Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - نشست تخصصی «هدایت و حمایت از نوآوری شهری» روز سه‌شنبه چهار شهریور با محوریت نوآوری در شهر تهران و نقش نهادهای مختلف در توسعه آن به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در این نشست که به همت دبیرخانه تهران هوشمند برگزار شد، محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری و دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند، محمود کریمی، موسس شبکه نوآوری پلنت و عضو هیات مدیره فناپ پلاس، رضا کلانتری نژاد، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل «هم آوا» و کاوه یزدی فرد، مدیر عامل آژانس نوآوری «کوآلیا» به عنوان مدیر پنل شرکت داشتند و درباره مباحث تخصصی پیرامون حمایت از زیست بوم نوآوری شهری گفتگو و تبادل نظر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدای این نشست، فرجود با اشاره به شهر به عنوان بستر فعالیت زیست بوم نوآوری گفت: تا چند سال آینده تقریبا 70 درصد جمعیت دنیا در شهرها ساکن خواهند بود و طبیعتا بیشتر جریان نوآوری در شهرها اتفاق می‌افتد. بنابراین نوآوری شهری را باید جدی گرفت و برای آن برنامه داشت. ما در ابتدای ارائه برنامه تهران هوشمند، تجربیات جهانی این حوزه را مطالعه و مسائل شهر تهران را با دقت بررسی کردیم و فاز اول برنامه نیز بر اساس همین واقعیت‌ها جلو رفت. یکی از این مسائل، نبود نظام یکپارچه شهری در تهران است و بنابراین متولی نوآوری شهری هم مشخص نیست.
او در خصوص نقش نوآوری در برنامه تهران هوشمند گفت: یکی از اساسی‌ترین محورهای این برنامه، نوآوری درون شهرداری و در شهر تهران است. با مطالعه وضعیت شهرهای هوشمند دنیا متوجه می‌شوید، توجه به جریان نوآوری در این شهرها قابل توجه بوده است. البته هوشمندی ابعاد تکنولوژیک، اجتماعی، کارآفرینی و انرژی و بسیاری جنبه‌های دیگر دارد که هر کدام جایگاه خود را دارند و باید برای مسیر حرکت به سمت هوشمندی از میان آنها اولویت بندی درستی بر اساس نیازهای یک شهر داشت. ما هم در تهران بر همین اساس حرکت را آغاز کرده‌ایم.
دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند در خصوص سیاست‌گذاری‌های این حوزه اضافه کرد: تنظیم ضوابط از سویی برداشت به مداخله و از سویی دیگر منجر به نظم بخشیدن به امور می‌شود. سیاست‌گذاری‌های مرتبط با بحث نوآوری را در ابتدا مستقیما با شهردار تهران مطرح کردیم و تصمیم بر مداخله نکردن مستقیم و نبود تصدی‌گری شهرداری در امور استارتاپ‌ها و جریان نوآوری و هدایت و حمایت از زیست بوم نوآوری شهری شد. اما بعضا ممکن است تصمیمات ما در همین عرصه نیز به عنوان مداخله برداشت شود.
فرجود در پایان با اشاره به چالش‌های شهرداری در مسیر تغییر و تحول نوآورانه افزود: در دوره جدید مدیریت شهری، مدیران نوآور بسیاری در شهرداری داریم اما پر کردن فاصله میان بازیگران مختلف، چالش بزرگی است و انرژی زیادی را طلب می‌کند. تغییر ساختارها و فرایندها و تحولات درون شهرداری از اهمیت بسیاری برخوردار است و زمان زیادی می‌طلبد. اما توجه به این نکته هم بسیار امیدبخش است که اخیرا برنامه یکپارچه‌سازی امور مرتبط با فناوری در شهرداری ابلاغ شده و لایحه‌ای در خصوص تعامل با زیست بوم نوآوری هم به شورا رفته و این خواست همه شهرداری تهران است و نه تنها یک بخش از آن.
رضا کلانتری نژاد، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل «هم آوا» در این نشست، حرکت نوآوری شهری را در همه دنیا جلوتر از سیاست‌گذاری‌ها دانست و با انتقاد از توجه زیاد به آمار و ارقام در برخی دستگاه‌ها، این مسئله را نشان از توجه بیش از حد به کمیت عنوان کرد و گفت: ما باید آینده خاصی را بر اساس توانایی‌ها و ظرفیت‌هایمان انتخاب کنیم، نه اینکه تمامی آینده‌های ممکن را بخواهیم. در حال حاضر افزایش الهام بخشی تیم‌های استارتاپی و انتخاب درست از میان آنها برای حل مسائل اهمیت بسیاری دارد.
محمود کریمی، موسس شبکه نوآوری پلنت و عضو هیات مدیره فناپ پلاس نیز با تاکید بر اهمیت صادقانه بودن تبادلات میان بخش‌های دولتی و استارتاپ‌ها دررویدادهای نوآورانه، راه حل بسیاری از معضلات را از مسیر تجربه زیسته فعالان نوآور دانست و گفت: در حال حاضر همه اعضای زیست بوم نوآوری باید نقش خود را ایفا کنند و تجربه‌های موفق وکوچک با اتصال به یکدیگر باید شبکه وسیع تری بسازند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: زیست بوم نوآوری تهران هوشمند نوآوری شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۶۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه فردا هزارمین روز از آغاز به کار شورای ششم است،گفت: ۴۶۰ روز به پایان دوره کاری مدیریت ششم شهری باقی مانده و این زمان کوتاهی نیست و می‌توان به وظایف خود در قالب خدمت‌رسانی به مردم عمل کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دویست و سی و دومین جلسه شورای شهر تهران صبح امروز به ریاست مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران در ساختمان تالار اجلاس شورای شهر تهران آغاز شد.

جلسه امروز پس از حواشی جلسه قبلی شورای شهر تهران در فضایی آرام و بدون حاشیه آغاز شد و در ادامه برخی از اعضای شورای شهر تهران موضوعات مختلفی را در مواردی مطرح کردند.

علیرضا نادعلی؛ سخنگوی شورای شهر تهران به عنوان اولین تذکردهنده با اشاره به دیدار مجازی مقام معظم رهبری با نمایندگان مجلس و تاکید بر دقت در اعلام نظرات اظهار کرد: در این بیانات آمده است: «یکی از آسیب‌ها بی‌احتیاطی در استفاده‌ از تریبون و بلندگویی است که در اختیار شما است. فرمایشات شما به طور مستقیم پخش می شود در کشور، یا بعداً به وسیله رسانه‌ها منتشر می‌شود؛ این امکان در اختیار همه نیست، در اختیار نماینده است؛ مراقب باشید که در استفاده‌ از این امکان بی‌احتیاطی نشود و در [ارائه‌ی] نقدهای خود، نظرات خود [دقّت کنید]. گاهی انسان نظرات تندی هم دارد که این نظرات را می شود در یک جلسه‌ی دونفره، سه‌نفره، پنج‌نفره گفت امّا اگر این را در سطح عموم مردم گفتید، ممکن است به جای فایده ضرر داشته باشد. بعضی خیال می کنند که هر نظر انتقادی‌ نسبت به هر جایی دارند باید این را اعلان کنند و به اطّلاع عموم برسانند، در حالی که به اطّلاع عموم رساندن، گاهی فایده ندارد و گاهی علاوه‌ بر نداشتن فایده ضررهای فراوانی دارد. بنابراین در استفاده‌ی از این رسانه‌ها بایستی مراقبت بشود و بی‌احتیاطی نشود.»

وی با بیان اینکه ما وقتی انقلابی هستیم که انقلابی عمل کنیم، افزود: امیدواریم انقلابی عمل کنیم. کارمندان محکم بایستند و کارهای خود را با انسجام و استحکام انجام دهند و ما به عنوان شورا پشت کارمندان هستیم.

نادعلی با اشاره به سالروز درگذشت کیومرث صابری «گل آقا» گفت: این هنرمند فقید انتقادات طنز و گزنده‌ای داشت و هیچ مسئولی از این انتقادات در امان نبود؛ امیدواریم این مسیر همچنان ادامه پیدا کند.

در ادامه جلسه احمد صادقی دیگر عضو شورای شهر تهران در تذکری در خصوص عدم بارگذاری برخی از املاک شهرداری تهران در سامانه شفافیت گفت‌: برای چندمین بار است که بنده این تذکر را می‌دهم و امیدوارم شهرداری تهران نسبت به بارگذاری املاکی که در اختیار افراد حقوقی و حقیقی است در سامانه شفافیت عمل کند.

وی تصریح کرد: هیچ محرمانگی در این باره وجود ندارد و شهرداری ملزم به بارگذاری اطلاعات افراد حقوقی و حقیقی در قالب این املاک است.

مهدی عباسی؛ رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در جلسه امروز شورا به بخشی از بیانات آیت‌الله مطهری اشاره کرد.

محمد آخوندی؛ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز با اشاره به اینکه فردا هزارمین روز از آغاز به کار شورای ششم است، گفت: به سهم خودم از همکارانم در شورای شهر، کارشناسان در مجموعه شورا و همچنین پرسنل شهرداری تهران که در این مدت تلاش کردند تا به وظیفه خود عمل کنند قدردانی می‌کنم.

وی افزود: همچنین به سهم از کوتاهی‌هایی که در انجام وظیفه‌ام داشته‌ام در محضر خداوند طلب مغفرت و همچنین از مردم عذرخواهی می‌کنم.

آخوندی با بیان اینکه تا پایان این دوره از مدیریت شهری 460 روز باقیمانده است، تصریح کرد: این زمان کوتاهی نیست و امیدواریم در عمر باقیمانده از شورا به وظایف خود در قالب خدمت‌رسانی به مردم عمل کنیم.

به گزارش تسنیم، زهرا شمس‌احسان؛ عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با تبریک روز کارگر و هفته معلم؛ اظهار کرد: در بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع جامعه کارگری، ایشان بر نقش محوری و تاثیرگذار این قشر زحمتکش در بهبود اوضاع کلی جامعه تاکید فرمودند. توجه به این رهنمود رهبر فرزانه انقلاب، از ضروریات غیرقابل انکار در مسیر پیشرفت و آبادانی کشور است.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران به عنوان بزرگترین ارائه‌دهنده خدمات شهری، بخش عمده‌ای از نیروی انسانی خود را از میان جامعه کارگری تامین می‌کند، افزود: گزارشات موجود حاکی از آن است که بسیاری از این عزیزان زحمتکش به دلیل پایین بودن دریافتی، با مشکلات معیشتی فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند. این مسئله علاوه بر تضعیف روحیه و انگیزه کاری کارگران، موجب کاهش بهره‌وری و در نتیجه افت کیفیت ارائه خدمات خواهد شد.

شمس‌احسان ادامه داد: حضور برخی شرکت‌های پیمانکاری مابین کارگران و مجموعه شهرداری نیز نباید تاثیری در میزان توجه و حمایت از نیروی کار داشته باشد. شهرداری تهران باید با حفظ مسئولیت اجتماعی و انسانی خویش، تمامی امکانات و منابع در دسترس را برای تامین رفاه و ارتقای معیشت کارگران صرف کند.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، انتظار می‌رود شهرداری تهران در اسرع وقت، اقدامات لازم را برای بهبود وضعیت معیشت کارگران به انجام رساند. این اقدامات می‌تواند شامل افزایش مستمرهای کارگری، بازنگری مزایا و پاداش‌ها و ارائه تسهیلات رفاهی باشد.

بررسی بهای خدمات فرهنگی در کمیسیون‌های شورای شهر تهران

وی ادامه داد: مدیریت شهری تهران باید اهتمام ویژه‌ای در جهت حفظ کرامت و منزلت کارگران داشته و با برقراری ارتباط مستقیم و شفاف، زمینه را برای رفع مشکلات و دغدغه‌های این قشر فراهم آورد.

شمس‌احسان در پایان با تاکید بر اینکه رهنمودهای گهربار رهبر معظم انقلاب در این زمینه، نقشه راهی برای بهبود معیشت و رفاه کارگران است که مدیریت شهری موظف است تمامی تلاش و همت خود را صرف تحقق آن کند، افزود: انتظار می‌رود گزارشی از اقدامات صورت گرفته و نتایج حاصله در این خصوص ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • «شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد در توسعه فناوری شهری
  • استفاده از ظرفیت بی‌نظیر دانشگاه آزاد در زمینه علم و فناوری برای توسعه شهری
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • افتتاح چند پروژه شهری در دهه کرامت امسال در قم
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی