداری می شود.

گودرزی افزود: علاوه بر گازرسانی به این تعداد روستا، ۱۲۷ مشترک صنعتی و ۲ مکان ستادی شرکت از نعمت گاز بهره مند شده اند که در مجموع برای این پروژه ها ۴۱ میلیارد تومان تامین و هزینه شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای سالجاری تاکنون گازرسانی به ۱۰۰ روستا و ۱۴۰ مشترک صنعتی از جمله نیروگاه خرم آباد، تلمبه خانه شهید سیفی آسار، شهرک صنعتی و مینی پالایشگاه پلدختر و چهار طرح مقاوم سازی سازی شبکه اجرا شده است.

برچسب‌ها شرکت ملی گاز ایران هفته دولت توسعه ایران گاز رسانی توسعه روستایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت ملی گاز ایران هفته دولت توسعه ایران گاز رسانی توسعه روستایی شرکت ملی گاز ایران هفته دولت توسعه ایران گاز رسانی توسعه روستایی میلیارد تومان سال ۹۲ معادل بهره برداری تعداد روستا نعمت گاز واجد شرایط کیلومتر خط گاز استان خط تغذیه شول آباد بهره مند پروژه ها تا سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۳۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تعطیلی و یا نیمه‌فعال بودن واحدهای صنعتی یکی از چالش‌های حوزه تولید و اشتغال لرستان محسوب می‌شود، موضوعی که موجب شده بسیاری از فرصت‌های شغلی در این استان از دست برود.

در لرستان واحدهای صنعتی بسیاری وجود دارد که روزگاری در نوع خود از بهترین واحدهای اقتصادی در کشور محسوب می‌شدند، اما طی سال‌های گذشته و اخیر به دلیل برخی مسائل و مشکلات این واحدها دیگر آن پویایی گذشته را ندارند و به طور عمده رو به تعطیلی رفته‌اند.

«پارسیلون» خرم‌آباد که همواره از آن به‌عنوان «زخم کهنه» صنعت لرستان یاد می‌شود، سال‌هاست که تعطیل شده است، مجموعه‌ای که کارگران زیادی در آن مشغول به کار بودند و سهم خوبی در حوزه اشتغال و تولید لرستان بر عهده داشت.

متأسفانه این کارخانه بعد از واگذاری به بخش خصوصی دچار مشکلات متعددی شد و همین امر موجب تعطیلی و از کار بیکار شدن بیش از دو هزار کارگر آن شد.

در سال‌های اخیر پیگیری برای احیای این مجموعه صنعتی از سوی برخی از مسئولان لرستان در دستور کار قرار گرفت، یکی از روش‌هایی که برای احیا و فعالیت مجدد این مجموعه در دستور کار قرار گرفت، تبدیل‌شدن آن به منطقه ویژه اقتصادی بود، موضوعی که علی‌رغم وعده‌های مسئولان همچنان عملیاتی نشده است.

امروز معاون اجرایی رئیس‌جمهور از این مجموعه بازدید و بر لزوم تعیین تکلیف این مجموعه تأکید کرد.

سرمایه‌گذار اراده‌ای برای احیای مجموعه ندارد

بهمن جعفری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در جریان بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از این مجموعه، اظهار داشت: بر اساس اعلام کارشناسان با یک بازسازی و از طریق تعدادی دستگاه جدید، امکان تولید در این مجموعه وجود دارد تا به نقطه سربه‌سر برسد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ با حضور رئیس‌جمهوری و سفر دولت سیزدهم به لرستان مصوبه‌ای مبنی بر اینکه بانک‌هایی که طلب از این مجموعه دارند، با شرکت «آتیه دماوند» یک کنسرسیوم تشکیل و نسبت به تأمین منابع مالی آن اقدام کنند تا مجموعه احیا شود، گفت: از طرف دیگر، مجوزی از قبل باتوجه‌به مصوبات مجلس در قالب لایحه‌ای که دولت به مجلس داده بود، تصمیم بر این شد که این مجموعه در بین مناطق ویژه اقتصادی قرار گیرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، ادامه داد: با حضور کارشناسان مجمع تشخیص مصلح نظام، این مجموعه به‌عنوان منطقه ویژه اقتصادی معرفی شد، استاندار وقت و معاونت اقتصادی ایشان بالغ بر ۵۰ جلسه دراین‌رابطه برگزار تا این مصوبه دولت عملیاتی شود.

جعفری، تصریح کرد: تأکید استاندار سابق نیز بر این بود که در صورت احیای این واحد، مجموعه را برای تبدیل به منطقه ویژه اقتصادی معرفی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه شرکت آتیه دماوند ۸۷ درصد سهام این مجموعه را دارد؛ اما اراده‌ای از سوی این شرکت برای احیای مجموعه وجود نداشت، گفت: در این راستا استاندار سابق تأکید کردند که مجموعه به بخش خصوصی واگذار شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، گفت: در راستای واگذاری به بخش خصوصی هم این مجموعه چون تعطیل شده بود و هیچ مجمع‌عمومی سالانه‌ای هم برایش تشکیل نشده بود، فاقد صورت‌های مالی بود، گفت: به همین دلیل برای شرکت حسابرس ویژه انتخاب شد، تمامی دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت احصا شد، در نهایت توسط کارشناسان رسمی دادگستری ارزش‌گذاری شد.

مجموعه باید به بخش خصوصی واگذار شود

جعفری، بیان داشت: مبلغ این مجموعه نیز دو هزار میلیارد تومان تعیین شد، دو مرحله مزایده نیز در نیمه دوم ۱۴۰۲ برگزار شد که سرمایه‌گذاران برای آن مراجعه نکردند، این در حالی است که اطلاع‌رسانی به هلدینگ‌های بزرگ، انجمن صنعت نساجی کشور و… صورت گرفت.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ جلسه ستاد تسهیل را برگزار و یکی از بدهی‌های این مجموعه مبلغ ۵۳ میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بود که ۲۹ میلیارد تومان تخفیف گرفتند و قرار شد که ۲۴ میلیارد تومان دیگر را تسویه کنند، افزود: از این مبلغ هم دو قسط یک میلیاردتومانی مانده و در صورت پرداخت عملاً دیگر بدهی با تأمین اجتماعی نخواهد داشت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، تصریح کرد: در حوزه مالیات نیز ۱۴.۶ میلیارد تومان بدهی داشت که در ستاد تسهیل مصوب شد و ۱۰ میلیارد تومان آن بخشوده شد و چهار میلیارد ماند که از سوی شرکت آتیه دماوند تسویه شد.

جعفری، گفت: به آب منطقه‌ای هم ۹ میلیارد تومان بدهی داشت که بر اساس مصوبه ستاد تسهیل استان، هشت میلیارد تومان آن معاف و یک میلیارد تومان دیگر آن پرداخت شد، بدهی برق آن هم پرداخت شد.

وی با تأکید تاکید کرد: برخی از بانک‌ها هم از مجموعه طلب دارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با بیان اینکه الان این مجموعه در مرحله واگذاری مجدد است، گفت: شرایط واگذاری مجموعه تسهیل و به بخش خصوصی واگذار شود، الان دو بخش خصوصی متقاضی مجموعه هستند.

سرمایه‌گذار باید خودش را اثبات کند

محسن منصوری معاون اجرایی رئیس‌جمهور در واکنش به سخنان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، اظهار داشت: برای اینکه سرمایه‌گذار اثبات کند می‌تواند بار سنگین منطقه ویژه اقتصادی را بردارد، اول خودش را ثابت کند و فعالیت خود را آغاز کند، سپس بارگذاری جدید را در این مجموعه انجام دهد.

وی گفت: روشن است که کسی با این شرایط مجموعه را خریداری نمی‌کند، علت آن هم ارزش‌گذاری دو هزار میلیاردتومانی برای مجموعه است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور، افزود: نزدیک به ۹۰ درصد سهام این مجموعه از آن بانک صنعت و معدن است، اگر می‌دانستیم این موضوع را، مدیرعامل این بانک را امروز همراه خود می‌آوردیم، تا آن را تعیین تکلیف کنیم.

منصوری گفت: بااین‌وجود به نظرم مشکل مجموعه قابل‌حل است، سهام عمده این مجموعه مربوط به یک بانک است، این بانک، بانک دولت است و ملاحظات حاکمیتی را رعایت می‌کند و قابل‌حل و فصل است.

وی، افزود: با مدیرعامل این بانک در مسیر صحبت خواهم کرد که مشکل مجموعه را حل کنند.

صاحب کارخانه باید تعیین تکلیف کند

ابوطالب شفقت استاندار لرستان نیز در جریان این بازدید، تأکید کرد: شرکت آتیه دماوند باید دررابطه‌با این مجموعه به‌عنوان سهام‌دار اصلی تصمیم خود را باید بگیرد.

وی ادامه داد: این شرکت باید اعلام کند که می‌خواهد این مجموعه را واگذار کند یا نه دلیل اینکه نمی‌تواند مجموعه را فعال و احیا کند را اثبات کند، اگر نمی‌تواند فعال کند ما باید دنبال بخش خصوصی برویم و راه‌های دیگر را طی کنیم.

استاندار لرستان، تأکید کرد: شرکتی که صاحب کارخانه است و باید تعیین تکلیف کند.

کد خبر 6099474

دیگر خبرها

  • بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان
  • تامین سرانه‌های آموزشی گرمدره با تخصیص اراضی دولتی
  • کردستان معین استان هرمزگان در امر گازرسانی است
  • پیشرفت ۷۰ درصدی طرح جهاد آبرسانی لرستان
  • پایش کیفیت آب لرستان در ۲۴ آزمایشگاه
  • آغاز عملیات گازرسانی به مجتمع دامپروری شهر کیان
  • اجرای بیش از ۱۱۵۸ کیلومتر شبکه گاز در فارس
  • توسعه و پیشرفت بی سابقه بولینگ و بیلیارد لرستان
  • جهاد آبرسانی در ۱۲۵ روستای لرستان
  • شرکت در انتخابات یک حق و تکلیف ملی است