Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-30@14:23:29 GMT

طرح فروش اوراق نفت فعلاً متوقف شد

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۶۴۴۳

طرح فروش اوراق نفت فعلاً متوقف شد

به گزارش «نماینده»، فرهاد دژپسند در برنامه تیتر امشب گفت: به‌عنوان وزیر اقتصاد از حمایت‌های مقام معظم رهبری سپاسگزار هستم، ایشان چندین سال است که توجه ویژه‌ای به اقتصاد داشته‌اند. در دیدار اخیر هم بخش قابل توجهی از فرمایشات ایشان  مربوط به بخش اقتصاد بود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه حوزه‌های مختلفی در بخش اقتصاد وجود دارد گفت: در حوزه مالیات سال گذشته بیش از آنچه مقرر بود اخذ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با افتخار می‌گویم در سال گذشته برای تحقق عرصه اقتصاد بدون نفت، مالیات را بیش از اهداف مصوب محقق کردیم که در ۱۴ سال گذشته بی‌نظیر بوده است.

عضو کابینه دولت تصریح کرد: بحث مالیات بر ارزش افزوده در حال نهایی شدن است اما اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم هنوز آماده ارسال به مجلس نشده است و ما سعی داریم تا قبل از مهر ماه این کار را تکمیل کنیم. این موضوع ابعاد گوناگونی دارد و باید در اقتصاد رویکرد رونق تولید و درآمد مالیاتی داشته باشیم  و در جهت انقطاع بودجه جاری از نفت حرکت کنیم.

دژپسند با اشاره به طرح اصلاح قانون مالیات بیان کرد: قانون اصلاح مالیات بعد از بررسی بودجه ۱۴۰۰ و بعد از ۲ سال به مرحله اجرا می‌رسد. دی ماه سال گذشته لایحه قانون مالیات مستقیم بررسی و تصویب شد.

وی بیان کرد: ما در مسیر انقطاع بودجه از نفت هستیم بنابراین باید منابع درآمدی سالم داشته باشیم. مالیات سالم‌ترین منابع درآمدی است.

دژپسند ادامه داد: در فضای کسب‌وکار اقدامات خوبی صورت گرفته است. صدور مجوز کسب‌وکار که در گذشته  ۷۳ روز طول می‌کشید به ۷۲ ساعت کاهش پیدا کرده است و حتی تعدادی از  شرکت‌ها هم در ۳۶ ساعت مجوز کسب کرده‌اند.

وزیر اقتصاد گفت: خیلی از مقررات زائد را در هیئت مقررات‌زدایی لغو کردیم اما اجرایی نشده است.

وی افزود: بخش گمرک باید به نهاد تسهیل‌گر تجارت خارجی تبدیل شود. باید در جهت گمرک هوشمند حرکت کنیم. ما می‌خواستیم امسال گمرک را هوشمند کنیم اما در واردات برخی تجهیزات مشکل داشتیم و این امر محقق نشد. نظارت پیشینی باید به نظارت پسینی تبدیل شود.

وزیر اقتصاد تأکید کرد: در نظام بانکداری گام‌های خوبی برداشته شد. در حوزه بانکداری دیجیتال و واگذاری مازاد دارایی‌های بانکی اقدامات خوبی انجام گرفته است اما آنچه می‌خواستیم در واگذاری مازاد دارایی‌های بانک‌ها محقق نشده است.

۵۰ شرکت در بازار سرمایه عرضه اولیه می‌شوند

او با اشاره به عرضه سهام "پالایش یکم" اظهار کرد: ۴ پالایشگاه را در سهام دارا دوم قرار داده‌ایم. این عرضه عادلانه و یکسان ثروت در جامعه است.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: برای واگذاری‌ها تا پایان سال برنامه داریم و این عرضه‌ها شامل بخش خصوصی و دولتی است. طبق تفاهم‌نامه‌ای که با سرپرست سابق وزارت صمت داشتیم قرار است ۵۰ شرکت خصوصی در بازار سرمایه عرضه اولیه شوند.

وی گفت: ۱۰ صندوق پروژه را تا پایان شهریور در بورس عرضه خواهیم کرد.

وزیر اقتصاد بیان کرد: شناوری صندوق‌های بازنشستگی ۱۰ درصد است و ما مصوبه داده‌ایم که به ۲۵ درصد برسانیم. برای عرضه سهامی عام هم برنامه نوشته و به بورس تحویل داده‌ایم.

بازار سرمایه در میان‌مدت بسیار خوب خواهد بود

این مقام مسئول در پاسخ به این سؤال که دلیل ریزش‌های اخیر بازار بورس چیست، تأکید کرد: زمانی که وارد بورس می‌شویم باید تلاطم را در نظر بگیریم. دریا بدون موج بی‌معنی است. باید میانه را ببینیم نه یک بازه زمانی کوتاه. برای استفاده بهینه از بازار بورس باید حداقل بازه زمانی یک سال را در نظر بگیریم.

دژپسند ابراز کرد: هیجانات، بازار سرمایه را تحت تأثیر خود قرار داده است. امروز حقیقی‌ها بازار سرمایه را مدیریت کردند. با برنامه‌های ما بازار سرمایه در میان‌مدت بسیار خوب خواهد بود.

وزیر اقتصاد بیان کرد: افراد برای ورود به بازار سرمایه بدون اطلاعات اقدام نکنند و با برنامه‌ریزی‌های زودگذر خرید و فروش نکنند.

دژپسند گفت: موضوع مهم فروش اوراق نفت موسوم به "گشایش اقتصادی" جلسه اول بررسی‌اش را پشت‌سر گذاشته است. شورای اقتصاد مصوبه داده، ولی بنا به دلایلی فعلاً دست نگه داشته شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: اقتصاد ایران به کریدور سوم تأمین مالی نیازمند است و بازار سرمایه این امر را محقق می‌کند. اگر بخواهیم شفافیت و رقابتی کردن محیط را پیگیری کنیم، بورس بهترین جایگاه است.

آزادسازی سهام عدالت عمق بازار سرمایه را افزایش داد

رئیس شورای‌عالی بورس بیان کرد: آزادسازی سهام عدالت، عمق بازار سرمایه را افزایش داد و به‌عبارتی این بازار روان‌تر شد. ۴۰ درصد سهامداران عدالت روش مدیریت مستقیم را انتخاب کردند.

وی تأکید کرد: به‌دنبال تشکیل بازار بورس و املاک هستیم و در آینده نزدیک آن‌ را راه‌اندازی خواهیم کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر هوشمندسازی اقتصاد بیان کرد: حذف کاغذ و حضور هوشمند ابزارها می‌تواند فساد را ریشه‌کن کند، برای مثال صدور بیمه شخص ثالث بدون حضور افراد مثال بارز اقتصاد هوشمند است.

منبع: نماینده

کلیدواژه: فروش اوراق نفتی نماینده وزیر اقتصاد بازار سرمایه وزیر اقتصاد سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۶۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است

حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: ضوابط تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در رابطه با خرید، فروش، حمل و نگهداری به‌صورت تجاری فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها که شامل طلا، نقره، پلاتین و مصنوعات آن‌ها است، باید رعایت شود. این دستورالعمل شامل ۶ تقسیم‌بندی الف: سکه و طلا ب: شمش و طلای آب شده ج: مصنوعات طلا و جواهرات د:، طلای استخراج شده از معادن کشور ه: گوهرسنگ‌ها و: سایر فلزات گران‌بها مانند نقره و پلاتین و مصنوعات آن‌ها است.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه فروشندگان کالاهای مشمول می‌بایست موارد ذکر شده در ضوابط فروش تبصره ۴ ماده ۱۸ را رعایت کنند، گفت: ضرورت دارد که تمامی فروشندگان اطلاعات فروش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند،ضمن اینکه فروش به مصرف‌کننده نهایی نیز با ثبت اطلاعات تجاری توسط فروشنده انجام می‌شود و نیازمند تأیید نهایی اطلاعات خرید از سوی مصرف‌کننده نیست.

به گفته او،بازار سکه و طلا یکی از حوزه‌های موردتوجه برخی از سودجویان برای تقلب و کلاهبرداری است و از این رو باید مدنظر باشد.

دهقانی نیا افزود: در دولت هیچ اختلاف نظری وجود ندارد خواسته ما این است که همکاران صنف طلا به قانون عمل کنند.

محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزیر صمت گفت:مطابق ماده ۶ دستورالعمل تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، خریداران کالاهای موضوع قاچاق اعم از تاجران و تولیدکنندگان موظف هستند هنگام خرید این کالاها، از فروشنده صورت‌حساب (فاکتور) دریافت کنند.

 

او افزود: از آنجا که ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران‌بها و گوهرسنگ‌ها، اسناد فروش ثبت شده در سامانه جامع تجارت را به‌عنوان فاکتور مورد قبول ماده ۶ دستورالعمل صدرالاشاره در نظر گرفته است، ضروری است دستور فرمائید همه اصناف ذی مدخل در هنگام فروش کالا اعم از آب‌شده، سکه و مصنوعات طلا، نسبت به صدور فاکتور مورد اشاره در سامانه جامع تجارت و تحویل آن به مشتری اقدام کنند.

برادران گفت:شخصی که سکه خریداری می کند باید بداند که این کالا قاچاق یا اصل هست یا خیر،این سامانه جامع تجارت ایجاد شفافیت زنجیره است،زیرساخت لازم در سامانه جامع تجارت پیاده‌سازی شده و فراگیری صدور فاکتور متحدالشکل می‌تواند از مشکلاتی نظیر صدور فاکتور غیرواقعی، محاسبه دستمزد، سود و مالیات بر ارزش‌افزوده بدون ضابطه توسط برخی سودجویان جلوگیری کند.

او افزود: در مرحله اول اطلاعات باید در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و نیازی نیست در سامانه مودیان ثبت نام کنند،در سال گذشته فقط ۲ میلیارد دلار طلا وارد کشور شد و این دولت است که باید بداند این واردات از کجا و چگونه وارد کشور شده است به طور کل باید اطلاعات در سامانه جامع تجارت ثبت شود

در ادامه بذرافشان گفت:این سامانه تا حدودی مشکلاتی ایجاد کرد،طبق جلساتی که به نهادها داشتیم هنوز مشکل این دوسامانه حل نشده است،و امروز همکاران ما نگران این موضوع هستند.

او افزود:سامانه جامع تجارت از پارسال فعال بود اما در مورد عملکرد آن ابهاماتی برای صنف طلا وجود داشت که در این جلسه اعلام کردیم. در نهایت نیز مقرر شد که ثبت اطلاعات و سرمایه در سامانه جامع تجارت تا ۳ ماه به تعویق بیفتد تا اگر نیاز به اصلاح بود این اصلاحات صورت گیرد.

بذرافشان تصریح کرد: مشکل در تعدد سامانه‌هاست که به ابهامات دامن زد و در نهایت منجر به مسموم شدن فضای مجازی با اطلاعات غیرکارشناسی شد و این شایعه‌ها باعث شد تا شرایط برای صنف طلا و مردم کمی مختل شود

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با اشاره به عدم هماهنگی سامانه جامع تجارت و مودیان گفت: این سامانه‌ها در مفاد اجرایی به خصوص در مورد دریافت کد ملی خریدار طلا عدم هماهنگی داشتند. به همین دلیل نیز ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت سه ماه به تعویق افتاد.

در ادامه مهدی موحدی بکنظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی در خصوص شایعات منتشر شده در بازار طلا، گفت: به نظر می‌رسد برای برخی افرادی که در یک فضای غیر شفاف، تاریک در جهت منافع خود رفتار می‌کردند، ایجاد شفافیت برای آن‌ها سنگین آمده است و چه بسا بخشی از این شایعه سازی‌ها به واسطه شفاف شدن شرایط مالیاتی باشد که در حال انجام است. بخشی از اتفاقات و شایعاتی که در چند روز گذشته رقم خورده اساساً هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد.

موحدی افزود: فقط در سال گذشته مالیات طلا فروشان در طول یکسال میانگین ۹ میلیون ۶۰۰ هزار تومان بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند؟
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • مالیات بر سوداگری، صیاد دلالان نه مردم عادی
  • معافیت‌های خودرو در طرح مالیات بر عایدی سرمایه
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است
  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • کارت سوخت در بازار سیاه