Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@04:54:02 GMT

نقش گلخانه‌ها در رونق کشاورزی

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۳۹۴۱

نقش گلخانه‌ها در رونق کشاورزی

کشاورزی یکی از مهمترین بخش‌های نظام اقتصادی به شمار می‌رود از این رو توسعه این مهم از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. در همین راستا برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌های توسعه‌ای در این بخش هر چند کند و آهسته اما همواره در دستور کار دولت‌ها قرار داشته است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، افتتاح و بهره‌برداری از طرح‌های گوناگون در هفته دولت، سنتی دیرینه به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا در سال جاری نیز این سنت ادامه یافته و به گفته عباس رضایی، استاندار اصفهان، در مجموع ۱۸۸۴ پروژه با اعتبار سه هزار و ۴۲۰ میلیارد تومان به مناسبت هفته دولت سال جاری بهره‌برداری می‌شود که از این تعداد ۴۷۷ پروژه مربوط به شرکت مخابرات و شرکت ارتباطات سیار خواهد بود.

اما در میان این پروژه‌ها، خبر از افتتاح طرح‌های زیادی در حوزه کشاورزی استان نیز به گوش می‌رسد. مهرداد مرادمند، رئیس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان در همین خصوص می‌گوید: تعداد ۱۶۶ طرح با اعتباری بالغ بر ۲,۴۱۸ میلیارد ریال و اشتغال‌زایی ۵۵۴ نفر در هفته دولت افتتاح می‌شود. این طرح‌ها در قالب ۸۰ طرح آب‌وخاکی، ۳۸ پروژه در حوزه تولیدات گیاهی، ۱۸ پروژه در حوزه تولیدات دام و طیور و آبزیان و ۳۰ پروژه نیز در قالب پروژه‌های امور عشایر، منابع طبیعی و تعاون روستایی بهره برداری می‌شود.

کشت گلخانه‌ای راهی مطمئن برای رونق کشاورزی

بر اساس آمارهای موجود، زمین‌های کشاورزی اصفهان مساحتی برابر با ۵۶۸ هزار هکتار (معادل پنج درصد از مساحت استان) و ۳.۹ درصد از اراضی کشور را تشکیل می‌دهد.

همچنین ۱۸۵ هزار نفر در بخش کشاورزی استان مشغول به فعالیت هستند که ۱۱ درصد از اشتغال اصفهان را تشکیل و هفت درصد از تولید ناخالص ملی این استان را به خود اختصاص می‌دهند. بنابراین جایگاه صنعت کشاورزی اصفهان در کشور قابل توجه است.

از میان طرح‌های مختلفی که به مناسبت هفته دولت افتتاح می‌شود، "گلخانه امین" است که در مساحتی بالغ‌بر ۲۰۰ هزار مترمربع در شهرستان شهرضا و اعتبار ۶۱۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری می‌رسد و اشتغال ۲۰۰ نفر را نیز به ارمغان خواهد داشت. این طرح را می‌توان شاخص‌ترین طرح سازمان جهاد کشاورزی به شمار آورد که در این بازه زمانی افتتاح می‌شود.

لازم به ذکر است که اصفهان به‌عنوان اصلی‌ترین کانون کشاورزی کشور با سابقه‌ای طولانی، موقعیت جغرافیایی و وضعیت آب و هوایی نیازمند مصرف بهینه آب است بنابراین توسعه گلخانه‌ها در این استان از اهمیت قابل توجهی برخوردار که اجرای این مهم نیز مستلزم حمایت‌های مختلف به ویژه حمایت‌های مالی و سرمایه‌گذاری است.

واقعیت آن است که کشت گلخانه‌ای به‌عنوان روشی پیشرفته می‌تواند راهی مطمئن برای رونق کشاورزی به خصوص در مناطق کم‌آب محسوب شود. محصولات این نوع کشت برخلاف باور عموم، به دلایل کنترل آفات و بیماری‌ها و همچنین شرایط محیطی مناسب و رسیدگی دقیق‌تر، از کیفیت بالایی برخوردار است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای تولیدات کشت سنتی باشد.

باید توجه داشت که بحران آب و کاهش چشمگیر منابع آبی، چالشی بزرگ برای همه کشورها محسوب می‌شود بنابراین لازم است بر افزایش بهره‌وری در مصرف آب به صورت عملی تاکید شود. بر همین اساس برای مقابله با تنش آبی کشور، توسعه کشت محصولات گلخانه‌ای به‌عنوان جایگزین کشت سنتی راهکاری برای برون‌رفت از این چالش جدی خواهد بود.

۵۰ درصد از گلخانه امین به بهره‌برداری رسیده است

احمدرضا رئیسی زاده، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، در گفتگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با اهمیت کشت گلخانه‌ای با اشاره به بهره‌برداری ۱۶۶ پروژه در این بخش با قابلیت ایجاد ۵۵۴ فرصت شغلی جدید می‌گوید: از این تعداد ۳۸ پروژه و ۳۹۰ فرصت شغلی مرتبط با بخش تولیدات گیاهی و گلخانه‌ای و عمدتاً این گلخانه‌ها در مناطق جنوبی و غربی استان قرارگرفته‌اند.

وی با اشاره به طرح گلخانه امین می‌افزاید: تا به حال ۵۰ درصد این طرح به بهره‌برداری رسیده و مابقی نیز در نیمه دوم سال جاری بهره‌برداری می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با تأکید بر اهمیت توسعه کشت گلخانه‌ای می‌گوید: مساحت گلخانه‌های اصفهان از یک هزار و ۸۴۰ هکتار در دو سال قبل اکنون به دو هزار هکتار رسیده که این میزان گلخانه در طول سال قادر خواهد بود ۳۷۰ هزار تن انواع محصولات سبزی و صیفی مانند خیار، گوجه، فلفل دلمه‌ای رنگی، بادمجان، توت‌فرنگی، سبزی برگی و غده‌ای تولید کند.

رئیس زاده تصریح می‌کند: سالانه ۱۶۰ میلیون شاخه واصله انواع گل و گلدان و گیاه تزئینی در ۱۸۰ هکتار گلخانه این منطقه تولید می‌شود که شامل شاخه بریده، گیاهان کاشانه‌ای، درخت و درختچه، گل‌های فصلی و نشایی است، همچنین سالانه بیش از ۵۰ هزار تن انواع محصولات گلخانه‌ای از این استان به خارج کشور صادر می‌شود.

وی خاطرنشان می‌کند: یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های وزارتخانه، در توسعه کشت گلخانه‌ای جذب بازارهای کشورهای دیگر است و اکنون انواع محصولات سبزی و صیفی مانند خیار، گوجه، فلفل دلمه‌ای رنگی، بادمجان، توت‌فرنگی، سبزی برگی و غده‌ای به همراه گل‌های تزئینی، از مهم‌ترین محصولات صادراتی از استان به کشورهای خارجی است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان می‌گوید: با توجه به ارزآوری، اشتغال‌زایی و صرفه‌جویی کشت محصولات گلخانه‌ای، تسهیلات لازم در اختیار متقاضیان واجدالشرایط گذاشته می‌شود؛ تسهیلات بلندمدت ۸۰ درصد از هزینه‌های ایجاد یک گلخانه را شامل می‌شود.

اهمیت کشت گلخانه‌ای، در طرح‌های هفته دولت مشخص است

رسول محمدی، کارشناس بخش کشاورزی، در رابطه با مزایای کشت گلخانه‌ای به خبرنگار ایمنا می‌گوید: اصفهان از استان‌های پیشرو در زمینه کشت گلخانه‌ای است به‌طوری‌که حدود هزار و ۵۰۰ واحد گلخانه در استان مستقر است و بیش از ۲۰ هزار نفر به‌طور مستقیم در این مراکز فعالیت دارند.

این کارشناس می‌افزاید: استقبال از این نوع کشت به دلیل مزیت‌های آن است. در زمان‌هایی که قیمت محصولات فصل در حال افزایش است و یا با کمبود عرضه برخی از محصولات روبرو هستیم، این محصولات گلخانه‌ای می‌توانند در زمان‌هایی خارج از فصل هم عرضه شوند. همچنین می‌توان محصولات و گل‌های جدیدی پرورش داد که معمولاً در هر اقلیم منطقه‌ی رشد نمی‌کنند.

وی اظهار می‌کند: محصولات گلخانه‌ای به‌غیر از تأمین نیاز داخلی ارزآوری بسیار خوبی برای کشور دارد که شاید با دیگر انواع کشت قابل قیاس نباشد. اشتغال‌زایی نیز مزیت دیگر این فعالیت است که نسبت به روش معمول بسیار بیشتر است با این دلیل که فعالیت در گلخانه در همه ایام سال انجام می‌شود اما درروش غیر گلخانه، زمین تنها چند ماه زیر کشت است و مابقی سال کشاورز بیکار می‌شود.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان می‌کند: دریافت تسهیلات از مزایای دیگری است که هر شخص سرمایه‌گذار باوجود زمین زراعی و آب کافی می‌تواند از تسهیلات بانکی با بازپرداخت پنج‌ساله و با یک سال تنفس بهره‌مند شود. باید توجه کرد که اهمیت کشت گلخانه‌ای در استان اصفهان به اندازه‌ای پررنگ است که بخشی از پروژه‌های افتتاحی در هفته دولت به طرح‌های مربوط با این نوع کشت اختصاص دارد.

گزارش از: نفیسه زمانی نژاد خبرنگار اقتصادی ایمنا

کد خبر 440823

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کشاورزی جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی بخش کشاورزی صنعت کشاورزی محصولات گلخانه اي کشت گلخانه ای تولیدات گلخانه ای رونق کشاورزی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سازمان جهاد کشاورزی اصفهان محصولات گلخانه ای بهره برداری بهره برداری کشت گلخانه ای گلخانه ای گلخانه ها هفته دولت پروژه ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۳۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در شبکه اجتماعی ویراستی در خصوص توسعه صنعت فضایی در کشور گفت: توسعه کاربردهای صنعت فضایی جز محورهای مهم برنامه ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور است.

وی افزود: در این راستا، پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی و هوش مصنوعی از مأموریت‌های پژوهشگاه فضایی و مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات در تعامل با وزارت جهاد کشاورزی است که الحمدلله در حال پیشرفت است.

کد خبر 6090531 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در گلستان
  • پیش بینی برداشت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در استان گلستان
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان