Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- نایب رئیس شرکت بورس و اوراق بهادار تهران با انتقاد از رفتار هیجانی در بورس که منجر به ایجاد «صف‌های خرید و فروش» بی‌پایان و زیان سهامداران می‌شود، گفت: دو تصمیم در خصوص استقرار بازارگردانی قوی سهام در کنار افزایش دامنه نوسان و حجم مبنا می‌تواند بورس را از اتکا به صف رها سازد.

 «محمودرضا خواجه نصیری» روز پنجشنبه با بیان اینکه «نقدشوندگی»، اصل کارایی بازار و موجب اطمینان و ثبات است، افزود: بازار پایدار روندهای بلندمدت صعودی یا نزولی همیشگی ندارد و این موضوع با علم و منطق مالی، جمع‌پذیر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نگرانی سهامداران از عدم نقدشوندگی و ماندن در صف های خرید و فروش، جدی و به جاست، اضافه کرد: سرمایه گذاران با ورود به بورس، نوسان قیمت را پذیرفته‌اند و صرفا روندهای یک سویه از بازار را مدنظر نداشته اند.  
خواجه نصیری با بیان اینکه نشستن در صف خرید به معنی اشتیاق به خرید در بالاترین قیمت مجاز آن روز و نشستن در صف فروش به معنی مصمم بودن در فروش به کمترین قیمت مجاز آن روز است، تصریح کرد: تصمیم‌گیری به ثبت سفارش در صف‌های خرید و فروش نیاز به تحلیل عمیق توسط سرمایه گذاران دارد.
 به گفته وی «صف» در بورس ایران به جای اینکه یک تصمیم منتج و معلول از یک تحلیل عمیق باشد، خودش علت تصمیم است و قطعا این علت با تغییر وضعیت صف‌ها اعتبار خود را از دست می‌دهد و سردرگمی را در بازار افزایش می‌دهد.
 نایب رئیس شرکت بورس با اشاره به تحقیقات علمی انجام گرفته بر روی رفتار توده‌واری افراد در بازارهای مالی گفت: بر اساس تحقیقات دانشگاهی، رفتار توده‌واری، هم در اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی در بازار ایران بسیار بالاست، زیرا بزرگترین سیگنال تحلیل و تصمیم گیری در بورس ایران عنصر «صف»  شده است.
 خواجه نصیری تصریح کرد: دو تصمیم همزمان در خصوص استقرار بازارگردانی قوی سهام در کنار افزایش دامنه نوسان و حجم مبنا می تواند بورس را از اتکا به صف رها سازد و در چنین شرایطی نهال تحلیل محوری در بازار رشد خواهد کرد.
 وی افزود: پیشرو بودن در بازار، موجب موفقیت است و شرط اول پیشرو بودن، رها کردن پیروی بی‌تحلیل از بازار و تصمیم‌گیری در فضای بدون سوگیری است.
 نایب رئیس شرکت بورس خاطرنشان کرد: همت اخیر حقوقی های بازار در «حمایت» از بورس،  اگر شکل بازارگردانی و پذیرش مسئولیت حفظ نقدشوندگی سهام در درازمدت را  به خود بگیرد، برای همیشه سایه «قفل شدن در بازار»، ماندن در «صف های خرید یا فروش»  و «کاهش قدرت عکس العمل پذیری» از سر بازار رفع خواهد شد و بدین ترتیب،  شرایط برای کسب سود در ازای هزینه سرمایه‌گذاران برای «دانش»، «زمان» و «انرژی» فراهم خواهد شد.
به گزارش ایرنا، بورس در روزهای اخیر با صف های سنگین فروش مواجه شد که بخشی از آن به دلیل رفتار هیجان زده سهامداران بود. قفل شدن صف های خرید و فروش از انتقادات همیشگی فعالان بازار سرمایه است زیرا امکان نقد شوندگی و فروش سهام را از بین می‌برد.   ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صف های خرید و فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۹۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست

ارزش بازار آلفابت روز جمعه در پی انتشار گزارش مالی این شرکت که سرمایه‌گذاران را مطمئن کرد شرکت مادر گوگل، یک بازیگر بزرگ در هوش مصنوعی خواهد بود، از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد.

به گزارش ایسنا، سهام آلفابت روز جمعه ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷۱.۹۵ دلار رسید که بزرگترین افزایش یک روزه از ژوئیه سال ۲۰۱۵ بود و ارزش بازار این شرکت را به ۲.۱۵ تریلیون دلار رساند. این رشد، تقریبا ۲۰۰ میلیارد دلار به ارزش بازار آلفابت افزود و یکی از بزرگترین افزایش‌های روزانه را در تاریخ بازار سهام رقم زد. سهام این شرکت امسال ۲۳ درصد رشد کرده است در حالی که رشد شاخص نزدک ۱۰۰، حدود ۵.۳ درصد بوده است.

نقطه عطف ۲ تریلیون دلاری، پس از انتشار نتایج مالی این شرکت حاصل شد. درآمد آلفابت تحت تاثیر عملکرد قوی واحد رایانش ابری این شرکت، فراتر از انتظارات بود. تقاضای ابری، تحت تاثیر رشد هوش مصنوعی بوده است و همزمان، آلفابت با اعلام سود نقدی و برنامه بازخرید ۷۰ میلیارد دلاری سهام، سرمایه‌گذاران را تشویق کرد.

وین کوفمان، تحلیلگر شرکت «فونیکس فایننشیال سرویس» گفت: آلفابت به شکل فوق‌العاده‌ای مدیریت می‌شود. جریان نقدی آزاد آن، فوق العاده مبهوت‌کننده است و یک بودجه عظیم برای تحقیقات و توسعه دارد. از این رو، هر چند هیچ کس نمی‌داند کدام شرکت، بهترین محصولات هوش مصنوعی را دارد اما مشکل بتوان علیه آلفابت، شرط بست.

اگرچه ارزش بازار آلفابت در سال ۲۰۲۱، در یک روز معاملات، از سطح ۲ تریلیون دلار عبور کرد و اوایل ماه میلادی جاری، بار دیگر از این سطح توانست عبور کند اما برای نخستین بار است که در بالای ۲ تریلیون دلار بسته شد. شرکت انویدیا تحت تاثیر تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی، اوایل امسال از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد در حالی که آمازون، فاصله زیادی با این رکورد ندارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مسیر رسیدن به این نقطه عطف، هموار نبوده است. ارزش سهام آلفابت در بحبوحه انتقادهای جدی نسبت به محصولات هوش مصنوعی این شرکت، نوسان داشته است و قبل از گزارش درآمد، برخی از سرمایه‌گذاران، توانایی آلفابت برای رقابت با شرکتهایی مانند OpenAI در این حوزه را زیر سوال برده بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آتش بازی سهامدار عمده در شرنگی
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • تحلیل هفتگی بازار سرمایه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا