Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-05@21:59:51 GMT

مجلس یازدهم؛ از بلاتکلیفی درونی تا مخالفت با روحانی!

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۰۶۱۸۳

مجلس یازدهم؛ از بلاتکلیفی درونی تا مخالفت با روحانی!

فرارو- این روز‌ها خبر‌های متعددی از مجلس یازدهم به گوش می‌رسد از شکایت از بیژن زنگنه وزیر نفت تا عباس آخوندی وزیر سابق دولت روحانی تا فیلترینگ سراسری شبکه‌های اجتماعی خارجی. اما در عوض همین اخبار می‌گوید مجلس اصولگرای یازدهم در تعیین رئیس فراکسیون اکثریت هنوز معطل است.
به گزارش فرارو، اصولگرایان مجلس یازدهم را با شعار شفافیت و کارآمدی تصاحب کردند، اما این روز‌ها بیشتر برمدار تقابل با دولت می‌چرخند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدامات مجلس یازدهم بیش از آنکه وجهی قانونگذاری و رویکردی ایجابی داشته باشد بیشتر بار مخالفت با دولت را بر دوش دارد و سلبی است. مثلا اگر قرار است در زمینه مسکن کاری انجام بدهند در کنار طرح مالیات بر خانه‌های خالی در پی مقصریابی در مسئله مسکن یقه آخوندی وزیر سابق مسکن را می‌گیرند.   بر همین اساس هم است که برخی نمایندگان مجلس طرح شکایت از وزیر سابق را پیگیری می‌کنند. احمد راستینه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در این باره، می‌گوید: امروز به دلیل سیاست گذاری غلط آقای آخوندی در دوره تصدی مسئولیتش با افزایش قیمت مسکن روبرو هستیم. آقای آخوندی در پیگیری اهداف چشم انداز، اهداف برنامه پنجساله ششم و هدف گذاری سالانه دچار تخلف شده و به مسئولیت خود درست نپرداخته و مردم را امروز در حوزه مسکن گرفتار کرده است.
ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد نیز در این باره اظهار می‌کند: آقای آخوندی باید در دادگاه پاسخ دهد که چرا در ۶ سال وزارتش هیچ خانه‌ای نساخته است که در نتیجه عملکرد وی در حال حاضر تمام مشکلات بر روی دوش مردم و مستاجران است.
وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته برخی از مسئولان با ترک فعل‌های بزرگ، مهلک‌ترین ضربه‌ها را به منافع یک کشور و ملت زدند وحالا باید روشن شود که آقای آخوندی عمدا ترک فعل کرده یا غیر عمد بوده است، اظهار داشته است: آقای آخوندی یک ساختمانی با عنوان «ساختمان وارتانا» به عنوان پاتوق سیاسی برای هم حزبی‌های خود راه انداخته بود و گروه‌های مختلف سیاسی را برای گعده‌های حزبی دور هم جمع می‌کرد.
نماینده نجف آباد در مجلس با تاکید بر اینکه آقای آخوندی وظایفی را که در حوزه مسکن به عهده داشت رها کرد و همین باعث شد ۶ سال کشور معطل این بی برنامگی‌ها شود، افزوده است: وقتی مسئولان وظایف خود را انجام نمی‌دهند به یک بهمن تبدیل شده و بر سر مردم خراب می‌شود. آقای آخوندی با ترک فعل وزارتی بزرگترین ضربه را به نظام و ملت زد و مردم به خصوص قشر کم درآمد به خاطر گرانی مسکن به مسئولان بی اعتماد شدند.
اما این تمام ماجرا نیست. چرا که دو روز پیش بود که ابوترابی از افزایش تعداد امضا‌های شکایت از بیژن زنگنه وزیر نفت به بیش از ۲۰۰ امضا خبر داد. ابوترابی، درباره موضوع شکایت نمایندگان از وزیر نفت همچون شکایت از آخوندی اظهار داشت: این شکایت به لحاظ ترک فعل وزیر تدوین شده است و برای رسیدگی تقدیم رئیس قوه قضائیه می‌شود. نماینده نجف‌آباد در مجلس یادآور شد: طرح استیضاح وزیر نفت نیز از سوی تعدادی از نمایندگان در مجلس کلید خورده که تا کنون بیش از ۳۵ نماینده این استیضاح را امضا کرده‌اند.
اما آن‌ها به همین اکتفا نکردند و گروهی از نمایندگان مجلس در نامه‌ای خطاب به سران ۳ قوه خواستار عزل وزیر نفت شدند. در نامه نمایندگان خطاب به روسای قوای ۳ گانه آمده است: با احترام همانگونه که استحضار دارید در سال ۱۳۹۷ و در زمانی که روسای قوا برای چگونگی مقابله با تحریم‌های ظالمانه دور هم جمع می‌شدند ۷۲ نفر از نمایندگان منتقد، طی نامه‌ای به سران قوا با اشاره به اقدامات وزیر نفت در قطع روابط نفتی و گازی ایران با چین، روسیه، هند و پاکستان و نیز بی‌توجهی نسبت به ظرفیت‌های همسایگان و بی‌تحرکی نسبت به استفاده از سرمایه‌های انسانی و مالی داخلی اعلام کردند آقای زنگنه نه‌ تنها گامی برای مقابله با تحریم‌های دشمن برنداشته است بلکه عملا با اقدامات خود همه راه‌های مقابله با تحریم‌ها را مسدود کرده است.
آن‌ها همچنین می‌نویسند: متاسفانه با مقاومت رئیس‌جمهور در برابر عزل فوری وزیر نفت و پشتیبانی رئیس و اکثریت قاطع نمایندگان مجلس دهم که یا همسو با دولت بودند یا ملاحظاتی سیاسی جهت نقد عملکرد وزیر نفت داشتند اقدامی برای متوقف کردن مدیریت خسارت‌بار آقای زنگنه بر کشور صورت نپذیرفت و امروز می‌توان گفت صدارت زنگنه بر وزارت نفت حداقل در هفت سال اخیر به دلایلی ملت ایران و نسل‌های آینده کشور را متحمل صد‌ها میلیارد دلار زیان و عدم‌النفع کرده است.
هدف نگارندگان این نامه به نوشته خودشان، «صرفا نقد گذشته آقای زنگنه و تیم همراه ایشان نیست» بلکه هدف‌شان این است که «به جنابان عالی روسای قوای کشور این مهم را تذکر بدهیم که در این برهه حساس که دشمنان کشور در آرزوی فروپاشی اقتصادی کشور به نظاره نشسته‌اند و عوامل پیدا و پنهان خیانت نیز به عنوان ستون پنجم دشمن در داخل کشور همان اهداف را تعقیب می‌کنند و ضربات داخلی به کشور به مراتب بیشتر از ضربات دشمنان تابلودار مؤثر و کارا بوده است، لذا ادامه حضور ایشان در مسند وزارت نفت خلاف منافع و مصالح ملت و کشور است.»
این اقدامات نشان از رویه تقابلی مجلس یازدهم با دولت روحانی دارد، تقابلی سفت و سخت که اما موجب نمی‌شود رقابت‌های درونی مجلس یازدهم پوشیده بماند یا کمرنگ شود. چنانچه پس از گذشت تقریبا سه ماه از حیات مجلس یازدهم نمایندگان در انتخاب رئیس فراکسیون اکثریت مانده‌اند و فراکسیون‌های سیاسی که در طول ادوار مجلس همیشه از مهمترین فراکسیون‌ها بودند تشکیل نشدند.
تعلل در انتخاب رئیس فراکسیون اکثریت این دوره مجلس که نزدیک به ۲۰۰ عضو دارد به رقابت‌های گسترده میان چهره‌های اصولگرایی بازمی‌گردد که هر کدام در صدد کسب سهمی از سفره مجلس هستند. بازی تقسیم غنایم میان گروه‌های اصولگرا همچنان موجب ناراحتی عده‌ای، چون الیاس نادران است که خودرا بازنده این بازی می‌داند. چهره‌های اصولگرا از محمدباقر قالیباف تا مرتضی آقاتهرانی، حمیدرضا حاجی‌بابایی و علیرضا زاکانی، رضا تقوی و نیکزاد خود را محق کسب این عنوان می‌دانند و در این باره کوتاه نمی‌آیند.   در گیر ودار این رقابت‌ها، اما عده‌ای از نمایندگان سرسختانه در پی محدودسازی شبکه‌های اجتماعی برآمدند. این گروه که بیشتر به جبهه پایداری نزدیک هستند اگر چه در مقابل دولت سرسخت ایستادند و در رقابت با هم مسلکان خود نیز کوتاه نمی‌آیند نشان داده‌اند بیخود در جلسه با وزیر ارتباطات بر طبل مخالفت با فضای مجازی نکوبیدند. البته پیش از این هم حسن نوروزی نماینده رباط کریم و عضو کمیسیون حقوقی از فیلترینگ اینستاگرام سخن گفته بود.   نوروزی که این روز‌ها جز امضاکنندگان طرح ساماندهی پیام رسان‌های خارجی است در این باره با اشاره به احتمال فیلتر اینستاگرام توسط مجلس یازدهم اظهار کرده بود: خدا کند این اتفاق بیفتد. چون فضای باز اینستاگرام و تلگرام تهدید برای جوانان است و این برای نظام شکنندگی دارد. کمیسیون حقوقی شکل گیرد به جد دنبال فیلتر اینستاگرام خواهیم بود. اظهاراتی که البته از سوی گروهی از نمایندگان تکذیب شد و آن را دغدغه فردی یا تعدادی اندک از نمایندگان دانستند. اما حالا۳۰ امضا ذیل این طرح دیده می‌شود و همه امضاکنندگان نیز عضو و یا نزدیک به جبهه پایداری هستند. چهره‌هایی که اتفاقا خود درون همین شبکه‌های اجتماعی فعال هم هستند.
اقدامات فوق در حالی است که پیش از این مجلس درصدد پیگیری طرح عدم کفایت رئیس جمهور بود که با تذکر رهبری آن را به کنار گذاشت تا به ادعای رئیس و نمایندگان مجلس در پی اولویت‌های اقتصادی باشد که این روز‌ها درد اغلب مردم است. اما خبر‌های رسیده از مجلس همچنان نشان از این دارد که نمایندگان بیشتر تمایل دارند بر خط ستیزه با دولت و رقابت‌های درونی پیش بروند. رقابت‌هایی که نشان می‌دهد جبهه پایداری که ریاست مجلس را به قالیباف واگذار کرده خیال چشم پوشی از عرصه‌های دیگر را ندارد و تا می‌تواند در پی عینیت بخشیدن به دغدغه‌هایی است که خیلی پیشتر سنگ‌شان را به سینه کوبیده است حال می‌خواهد در بخشی از آن با رقبای اصولگرای خود مشترک باشد مانند تقابل با دولت یا گاه بر مسیر تندروی راه خودش را از دیگران جدا کند و به فکر محدودسازی از جنس فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی باشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مجلس یازدهم شکایت زنگنه آخوندی فیلترینگ شبکه های اجتماعی نمایندگان مجلس آقای آخوندی مجلس یازدهم روز ها رقابت ها وزیر نفت ترک فعل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۶۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، محمد مهاجری فعال سیاسی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی دلایل رد صلاحیت آقای روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری که در جلسه با وزرای دولت خود مطرح کرد، گفت: از آنجایی که نظرات شورای نگهبان درباره صلاحیت افراد مختلف دارای پارامترهای عینی و ملموس برای جامعه نیست، همیشه سوالاتی به وجود می‌آید. این سوالات هم درباره تأیید صلاحیت افراد و هم درباره ردصلاحیت‌ها وجود دارد. مثلا فرض کنید کسی برای ریاست جمهوری تأیید صلاحیت می‌شود که هیچ سابقه کار اجرایی ندارد و حتی مدیر یک مدرسه هم نبوده، از آن طرف صلاحیت کسی برای مجلس خبرگان رد می‌شود که در دوره‌های مختلف مجلس خبرگان عضو بوده، بالاترین مقام اجرایی کشور بوده و در بالاترین مقام اجرایی کشور حکم او توسط رهبر انقلاب دوبار تنفیذ شده، اتهام فساد مالی و اتهام مسائل اخلاقی ندارد. اما به هرحال ردصلاحیت می‌شود. ببینید افراد دیگری که در معرض شائبه چنین اتهاماتی در مورد ایشان وجود دارد، قرار می‌گیرند به راحتی تأیید صلاحیت می‌شوند. دلیل آن این است که شورای نگهبان از خط‌کشی استفاده می‌کند که مردم نمی‌دانند آن خط‌کش چه عملکردی دارد؟

وی افزود: در مورد آقای روحانی بحث‌هایی که مطرح می‌کرد این بود که شورای نگهبان بنا به دیدگاه‌های سیاسی او را ردصلاحیت کرده است. آقای روحانی دوبار در سال‌های ۹۲ و ۹۶ از مردم رأی گرفته است. این رأی گرفتن از مردم براساس یک وعده‌ای بوده که درباره برجام به آنان داده شد. در مورد برجام حرف مردم این بود که بروید برای رفع تحریم‌ها مذاکره کنید. مثلا شورای نگهبان می‌گوید این مذاکره وادادن در مقابل آمریکا است؟ این در حالی است که اصل مذاکرات و اصل برجام مورد تأیید رهبر انقلاب بود. بارها و بارها نظرات‌شان را درباره برجام در قالب تأیید آقای ظریف و تیم مذاکره‌کننده گفته بودند. البته هر عملکردی ممکن است یک نقاط ضعفی هم به دنبال داشته باشد،‌ اما اینکه شما رئیس دولتی را به خاطر عمل وعده‌ای که به مردم داده و براساس آن وعده رأی آورده رد صلاحیت کنید، به طریق اولی الان می‌توانید بگویید آقای رئیسی هم چنین صلاحیتی را ندارد چون آقای رئیسی به مردم وعده داد من تورم را به نصف تبدیل می‌کنم و نکرده یا مثلا یک میلیون مسکن تولید می‌کند و نکرده است. آیا واقعا شورای نگهبان آقای رئیسی را ردصلاحیت خواهد کرد؟ قطعا نه.

مهاجری در پاسخ به این سوال که چقدر این بندهایی که برای رد صلاحیت آقای روحانی عنوان شده را وارد می‌دانید، گفت: تقریبا هیچ. اصلا نمی‌گویم تقریبا، می‌گویم تحقیقا هیچ‌کدام. ببینید شما وقتی می‌خواهید کسی را ردصلاحیت کنید، نمی‌توانید سیاست‌هایی که فرد براساس آن رأی آورده را دستمایه ردصلاحیت قرار دهید. از همان اول سیاست‌ها می‌تواند در کشور مورد قبول واقع نباشد. اما وقتی کسی سیاستی را مطرح می‌کند و براساس آن رأی می‌آورد، شما نمی‌توانید او را به خاطر اتخاذ آن سیاست‌ها رد کنید. ممکن است شورای نگهبان بگوید در عمل چنین و چنان. من می‌گویم آقای روحانی اگر در مقام ریاست جمهوری چنین اقدامات نادرستی داشته، چه ربطی به نمایندگی مجلس خبرگان دارد؟ وظایف مجلس خبرگان اصلا وظایف دیگری دارد. رهبری در سال‌های دور در مورد آقای روحانی گفته بودند که آقای روحانی جزو عقلای کشور است. چطور ممکن است آدم عاقل رد صلاحیت شود؟ اینکه به هرحال سال‌های سال در سمت نماینده رهبری در شورای عالی دفاع، شورای ریاست ملی، نمایندگی مجلس، دو دوره ریاست جمهوری بوده، به نظرم منطقی نیست که ردصلاحیت شده باشد.

این فعال سیاسی درباره اینکه روحانی صحبت از جواب نامه شورای نگهبان کرد پیش بینی شما چیست، گفت: من این موضوع را قبلا گفتم که شورای نگهبان حتی به خدا هم پاسخگو نیست. شما یقین داشته باشید شورای نگهبان به دلیل اشکال بزرگی که در قانون اساسی وجود دارد و این شورا را مطلق العنان می‌کند، خودش را اصلا در مقابل هیچ‌کسی پاسخگو نمی‌داند. ما در قانون اساسی یک ایراد بزرگ داریم که شما رهبری را در مقابل مجلس خبرگان مسئول می‌دانید اما شورای نگهبان را نسبت به هیچ‌چیزی مسئول نمی‌دانید. حتی اگر خودشان هم به گناه و اشتباه خودشان اعتراض کنند، در هیچ محکمه‌ای قابل رسیدگی نیستند. 

مهاجری در پاسخ به این سوال که با توجه به آسیب‌شناسی سطح مشارکت مردم در انتخابات؛ طرح این موضوع و دلایل رد صلاحیت، چقدر می‌تواند در مشارکت انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۴ را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: نه اینکه الان رد صلاحیت آقای روحانی در مشارکت تأثیر منفی بگذارد؛ عوامل متعددی در کاهش مشارکت تأثیر گذاشتند که رفتار شورای نگهبان در سال‌های گذشته در صدر عوامل مشارکت‌گریز است. قطعا اگر شورای نگهبان و بقیه دستگاه‌هایی که باید اعتماد مردم را جلب کنند، در جهت کاهش اعتماد مردم قدم بردارند، باید منتظر کاهش مشارکت باشند. 

وی در پاسخ به این سوال که پیش از این رهبری در انتخابات ۱۴۰۰ درباره رد صلاحیت چهره‌ها گفتند که جفایی صورت گرفته و به خاطر همین به مسئولان هشدار دادند و گفتند باید جبران شود. اما به نظر می‌رسد رویه شورای نگهبان تغییر نکرده است. شما این موضوع را چطور تحلیل می‌کنید، گفت: یکی از اعضا یا سخنگوی شورای نگهبان، بگوید ما چرا آن زمان جبران نکردیم. رهبری به هرحال خطاب به آنها صحبت کردند. 

مهاجری در پاسخ این سوال که به نظر شما تنگ‌تر شدن دایره خودی‌‌ها  چه آسیبی به بدنه کارگزاران و مدیران کشور وارد می‌کند، گفت: تأثیر این اتفاق به راحتی در انتخابات اسفند نشان داده شد. وقتی که دایره انتخاب مردم روز به روز کوچکتر می‌شود، مردم با مشارکت کمتر واکنش منفی نشان می‌دهند. یعنی مبارزه منفی مردم با عدم حضور پای صندوق‌های رأی نشان داده می‌شود. از طرفی هم یک جناح سیاسی هم در کشور ما وجود دارد که از این فرآیند به شدت استقبال می‌کند چراکه می‌داند در مشارکت گسترده رأی نمی‌آورد، تمام تلاشش را می‌کند تا مشارکت کم شود و از هر رفتاری که به مشارکت کمتر منجر شودط، استقبال می‌کند. 

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که آینده سیاسی آقای روحانی را با این اتفاقاتی که رخ داده چطور پیش‌بینی می‌کنید، گفت: آدم‌ها وقتی در یک سمتی حضور داشته باشند، یک سابقه و یک پیشینه‌ای دارند و پیشینه آنها در مواقع و بزنگاه‌های سیاسی می‌تواند در جامعه تأثیرگذار باشد. آقای روحانی می‌تواند در حال‌حاضر یکی از مؤثرترین شخصیت‌های سیاسی کشور باشد که تأثیری در فضای سیاسی کشور داشته باشد و این تاثیرگذاری به مراتب بیشتر از آقای رئیسی، همه اعضای دولت، آقای قالیباف، تمام نمایندگان مجلس یازدهم و ۹۰ درصد نمایندگان خبرگان خواهد بود چراکه اعتبار سیاسی بیشتری دارد.

دیگر خبرها

  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم