Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@00:24:00 GMT

۲۱ آیین محرم و صفر بوشهر ثبت ملی شد

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۴۲۸۶

۲۱ آیین محرم و صفر بوشهر ثبت ملی شد

سودابه معموری مسئول ثبت آثار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، بیان کرد: ۷۰ اثر ناملموس یا معنوی به نام این استان ثبت ملی شده که ۲۱ اثر آن مربوط به عزاداری‌های ایام محرم و صفر است.

او نوحه خوانی و نوا‌های مداح ماندگار بوشهری جهانبخش کردی زاده را از جمله این آثار عنوان کرد و افزود: سینه زنی بوشهری، ساخت ساز‌های سنتی که در ایام سوگواری نواخته می‌شود، مراسم مَختَک یا گهواره علی اصغر، مراسم علم گردان در درودگاه روستایی از توابع بخش سعدآباد در شهرستان دشتستان، از دیگر آثار ثبت شده در استان بوشهر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول ثبت آثار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بوشهر با اشاره به برگزاری تعزیه امام و حسین(ع) و یاران با وفایش در ماه محرم بیان کرد: تعزیه در نقاط مختلف استان برگزار می‌شود که همه آن‌ها با شماره ثبتی ۱۹ به نام استان بوشهر ثبت ملی شده است. 

او با اشاره به آیین‌های رو به فراموشی در استان بوشهر گفت: مراسم شب یازدهم محرم در روستای هلیله شهرستان بوشهر رو به فراموشی بود که اطلاعات مربوط به این آیین تدوین شده است و در تلاشیم این را با کمک رسانه‌ها برای مردم آگاه سازی کنیم.

مسئول ثبت آثار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر عنوان کرد: در این مراسم مردم در تنور‌های خانه هایشان چراغ فانوسی را روشن می‌گذاشتند و جای سر بریده‌ای را در تنور ایجاد می‌کردند تا ین گونه ارادت خود را به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نشان دهند.

معموری ادامه داد: این روز‌ها با توجه به استفاده کمتر مردم از تنور این آیین رو به فراموشی بود که در تلاشیم از طریق فعالیت‌های رسانه‌ای و کار‌های فرهنگی آن را زنده نگه‌داریم.

او همچنین بیان کرد: شال انداختن آیینی است که در پایان سینه زنی بوشهر استفاده می‌شود و اکنون در حال پیگیری برای ثبت آن هستیم.

مسئول ثبت آثار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر با اشاره به روند ثبت آثار ملی گفت: برای ثبت آثار ناملموس باید روندی طی شود و ضمن تحقیقات میدانی و کتابخانه‌ای، مستند نگاری مانند تصویربرداری و عکسبرداری صورت گیرد و در کمیته‌های تخصصی بررسی شود.

انتهای پیام/ک




منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ثبت آثار ملی میراث فرهنگی عزاداری محرم اثر معنوی گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۴۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، آیت الله معلمی در آئین عزاداری و دسته روی سالروز شهادت بنیانگذار فقه جعفری و مکتب تشیع حضرت امام صادق (ع) گفت: همان طور که امام حسین (ع) با قیام و ایستادگی و مقاومت در برابر ظالمان برای همیشه تاریخ بشریت جاودانه شد، امام صادق (ع) با خدمات علمی و فرهنگی و دینی در برابر انحرافات فکری و فرهنگی دوران سلطه بنی امیه خدمات جاودانه به جوامع دینی و اسلامی کرده است.

امام جمعه قائم شهر افزود: امام صادق (ع) بعد از حاکمیت و سلطه بنی امیه بر جامعه اسلامی و دینی برای گشودن باب فرهنگی و قرآنی چه در مسائل اعتقادی و عملی تلاش‌ها و خدمات فوق العاده به جهان اسلام داشته است.

آیت الله معلمی با اشاره به نقش بسیار مهم امام ششم شیعیان برای حفظ اسلام و اهل بیت (ع) گفت: حقیقتا امام صادق (ع) آثار رسول الله را حفظ و برای آیندگان به امانت گذاشته است.

نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری، سالروز شهادت امام صادق (ع) را برای همه پیروان و شیعیان مکتب اهل بیت (ع) روز بسیار مهم و بزرگی دانست و افزود: باید ارزش‌های گذشته را قدر بدانیم و با استفاده از این فرصت ها، توجهات را به مکتب امام صادق (ع) که مکتب اسلام و قرآن و عترت پیامبراعظم (ص) است بیشتر کنیم.

دیگر خبرها

  • آثار باستانی تپه «علی‌کش» نشان از ارتباطات اجتماعی با همسایگان دارد
  • برگزاری آیین پایانی ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی در استان بوشهر
  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • ۶ روستای دشتستان میزبان جشنواره ملی رضوی + تصویر
  • تجلیل از منتخبین رویداد‌های فرهنگی استان یزد
  • آیین تجلیل و رونمایی از تالیفات نویسندگان فرهنگی وحدتیه برگزار شد