Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه فوق العاده کمیسیون تبلیغ و ترویج بر لزوم فعالیت های قرآنی با هدف فرهنگ سازی در جامعه تاکید کرد.

    

به گزارش خبرگزاری شبستان، در جلسه فوق العاده کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی با موضوع اولویت پیشنهادی کاری فعالیت های تبلیغی و ترویجی قرآنی تا پایان دولت دوازدهم با دو موضوع طرح ملی تامین محتوای قرآنی حوزه فرهنگ، هنر و رسانه و تدوین و اجرای برنامه جامع عملیاتی توسعه فرهنگ وقف در امور قرآنی و همچنین تدوین و اجرایی سازی برنامه ملی نظام سازی قرآنی به ویژه در حوزه تبلیغ و ترویج سه شنبه مورخ 4 شهریورماه 1399برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست دکتر فقهی زاده گفت :  دغدغه های ما مشترک است اما در این جا توجه خاص به اهمیت روش مهم است . روش مند بودن برنامه ها بسیار مهم است، اما نه استفاده از هر روشی؛ زیرا برخی روش ها ممکن است نسنجیده و بررسی نشده و برخاسته از نگرش های نفسانی باشد. بنابراین باید بدانیم در انجام امور قرآنی با چه روشی می خواهیم پیش برویم. در این میان همدلی و وحدت و روش های رسیدن به آن هم مهم است. بنابراین باید راه رسیدن به وحدت را درست انتخاب کنیم تا به نتیجه برسیم.

وی با بیان اینکه باید مفاهمه قانونی و استفاده از ظرفیت‌های موجود را خیلی جدی بگیریم : گفت و گو همراه با حسن ظن متقابل راهکار مهمی است که در حال توسعه است و انس و همدلی ما هم نسبت به دو سال قبل بیشتر شده است.

فقهی زاده در ادامه افزود: تشکیل این جلسه با هدف آسیب شناسی و شناسایی اولویت های کاری کمیسیون و تمامی دستگاه های مرتبط کشوری تا پایان دولت دوازدهم است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر در رشته های قرآنی خطوط محتوایی قرآنی و اهل بیت نسبت به اوایل انقلاب بسیار جدتی تر شده و این نشان از توجه به قرآن و فعالیت های قرآنی در کشور است.

وی افزود: همچنین لازم است محتواهای خلاصه و گویا و موثر قرآنی برای ارائه در حوزه های فرهنگ، هنر و رسانه تهیه شود.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: فعالیت های قرآنی باید با هدف فرهنگ سازی انجام شود و در جزئیات کارها به این موضوع توجه داشته باشیم. بنابراین تغییر فرهنگ به تغییر رفتار نیاز دارد و توجه به این موضوع هم ضروری است.

در ابتدای این جلسه محمد مهدی عزیززاده رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی کشور، گفت: هدف از برگزاری این جلسه  تعیین اولویت های کاری کمیسیون تا پایان دولت دوازدهم و طرح ملی تامین محتوای قرآنی حوزه فرهنگ، هنر و رسانه و تدوین و اجرای برنامه جامع عملیاتی توسعه وقف در امور قرآنی است.

در ادامه این جلسه به بررسی اصلاح ساختار و تفکیک ماموریت دستگاه ها و نهادهای دارای تکلف در حوزه قرآن پرداخته شد و برخی اعضا نظرات و پیشنهادهای خود را در این زمینه بیان کردند.

در بخش پایانی این جلسه، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع‌بندی مباحث گفت: از آغاز دهه هشتاد، این گرایش و تمایل در مراکز علمی و دانشگاهی به وجود آمد که گامی فراتر از علوم قرآنی برداشته شود و از عرصه مقدماتی به عرصه بازتر، مؤثرتر و سودمندتر که عرصه آموزه‌ها و معارف قرآن کریم باشد، منتقل شویم. خوشبختانه در سال‌های کوتاهی این به نتیجه رسیده است. در حال حاضر در رشته‌های دانشگاهی که بخش علمی فعالان قرآنی کشور هستند، بحث معارف و خطوط محتوایی قرآن کریم و مکتب اهل بیت(ع) بسیار جدی‌تر از ۲۰ سال اول انقلاب اسلامی است.

دکتر فقهی‌زاده بیان کرد: فعالیت‌های ظاهری مربوط به قرآن کریم، دروازه ورود بوده و به همین جهت بسیار مهم است،. کسی که این فعالیت‌ها را کوچک بشمارد، به هیچ وجه شناخت و درک درستی از فعالیت‌های قرآنی ندارد. مقصد نهایی اما بحث‌های معارفی و محتوایی است و عرضه اینها در قالب هنری و رسانه‌ای جدید مؤثر است.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: : می‌توانیم در طرح مطالعاتی دوم بخشی را برای شناسایی و انتخاب محتوای مناسب در نظر بگیریم. در کنار این، کارهای تکمیلی انجام و محتواهای کوتاه و گویا برای اراده مؤثر در قالب هنری و رسانه‌ای پیشنهاد شود. بنابر این مشخصاً خروجی این جلسه تعریف دو پروژه مطالعاتی است که با مشارکت دستگاه‌های متعدد صورت گیرد تا بتوانیم تا پایان سال ۹۹ به یک نتیجه مطلوب برسیم.

 

 

پایان پیام/49

منبع: شبستان

کلیدواژه: کمیسیون تبلیغ و ترویج معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت های قرآنی فعالیت ها تا پایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۰۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که صبح دوشنبه در سالن شهید سلیمانی جهاد دانشگاهی اردبیل برگزار شد، رییس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل اظهار کرد: تقدیر از مفاخر قرآنی استان اردبیل با محوریت تجلیل از مقام شامخ حجت الاسلام و المسلمین شیخ جمال تعدیلی مفسر برجسته قرآن کریم و در قالب طرح ملی مفاخر قرآنی برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: جهان بشریت رفته رفته به مسیری پیش می رود که تشنه قرآن می شود و با گذشت زمان بشریت بیشتر به آشنایی با قرآن و لزوم بهره مندی از آن پی می برد.

رییس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل ادامه داد: هرچند که در جهان معاصر افرادی هستند که چهره های قرآنی را مخدوش می کنند و دفاع نادرست از دین انجام می دهند که مهمترین مانع برای روی آوردن به قرآن و دین اسلام است اما اهل تفسیر هستند که باطن قرآن را درک کرده و می توانند چهره واقعی دین و اسلام را به بشریت نشان دهند.

رسولی با بیان اینکه قرآن کتاب خداست و خدا خود این کتاب را حفظ و نگهداری می کند، افزود: قرآن کریم سطح دارد که همه بشریت از آن بهره مند هستند ولی لایه های عمقی قرآن و فهم قرآن را «الراسخون فی العلم» و کسانی که مطهر هستند و به طهارت و پاکی مشهور هستند می توانند درک کنند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت سازمان فعالیت های قرآنی و خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا سبب ورود جهاددانشگاهی به حوزه قرآنی است، گفت: این برنامه فاخر به عنوان پنجره ورود به تکریم چهره های فرهنگی و اجتماعی در جهاددانشگاهی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی استان اجرایی می شود و در آینده تلاش خواهد شد، آن را به شکل بهتری برگزار نمایی.

رسولی تصریح کرد: تقدیر از فعالان قرآنی در قالب طرح هماهنگ و سراسری تدارک دیده شده که هدف آن، تکریم و گرامیداشت شخصیت و مقام علمی فعالان حوزه قرآن می باشد، و در ادامه روند آن دستگاه های فرهنگی و دانشگاه ها نیز مشارکت پررنگی خواهند داشت.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: اهل تفسیر هستند که باطن قرآن را درک می کنند و می توانند چهره واقعی دین و اسلام را به بشریت نشان دهند.

پیشرفت تمدن بشری در قدرشناسی از بزرگان است

در این مراسم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز اظهار کرد: ما به تجلیل از بزرگان نیازمندیم و مفاخر نیازی به تجلیل ندارند چرا که ملتی که قدر و ارزش بزرگان خود را نداند، پیشرفت نمی کند.

امیر رجبی ادامه داد: در بحث چاپ کتاب و مکتوب شدن جلسات تفسیر استاد، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با تمام توان در خدمت این بزرگوار است و ما قول مساعد و حمایت لازم خود را اعلام می کنیم.

در زمان اضطراب و نگرانی 66 مرتبه «الله» بگویید

در این مراسم همچنین مفسر قرآن کریم نیز بیان کرد: ظاهر قرآن شگفت انگیز و باطن آن عمیق و ژرف است که انسان با کمی تعمق در آن به شگفتی ذات خلقت پی می برد.

حجت الاسلام شیخ جمال تعدیلی افزود: به همه مردم توصیه می کنم هر زمان در زندگی دچار اضطراب و نگرانی شدید 66 مرتبه فقط « الله» بگویید چرا که می فرماید: «الا بذکر الله تطمئن القلوب». همچنین امام صادق(ع) فرمود هر زمان گرفتار شدید آیات 190 تا 194 سوره آل عمران را بخوانید و بعد دعا کنید، مطمئن باشید که دعایتان مستجاب می شود.

وی گفت: اهل بیت(ع) مطهر هستند و حقیقت اهل قرآن در نزد اهل بیت است.

در این مراسم با اهدای لوح سپاس و هدایایی توسط جهاد دانشگاهی، اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، اوقاف و امور خیریه، فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی، معاونت فرهنگی دانشگاه محقق اردبیلی و سایر دستگاه های اجرایی از مقام استاد شیخ جمال تعدیلی تجلیل و تکریم شد.

کد خبر 6097880

دیگر خبرها

  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش
  • اسبقیان: چهار آئین نامه برای ارتقا فرهنگ هواداری تدوین می‌شود
  • برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی بناب
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی