Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@02:45:43 GMT

نگارش کتاب تاریخی تعزیه توسط شبیه‌خوان همدانی

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۷۲۲۶

ایسنا/همدان نویسنده کتاب تاریخی تعزیه گفت: بیش از سه دهه است که به کار مقدس شبیه‌خوانی مشغول هستم و به خاطر اجرای تعزیه به اکثر مناطق کشور سفر کردم و به اجرای تعزیه پرداختم.

اسماعیل مجللی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه فارغ‌التحصیل رشته ادبیات نمایشی هستم و دو پایان نامه در مقطع لیسانس و فوق لیسانس با موضوع تعزیه را ارائه کرده‌ام، افزود: در ۳۱ استان کشور و تک تک استان‌ها به اجرای تعزیه پرداخته‌ام و این کتاب را طی هفت سال در ۱۲۰۰ صفحه سال ۱۳۹۷ به چاپ رساندم که مورد استقبال دانشجویان و علاقمندان به هنر مقدس شبیه‌خوانی قرار گرفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: در بحث اجرای تعزیه به شکل علمی و آکادمیک در رشته‌های نمایشی و ادبیات مرتبط با اجرای تعزیه شهر مقاله ای به نگارش درآورده‌ام و در مجلات ماهان علمی کشور به چاپ رسانده‌ام.

این نویسنده با بیان اینکه این کتاب در ۱۰۰ نسخه گردآوری شده است، گفت: واگذاری اجرای تعزیه به دوایر دولتی و دانشگاه‌ها را نیز در پرونده خودم دارم و در برخی از برنامه‌های مختلف تلویزیونی و رادیویی به عنوان کارشناس تعزیه حضور داشته‌ام.

وی ادامه داد: در بسیاری از استان‌ها و کارگاه‌های آموزشی در مورد هنر سخنرانی داشته‌ام و در بسیاری از سکولارها نیز به عنوان داور حضور پیدا کرده‌ام و به داوری نسخه‌های تعزیه و اجرای تعزیه در برخی از استان‌ها پرداخته‌ام.

مجللی در ادامه به چاپ کتاب دیگری به نام «مجلس‌نامه غم» اشاره و بیان کرد: این کتاب به بررسی تاریخچه تعزیه در استان همدان می پردازد و از مجموعه دانشنامه‌ استان همدان است که در حوزه هنری استان به چاپ رسیده و در آستانه ماه محرم هدیه‌ای بود که از طرف حوزه هنری استان به مردم عزیز و حسین دوست همدان ارائه شد.

این نویسنده اعلام کرد: همدان دو نوع تعزیه دارد که یکی به زبان فارسی و دیگری به زبان ترکی اجرا می‌شود که در این کتاب به هر دو نوع تعزیه پرداخته شده است.

وی اضافه کرد: حتی با پرداختن به نقش زنان در قرن نوزدهم که در شکل‌گیری تعزیه نقش مهمی داشتند، این اثر را به عنوان یک اثر ملی و بومی تبدیل کرده و فقط مختص به شهر همدان نیست.

مجللی توضیح داد: در انتهای کتاب سه مجلس ذکر شده است که یکی از آنها از نسخه‌های تکیه دولت که تاکنون اجرا نشده شامل عناوینی چون مجلس تعزیه اسلام آوردن ابوذر مجلس، تعزیه عزاداری موسی و زن هندو بوده که به زبان فارسی است، دومین مجلس تعزیه ترکی است که مرکز تعزیه روز عاشورا و مجلس شهادت امام رضا(ع) بوده و توسط حسین علی معصومی اجرا شده که این نسخه از نسخه‌های درگزین همدان محسوب می شود و در این کتاب به چاپ رسیده است.

وی با بیان اینکه بخشی از این کتاب به معرفی تعزیه خوانی و شبیه خوانان ترک زبان و فارسی زبان خود استان همدان پرداخته است، گفت: گروه‌های مختلفی در سطح استان همدان مشغول به فعالیت هستند.

این نویسنده کتاب تاریخی تعزیه در پایان بیان کرد: کتاب دو فصل دارد که فصل اول شامل اطلاعات بحث تعزیه و فصل دوم نسخه‌های پنجگانه از تعزیه‌هایی است که زیرنظر کارشناس مذهبی این اثر حجت‌الاسلام رشیدی مورد بررسی قرار گرفت و به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری تعزيه استان همدان اجرای تعزیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۷۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، عاطفه زارعی عصر چهارشنبه در اختتامیه جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان «دوست من کتاب» ضمن تبریک روز بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران است و هر کجا خبری از تمدن، پیشرفت و توسعه به گوش می‌رسد سرنخ‌هایی از کتاب و کتابت به خوبی مشهود است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه دومین اختتامیه جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان با حمایت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محافل ادبی در کشور و استان‌ها شکل گرفته است افزود: هدف این جشنواره شناسایی استعدادها و پرورش اندیشه‌ها در راستای غنی‌سازی و ترویج فرهنگ و ادبیات ایران است‌.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه همچنین هدف از این جشنواره شناخت واقع‌بینانه از ادبیات کودکان و نوجوانان و تلاش مستمر برای پی بردن به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالقوه آنهاست خاطرنشان کرد: حمایت، هدایت و راهبری بالیدن به نسل نوجوانی است که اندیشه ورز جستجو کند، بخواند، بپرسد، بنویسد و روی پای فرهنگ کشور خود بایستد.

وی تصریح کرد: با توجه به رسالت و مأموریت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مبنی بر ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی؛ راه اندازی محفل‌های ادبی و از دل این محفل «جشنواره ملی شعر و داستان دوست من کتاب» متولد شد.

زارعی با بیان اینکه آئین «اختتامیه نخستین دوره جشنواره دوست من کتاب» تیرماه ۱۴۰۰ برگزار شد و امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ شاهد برگزاری دومین دوره اختتامیه هستیم ادامه داد: امروز گرد هم آمده‌ایم تا شعر و داستان‌های ارسالی درباره کتاب و اهمیت آن را تأکید کنیم.

وی با اشاره به اینکه در کنار محفل ادبی، محفل قرآنی نیز در کتابخانه‌های عمومی شکل گرفت خاطرنشان کرد: به همین دلیل بخش ویژه دومین دوره جشنواره با محوریت قرآن و عترت پیامبر اسلام (ص) تعریف شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه در مرحله اول جشنواره دوست من کتاب ۱۹ استان مشارکت داشتند و در مرحله دوم ۳۱ استان مشارکت کردند گفت: نقطه قوت این جشنواره حضور چهره‌های برجسته ادبی به عنوان داوران این جشنواره است که از تک تک آنها باید قدردانی کنیم.

زارعی در ادامه اضافه کرد: در این جشنواره ۸۵۰ اثر از ۳۱ استان ارسال و مورد داوری قرار گرفته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان خاطرنشان کرد: این جشنواره در دو بخش شعر و داستان ۳۷ برگزیده دارد و در مجموع از ۴۲ نفر تقدیر می‌شود.

وی در پایان متذکر شد: امیدوارم با شناخت عمیق و واقع‌بینانه از کودک و نوجوان و با اشتراک دانش شخصی شاهد رشد، شکوفایی و مانایی ادبیات کودکان و نوجوان باشیم.

کد خبر 6094663

دیگر خبرها

  • حواشی ناتمام «حشاشین»، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب و خبرهای جدیدی از حج
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۸ / این کوروش افسانه است!
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • میزگرد نگاهی به هشت چالش تاریخی؛ پروژه کوروش درخدمت اسرائیل؟
  • آیت‌الله نوری همدانی: دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • کنایه آذری جهرمی به صداوسیما: «بنیاد آقاخان» عکس‌العملی شبیه «ساترا» نداشت
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان