Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانواده‌ پردازنده Kunpeng920 هوآوی که در مدل‌های بالاتر تا ۶۴ هسته هم ارائه داده و بر مبنای فناوری ساخت ۷ نانومتری تولید شده‌اند، معرفی شدند. این پردازنده‌ها از ریزمعماری TaiShan v110 استفاده می‌کنند که با استناد به گفته‌های سایت WikiChip نسخه‌ای شخصی‌سازی‌شده از پردازنده ARM است. حافظه‌ «کش» سطح یک (L1 Cache) این پردازنده ۱۲۸ کیلوبایت است که به ۲ بلوک ۶۴ کیلوبایتی اختصاصی برای دستورالعمل‌ها و داده‌ها تقسیم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک حافظه‌ «کش» سطح دو (L2 Cache) اختصاصی نیز برای هر یک از هسته‌های پردازشی در نظر گرفته شده است. خانواده‌ پردازنده‌های Kunpeng920 تا ۶۴ مگابایت «کش» برای پردازنده‌های ۶۴ هسته‌ای خود در نظر گرفته است.

عکس‌ از سایت WikiChip

هوآوی می‌خواهد پردازنده‌های کلاس دسکتاپ Kunpeng920 را به زودی راهی بازار کند. ادعای این شرکت در مورد عملکرد این پردازنده، بسیار جالب است. برای مثال، این پردازنده‌ ۲۴ هسته‌ای که به صورت ثابت در سرعت کلاک ۲.۶ گیگاهرتز کار می‌کند، توانایی ایجاد قدرت پردازشی ۶۲.۴ گیگاهرتز را دارد. برای مقایسه بد نیست بدانید پردازنده هم‌رده‌ Core i9-9900K اینتل، تقریبا می‌تواند قدرت پردازشی موثر ۴۲ گیگاهرتزی را ایجاد کند؛ آن هم با در نظر گرفتن اینکه سرعت کلاک توربو (Turbo Clock) را ۴.۵ گیگاهرتز در نظر بگیریم و آن را در تعداد هسته‌ها یعنی ۸ ضرب کنیم و البته تقویت سرعت ۱.۲ برابری بدست آمده از فناوری Hyper-Threading این شرکت را نیز به معادله اضافه کنیم. 

بهتر است این‌طور فرض کنیم که در حالت حداقلی ۳۷ گیگاهرتز قدرت پردازشی برای پردازنده اینتل خواهیم داشت (۱.۱×۴.۲×۸) و در حالت حداکثری به قدرت ۴۶.۸ گیگاهرتز خواهیم رسید (۱.۳×۴.۵×۸). فعال شدن قابلیت Hyper-Threading به ندرت بهبود عملکردی بیشتر از ۱.۳ برابر را در پردازنده‌های مرکزی اینتل به وجود می‌آورد و معمولا این رقم در کاربری‌های غیر از بازی و پردازش‌های چندگانه از ۱.۱ برابر بیشتر نمی‌شود. پردازنده جدید هوآوی به طور حدودی 50 درصد قوی‌تر از پردازنده اینتل است.

عکس از سایت ITHome

نرم‌افزار مورد استفاده برای تست پردازنده‌های Core i9-9900K مشخص نیست که کمی کار مقایسه را سخت می‌کند اما به هر حال شنیدن این خبر که پردازنده‌ Kunpeng920 هوآوی در کامپیوترهای دسکتاپ می‌تواند با پردازنده‌های اینتل رقابت کرده و توانایی پردازش ۱.۵ برابری و تعداد هسته ۳ برابر نسبت آنها را داشته باشند، خبری جذاب و غافل‌گیرکننده است.

البته در میان منابع خبری، اختلاف‌هایی درباره‌ هسته‌ اصلی این پردازنده وجود دارد. سایت «تامز هاردور» (Tom’s Hardware) گزارش می‌دهد که Kunpeng920 هوآوی از پردازنده ARM Neoverse N1 مشتق شده که یک هسته با ۴ مسیر Decode و ۸ مسیر Issue دارد. در مقابل، سایت «ویکی‌چیپ» (WikiChip) می‌گوید که هسته‌های پردازنده‌ی مرکزی هوآوی تنها ۴ مسیر Issue دارند و از یک معماری مخصوص به خود استفاده می‌کنند که از Cortex-A72 مشتق شده است. 

نکته اینکه منابع خبری موجود در این باب همه به زبان چینی بوده و شاید تفاوت در ترجمه منجر به این اختلاف نظر در میان منابع سخت‌افزاری شده است (اسناد هوآوی به زبان چینی هستند). باید منتظر اعلام رسمی هوآوی به صورت بین‌المللی در این زمینه باشیم.

مزیت دیگر پردازنده‌ ۴۸ هسته‌ای Kunpeng920 در این است که توان حرارتی مورد نیاز آن در سرعت کلاک مشابه، از پردازنده‌های اینتل کمتر خواهد بود و همین امر باعث روانی عملکرد و حل یکی از دغدغه‌های اصلی در کامپیوترها، یعنی ایجاد گرمای زیاد در پردازش‌های قدرتمند می‌شود.

منبع: الف

کلیدواژه: پردازنده ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۸۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، این تحقیق که در کنگره جهانی ESCMID  در بارسلون ارائه شده است قابلیت استفاده در بیمارستان ها برای تمیز کردن سطوح آلوده را نیز دارد.

دکتر «کورتیس دانسکی» « Curtis Donskey » مجری این طرح می گوید، راهبرد‌های سنتی و فعلی ضد عفونی دارای محدودیت خاصی هستند و دوباره و بسیار سریع مواد ضدعفونی شده بین دوره‌ های تمیز کردن آلوده می شوند.

اشعه ماوراء بنفش معمولی به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است، اما می تواند به پوست و چشم آسیب برساند، به این معنی که تنها زمانی می توان از آن استفاده کرد که یک اتاق خالی باشد.

آلودگی مجدد اتاق ها و سطوح به قدری سریع است که هدف محققان ارائه شیوه ای بوده که به طور مداوم اتاق ها را با افرادی که در آن حضور دارند ضد عفونی کند.

در مورد «فرا  UV-C»  وضعیت به دلیل طول موج کوتاه تر آن (222 نانومتر) نسبت به نور میکروب کُش معمولی UV-C (254 نانومتر)، متفاوت است.

بنابراین، نور فرا UV-C  به اندازه نور UV-C معمولی به عمق بافت نفوذ نمی کند. مطالعه منتشر شده در سال 2020 نشان داد که فرا UVC بیش از 99.9 درصد از ویروس کرونا که از راه هوا منتقل می شد را در حدود 25 دقیقه از بین برد.

دانسکی افزود: مطالعات بیشتری برای تایید ایمنی این پرتوها مورد نیاز است. وی به یک مطب دندانپزشکی در اوهایو اشاره کرد که لامپ های فرا UV-C را در اتاق های درمان نصب کرده است. پس از هزاران ساعت کار، هیچ گزارشی از عوارض جانبی صورت نگرفته است.

وی افزود: یک رویکرد جدید که می تواند اجرای فرا UV-C را تسریع کند، تنها زمانی است که یک اتاق خالی باشد. در حال حاضر در حال ارزیابی این رویکرد متناوب برای رفع آلودگی اتاق‌ های تجهیزات، حمام، سینک‌ ها و اتاق ‌های بیماران هستیم.

اولین مطالعه در نوع خود که ماه گذشته منتشر شد، مستقیما اثر ضد میکروبی فرا UVC را در برابر پاتوژن‌های موجود در هوا در یک مکان داخلی سرپوشیده نشان داد.

ازن به عنوان یک محصول جانبی

برای دانشمندان، ارزیابی غلظت ازن از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا فناوری‌ های فرا UV-C ممکن است مقادیر کمی ازن تولید کنند. گفته می شود ازن می تواند، مثلا، بافت های پوشاننده راه های هوایی انسان را تحریک کند.

تخمین زده می شود که تا 50 درصد از عفونت های مرتبط با مراقبت های بهداشتی قابل پیشگیری هستند. دانشمندان هشدار می دهند که تمیز کردن روزانه یا تمیز کردن دستی کافی نیست. بنابراین، نیاز به فناوری ای وجود دارد که خودکار، ایمن و مقرون به صرفه باشد مانند نور فرا UVC . نصب آنها ساده، مقرون به صرفه و در از بین بردن منابع بالقوه بیماری بسیار کارآمد است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع‌تر اجرایی شود
  • آیپد پرو جدید ۲۰۲۴ اپل را ببینید
  • نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش
  • ارسال ارزان و سریع بار با شرکت پست بین‌المللی اسپیدکس
  • پاوربانک جدید شیائومی چه قابلیتی دارد؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • (ویدئو) یک ترفند ساده و سریع: آسانترین راه پیچیدن دلمه برگ مو
  • تمجید جالب مویس از کلوپ: یورگن سریع‌تر از لیورپول برو!
  • از نقشه‌های آمریکا با خبر هستیم
  • سیر تکامل ب‌ ام‌ و را خیلی سریع ببینید