Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@15:25:28 GMT

نشانه های دیابت در کودکان

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۹۹۴۹۹

یک فوق تخصص غدد، با بیان اینکه کودکان مبتلا به دیابت نوع یک آب زیاد می نوشند و ادرار زیاد دارند، عنوان کرد: دیابت نوع دو نیز در کودکان وجود دارد، اما عامل اصلی آن چاقی است. ناطقان:  دکتر احیا زری دوست بیماری دیابت را ناشی از عدم توانایی بدن در مدیریت قند خون دانست و اظهار کرد: مردم بیشتر با دیابت نوع دو رو به رو هستند و علائم و عوارض آن را نمی شناسند، اما دیابت نوع یک در کودکان شایع تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه دیابت نوع یک به واسطه اختلال در تولید انسولین در کودکان ایجاد می شود، تصریح کرد: انسولین هورمون اساسی بدن است که باعث ورود قند خون به داخل سلول ها و سوخت و ساز بدن می شود. در واقع انرژی اصلی بدن به دنبال سوختن گلوکز(قند) به وجود می آید که توسط انسولین مدیریت می شود.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم، دیابت در کودکان را ناشی از فقدان انسولین دانست و گفت: اگر بدن کودک نتواند انسولین تولید کند، دچار دیابت نوع یک می شود؛ البته دیابت نوع دو نیز در کودکان وجود دارد، اما عامل اصلی آن چاقی است.

زری دوست، با بیان اینکه در دهه اخیر با افزایش بروز چاقی در کودکان مواجه هستیم، اضافه کرد: تغییرات سبک زندگی موجب شده چاقی در کودکان شیوع پیدا کند و لذا شاهد افزایش ابتلا به دیابت نوع دو در کودکان باشیم، اما دیابت نوع یک شیوع بیشتری دارد.

وی از نوزادی تا ۲۰ سالگی را رده سنی ابتلا به دیابت نوع یک دانست و تصریح کرد: در دیابت نوع یک بدن قادر به تولید انسولین نیست، زیرا سیستم ایمنی بدن علیه خودش فعال شده و سلول هایی که در لوزالمعده تولید انسولین را بر عهده دارند، کاهش می دهد. زمانی که میزان انسولین به ۳۰ تا ۴۰ درصد در بدن می رسد، کودک دچار علائم می شود.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم، با بیان اینکه کودکان مبتلا به دیابت نوع یک آب زیاد می نوشند و ادرار زیاد دارند، عنوان کرد: چنین کودکانی مرتب دستشویی می روند و حتی دچار شب اداری می شوند؛ در حالی که قبلا شب اداری نداشتند و به واسطه اینکه بدن آنان توانایی حفظ قند را ندارد، کاهش وزن پیدا می کنند.

وی کاهش انسولین در بدن را موجب افزایش اسید خون دانست و متذکر شد: اگر کودکان دارای علائم دیابت نوع یک درمان را سریعا آغاز نکنند، بسیار بدحال می شوند، اما در دیابت نوع دو روند آرام است و از طریق تست قند خون می توانیم درمان را آغاز کنیم.

زری دوست، ۲۰ درصد دیابت نوع یک در کودکان را ژنتیکی دانست و اضافه کرد: در ۸۰ درصد موارد این بیماری خود به خود شروع می شود و می تواند ناشی از بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و واکنش نسبت به آنتی ژن ها باشد.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم، با بیان اینکه عدم کنترل مناسب قند خون می تواند به چشم و قلب و عروق و اعصاب و کلیه آسیب بزند، اظهار کرد: هیچ عضوی در بدن از قند خون در امان نیست و امکان نارسایی و اختلال عملکرد وجود دارد لذا بیماران دیابتی مصرف مرتب داروها را فراموش نکنند.

وی با تاکید بر لزوم کنترل وزن به ویژه در دیابت نوع دو، یادآور شد: چاقی با دیابت نوع دو رابطه مستقیم دارد، اما در دیابت نوع یک شاهد لاغر شدن کودکان هستیم لذا والدین به دنبال افزایش وزن در کودکان خود نباشند، زیرا کودکان به صورت طبیعی نیاز بدنشان به مواد غذایی را تامین می کنند و نباید با روش های نادرست کودکان را وادار به زیاد خوردن کرد.

زری دوست، با بیان اینکه کودکان لاغر معمولا عادت به پرخوری می کنند و دچار اضافه وزن می شوند، خاطرنشان کرد: این روزها که با بیماری کرونا مواجه هستیم و کودکان بیشتر در خانه هستند، نباید ورزش را فراموش کنند و لذا روزانه ۱۵ تا ۳۰ دقیقه نرمش کردن در داخل خانه هم می تواند بسیار کمک کننده باشد.
منبع: تابناک برچسب ها: دیابت ، ناطقان ، کودکان ، غدد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دیابت ناطقان کودکان غدد فوق تخصص غدد دیابت نوع یک دیابت نوع دو دیابت نوع دیابت نوع قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۹۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • درمانگاه تخصصی دیابت، طب کار و رادیولوژی دیجیتال همدان افتتاح شد
  • همایش تجلیل از خیران سلامت فریدونشهری
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
  • دهگردشی و ارایه خدمات بهداشتی درمانی در روستا‌های صعب العبور طالقان
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت