Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، حمیدرضا دانش کاظمی درباره اختلالات پیش آمده در برخی از کارگزاری‌ها مانند از دست رفتن فرصت خرید عرضه‌های اولیه و یا بلوکه شدن پول و عدم خرید سفارشات اظهار داشت: تمام ارکان بازار از جمله کارگزاری‌ها تا هسته معاملات و شرکت سپرده‌گذاری دارای اختلالاتی شده‌اند و این موضوع قابل کتمان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در بین همه ارکان بازار بیشترین سرمایه‌گذاری و بیشترین توسعه را کارگزاری‌ها داشتند چراکه عملکرد آنها مبتنی بر بیزینس و سودآوری بوده است. البته قبول داریم که در کارگزاری‌ها هم اختلالاتی پیش آمده است.

پیش‌بینی وضعیت بورس در چهارشنبه ۵ شهریور | سمت عرضه قوی‌تر است یا تقاضا؟ آشنایی با ۱۰ اصطلاح پرکاربرد بورس در روزهای رونق بازار سرمایه

وی درباره بحث عدم توانایی خرید عرضه اولیه در برخی از کارگزاری‌ها گفت: هر چند که قبول داریم این موارد پیش آمده و برخی از کارگزاری‌ها نتوانستند عرضه اولیه را برای مشتریان خود خریداری کنند اما این مشکل حتی یک درصد هم ارتباطی با کارگزاری ندارد.

رییس کانون کارگزاران ادامه داد: از آنجایی که تعداد مشتریان متقاضی خرید سهام عرضه اولیه بسیار زیاد هستند هسته معاملات و شرکت مدیریت فناوری نتوانسته تخصیص کامل را به همه مشتریان بدهد از این رو برخی از متقاضیان موفق به خرید عرضه اولیه نشدند.

وی ادامه داد: عدم توانایی خرید عرضه اولیه ربطی به اختلال در کارگزاری‌ها ندارد. کارگزاری سفارشات را تجمیع و به سمت هسته ارسال می‌کند و این هسته است که باید تخصیص‌ها را انجام دهد و شرکت مدیریت فناوری نتوانسته این اقدام را انجام دهد که برخی از مشتریان موفق به خرید عرضه اولیه نشدند.

دانش کاظمی تاکید کرد: البته دلایل شرکت مدیریت فناوی برای عدم تخصیص کاملا منطقی است اما باید بدانیم که کارگزار مقصر نیست.

رییس کانون کارگزاران با اشاره به شکایت برخی از سهامداران از کارگزاری‌ها مبنی بر برداشت از حساب آنها و عدم خرید سفارشات اظهار داشت: این موضوع و این اختلال دو دلیل عمده دارد اولین دلیل این است که وقتی برای مثال عرضه اولیه تقاضا می‌شود سیستم به طور اتوماتیک بخشی از دارایی و پول مشتری را بلوکه می‌کند که اصطلاحا به آن برداشت از حساب می‌گویند اما در آن زمان هنوز سهمی تخصیص داده نشده و در سیستم هم دارایی‌ها نزد سپرده‌گذاری نمایش داده نمی‌شود و این سهم سفارش داده شده هر چند پول آن از حساب برداشت شده اما در سبد سهام نیست.

دانش کاظمی ادامه داد: مدیریت فناوری پس از سفارش سهم باید این تخصیص را انجام دهد و شرکت سپرده‌گذاری آن را در پرتفوی قرار دهد اما از آنجایی که با توجه به بزرگ شدن بازار هر دوی این سیستم‌ها دچار اختلال شده‌اند بنابراین این طور به نظر می‌رسد که کارگزاری پول را از حساب برداشت کرده اما هنوز سهمی به نام فرد منتقل نشده است.

دانش کاظمی تاکید کرد: سهامداران باید توجه داشته باشند این نقل و انتقالات سقف زمانی دو روزه دارد و این تصور می‌شود که برداشت شده اما سهمی خریداری نشده است.

رییس کانون کارگزاران با اشاره به علت دوم این موضوع در جریان معاملات سهامداران اظهار داشت: دلیل دیگر به اختلال شرکت‌های OMS برمی‌گردد هر چند که از لحاظ قانونی شرکت‌های OMS‌ متعلق به کارگزاری هستند و اشتباه آنها اشتباه کارگزاری محسوب می‌شود اما به طور واقعی تنها دو شرکت عمده و بزرگ OMS‌ای وجود دارد که عمده خدمات را انجام می‌دهند اگر این دو شرکت دچار مشکل شوند قطعا معاملات هم با اختلال روبرو خواهند شد.

وی گفت: شرکت‌های OMS اطلاعات را از کارگزاری‌ها بگیرند و به شرکت سپرده‌گذاری ارائه دهند این ارتباطات از طریق هسته معاملات انجام می‌شود و نرم‌افزارهای OMS‌ای انتقال‌دهنده این اطلاعات هستند. حال اینکه اختلال در آنها باعث می‌شود بدون انجام معاملات افراد را بدهکار یا بستانکار نشان دهد که البته این اختلال به طور قطع موقتی است و پس از زمان کوتاهی اصلاح می‌شود.

رییس کانون کارگزاران تاکید کرد: در این اختلالات بدترین حالت ممکن این است که سهامدار خرید را انجام می‌دهد اما شرکت OMS این خرید را نشان نمی‌دهند برای مثال اگر سهامداری یک میلیون تومان خرید انجام داده OMS آن را نمایش نمی‌دهد و به نظر می‌رسد که برداشتی صورت نگرفته در این صورت سهامدار با یک میلیون تومان دو بار خرید انجام می‌دهد.

دانش کاظمی گفت:‌ هر چند که این اختلال از سوی OMS بوده اما تبعاتش را کارگزار پس می‌دهد به طوری که باید با تک تک این سهامداران تماس بگیرد و بخواهد که پول را پس دهند.

وی تاکید کرد: منکر این اختلالات نمی‌شویم اما کارگزاری باز هم مقصر نیست.

علل ریزش‌های ۱۰ روز اخیر بورس | ادامه عرضه سهام دولتی در ETF تا پایان سال | دعوت مردم به پذیره‌نویسی در دارا دوم کد خبر 543801 برچسب‌ها بورس تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران خرید عرضه اولیه کارگزاری ها سپرده گذاری دانش کاظمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۸۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کلزا در ایلام رکورد زد

حشمت اله زرین جوب اظهار کرد: پیش بینی می شود تا پایان زمان برداشت این محصول در اواخر اردیبهشت ماه، میزان تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در استان به ۲۱ هزار و ۵۰۰ تن برسد.

وی افزود: مقدار تولید دانه روغنی کلزا در سال زراعی جاری نسبت به سال زراعی گذشته ۲۶۰ درصد و عملکرد در واحد سطح هم ۳۵ درصد افزایش یافته است.

زرین جوب ادامه داد: امسال بخش خصوصی (کارخانه های روغن کشی) متولی خرید کلزا با قیمت مصوب دولتی شده و در مدت زمان یک ماهه باید مطالبات کشاورزان را پرداخت کند که تاکنون حدود ۶۰ درصد مطالبه کلزاکاران پرداخت شده است.

وی تاکید کرد: باتوجه به فسادپذیری بالای کلزا، این دانه روغنی بلافاصله پس از برداشت و خرید، به سمت کارخانه های تولید روغن حمل شده است.

معاون بهبودات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام یادآور شد: استفاده از بذور مناسب، انجام برنامه های آموزشی و ترویجی، مدیریت اصولی عوامل زیان رسان، تغذیه بهینه، رعایت اصول به زراعی، برداشت و خرید آسان و به موقع و حمل مناسب در افزایش تولید دانه روغنی کلزا در استان ایلام تاثیر داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • ثبت رکورد تولید و برداشت دانه روغنی کلزا در ایلام
  • تولید کلزا در ایلام رکورد زد
  • ۲۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان بوشهر خریداری شد
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • خرید ۲۸ هزار تن گندم از کشاورزان استان بوشهر
  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف