Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد علایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: میزان نشست دشت نیشابور بیش از ۲۰ برابر استاندارد‌های جهانی است که موجب افزایش عمق چاه‌های آب شرب، شور شدن آب و شکاف برداشتن زمین شده و زیرساخت‌های این منطقه را تحت‌الشعاع قرار داده است.

او افزود: برای مقابله با بحران آب باید تشکل‌های کشاورزی به میدان بیایند و تاکنون در ۹ دشت استان با این تشکل‌ها قرارداد بسته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: سند سازگاری با کم‌آبی در خراسان رضوی تدوین شده است و بر این اساس باید تا سال ۱۴۰۵ کسری مخزن‌ها به صفر و تا سال ۱۴۲۰ هم ظرفیت منابع پایدار آبی به ۷۵ درصد برسد.

علایی با اشاره به این که خط مشی این سند مشارکت همه اشخاص حقیقی و حقوقی است، بیان کرد: اضافه برداشت، آب شرب و بهداشت خطوط قرمز ما هستند و خراسان رضوی جای ساخت کارخانه فولاد نیست و این کارخانه باید به کنار دریا منتقل شود و در این چارچوب باید آب صنایع آب‌بر را بگیریم و پساب بدهیم و در این زمینه برای استفاده از پساب در صنعت یک تفاهم‌نامه کلی نوشته‌ایم.

بیشتربخوانید

خراسان رضوی ۸۰ درصد آب‌های زیرزمینی را بلعیده است

او تصریح کرد: میزان کسری آب مخازن استان در میانگین بلند مدت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون، ۱۰ ساله حدود ۸۰۰ میلیون و در حال حاضر نیز ۵۵۰ میلیون متر مکعب است که کاهش تقریبا ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی تاکید کرد: میانگین ۱۰ ساله میزان کسری مخازن آب دشت نیشابور ۹۷ میلیون متر مکعب و سال گذشته ۷۰ میلیون متر مکعب شده که در این منطقه هم شاهد کاهش ۵۰ درصدی کسری مخازن آب هستیم.

وضعیت منابع آبی در دشت نیشابور فوق بحرانی است

علیرضا قامتی فرماندار ویژه نیشابور نیز گفت: وقتی وضعیت منابع آبی در دشت نیشابور فوق بحرانی است برای همه مردم آسیب زا خواهد بود و اگر منابع آبی را مدیریت نکنیم نظام آسیب خواهد دید چرا که جنگ آینده جنگ آب است.

او افزود: کل مصرف آب در بخش صنعت نیشابور دو درصد است که براساس میانگین استاندارد‌ها تا چهار درصد می‌تواند افزایش یابد.

فرماندار ویژه نیشابور ادامه داد: قوانین موجود اجازه فعالیت در حوزه حفظ منابع آبی را نمی‌دهد و باید همه در مقابل قانون یکسان باشند.

قامتی بیان کرد: متاسفانه در طرح جامع  نیشابور اجازه ساخت و ساز در وسط رودخانه فاروب رومان صادر شده که امروز برای ما مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است.

نیشابور از ابتدا مناسب صنایع آب بر نبوده است

هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور، فیروزه و زبرخان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: دشت نیشابور به دلیل خشکسالی ۳۰ ساله و اضافه برداشت‌ها دچار شکاف‌هایی به طول ۸۰ کیلومتر و عمق ۵۰ متر شده است که زیر ساخت‌ها را تهدید می‌کند.

او افزود: این سرزمین از ابتدا مناسب صنایع آب بر نبوده است و بین ۳۷ دشت استان دشت نیشابور بیشترین کسری آب را دارد و به همین دلیل باید میزان سهمش از انتقال آب دریای عمان به منطقه مشخص باشد.

میانگین نشست زمین در دشت نیشابور ۸۶ میلی متر است

سعید خجسته پور مدیر امور منابع آب نیشابور نیز گفت: میانگین نشست زمین در دشت نیشابور ۸۶ میلی متر است که در روستا‌های شمالی تا ۱۴۷ میلیمتر هم می‌رسد در حالی که استاندار‌های جهانی چهار میلی متر است.

او افزود: میانگین طول شکاف‌ها در دشت نیشابور ۷۰ کیلومتر و میزان افت سطح آب‌های زیرزمینی در دراز مدت ۷۷ سانتی متر است که پارسال با اقدامات صورت گرفته به ۴۵ سانتی متر رسیده است و حدود ۴۰ درصد بهبود را نشان می‌دهد.

مدیر امور منابع آب نیشابور ادامه داد: میزان برخورداری نیشابور از آب‌های تجدید پذیر ۱۲/۵ درصد از میزان آب‌های تجدید پذیر استان و میزان استفاده از آب‌های زیر زمینی دشت نیشابور ۴۸۳ میلیون متر مکعب است که از این میزان ۳۸۳ میلیون متر مکعب مجوز دارد.

خجسته پور بیان کرد: میزان ‌مصرف آب در نیشابور در بخش کشاورزی، شرب و صنعت به ترتیب ۸۶، ۱۰ و ۱/۵ درصد است و در حال حاضر هزار و ۵۳۲ حلقه چاه در دشت نیشابور وجود دارد که از این تعداد هزار و ۱۰۰ حلقه چاه کشاورزی است و ۸۷۵ حلقه چاه با ۱۵ میلیون متر مکعب غیر مجاز است.

او تصریح کرد: میزان اُفت سطح آب چاه‌ها در دشت نیشابور طی ۲۰ سال گذشته به طور میانگین ۷۷ سانتی متر و میزان کسری مخازن آب دشت نیشابور ۱۳۴ میلیون متر مکعب بوده است.

مدیر امور منابع آب نیشابور تاکید کرد: در حال حاضر شاهد عوارض کسری آب در دشت نیشابور هستیم و سالیانه ۱۰۰ حلقه چاه از نظر آب دهی به مشکل می‌خورند و وسعت زمین‌هایی که آب شور دارند دو برابر شده و میانگین طول شکاف‌ها در نیشابور به ۷۰ کیلومتر رسیده است.

خجسته پور اظهار کرد: میزان نشست زمین در دشت نیشابور به طور میانگین ۸۶ میلی متر است که در روستا‌های شمالی به ۱۴۷ میلی متر رسیده در حالی‌که استاندار‌های جهانی چهار میلی متر است.

او افزود: از سال ۹۶ اجرای طرح کنترل و نظارت بر چاه‌های آب در قالب طرح سازگاری تشدید شده و افت سطح آب در میانگین پنج ساله ۴۵ سانتی متر کاهش پیدا کرده است.

انتهای پیام//ف.س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نشست زمین منابع آبی کم آبی میلیون متر مکعب دشت نیشابور میلی متر خراسان رضوی منابع آبی سانتی متر منابع آب حلقه چاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۷۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های دزفول ۳ برابر بیشتر از پیش‌بینی هواشناسی بود

به گزارش «تابناک»، محمد عتاب اهوازی بامداد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیرو پیش بینی‌های هواشناسی برای بارش باران در روزهای پنجشنبه و جمعه، ستاد مدیریت بحران تشکیل و شهرداری دزفول در آماده باش کامل قرار داشت.

وی ادامه داد: میزان بارش‌های پیش بینی شده هواشناسی برای دزفول در روز پنجشنبه بین ۳۵ تا ۴۰ میلیمتر بود و این در حالی است که ۱۱۵ میلی متر بارندگی آن هم در کمتر از سه ساعت در این شهر ثبت شد.

 

۹ نقطه دزفول دچار مشکل جدی شد

شهردار دزفول این حجم بارش را در تاریخ چند دهه اخیر دزفول بی سابقه دانست و گفت: وقوع این بارندگی پرحجم در زمان اندک موجب شد تا حجم آورد آب باران بسیار بیشتر از ظرفیت شبکه دفع آب‌های سطحی دزفول باشد که این موضوع برخی مناطق شهر را دچار چالش کرد.

وی با بیان اینکه ۹ نقطه دزفول در این بارندگی‌ها با مشکل جدی مواجه شدند، افزود: حل مشکل مناطقی که درگیر آب گرفتگی حاد شدند در دستور کار شهرداری قرار گرفته است و برنامه ریزی برای اصلاح مسایل فنی این مناطق به عنوان اولویت امسال پیگیر می‌شود.

خسارات وارد شده به ۳۰ منزل مسکونی جبران می‌شود

عتاب اهوازی بیان کرد: متاسفانه ورود آب به بیش از ۳۰ خانه در دزفول خسارت وارد کرد که در بازدیدهای میدانی از این منازل، جبران خسارات این خانواده‌ها در دستور کار قرار گرفت.

وی با تجلیل از نقش آفرینی همه دستگاه‌های عملیاتی، امدادی، خدماتی، نظامی و تیم‌های مردمی و جهادی در عملیات بزرگ دفع آب گرفتگی معابر دزفول افزود: بسیج امکانات و هم افزایی بین دستگاه‌های شهرستان به دلیل حضور میدانی فرماندار دزفول موجب شد تا معابر دزفول در کمتر از سه ساعت به شراط عادی بازگردند.

 

نفربرهای ارتش در کمترین زمان برای کمک به مردم به میدان آمدند

شهردار دزفول گفت: به دلیل حجم بالای آب گرفتگی‌های معابر، به کارگیری تجهیزات و نفربرهای تیپ ۲۹۲ زرهی دزفول برای سرعت بخشی به امدادرسانی به خودروهای گرفتار در آب گرفتگی‌ها ضروری بود که پس از اعلام درخواست از فرماندهی این تیپ، تمام امکانات ارتش در کمترین زمان به کمک شهرداری آمد.

وی با اشاره به مشارکت ۵۰۰ نفر از کارکنان شهرداری دزفول در عملیات دفع آب‌های سطحی ناشی از بارندگی امروز افزود: موج هم افزایی و همدلی میان تمام تیم‌های عملیاتی، امدادی و خدماتی از دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف از جمله شرکت آبفا، ارتش، ناحیه مقاومت بسیج و سپاه در این عملیات مثال زدنی بود.

به گزارش ایرنا، بارش ۱۱۵ میلیمتر باران در سه ساعت در دزفول باعث آبگرفتگی شدید معابر شهری و مسدود شدن تعدادی از زیرگذرهای این شهر شد و تردد شهروندان را با مشکل همراه کرد.

طبق اعلام هواشناسی صفی آباد دزفول میزان بارندگی امروز پنجشنبه تا ساعت ۱۵ به نزدیک ۱۱۵ میلیمتر رسید.

با توجه به گستردگی آب گرفتگی‌های معابر و گرفتار شدن تعداد زیادی از خودروها در سطح معابر علاوه بر امکانات دستگاه‌های خدماتی و عملیاتی، نفربرهای تیپ ۲۹۲ زرهی و خودروهای سپاه نیز به کمک شهروندان آمدند.

دیگر خبرها

  • بارش‌های دزفول سه برابر بیشتر از پیش بینی هواشناسی بود
  • بارش‌های دزفول ۳ برابر بیشتر از پیش‌بینی هواشناسی بود
  • آغاز بکار دفتر استاندارد و استانداردسازی در چهارمحال و بختیاری
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • همدان تا اوایل هفته آینده خنک است 
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • پدیده والیبال ایران سوژه پست جدید فدراسیون جهانی
  • زن و مرد در رسیدن به مقامات معنوی برابر هستند/ دین اسلام؛ مدافع‌ اصلی حقوق زنان است
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید