Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرگزاری رویترز، این اولین مرتبه‌ای است که دادگاهی در نیوزیلند یک شخص را به حبس ابد محکوم می‌کند.

برنتون تارنت یک استرالیایی ۲۹ ساله است که به قتل ۵۱ تن اذعان دارد، ۴۰ فقره تلاش برای قتل داشته و یک فقره اقدام به عمل تروریستی در جریان تیراندازی مرگبار سال ۲۰۱۹ در دو مسجد کرایست چرچ که به صورت آنلاین در فیسبوک منتشر کرد، در پرونده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

کامرون مندر، قاضی دیوان عالی نیوزیلند امروز گفت که یک مدت محدود کافی نخواهد بود. او با اعلام حکم گفت: جرایم شما به حدی شرورانه است که حتی اگر آنقدر در زندان بمانید تا بمیرید، مجازات و محکومیت عمومی آن تمام نمی‌شود. تا جایی که من متوجه شدم، شما هیچ حسی برای همدردی با قربانیان خودتان ندارید.

قاضی پیش از صدور حکم از تارنت سوال کرد که آیا حرفی دارد یا خیر، اما او صحبتی نکرد.

دادستان‌ها پیش از این در دادگاه گفتند که برنتون تارنت قصد داشت تا ترس را در کسانی که او به عنوان مهاجم توصیف می‌کرد، القا کند و برای همین حملاتی را طراحی کرد که حداکثر کشتار را بر جای بگذارند.

جمال فودا، امام مسجد النور که هدف حملات تارنت قرار گرفت، گفت: امروز فرایند‌های حقوقی برای این جرم شنیع انجام شد. هیچ مجازاتی نمی‌تواند عزیزان ما را برگرداند. همه افراطگرایان یکی هستند. چه اینکه از مذهب استفاده کنند یا ناسیونالیسم یا هر ایدئولوژی دیگری. تمام افراطگرایان تنفر را به نمایش می‌گذارند. اما ما امروز اینجا هستیم. ما به عشق، همدردی، مسلمان و غیر مسلمان با ایمان و بدون ایمان احترام می‌گذاریم.

تارنت که در جلسات دادگاه حاضر بود، اما صحبتی نمی‌کرد، امروز از طریق وکیلش در دادگاه گفت که با حکم حبس ابد بدون عفو مشروط مخالفتی ندارد. قاضی دادگاه هم گفت: آن تنفری که در قلب شما با اعضای خاصی از یک جامعه قرار دارد، هیچ جایی در این کشور ندارد. در هیچ جای دیگری هم جایی ندارد.

جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند ابراز خشنودی کرد که این شخص دیگر هرگز روشنی روز را نخواهد دید. او گفت: ضربه روحی حملات ۱۵ مارس به این سادگی‌ها از بین نمی‌رود، اما امیدوارم امروز آخرین روزی باشد که شما نام تروریست را در آن می‌شنوید. او مستحق این است که تا آخر عمر در سکوت کامل و مطلق به سر ببرد. همچنین می‌خواهم به قدرت جامعه مسلمانان خودمان که طی چند روز گذشته صحبت هایشان را در دادگاه مطرح کردند، اذعان کنم. هیچ چیز نمی‌تواند این درد را دور کند، اما امیدوارم شما بازو‌های نیوزیلند را در اطراف خودتان حس کرده باشید.

وینستون پیترز، وزیر خارجه نیوزیلند هم خواستار استرداد تارنت به استرالیا برای گذراندن دوران حبس ابد خود شد. اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا هم گفت: امروز عدالت برای تروریست و قاتل جرایم وحشتناک و بزدلانه در کرایست چرچ اجرا شد. درست همین است که ما دیگر نه او را ببینیم و نه درباره او دوباره بشنویم. درخواست برای انتقال او به استرالیا را هم شنیده ام و امیدوارم او در همان جایی که محکوم شده است، بماند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حبس ابد تیراندازی نیوزیلند حمله تروریستی پارسی خبر حبس ابد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۸۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشتر صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اقدام به برگزاری یک نظرسنجی کرده که بر اساس نتایج آن، ۵۸ درصد اسرائیلی‌ها خواستار استعفای فوری نتانیاهو شدند.

همچنین ۴۸ درصد نیز گفتند یواو گالانت وزیر جنگ هم باید استعفا دهد.

۵۹ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی خواستار استعفای رئیس ستاد کل ارتش و ۵۶ درصد نیز خواستار استعفای رئیس سرویس‌های امنیت داخلی رژیم صهیونیستی شاباک شدند.

از سوی دیگر، خبرها حاکی از آن است که نتانیاهو برای جلوگیری از بازداشتش دست به دامن خانواده‌های اسرا شده است.

در همین ارتباط نیز شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد نتانیاهو از خانواده‌های اسرای اسرائیلی خواسته دیوان کیفری بین‌المللی را جهت جلوگیری از صدور حکم بازداشت او و دیگر مقامات اسرائیلی تحت فشار قرار دهند.

به تازگی پایگاه مرکز مطالعاتی العربی الجدید در مقاله‌ای به بررسی اقدامات فوری محافل قضایی و دیپلماتیک رژیم صهیونیستی که نشان از وحشت این رژیم از احتمال صدور حکم بازداشت قضایی ضد سرکردگان تل‌آویو حکایت دارد، پرداخته است و می‌نویسد که رژیم اسراییل هجمه قضایی و دیپلماتیک گسترده‌ای را برای ممانعت از صدور حکم دادگاه لاهه ضد مسئولان ارشد سیاسی و نظامی خود به کار گرفته است، اما محافل اسراییلی امکان موفقیت این تلاش‌ها را بسیار اندک می‌دانند.

بر اساس این گزارش مسئولان اسراییلی معتقدند که دادگاه لاهه به احتمال فراوان حکم بازداشت تعدادی از مسئولان ارشد این رژیم از جمله بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر را در خصوص جنایت‌های انجام شده در جنگ غزه صادر خواهد کرد. این موضوع را ۵ تن از مسئولان ارشد اسراییلی و غیر اسراییلی به روزنامه نیویورک تایمز اطلاع دادند.

بر اساس این گزارش سران اسراییل نگرانی عمیقی از پیامدهای صدور این حکم دارند. در همین رابطه روزنامه اسراییل هیوم گزارش داد که یسراییل کاتس وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های دیپلماتیک این رژیم در خارج دستور داده تا آمادگی‌های لازم برای مقابله با گسترش اعتراض‌های جهانی نسبت به رفتار نتانیاهو و ارتش اسراییل در صورت صدور این حکم را داشته باشند.

هاآرتص نیز گزارش داد که کارشناسان حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی نسبت به صدور حکم بازداشت مسئولان اسرائیلی هشدار داده و تاکید کرده‌اند که صدور چنین حکمی می‌تواند محدودیت‌های دیگر نظیر منع فروش تسلیحات به اسراییل و دیگر تحریم‌های اقتصادی را در پی داشته باشد. در همین رابطه وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی تلاش گسترده‌ای برای جلوگیری از صدور این حکم انجام می دهد.

در همین رابطه نتانیاهو و ران دیریمر وزیر امور راهبردی اسراییل تماس‌های گسترده‌ای را با نمایندگان کشورهای امضا کننده منشور دادگاه لاهه و اعضای این دادگاه برقرار کرده‌اند تا آنها را به عدم صدور حکم بازداشت قانع کنند. کارشناسان اسراییلی معتقدند که نتانیاهو به علت کوتاهی در انجام اقدام‌های قضایی برای قانع کردن دادگاه لاهه بامشکل بزرگی مواجه شده است.

«إلیاب لیبلیخ» استاد حقوق بین الملل دانشگاه تل آویو در گفت‌وگو با روزنامه صهیونیستی هاآرتص اعلام کرد که تخریب گسترده‌ای که ارتش اسراییل در غزه مرتکب شده، دادگاه‌های بین‌المللی را به این اعتقاد رسانده که اسرائیل نیت قبلی برای آسیب زدن به فلسطینیان و گرسنه نگه داشتن آنها و اخراج آنها از غزه و حتی نسل کشی آنها داشته است.

«روعی شیندروف» معاون سابق مستشار حقوقی اسراییل در حقوق بین‌الملل نیز در این زمینه معتقد است که صدور حکم بازداشت می تواند ادله کافی برای متهم کردن مسئولان اسراییلی به ارتکاب جنایت‌های جنگی را فراهم کند.

«متان غوتمان» استاد حقوق بین‌الملل در دانشگاه رایخمان در این باره تصریح کرد که صدور حکم بازداشت نتانیاهو و دیگر سرکردگان رژیم صهیونیستی به این معنا است که این افراد در هنگام سفر به هر کشوری از میان کشورهای امضا کننده منشور دادگاه لاهه ممکن است بازداشت شده و به این دادگاه تحویل داده شوند.

غوتمان در تحلیل خود در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشت که در صورت صدور این حکم، نتانیاهو به فهرست طاغوت‌ها و جنایتکارانی اضافه می‌شود که پیش از این چنین احکامی علیه آنها صادر شده است. از جمله آنها می‌توان به عمر البشیر رئیس جمهور سابق سودان و جوزف کونی فرمانده ارتش سابق اوگانادا اشاره کرد.

کد خبر 6093663

دیگر خبرها

  • بیشتر صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند
  • ترس نتانیاهو از بازداشت؛ بی بی دست به دامان خانواده اسرا شد
  • نتانیاهو: حالا دادگاه لاهه به جنگ ما آمده است
  • روسیه: آمریکا در مورد اقدام دادگاه لاهه علیه اسرائیل ریا می‌کند
  • نتانیاهو: اکنون دادگاه لاهه به جنگ ما آمده است
  • ربات‌های قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی
  • بابک زنجانی امکان استفاده از آزادی مشروط را دارد
  • درخواست نتانیاهو از بایدن فاش شد
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا
  • صدور رای از دادگاه انقلاب برای ۲۷ هزار و ۹۰۰ دستگاه وسیله نقلیه