Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@11:58:25 GMT

کتیبه‌ کربلا در کنتاکی آمریکا

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۰۷۰۴۱

کتیبه‌ کربلا در کنتاکی آمریکا

عطیه ساکنی طی یادداشتی نوشت: امام حسین است دیگر! فرقی نمی‌کند پیرغلام مسجد کرامت مشهد او را صدا کند، یا مداح‌ پاکستانی مرکز اسلامی اهل‌البیت شهر لکسینگتون آمریکا.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، عطیه ساکنی طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت: امام حسین است دیگر! فرقی نمی‌کند پیرغلام مسجد کرامت مشهد او را صدا کند، یا مداح‌ پاکستانی مرکز اسلامی اهل‌البیت شهر لکسینگتون آمریکا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر کجای دنیا باشی و مجلس روضه‌‌ به هر زبانی که باشد، دلت چنان از شنیدن نام حسین زیر و رو می‌شود که انگارنه‌انگار هیچ جای آن روضه‌ غیر فارسی را نفهمیده‌ای و تا همین چند لحظه پیش داشتی خداخدا می‌کردی که زودتر نوبت به روضه‌ فارسی برسد!

بگذار این‌طور بگویم؛ تصور کن محرم‌ را این سر دنیا در غربت می‌گذرانی و در مسجد کوچکی نشسته‌ای. مداح پاکستانی دارد نوحه می‌خواند و تو هر کار می‌کنی نمی‌توانی بفهمی چه می‌گوید!


اما به محض این‌که لابه‌لای نوحه‌اش می‌گوید «حسین»، بی اختیار اشکت سرازیر می‌شود و شروع می‌کنی به روضه‌ فارسی خواندن برای دل خودت! کبوتر دلت پرواز می‌کند سمت بین‌الحرمین و بنا می‌کنی به زمزمه‌: «صفا و مروه دیده‌ام، گرد حرم دویده‌ام… هیچ‌کجا برای من کرب‌وبلا نمی‌شود» حالا فکر کن در همان حال و هوای خودت هستی که خانم جاافتاده‌ پاکستانی مسجد، که چندسالی هم ایران زندگی کرده، با همان لحن دوست‌داشتنی‌ همیشگی‌اش رو به سمت قسمت مردانه غر می‌زند که: «این‌ها چیه دارن می‌خونن؟ بسه دیگه! نوحه‌ فارسی بخونین ببینم!»

لابد می‌خواهی بگویی وقتی که یک فرد اصالتا پاکستانی دلش نوحه‌ فارسی می‌خواهد، پس قطعا کسی که از بچگی سینه‌زن هیئت‌های ایران بوده حق دارد که دلش با مراسم عزاداری هیچ جایی غیر از ایران آرام نگیرد.

من اما به تو می‌گویم بچه‌های هفت- هشت ساله‌ هیئت این‌جا را ببین و بعد قضاوت کن. ببین این بچه‌ها چه روضه‌خوان‌هایی هستند.

با چه ذوق و شوقی، یکی‌یکی جلوی جمعیت می‌ایستند و به زبان انگلیسی مداحی می‌کنند و روضه می‌خوانند و اشک همه را هم درمی‌آورند! حتما دل تو هم آرام می‌گیرد وقتی ببینی که عاشقان اهل بیت پیامبر هرکجا که باشند «ز کودکی خادم این تبار محترم‌ند».


حتی اگر مثل من چهارمین سالی‌ است که محرم را در غربت می‌گذرانی و دلت پر می‌کشد برای محرم‌های ایران، دل‌تنگی‌ات را بگذار برای همان مسیر بیست‌دقیقه‌ای خانه تا مسجد که هرچه نوحه و مداحی فارسی در گوشی‌ات داشتی در این فاصله پخش کرده‌ای!

مطمئن باش همین‌‌که پایت به مراسم اباعبدالله برسد و ببینی حب حسین علیه‌السلام، شیعیان ایرانی و عراقی و پاکستانی و آفریقایی و آمریکایی را دور هم جمع کرده، دلت گرم می‌شود.

روزهای اول دهه، نگران خلوتی مسجد نباش. کم‌کم شلوغ می‌شود. آن‌قدر شلوغ که روز عاشورا همیشه نگرانی این را داری که نکند غذا کم بیاید و به همه نرسد! بس که از شهرهای اطراف می‌آیند این‌جا تا در نماز ظهر عاشورا شرکت کنند.

روز عاشورا لابه‌لای جمعیت، مسیحیانی را می‌بینی که آمده‌اند تا مراسم عزای امام حسین را از نزدیک ببینند.

بعضی‌های‌شان دم در مشغول عکس و فیلم گرفتن از بساط چای و قهوه‌ عربی عراقی‌هایند که روز عاشورا به‌راه است؛ دقیقا به همان سبک و سیاق معروف. چای به همان غلظت است و استکان هم همان‌قدر کمرباریک! شست‌وشوی استکان هم بی‌شک همان‌جا در یک تشت کوچک!

چایت را که نوشیدی، اگر استکان را تکان ندهی دخترک عراقی دوباره استکانت را پر می‌کند. اصلا یک لحظه خیال می‌کنی در کربلایی! چای شیرین شیرین است و تو اگر توانستی، این را در ذهنت مرور نکن: «به یاد چایی شیرین کربلایی‌ها، لبم حلاوت احلی من‌العسل دارد» ظهر عاشوراست و چند روزیست دل تنگت را آرام کرده‌ای و بی‌قراری‌ات را گذاشته‌ای فقط برای روضه‌های انگلیسی سخنران.

شب اول برای مسلم‌بن عقیل، شب دوم برای ورود کاروان به کربلا، شب سوم حضرت رقیه و الی آخر. حالا رسیده است به ظهر عاشورا.

آن‌جا که مداح عراقی همانطور که اشک می‌ریزد، با تمام وجود دم «ابد والله یا زهرا ما ننسی حسینا» را گرفته. همان‌‌وقتی که دیگر هیچ‌کس ساکت نیست و به خودت که می‌آیی، می‌بینی چند دقیقه‌ایست که مسجد یک‌صدا بی‌قرار حسین فاطمه است: ابد والله یا زهرا! ما ننسی حسینا… .


اما امسال، به‌خاطر کرونا خبری از آن شلوغی روز عاشورا و بساط چایی عراقی و مداحی پاکستانی نیست. همه چیز متفاوت است، الا همان شور و شعور حسینی که همه را رأس ساعت ۹:۳۰ شب در هیئت آنلاین دور هم جمع می‌کند.

محرم امسال نه فقط با شیعیان شهر لکسینگتون و ایالت کنتاکی، که همراه با همه‌ شیعیان آمریکای شمالی عزاداری می‌کنیم.

مهدی دردشتیان از هیوستون ایالت تگزاس نوحه می‌خواند و ما هم هر یک در گوشه‌ای از این دنیا، در خانه‌ سینه می‌زنیم. این‌جا ما سیاهه و کتیبه نداریم که خانه را سیاه‌پوش کنیم، اما عاشق امام حسین (ع) هرکجا که باشد، خانه‌اش یک حسینیه است.

 

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: آمریکا مسجد کربلا امام حسین ع روز عاشورا امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۷۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق نمایشی از قدرت مکتب کربلا بود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله عبدالحسین معزی ظهر یکشنبه در آئین تودیع و معارفه مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر اردبیل اظهار کرد: آموزه های کربلا نه تنها جوانان ما را در دوران دفع مقدس به اوج سلحشوری و ایثار رساند بلکه امروز جوانان غیرتمند این سرزمین در سنگر دفاع از این نظام و دستاوردهای انقلاب در صحنه حاضر هستند.

وی خاطرنشان کرد: فرزندان رشید این ملت و سرو قامتان سپاه پاسداران در عملیات غرورآفرین وعده صادق چنان انتقامی را از دشمنان گرفتند که برای همیشه درس عبرت برای مستکبران و مستبدان باشد.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در تداوم این حرکت عزتمندانه دانشجویان دانشگاه های آمریکایی و اروپایی نیز برای اعلام بیزاری از صهیونیسم خیزش عظیمی را به راه انداخته اند که نتیجه هلاکت رژیم صهیونیستی خواهد بود.

معزی بیان کرد: این دانشجویان در مقابل کاخ سفید و مراکز حساس اروپا فریاد حمایت از غزه و توقف کشتار بیرحمانه در این سرزمین را سر داده و بر اضمحلال صهیونیسم جهانی تاکید دارند.

وی افزود: قطعاً این خیز عظیم آزادیخواهان جهان بنیان صهیونیسم و رژیم جعلی اسرائیل را که به کودک کشی و نسل کشی معروف است از بین برده و زمینه آزادی مظلومان جهان را از یوغ استکبار فراهم می آورد.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ماموری هلال احمر به عنوان تعهدات بین المللی و خارج از مرزها اظهار کرد: هرچند هلال احمر با حوادث غیرمترقبه شناخته شده است اما این مجموعه ماموریت کاستن از آلام بشریت را در کنار انجام وظایف و رسالت بشردوستانه برعهده دارد.

آیت الله معزی با قدردانی از مسئول سابق نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر اردبیل تصریح کرد: حجت الاسلام اکبر قیامی در مسئولیت جدید این نهاد تلاش خواهد کرد تا رسالت سنگین این مجموعه به شکل شایسته انجام شده و ماموریت ها در راستای اعتلای هلال احمر به سرانجام برسد.

کد خبر 6091101

دیگر خبرها

  • لشکر پیروز ۲۵ کربلا در جبهه مقاومت درخشیده است
  • آیت الله جوادی آملی: حرف هر واعظی در مردم اثر نمی‌کند، وگرنه روضه خوانی‌ها و وعظ کم نیست
  • چگونه پاکستانی‌ها از ضایعات الکترونیکی طلا استخراج می‌کنند؟ (فیلم)
  • پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه احداث فرودگاه بین المللی کربلا
  • وعده صادق نمایشی از قدرت مکتب کربلا بود
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • برهم خوردن سخنرانی سفیر آلمان در پاکستان +فیلم
  • فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد