Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: قوه قضاییه در دوران تحولی پیش رو به قضات تحول‌گرا نیاز دارد زیرا این قوه بنا دارد در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب و سند تحولی خود حرکت کند. تاریخ انتشار: 10:39 - 05 شهريور 1399 - کد خبر: ۶۵۰۴۵۵

خبرگزاری میزان - «یدالله موحد» در آیین افتتاحیه چهارمین دوره کارآموزی قضایی استان کرمان اظهار کرد: قوه قضاییه در دوران تحولی پیش رو به قضات تحول‌گرا نیاز دارد، زیرا این قوه بنا دارد در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب و سند تحولی خود حرکت کند و بدون قضات تحول گرا به توفیقی در این زمینه دست نخواهد یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قوه قضاییه به اتکای عناصر فرهیخته، مومن، معتقد، خلاق و برنامه‌ریز می‌تواند گامی رو به جلو برداشته و بر حجم بالای مشکلات، معضلات و چالش‌های موجود غلبه کند.

وی با بیان این مطلب که کارآموزان، آینده سازان دستگاه قضایی هستند، ادامه داد: قوه قضاییه اگر برای تحول خود برنامه ریزی می‌کند، براساس توانمندی و ظرفیت نیرو‌های جوانی است که در این قوه حضور دارند تا دستگاه قضایی را در تراز انقلاب اسلامی و قضاوت امام علی (ع) برسانند.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان ادامه داد: اگر قضات خود را برای اجرای توصیه‌های امام علی (ع) در مسیر تحقق عدالت و اجرای برنامه تحولی قوه قضاییه آماده نکنند، قوه قضاییه بر چه اساسی می‌تواند در این راستا گام بردارد.

موحد با اشاره به این مطلب که قضات ارزشمندترین سرمایه قوه قضاییه هستند، تاکید کرد: دستگاه قضایی، قاضی محور است، زیرا قاضی می‌تواند حرکت و تحول مورد نظر در حوزه‌های مختلف را ایجاد کند.

وی از تلاش‌های معاونت نیروی انسانی و فرهنگی دادگستری و واحد آموزش در راستای برگزاری دوره‌های کارآموزی قضایی تقدیر کرد و گفت: کیفیت دوره‌های کارآموزی قضایی در استان کرمان به نحوی است که تاثیرات آن در عملکرد قضات قابل مشاهده است و استان کرمان در این زمینه از استان‌های پیشتاز در کشور به شمار می‌رود.

رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که شرکت کنندگان چهارمین دوره کارآموزی قضایی استان کرمان باید از امروز تسلط بر اخلاق و رفتار متناسب با شخصیت قضایی را تمرین کنند، گفت: قضات با محدودیت‌های زیادی روبرو هستند، زیرا کوچکترین رفتار آن‌ها از سوی مردم مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و رفتار آن‌ها باید به نحوی باشد که به جایگاه قضا در جامعه خدشه‌ای وارد نکند.

وی با اشاره به کاهش زمان دوره کارآموزی، عنوان کرد: معتقدم باید در بازه زمانی برگزاری این دوره بازنگری شده و فرصت بیشتری به کارآموزان داده شود، زیرا این افراد پس از طی دوره کارآموزی، مسئولیت می‌پذیرند و در صورت نداشتن تجربه و دانش لازم برای شروع کار قضائی با مشکلات متعددی روبرو خواهند شد.

بیشتر بخوانید: حل مشکل یک واحد تولیدی با پیگیری رییس کل دادگستری کرمان

رییس کل دادگستری استان کرمان با بیان این مطلب که دوره‌های کارآموزی قضایی برای تحصیل تجارب لازم علمی و قضائی برگزار می شود، گفت: کاهش زمان دوره کارآموزی مسئولیت کارآموزان قضایی را افزایش می‌دهد، زیرا باید با بهره گیری از این فرصت اندک، دانش علمی و عملی موردنیاز برای ادامه کار خود را کسب کنند.

موحد با اشاره به این مطلب که منصب قضا بسیار خطیر و حساس است و در تعالیم عالیه دین اسلام نیز منصب قضا ویژگی و جایگاه فوق العاده مهمی دارد، گفت: امام علی (ع) در نامه خود به مالک اشتر فرموده اند که قاضی باید ویژگی‌هایی داشته باشد که بخش اول آن این است که قضات از میان کسانی انتخاب شوند که مراجعه فراوان به آن‌ها نباید آن‌ها را خسته کرده و آن‌ها را در تنگنا قرار دارد و تحقق این امر نیاز به سعه صدر بالا دارد، زیرا حجم مراجعات به قضات به قدری است که هیچیک از مدیران اجرایی چنین حجم مراجعاتی را ندارند.

وی تصریح کرد: ویژگی دوم برای قضات از نگاه امام علی (ع) این است که برخورد متخاصمان با یکدیگر، او را به خشم و کج خلقی وا ندارد و صبور باشد.

رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که براساس توصیه‌های امام علی (ع) قاضی نباید بر اشتباهات خود پافشاری کند، گفت: هر فرد ممکن است در فهم یک تصمیم و حکم دچار اشتباه شود و مهم این است که در هر جایی که متوجه اشتباه خود شد، باید به سمت حق برگردد.

وی با بیان اینکه افراد در منصب قضاوت باید طمع را از دل بیرون کرده و به فهم اندک از مطالب اکتفا نکنند، عنوان کرد: قاضی در شبهات باید از همه محتاط‌تر عمل کند، در یافتن و تمسک برهان و دلیل از همه مصرتر باشد، در یافتن مدارک و مستندات رای اصرار وی از همه بیشتر باشد، در کسب امور شکیبا‌تر باشد و در مسیر اجرای حق از همه قاطع‌تر باشد.

وی گفت: قاطعیت قاضی به معنای آن است که پس از کشف حقیقت، تصمیم قانونی و قضایی را محکم بگیرد و در اجرای قانون کوتاه نیاید.

وی با اشاره به این مطلب که قاضی باید از کسانی باشد که ستایش فراوان آن‌ها را تحت تاثیر قرار ندهد، گفت: منصب قضا باید آنقدر قدر داشته باشد که کسی نتواند به آن نفوذ کند.

موحد با اشاره به این مطلب که نظارت پذیری قضات موضوعی بسیار مهمی و لازمه هر کاراجرایی است، گفت: عیون حاکم باید همیشه تیزبین و فعال بوده و همه جا ناظر بر رفتار عمّال حکومتی باشد تا کار‌ها به خوبی به سامان برسد.

همچنین «محمدباقر اسلامی» معاون منابع انسانی و فرهنگی دادگستری استان کرمان نیز با اشاره به این مطلب که دوره آماده سازی علمی کارآموزان قضایی در طی شش ماه اخیر انجام شده است، خاطرنشان کرد: دوره مقدماتی چهارمین دوره کارآموزی قضایی از دوم آبانماه ۹۸ با حضور ۴۸ کارآموز آغاز شده و با احتساب افرادمعرفی شده از مرکز در مجموع این دوره با حضور ۵۲ نفر برگزار می‌شود.

وی افزود: کارآموزان قضایی در دره مقدماتی تاکنون ۱۹ عنوان درسی را در قالب ۵۵۲ ساعت فرا گرفته اند و ۱۶ نفر از قضات باتجربه استان کرمان کار آموزش این عناوین درسی را بر عهده داشته اند.

معاون منابع انسانی و فرهنگی دادگستری استان کرمان با اشاره به توجه ویژه دستگاه قضایی استان کرمان به کیفیت و نظم دوره‌های کارآموزی، عنوان کرد: کیفیت دوره‌های کارآموزی در استان کرمان در سطح بالا و کم نظیری نسبت به سایر استان‌ها قرار دارد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دادگستری کرمان رییس کل دادگستری استان کرمان دادگستری استان کرمان اشاره به این مطلب دوره های کارآموزی کارآموزی قضایی دوره کارآموزی قوه قضاییه دستگاه قضایی امام علی منصب قضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۶۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها

حسن نوروزی؛ نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس: مبارزه با مفسدان اقتصادی دانه درشت‌ یکی از رویکردهایی است که طی سال‌های اخیر به‌صورت قاطع در دستورکار دستگاه قضایی کشور قرار گرفته‌است؛ راهبردی که تاکنون با دستاوردهای قابل‌توجهی نیز همراه بوده و نشان‌ داده قوه قضاییه با عزمی جزم در راستای قطع دستان مفسدان اقتصادی از ساختارهای اقتصادی کشور گام برمی‌دارد. بررسی کارنامه دستگاه قضایی در این حوزه نمایانگر گام‌های مهم و مؤثری است که علاوه بر تأثیرهای اساسی آن در سالم‌سازی فضای اقتصادی کشور، افکار عمومی را بیش‌ازپیش به فسادستیزی در ساختارهای مختلف کشور امیدوار می‌کند. در رویکردهای دستگاه قضایی با هدف مبارزه مؤثر با مفسدان اقتصادی دانه‌درشت، برخی نکات بیشتر به چشم می‌آید که بررسی آنها دربردارنده نکات مهمی است که در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

۱- یکی از مهم‌ترین نکاتی که در این زمینه باید به‌صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد، مبارزه پیگیرانه با مفسدان کلان اقتصادی، آن‌هم با شجاعت و درایت است. همین چندی قبل بود که انتشار خبر دستگیری فرزندان معاون‌اول سابق قوه قضاییه به‌ اتهام برخی مفاسد اقتصادی، نشان داد قوه قضاییه با شجاعت به‌دنبال خشکاندن ریشه‌های فساد، در هرجایی که باشد، است. استمرار چنین رویکردی می‌تواند آثار و تبعات بسیاری در راستای سالم‌سازی فعالیت‌های اقتصادی کشور داشته باشد.

۲- اثبات سیستماتیک‌نبودن مفاسد اقتصادی در کشور، یکی از مهم‌ترین نتایج برخورد قاطع قوه قضاییه با مفسدان دانه‌درشت اقتصادی به‌حساب می‌آید. اگرچه طی سال‌های اخیر برخی جریان‌ها و رسانه‌های معاند تلاش کرده‌اند اینگونه القا کنند که مفاسد اقتصادی در ایران سیستماتیک است، بررسی کارنامه اقدامات دستگاه قضایی در این حوزه خلاف این فضاسازی‌ها را به اثبات رسانده‌است. رسیدگی قاطع به پرونده فرزندان معاون‌اول سابق قوه قضاییه یکی از نمودهای اثبات این موضوع است. این در حالی است که طی سال‌های گذشته پرونده‌های مهم دیگری نیز از سوی قوه قضاییه به نتیجه رسیده‌است که ثابت می‌کند فساد اقتصادی نه‌تنها در ساختارهای مختلف کشور سیستماتیک نیست، بلکه محاکم قضایی با جدیت به این موارد وارد می‌شوند و تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری می‌کنند. پرونده‌های متعدد رسیدگی به مفاسد دانه‌درشت‌ها طی دهه‌های اخیر اثباتی است بر این ادعا که مفاسد اقتصادی برخلاف برخی فضاسازی‌ها سیستماتیک نیست.

۳- نکته مهم دیگری که از بررسی کارنامه بیش‌از ۴ دهه‌ مبارزه با مفاسد اقتصادی دانه‌درشت‌ها به‌دست می‌آید، این است که طی این سال‌ها دستگاه قضایی کشور اقدام‌های مؤثری در این زمینه انجام داده‌ و به‌صورت مستمر با دانه‌درشت‌ها برخورد قاطع داشته‌است. در چنین شرایطی اگر گاهی کاستی‌هایی در این زمینه وجود داشته، بیش از هر چیز به‌دلیل پیچیدگی عملکرد مفسدان و متخلفان بوده‌است. با وجود این کارنامه اقدام‌های دستگاه قضایی در این عرصه قابل دفاع است.

۴- بازگرداندن اموال عمومی به بیت‌المال نکته مهم دیگری است که در نتایج پیگیری پرونده‌های مفسدان اقتصادی دانه‌درشت بیش‌ازپیش به‌چشم می‌آید. ایستادگی قوه قضاییه در این زمینه و انجام پیگیری‌های لازم تا رسیدن به نتیجه مطلوب از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از آخرین نمونه‌ها در این زمینه، تسویه بدهی‌های بابک زنجانی است که با بازگرداندن اموال خارج‌ازکشور او به ایران محقق شد.

۵- عدم‌وجود «خط قرمز» از دیگر رویکردهای محسوس در روند مبارزه با مفسدان اقتصادی دانه‌درشت از سوی دستگاه قضایی بوده‌است؛ رویکردی که در پرونده‌های مختلف سال‌های اخیر نمود داشته و ثابت کرده است مقام‌های قضایی کشور بدون هیچ‌گونه اغماضی به پرونده‌های اتهامی رسیدگی می‌کنند و فشارهای بیرونی نمی‌تواند در این زمینه خللی وارد آورد. روندها و رویکردهای موجود در این زمینه نشان می‌دهد «عدالت» اصل اساسی مورد توجه دستگاه قضایی است؛ اصلی که نشات‌گرفته از قانون اساسی جمهوری‌اسلامی است.

کد خبر 848497 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شهرام جزایری خبر ویژه قوه قضائیه مفاسد اقتصادی مالی بابک زنجانی

دیگر خبرها

  • ۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها
  • نگاه قضات در دستگاه قضایی باید سازنده باشد
  • از پرونده چای دبش چه خبر؟
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال زندان شد
  • بابک زنجانی عفو شد
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود
  • راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت
  • ابلاغ مأموریت ویژه برای آموزش‌های تخصصی به قضات
  • توصیه‌های اژه‌ای به قضات