Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - بیش از ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در استان گلستان شناسایی شده که باید در قالب یک برنامه مشخص و جامع از این ظرفیت برای خودکفایی دارویی، اشتغال و توسعه بخش کشاورزی و ایجاد درآمد پایدار برای روستاییان بهره گرفت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تأمین بهداشت و سلامتی جوامع هم به لحاظ درمان و هم پیشگیری از بیماری‌ها برخوردار بوده و هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بخش از منابع طبیعی قدمتی همپای بشر دارد و یکی از مهمترین منابع تأمین غذایی و دارویی برای نسل‌ها بوده‌؛ از نقطه نظر تاریخی، گیاهان اهمیت فراوانی در توسعه جوامع داشته‌اند و گرایش عمومی جامعه به استفاده از داروها و درمان‌های ‌گیاهی و به طور کلی فرآورده‌های‌ طبیعی به ویژه در سال‌های‌ اخیر رو به افزایش است.

شاید یکی از مهمترین علت‌های این موضوع، اثبات اثرات مخرب و جانبی داروهای‌ شیمیایی از یک طرف و ایجاد آلودگی‌‌هایی است که از نظر زیست محیطی کره زمین را تهدید می‌کند.

از سوی دیگر گیاهان دارویی جزء ذخایر و منابع طبیعی هستند و بسیاری از کشورها کم یا زیاد از یک چنین منبعی برخوردارند که نوع، تعداد و تنوع گونه‌های گیاهی بر اساس شرایط و موقعیت جغرافیایی هر منطقه متفاوت است. استفاده مطلوب، منطقی و بهینه از این منابع که به لحاظ فناوری بسیارکم هزینه‌تر و ساده‌تر از صنایع دارویی شیمیایی است، می‌تواند ضمن تأمین بخشی از نیازهای عمده بهداشتی و درمانی جامعه از خروج مقادیر متنابهی ارز جلوگیری کرده و مانع گسترش وابستگی به بیگانگان شود.

تولید گیاهان دارویی با هدف اشتغال‌زایی و ارزآوری در استان ایلام تجاری‌سازی می‌شود100 هکتار از گیاهان دارویی کم‌آب‌بر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه کشت می‌شودارائه بسته پیشنهادی به رئیس قوه قضائیه برای استفاده از توان نخبگان/گیاهان دارویی در کردستان تجاری‌سازی می‌شود

بنا بر این با اتخاذ سیاست‌ها و راهکارهای مناسب و مبتنی بر یک شناخت واقع‌گرایانه از وضعیت موجود این منابع و کاربرد روش‌های علمی و صحیح در تمام ابعاد اعم از کاشت، داشت، برداشت و بهره‌برداری صنعتی و اقتصادی آن، چه از طبیعت و چه به صورت کشت مکانیزه، می‌توان به درکی واقعی و اصولی در خصوص نقش و بازدهی گیاهان دارویی در جوامع رو به رشدی همچون ایران رسید و علاوه بر حفظ و حراست از این سرمایه‌های ملی به شکوفایی و توسعه پایدار جامعه نیز دست یافت.

به دلیل اثبات اثرات مفید گیاهان دارویی، ارزان بودن، نداشتن اثرات جانبی و همچنین سازگار بودن با محیط زیست، استفاده از داروهای گیاهی در مقایسه با داروهای شیمیایی رو به گسترش است. امکان سرمایه‌گذاری برای ایجاد زنجیره ارزش در مورد گیاهان دارویی در بخش کشاورزی حائز اهمیت بوده و لازم است ضمن جلوگیری از خام فروشی، کلیه مراحل این حلقه از قبیل آمادگی زمین، کاشت، داشت و برداشت زمان‌بندی کشت، مراحل خشک کردن، حمل و نقل، عصاره‌گیری و اسانس‌گیری، تهیه فرمول، ساخت، بسته‌بندی و غیره به صورت تخصصی و مطلوب اجرایی شود تا محصولاتی با کیفیت عالی به دست مصرف کننده برسد.

همچنین ضروری است در زمینه فرآورده‌های مختلف این گیاهان به خصوص در استان گلستان که تنوعی از گیاهان دارویی را در خود جای داده است، تحقیقات گسترده‌ای انجام شود زیرا شرایط جغرافیایی و تنوع آب و هوایی این استان و امکان رویش اکثر گیاهان دارویی در آن فرصتی طلایی به وجود آورده است تا از آن به بهترین نحو استفاده شود.

با توجه به ظرفیت‌های فراوانی که در زمینه گیاهان دارویی در استان گلستان وجود دارد و کارهایی که جسته و گریخته در این حوزه انجام شده، جهاددانشگاهی نیز برای سرمایه‌گذاری در این بخش وارد عرصه شده است. ساخت دهکده گیاهان دارویی استان گلستان که در شهرستان گالیکش واقع شده، مهم‌ترین کاری است که در این زمینه طی سال‌های اخیر صورت گرفته است.

مصطفی حمیدی، مدیر مرکز خدمات تخصصی تولید و فرآوری گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان معتقد است " تولید گیاهان دارویی به عنوان نهاده اولیه و قرار دادن آن در زنجیره ارزش به منظور تولید فراورده‌های با کیفیت آن می‌تواند به عنوان یک ضرورت ملی و در چارچوب یک برنامه مشخص و جامع، خودکفایی دارویی، اشتغال و توسعه بخش کشاورزی را به دنبال داشته و به عنوان عامل مهم و موثر در ارزآوری باشد".

در عین حال توسعه روستایی را هم می‌توان عاملی در بهبود شرایط زندگی افراد به ویژه قشر کم‌درآمد ساکن روستا و خودکفاسازی آنها در روند توسعه کلان دانست. در هر منطقه متناسب با شرایط و اولویت‌ها، رویکردها و استراتژی‌های توسعه روستایی متفاوتی در پیش گرفته‌ شده است.

آنطور که متولیان امر می‌گویند بیش از 450 گونه گیاه دارویی در استان گلستان تولید می‌شود و همین موضوع سبب شده تا این استان دارای قابلیت‌های گسترده‌ای در زمینه گیاهان دارویی باشد.

حمیدی در این باره می‌گوید: " با توجه به صرفه اقتصادی بالا و هزینه‌های تولیدی نسبتاً کم کشت گیاهان دارویی در روستاها با برنامه ریزی جامع و مدون می‌توان به افزایش اشتغال در روستاها و جلوگیری از مهاجرت‌های روزافزون به شهرها کمک و از تخریب زیستگاه‌های طبیعی و مراتع پیشگیری کرد".

در سال‌های اخیر مباحث مربوط به حوزه گردشگری صرفا از دیدن آثار تاریخی و اماکن تفریحی فراتر رفته و از گردشگری کشاورزی، گردشگری سلامت و غیره هم نام برده می‌شود.

حمیدی در این باره می‌گوید: " امکان تلفیق گردشگری و طب دارویی یک قابلیت جدید است که می‌تواند در توسعه گردشگری استان و پذیرش گردشگران خارجی نیز سبب جذب سرمایه و هم توسعه فرصت‌های شغلی شود".

مدیر مرکز خدمات تخصصی تولید و فرآوری گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان ادامه می‌دهد: " با توجه به ضرورت و اهمیت وجود مرکزی خاص درون استان با هدف محقق کردن این اهداف، مرکز خدمات تخصصی تولید و فراوری گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان گلستان اقدام به ارائه طرح مورد نظر و پیگیری برای راه اندازی دهکده گیاهان دارویی کرده است. این دهکده در شهرستان گالیکش بوده که زیرساخت‌های آن توسط سازمان جهادکشاورزی تکمیل و برای بهره‌برداری به جهاددانشگاهی واگذار شده است. مساحت این دهکده در فاز نخست بیش از 8 هکتار است و سرمایه‌گذاری انجام شده در آن بیشتر از 10 میلیارد ریال خواهد بود. هرچند فازهای توسعه‌ای نیز پیش‌بینی شده که در ادامه برنامه، اجرا خواهدشد".

وی می‌گوید: " با توجه به وجود اقلیم گوناگون، وجود زمین‌های مساعد کشاورزی، نیروی کار ارزان و امکان جذب گردشگر، توسعه کشت گیاهان دارویی ظرفیت بالایی در استان گلستان دارد و می‌تواند بستری برای ایجاد شغل پایدار و افزایش درآمد سرانه بویژه در بخش‌های روستایی شود. از طرفی امکان دسترسی به بازارهای آسیای میانه فرصت مطلوبی برای صادرات فراورده‌های گیاهان دارویی فراهم آورده است".

حمیدی هدف از ایجاد این دهکده را تکمیل زنجیره ارزش در بخش گیاهان دارویی عنوان می‌کند. به گفته وی این دهکده از چند بخش مختلف تشکیل شده که شامل مزرعه نمایشی الگویی، گلخانه‌های تولید نشای استاندارد در استان و سوله فرآوری است.

مزرعه نمایشی با هدف آموزش و ترویج گیاهان دارویی به کشاورزان و آشنایی آنان با این گیاهان در حال تکمیل است. پس از آشنایی کشاورزان با گیاهان دارویی، گلخانه‌ها نشای استاندارد مورد نیاز را برای کشاورزان تهیه کرده و برای کشت تحویل می‌دهند.

سوله فراوری موجود برای فرآوری اولیه گیاهان دارویی کشت شده در منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سوله با هدف افزایش ارزش افزوده بر روی گیاهان دارویی و جلوگیری از خام فروشی گیاهان در حال احداث است.

انتهای پیام/582/ ع

R41471/P/S6,70/CT7 بیشتر بخوانید... تسهیلات کشت گیاهان دارویی در اراضی ملی لرستان به متقاضیان پرداخت می‌شود ضروت تشکیل کارگروهی با وزارت صمت و جهاد کشاورزی برای توسعه گیاهان دارویی راه‌اندازی سامانه خرید و فروش گیاهان دارویی قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... تسهیلات کشت گیاهان دارویی در اراضی ملی لرستان به متقاضیان پرداخت می‌شود ضروت تشکیل کارگروهی با وزارت صمت و جهاد کشاورزی برای توسعه گیاهان دارویی راه‌اندازی سامانه خرید و فروش گیاهان دارویی پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ گزارش| اعتراض متقاضیان طرح مسکن ملی؛ قیمت‌ها عادلانه نیست ۲ ۲ کشته در انفجار معدن آق دربند سرخس/ علت حادثه در دست بررسی است ۳ "هر کوچه یک حسینیه"| مدیحه‌سرایی حاج مهدی رسولی مقابل درب منزل یک شهید + تصاویر ۴ ۱.۴ میلیون تن محصولات پارس جنوبی صادر شد ۵ گزارش|تیشه واردات کالاهای مشابه داخلی به ریشه تولید است/ نظارت دقیق مجلس برای جلوگیری از واردات ۶ هیئات مذهبی مشهد پای کار کمک مؤمنانه/ هر شب غذای گرم در حاشیه مشهد توزیع می‌شود ۷ کاشان| صنوف آسیب‌دیده از ویروس کرونا در سامانه کارا ثبت‌نام کنند ۸ انتقاد عضو مجمع نمایندگان خراسان رضوی از مصوبه هیئت وزیران مهمترین اخبار استانها گزارش|تیشه واردات کالاهای مشابه داخلی به ریشه تولید است/ نظارت دقیق مجلس برای جلوگیری از واردات گزارش ویدئویی| روزگار ناخوش کهن‌ترین آئین نمایشی در ایران‌/ مسئولان دیگر از تعزیه حمایتی نمی‌کنند بارش‌های اخیر خسارات زیادی به مزارع برنج گیلان وارد کرد؛ برآوردها از میزان خسارت‌ها ادامه دارد ۵۲ هزار تن انواع فرآوری‌های دامی از مرز بازرگان به کشورهای خارجی ترانزیت شد مهمترین اخبار تسنیم دیپلمات روس: به‌خلاف ادعای آمریکا، ایران عامل بی‌ثباتی اوضاع عراق نیست گروسی: زمان راستی‌آزمایی آژانس از فعالیت‌های هسته‌ای ایران محرمانه است گزارش ویدئویی| تداوم ورود کالاهای اساسی به بنادر ایران / ۱۴ میلیون و ۳۹۰ هزار تن کالا ‌صادرات داشتیم جهاد اسلامی: مقاومت آماده هرگونه پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی است بزرگترین رزمایش کمک‌های مومنانه کشور در حسینیه اعظم زنجان هدف‌گذاری شد/ تأمین ۱۱۰ هزار بسته معیشتی درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشت گیاهان دارویی گیاهان دارویی استان گلستان سرمایه گذاری ترین اخبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۷۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در پازل ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این راستا ما شرکت های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی و تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری ها دارند و عطاری ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت های افزوده کار را پیش ببریم. در سال های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه ها پر رنگ شده و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت ها در این زمینه موفق تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنها است. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی ، نوع غذاها، کم تحرکی و ... علیرغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی در پایان "رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی" را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می شود.

کد خبر 6098303

دیگر خبرها

  • توسعه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است