Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@13:41:43 GMT

مصرف کافئین در دوران بارداری خطرناک است؟

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۳۸۸۹

مصرف کافئین در دوران بارداری خطرناک است؟

آفتاب‌‌نیوز :

گرچه تا پیش از این گفته می‌شد زنان باردار می‌توانند روزانه دو فنجان قهوه مصرف کنند و این امر صدمه‌ای به جنین وارد نمی‌کند، اما محققان حالا می‌گویند که مصرف هر مقدار کافئین برای زنان باردار خطرناک است.

طبق مقاله‌ی تحلیلی منتشر شده در وبسایت علمی BMJ Evidence Based Medicine مصرف هر مقدار کافئین در دوران بارداری برای جنین مضر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تا پیش از این نهاد‌های رسمی بهداشتی اعلام کرده بودند محدود کردن مصرف کافئین در دوران بارداری به حداکثر ۲۰۰ میلی گرم در روز که معادل ۲ ماگ قهوه فوری است، ایرادی ندارد.

تحقیق جدید کار محققانی از دانشگاهی در ایسلند است. آن‌ها می‌گویند تحلیل‌های آن‌ها از تحقیقات پیشین نشان داده میان مصرف کافئین در زنان باردار و افزایش ریسک بروز مشکلات شدیدی ارتباط وجود دارد؛ از جمله سقط جنین، مرگ نوزادان در هنگام تولد، کم بودن وزن نوزاد هنگام تولد، پایین بودن وزن جنین به نسبت مدت زمان بارداری و سرطان خون شدید در دوران کودکی.

به علاوه برخی تحقیقات از وجود ارتباط میان مصرف کافئین در دوران بارداری و بروز چاقی در دوران کودکی حکایت دارد.

این دانشمندان می‌گویند شواهد و قرائن علمی حاکی از مضر بودن مصرف کافئین در دوران بارداری است.

اما کنار گذاشتن مصرف چای و قهوه ممکن است برای بسیاری از زنان دشوار باشد، چرا که هر دو رایج‌ترین نوشیدنی‌های دنیا بعد از آب هستند.

با این حال دانشمندان می‌گویند گرچه یافته‌های این تحقیق مدرک دیگری است دال بر لزوم محدود کردن مصرف کافئین در دوران بارداری، اما لازم نیست زنان باردار مصرف کافئین را به کلی قطع کنند.

به گفته‌ آن‌ها این مصرف زیاد کافئین در دوران بارداری است که می‌تواند منجر به سقط جنین، کم بودن وزن نوزاد در هنگام تولد و شاید چاقی در دوران کودکی شود، امری که ریسک بروز مشکلات جسمی در سنین بالاتر را افزایش می‌دهد.

محققان می‌گویند همانطور که تحقیقات قابل اتکای دیگر نشان داده لزومی به ترک کامل مصرف کافئین در دوران بارداری نیست، چرا که گرچه توصیه به محدودتر کردن مصرف کافئین می‌شود، اما این ریسک‌ها بسیار پایین هستند.

منبع: روزیاتو

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کافئین دوران بارداری مصرف کافئین در دوران بارداری زنان باردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۳۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور

رئیس قرارگاه نفس کشور گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۳ هزار مورد جلوگیری از سقط عمد جنین سالم در نقاط مختلف کشور توسط مرکز نفس انجام شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محسن ذاکریان در همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد که با همکاری بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی و جمعیت هلال احمر استان امروز در اردوگاه فرهنگی و تربیتی امام رضا(ع) مشهد برگزار شد، اظهارداشت: آمار‌های غیررسمی در کشور نشان می‌دهد که سالانه بین 250 تا 500 هزار سقط عمد در سطح کشور انجام می‌شود، عددی که بسیار نگران‌کننده بود و لازم است تا همه دستگاه‌ها در این زمینه فعالیت‌های جدی کنند.

وی تصریح کرد: مرکز نفس در سال 1400 کار خود را در مشهد و با هدف جلوگیری از سقط عمد جنین سالم آغاز کرد و تاکنون بیش از 3 هزار مورد جلوگیری از سقط عمد جنین سالم در نقاط مختلف کشور توسط مرکز نفس انجام شده است.

رئیس قرارگاه نفس کشور و مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی ادامه داد: بیشترین دلیل سقط عمد در کشور ناسازگاری زوجین و احساس عدم امنیت بوده است.

ذاکریان با ذکر این نکته که مهمترین برنامه امسال مرکز نفس شامل توانمندسازی نیروهای شاغل در مرکز نفس سراسر کشور و گسترش و شبکه سازی در این زمینه بوده است، تاکیدکرد: در این مسیر تلاش‌های زیادی از گذشته تاکنون شده و امیدواریم که بتوانیم در آینده روی کاهش بیش از پیش و صفر شدن آمار سقط جنین سالم و همچنین افزایش جمعیت کشور که در راستای تحقق موضوع جوانی و افزایش جمعیت مورد تاکید مقام معظم بوده موثر باشیم.

وی ضمن اشاره به مسئله آموزش و آگاهی بخشی به گروه‌های هدف و مخاطبان اصلی، بیان کرد: در همین راستا جلساتی برای پرسنل مراکز جامعه سلامت و بهورزها برگزار شده است و معتقدیم که باید در حوزه اطلاع‌رسانی و تبیین و حمایت از مادران تلاش وافری داشت تا که معضل سقط جنین سالم در سراسر کشور حل و فصل شود.

حمایت‌های مرکز نفس در حوزه مشاوره‌ای، معیشتی، درمانی و دارویی 

حسن رجبی، رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی، نیز اظهارداشت: مرکز مردمی نفس در روز ملی جمعیت و در 30 اردیبهشت ماه سال 1400 و با همکاری جمعی از متخصصان حوزه علوم پزشکی شامل پزشکان، پرستاران و ماماها و با مدیریت تکتم زاده‌احمد در مشهد آغاز به کار کرد و این مجموعه با هدف جلوگیری از سقط جنین‌های سالم فعالیتش را در 3 حوزه شناسایی، فرهنگ‌سازی و حمایت پیش می‌برد.

وی افزود: در مرکز نفس حمایت همه جانبه از خانواده‌هایی که به دلایل مختلف مبادرت به سقط جنین می‌کنند صورت می‌پذیرد.

رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه در مرکز نفس مادران باردار تحت حمایت قرار می‌گیرند و در طی 9 ماه دوره بارداری بسته‌های کمک معیشتی دریافت می‌کنند، خاطرنشان کرد: مرکز نفس با همکاری پزشکان متخصص زنان، افرادی را که قصد سقط جنین دارند شناسایی می‌کند و با حمایت همه جانبه از این خانواده، آنها را در جهت حفظ فرزند در راه خود و تولد یک نوزاد سالم یاری می‌کنند.

رجبی با اشاره به اینکه حمایت‌های مرکز نفس در 4 حوزه مشاوره‌ای، معیشتی، درمانی و دارویی است، بیان کرد: خدمات مشاوره‌ای شامل روانشناسی و تشویق به حفظ فرزند در راه به عنوان یک بزرگ الهی، خدمات معیشتی شامل بسته‌های غذایی، سیسمونی و شیرخشک، خدمات پزشکی و درمانی شامل ویزیت‌های رایگان پزشکی و خدمات دارویی شامل حمایت‌های دارویی و تامین داروهای مورد نیاز بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در مرکز نفس کارهای بسیارخوبی در طول 3 سال اخیر صورت پذیرفته و نتیجه آن منجر به انصراف بیش از 3 هزار خانواده از تصمیم نادرست سقط جنین سالم که عمده آن به دلیل مسائل مالی بوده، شده است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید
  • ماته؛ چای گیاهی محبوب فوتبالیست‌ها که لاغرتان می‌کند!
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟