Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@03:49:51 GMT

فعالیت ۶۳۰ خانه بهداشت روستایی در کردستان

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۰۸۳۶۰

فعالیت ۶۳۰ خانه بهداشت روستایی در کردستان

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، ابراهیم قادری معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به عملکرد دولت یازده و دوازده در حوزه امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از سال ۹۲ تا ۹۸ اشاره کرد.

او با اشاره به درصد بیماران دیابتی ساکن در مناطق روستایی از سال ۹۲ تا شاخص سال ۹۸ گریزی زد و گفت: تعداد خانه بهداشت از ۶۱۴ به ۶۳۰ مورد، تعداد مراکز جامع از ۶۸ به ۷۲ مرکز، تعداد پزشک از ۱۳۰ به ۱۵۶ پزشک و تعداد ۴۶ نفر به کارشناسان آزمایشگاه اضافه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به افزایش ۵۰ درصدی پوشش بیماریابی بیماران مبتلا به HIV مثبت از سال ۹۲ نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ در استان خبر داد.

قادری خاطرنشان کرد: پوشش واکسیناسیون با وجود تحریم‌ها و مشکلات، همچنان بالای ۹۵درصد است و بروز بیماری سل طی سال‌های ۹۲ تا ۹۸ در استان کردستان، ۳/۶ درصد کاهش داشته است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: بروز بیماری تب مالت درصد هزار نفر با کاهش ۱۷/۳ درصدی از سال ۹۲ تا ۹۸ در استان گزارش شده است هرچند امکان افزایش مجدد آن در آینده زیاد است.

قادری با بیان اینکه ادغام خطرسنجی ۱۰ ساله سکته‌های قلبی و مغزی تا سال ۹۶ وجود نداشته است افزود: حدود ۲۰ درصد افراد بالای ۳۰ سال در این راستا خطرسنجی شده اند.

او به شاخص‌های تغذیه‌ای از سال ۹۲ تا ۹۸ در استان که هر پنج سال یکبار بررسی می‌شود اشاره کرد و گفت: کم وزنی کودکان زیر ۵ سال، از ۵/۷۵ درصد به ۵/۱ درصد رسیده است.

قادری با اشاره به اینکه کوتاه قدی کودکان زیر ۵ سال در مدت زمان یاد شده تا کنون، از ۴/۷۷ صدم درصد به ۲/۲ صدم در صد کاهش یافته است، ادامه داد: این میزان هر پنج سال یک بار بررسی می‌شود.

او بیان کرد:شاخص کم خونی مادران باردار از ۱۴/۶ درصد در سال ۹۲ به ۳/۹ درصد در سال گذشته کاهش یافته است.

قادری به مهمترین فعالیت‌های بهداشت محیط و حرفه‌ای در دولت یازدهم و دوازدهم گریزی زد و گفت: سامانه جامع بازرسی بهداشت محیط و حرفه‌ای از سال ۹۲ راه اندازی شده و درحال حاضر پوشش ۱۰۰% ثبت واحد دارد و با اجرای این فرآیند علاوه بر حذف کاغذ برای بسیاری از خدمات و آمار‌ها و ... سهولت گزارش گیری، افزایش دسترسی به اطلاعات و آمار برای بازرسین و مدیران و... را در پی داشته است.

او با بیان اینکه مجهز نمودن بازرسین بهداشت محیط و حرفه‌ای از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه طی مدت زمان عنوان شده است، افزود: خرید و تحویل تبلت برای تمامی بازرسان بهداشت محیط و حرفه ای، تهیه وتحویل تجهیزات نمونه برداری وآنالیز پرتابل مورد نیاز تیم‌های بازرسی از سال‌های ۹۵ الی ۹۷ از جمله این اقدامات است.

قادری خاطرنشان کرد: سامانه ثبت و رسیدگی به شکایات مردمی (سامانه تلفنی ۱۹۰) در وزارت بهداشت برای ثبت و رسیدگی به شکایات مردم از رستوران‌ها، اغذیه فروشی ها، تخلفات مربوط به مواد غذایی، تخلفات و شکایات مربوط به کارگاه‌ها و شاغلین و تخلفات مربوط به آلودگی‌های محیطی در سال ۱۳۹۲ راه اندازی شده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با استفاده از این سامانه پیگیری شکایات بهداشتی در کمترین زمان ممکن امکانپذیر شده است، به نحوی که از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷، تعداد ۷ هزار و ۱۳۵ شکایت بهداشتی توسط مردم استان کردستان به این سامانه گزارش و توسط بازرسین بهداشت محیط و حرفه‌ای پیگیری شده است.

قادری با اشاره به ایمنی آب در استان کردستان تصریح کرد: این برنامه با عنوان ایمنی آب روستایی از سال ۹۴ در سطح استان شروع و در سال ۹۶ در بخش شهری نیز با هدف تامین آب سالم در سطح استان فعال گردید.

او به برنامه پایش فلزات سنگین در آب آشامیدنی در سطح استان گریزی زد و گفت: این برنامه با هدف سنجش و ارزیابی وجود فلزات سنگین سرب، آرسنیک و کادمیوم از سال ۹۴ درسطح استان شروع و آب آشامیدنی همه شهر‌ها وروستا‌های سطح استان دراین زمینه بررسی شده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: تعداد ۵۸ روستا از نظر وجود بیش از حد مجاز آرسنیک شناسایی شدند که مشکل ۲۱ روستا مرتفع شده، اما هنوز در ۳۷ روستا مشکلات آن‌ها در این زمینه همچنان باقیست.

قادری خاطرنشان کرد: از سال ۹۷ سنجش فلز سنگین سلنیوم نیز در همه منابع آبی سطح استان شروع شده است.

او به برنامه بهداشت محیط بیمارستانی و مراکز بهداشتی درمانی اشاره کرد و گفت: بی خطر سازی پسماند‌های پزشکی از سال ۸۹ در استان شروع شده و در چهار سال اخیر به پوشش کامل رسیده است.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی آب شرب معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بهداشت محیط و حرفه ای سال ۹۲ ۹۸ در استان استان شروع سطح استان ۹۲ تا ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۸۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث ۱۳۴ کیلومتر راه روستایی در کردستان

رئیس اداره ساخت و توسعه راه‌های روستایی اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کردستان از احداث ۱۳۴ کیلومتر راه روستایی در ۱۰ شهرستان استان طی سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل راهداری، حسن شهبازی اظهار کرد: در سال گذشته راه ۱۰۸ روستای استان به طول ۱۳۴ کیلومتر احداث شد که از لحاظ میزان احداث در جایگاه پنجم کشوری قرار گرفتیم.

وی افزود: با احداث این میزان راه روستایی ۴۵۲۲ خانوار از راه آسفالته بهره‌مند شدند.

رئیس اداره ساخت و توسعه راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان خاطرنشان کرد: با احداث ۱۳۴ کیلومتر راه روستایی، شاخص برخورداری روستاهای استان از راه آسفالته در روستاهای بالای ۲۰ خانوار، پنج درصد افزایش یافته و به ۷۵ درصد رسیده است.

شهبازی بیشترین میزان احداث راه روستایی در سال گذشته را در شهرستان سقز با ۳۰.۵ کیلومتر اعلام کرد و گفت: شهرستان سقز با وجود اینکه دومین شهرستان بزرگ استان است اما از لحاظ آسفالت راه‌های روستایی در رده‌های آخر قرار دارد.

وی تصریح کرد: هدف‌گذاری احداث راه روستایی در سال گذشته ۸۰ کیلومتر بود که توانستیم بیشتر از این میزان را محقق کنیم.

رئیس اداره ساخت و توسعه راه‌های روستایی اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کردستان با بیان اینکه در سال گذشته ۸۷۱ میلیارد تومان برای احداث راه‌های روستایی در استان هزینه شد، اضافه کرد: در حوزه راه روستایی با وجود اقدامات مثبتی که با حمایت‌های استاندار و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در حال انجام است، اما برای نزدیک شدن به میانگین کشوری نیازمند اعتبارات جهشی هستیم.

شهبازی با اعلام اینکه در سال جدید علاوه بر برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار برای پروژه‌های جدید، اتمام پروژه‌های نیمه تمام نیز در دستور کار قرار دارد، گفت: تأمین بودجه پروژه‌های راه روستایی از منابع استانی و فقط تأمین قیر بر عهده سازمان راهداری است.

وی اضافه کرد: برای سال جاری احداث ۱۹۷ کیلومتر راه روستایی در استان هدف گذاری شده است.

به گزارش ایمنا، استان کردستان ۶۱۸۳ کیلومتر راه روستایی دارد که تاکنون ۳۴۵۷ کیلومتر آن آسفالت شده است.

کد خبر 750942

دیگر خبرها

  • احداث ۱۳۴ کیلومتر راه روستایی در کردستان
  • شاخص بهره مندی روستا‌های کردستان از راه‌ آسفالته به ۷۵ درصد رسید
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد
  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند
  • سازمان بهداشت جهانی: حمله به رفح ممکن است منجر به حمام خون شود
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه